Dovolená s rodinou - Beskydy / jižní Morava

60 nepřečtených
  • cubas

    Plánuju dovolenou na léto. A protože bych rád vyrazil s rodinou a taky s kolem, chtěl bych se zeptat místních, případně znalců dvou oblastí co by pro rodinu doporučili. Pojedeme s manželkou a dvěma dětma (5 a rok). V úvahu zatím připadají dvě lokality – Beskydy a jižní Morava.

    Osobně bych radši Beskydy. Zhledika kola je to jasný, ale čím zabavit zbytek rodiny? Viděl bych ubytování v Rožnově, ale nevím, jesti je tam dost kratochvílí pro malý děti. Mám na mysli třeba bazén nebo něco podobnýho.

    Co se týče Moravy – na kolo ne tolik atraktivní (opravte mne, pokud se pletu), ale zase můžeme s dcerou občas vyrážet spolu (buď pojede sama, nebo jí vezmu na tyč), to asi v Beskydech moc nepůjde. Protože ale nemám vůbec ánung kam, rád si nechámn poradit (Pálava?, Mikulov? .....)

    V obou případech bych potřeboval ubytování spíš v menším penzionu, klid,  nejlíp s polopenzí – peníze až tak neřeším.

    Mockrát díky za tipy.

    0 0
    • jIrI___  

      Tak v Rožnově je podle mě možností na sportovní i kulturní vyžití dost. V létě bývá otevřené venkovní koupaliště nebo krytý bazén s tobogánem, whirpoolkou, masážníma tryskama a dětským brouzdalištěm.. Ten mívá tuším během srpna odstávku. Jinak turisticky hodně navštěvovaná místa jsou třeba Pustevny s dobovými stavbami od D. Jurkoviče a následně procházka na Radhošť nebo Valašské muzeum v přírodě. Záleží, co od dovolené očekáváš. Jinak na bika jsou v okolí Rožnova parádní terény, to můžu potvrdit :)

      0 0
    • Darkson  

      já jedu s rodinkou do Beskyd sem a moc se těšim:-)

      www.sihly.cz

      0 0
      • dua  

        Tak to budem skoro sousedi :-D V letě? Jezdím na chatu do údolího Borové, je to taky horní Krásná, a letos se to chastám pořádně projezdit, protože zatím jsem jezdil hlavne v okolí OVy a na hory jsem jezdil z domu a pak jsem něco popracoval na chatě, tak nebyl čas nebo síly ještě někam jet.

        Určitě si zajeď na přehrady Morávká, třeba přes Visalaje-Bobek-Morávka a pak přes travný zpět na Zlatník. A na Šance, to třeba na B Kříž-Grůň-Šance-Masarikovo údolý a zpět. Nwm jestli to je všechno značené, ale ja to znám tak se nedívám. Jinak klasika Lysá-Malenovice-Frindlant-Pržno-Dolní Krásná-Horní Krásná. Dost pěkná cesta je i na Pustrevny přes Visalaje-B. Kříž-Bílá…tam to neznám, je to značené, ale docela nešikovně, tak snad to od lonska vylepšíli. Jinak tam je určitě kam zajest…

        0 0
        • Darkson  

          jasně že v létě:-). něco o trasách už jsem vyčet z threadů o Beskydech tady na BF, takže si nenechám ujít žlutou a modrou z Lysé, úsek mezi Velkým a Malým Polomem, sjezd z Travného atd…:-)

          0 0
          • pitos  

            Vypadá že už víš kudy kam tak tě jen pokusím trošku nasměrovat.Žlutá z Lysé na Šance ano ale modrou bych vynechal a sjel si raději červenou na Visalaje.Velký a Malý Polom určitě a sjezd z Travného také, ale jedině po modré ,tedy až z vrcholu směr Pražmo.Poslední 1km výjezdu  na vrchol(od rozcestníku zelené značky Travný rozcestí)technická lahůdka a každoroční soutěž o výjezd bez šlápnutí:)

            0 0
            • dua  

              Tak tomu říkam znalost, ja když někam jedu a znám to, tak vubec nevnímám značky.

              Z Lysou mám špatné zkušenosti but uplně zmoknu nebo je tam moc pěších turistů, jako když tam jsem na kole.

               

              PS: Už je to delší doba, ale napadlo mě jestli existuje nějaka databaze sjízdných a vyjízdných pěších turistickych tras i s fotkama, pokud ne, tak nechce někdo něco takového udělat? Byla by na to potřeba dost lidí ze všech koutů země.

              0 0
              • MlokCZ  

                Na žluté z Lysé k přehradě nebylo moc lidí ani v sezóně v srpnu za skvělého počasí, tam to jde. Více jich chodí podle mě po červené.

                0 0
                • dua  

                  Pěšky ydu z Borového na louku nad Juzama ( jedina historická stavba v Krásné) pak na Ivančenu a pak tam už je nějaka za značka, na kole se to dá vijet na Ivančenu a pak stročku sjet směrem do Jestřábí a pak na asfaltku na Lysou, Hlavní je, že až na Ivančenu tam nikdy nikdo není, parádní cesta, jde to objed i přes oboru, je to delší ale mírnější

                  0 0
            • Darkson  

              jj, díky, taky jsem při plánování vycházel i z tvých poznatků zde na BF:-)

              0 0
    • Hejdik  

      Loni jsme byli na Pálavě.konkrétně ve Věstonicích.Je to tam krásný,zvláště v Lednicko valtickém areálu.Tam je i spusta věcí k vidění a celkem i ta zábava je tam dostupná pro rodiny.Např.Jízda lodí po staré Diji,ukázky dravců,nějaká ta kultůra v podobě zámků a hradů.Výhoda je,že se po celé pálavě dá jezdit v poho na kole i s děckama.Pen­sionů je tam hafo,stačí si něco zamluvit.

      1 0
      • Lišák  

        Tahle informace mě dostala-po Pálavě se může jezdit na kole? Jsem myslel, že je to tam už dost let zakázané?!

        0 0
        • Hejdik  

          A to jako myslíš kde?

          0 0
          • Hejdik  

            Asi myslíš v Lednicko-Valtickém areálu,ale to přece není celá Pálava.To je jen malilinkatá šást oblasti,kam je opravdu zakázán vjezd,i když tam na kole všichni jezdí.

            0 0
          • Lišák  

            Myslím Pálavu, jako takovou. Vápencové bradlo, vystupující z širé roviny. Můžeš ji maximálně objet po silnicích, ale nemůžeš ji přejet po TZ. Aspoň jsem to tak slyšel/četl. Ale už je to déle. Jsem tak trochu zagůglil a vypadlo mi třeba tohle. Je to v odstavci „Pálava na kole“.

            0 0
            • Hejdik  

              No to máš sice pravdu,ale nahoru se na kole dostaneš stejně ztěžka,ale i tak je tam dost pěkných míst,kam se dá zajet a hlavně za vínečkem! :-)

              0 0
      • nobody  

        můžeš mi dát tip na nějaký pěkný penzion v okolí Pálavy? Dík

        0 0
    • beeker  

      Tak to je jen na tobě. Beskydy jsou prostě Beskydy. Na jižní Moravě jsem nebyl, ale z toho co jsem četl to tam taky nemusí být špatné a myslím, že je to tam dost vhodné na crossové kolo.                                                                                                                                                                                  

      Jinak ten Rožnov-míst k vyžití je tady opravdu dost, krom těch co tady psal jIrI mě napadá třeba z těch zajímavých v okolí Soláň, za kopcem Karlovické údolí, popř. něco v okolí Lysé hory(není zas tak daleko), na druhou stranu Hostýnské vrchy, které jsou taky pěkné, muzeum Tatry v Kopřivnici atd.atd.  je jich hodně dalších, jen trochu mrknout na netu. To samé i s ubytováním v okolí rožnova je ho dost.

      Já sám jsem z Valmezu, což je asi 15km od rožnova, naa jednu stranu jsou Hostýnky, na druhou Beskydy, za kopcem Vsetínské vrchy(vlastně část Beskyd) a na další straně Moravská brána, takže je jen na tobě na kterou stranu z rožnova se vydáš, všude je to na bajk dobré.

      Nakonec bych ti poradil Jeseníky, já tam v poslední době jezdím často k příbuzným na bajk i lyže a líbíse mi tam ještě více než v beskydech, je to tam prostě super, ubytování taky dost, jen ty místa k vyžití jsou možná chudší.            ­Jinak se ptej dál.      

                       
      0 0
    • keo  

      V Beskydech se dá taky najít pohodovější trasy i pro jízdu s dítětem na tyči s úseky se zákazem vjezdu pro auta,např zadem kolem přehrady Šance.Nebo nějaké trasy dlouhým údolím nebo po vrstevnici.

      0 0
    • cyki  

      Pokud chceš na jižní Moravu tak do Moravského krasu. :-) Je tady spousta příležitostí na krásné vyjížďky na kole ale i na vyžití děcek. Já být pětiletý děcko tak tě za Beskydy zabiju…furt jsou to hory a koupat se v kose nebo šmatlat celej den do kopce…no… :-)

      0 0
    • cubas  

      Díky všem za informace – ten moravský kras vypadá dobře, předložím to doma :)

      0 0
    • muppet  

      Já mám namířeno sem uvidíme :-)

      0 0
      • l-e-t-o  

        Fren ó Fren :) Jenom se připrav, že až vyrazíš na jakoukoliv stranu, tak pojedeš do kopce :D

        0 0
    • soc  

      V létě 2007 jsme byli s přítelkyní na jižní moravě, konkrétně v Tvrdonicích, to je kousek od Břeclavi. Bydlení ve velmi slušném penzionu, všude kolem vinohrady, prostě idylka. Na kole je to tam v pohodě, hodně cyklostezek, samá rovina, takže třeba pro rodinné výlety ideální. Pokud si chceš ovšem pořádně zajezdit na biku, tak to Tě asi zklame.

      0 0
    • Naldo  

      léto 2008 a max. spokojenost

      http://www.penzionpergen.cz/

      0 0
    • maajkee  

      Já bych letos jel rád na tejdenní dovolenou do Beskyd, bez děcek, ty ještě nemám, s přítelkyní.

      Tak bych byl rád za jakýhokoliv typa kde se dá ubytovat, uplně stačí nějaká malá chatka v kempu třeba, kde se dá vyspat, nic jinýho není třeba.

      A případně o jakou trasu bysme se neměli určitě připravit?

      Díky za jakýkoliv info.

      0 0
      • pitos  

        Konkrétní ubytování ti neporadím ale kdybych se chtěl někde v Beskydech ubytovat volil bych okolí Visalaji a Bílého Kříže…myslím že nejlepší výchozí body pro biking v Beskydech.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Hezka chatka kousek pod Visalajema:

        http://www.visalajka.cz/

        Z Visalaji to jde na vsechny strany nekam. Urcite hrevenovka po cervene pres Bily Kriz-tu je ale lepsi jet ze Skalky resp. z Mostu u Jablunkova. Lysa, Mala a Velka Prasiva, prehrada Sance a pak Smrk.

        0 0
      • Darkson  

        my byli loni zde[http://www.sihly.cz

        a bylo to super:-)

        http://darkson.rajce.idnes.cz/…salaje_2009/

        0 0
        • maajkee  

          fotky moc pěkný, uplně se tam vidím, ale my pojedem jen 2, takže spíš nějakou takovou tu malou chatku někde v kempu hledáme.

          Takhle s chlapama bych tam taky někdy rád zajel, přeci jen to je trochu jiný, než s jednou ženskou :)

          0 0
          • jIrI___  

            Mrkni sem http://www.chataburov.cz/ , nejsou to sice úplně Beskydy, ale můžeš vyjet jak do části Beskyd, tak Vsetínských i Hostýnských vrchů. Navíc ideální umístění v lesích blízko hlavní vrcholové tepny. Pokud bys chtěl nějaké bližší info, napiš mi na mail aby to tu nevyznělo jako reklama.

            0 0
            • maajkee  

              To vypadá pěkně, kolik tak km na kole je to na Lysou?

              0 0
              • jIrI___  

                Na Lysou je to celkem dost. Bydlím v podstatě ve stejné vesnici jako je ta chata a na Lysé jsem byl jednou. Dojel jsem pod Lysou autem, po asfaltce se už na kole vyšplhal nahoru a nazpátek jel domů přes Bílý Kříž, Bumbálku (kopírování státní hranice), Soláň, Tanečnici a Vsacký Cáb (od Bumbálky pořád po červené tur. značce) a dalo mi to něco kolem 100 km, přesné číslo si už nepamatuju.

                0 0
                • jIrI___  

                  Jo a ještě je tu v sézoně možnost se nechat na Bumbálku vyvézt cyklobusem a pak už trasou dle vlastního výběru dojet na Lysou a zpět.

                  0 0
      • plevka  

        my byli na podzim na prodloužený víkend v kempu Machůzky u Velkých Karlovic, sice stav chatky nic moc, ale na přespání to šlo, dá se od tama na Javorníky či Vsetínské vrchy..

        0 0
    • mikino  

      Osobně a pro sebe bych volil určitě Beskydy. U rodinky řeším podobné zadání jako ty (žena polo-biker, děti 3 a 5). Nicméně po minuloroční zkušenosti doporučuju Baťův kanál – od Zlína až dolů pod Strážnici je cyklostezka, zastávky atraktivní (skanzen Strážnice, Buchlovice…atd.). A my jsme si minulý rok pronajali loď (za půl hodiny tě zaškolí na řízení, lodní řidičák mít nemusíš), a pak jsme 3 dny pluli přes zdymadla – nahoru, dolů… Tento rok to hodláme zopakovat, možná už na celý týden. Na ten hausbot dáš i kola, zakotvit můžeš po cestě kdekoliv v přístavišti, a objet si okruh. Musím říct, že náš mladej to prožíval jako neobvyklé dobrodružství, a básnil o tom ještě dlouho. Atmosféra té vodní cesty, anebo večera v přístavu…to byla nádhera. Akorát pozor – ty hausbóty je třeba zabukovat si dlouho dopředu, v sezoně je o to velký zájem.

      0 0
    • rbcrx9  

      Zkus se taky podívat na Velké Karlovice, jsou to Javorníky a Vsetínské vrchy. Ubytování spousta, ale s kolem musíš napřed vždy do kopce. Jinak jižní Morava: Milotice, mezi Hodonínem a Kyjovem, krásné sklípky a dobří lidé.

      0 0
      • maajkee  

        hele to je nejlepší, mám rád když musím ze startovacího místa do kopce, pak se vždycky těším až si nakonec krásně sjedu k ubytku :)

        0 0
    • Volf  

      Já bych s děckama o Beskydech vůbec nepřemýšlel a jel na Jižní Moravu. Super lidi, Nové Mlýny, Lednicko-Valtický areál, v Hodoníně ZOO, Baťův kanál a také vinice, sklípky spousta ubytování v soukromí. Jo a jak někdo psal ten Moravský kras, tak si myslím, že s děckama tak pěšky a jít do jeskyní, ale na nějaké velké ježdění to také pro děcka nebude.

      0 0
    • drtyc  

      no s detma… jako dite par dovolenych na visalajich a na zamecku u visalaji. jeste za sociku. dokud nebyla pluta 14 dni v kuse slejvak.

      bazeny venkovni na to rovnou zapomen. tak pro otuzilce nebo rozeny horaly zvykly na tuhy zimy. na ocvachnuti tak jeden tyden v roce pro nas ostatni ;-) jinak po hodine a pul stejne vylezes modrofialovej – takhle co si vzpominam, tak v kempu za roznovem byl jeden takovej 25m tusim s „cerstvou“ vodou – proste ledova horska z potoka. podobne hotelovy bazeny treba permonik nebo jak se to jmenovalo.

      jizne od solane/heralky tam uz sem taky hodne dlouho nebyl a tam to pomalu ale jiste zarustalo i kdyz tam nekdo kopnul cestu k chalupe, tak za chvili vymleta. hrebenovky ok. napojovaci koryta kudy se svazelo k chalupam skoro k nenalezeni…

      ale tim nechci odradit jen poukazat na trhliny v plane A. ono je tam hezky.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Rád bych se zeptal těch, kteří znají Beskydy líp, než já.

      Jak dlouho může trvat přechod (pěšky s těžší krosnou) Lysá hora – Radhošť?

      A znáte nějaké kempy +/- na této trase ? Nebo vhodná místa na stanování?

      Díky!

      0 0
    • Marek 2  

      Chtěl bych oživit diskuzi.Hledáme ubytování na jižní moravě popřípadě v beskydech vhodné pro děti (nějaká houpačka prolézačka,pís­koviště popřípadě bazének.

      0 0
    • cubas  

      Tak to po letech znovu vyhrabu:

      rádi bychom vyrazili (teď už s puberťákama) na Moravu / Zlínsko. Nemám žádné preference ohledně místa, a neznám to tam, chtěl bych si nechat poradit.

      Můj rychle zapíchlý prst do mapy je oblast Mikulova, Hodonína. Na Zlínsku absolutně neutším kam, ale protože jsem tam niky nebyl, rád bych se tam podíval.

      podmínky:

      • ubytování slušné (klidně dražší)
      • včetně stravy
      • ideálně v klidné lokalitě
      • kola neberem, takže trasy nejsou potřeba.

      díky za tipy, pokud ještě edostanu upřesňující podmínky, dodám.

      0 0
    • Hrochova  

      Tohle bylo parádní bydlení. https://www.chatajana.com/cs

      0 0
      • cubas  

        Díky. To vypadá skvěle, nicméně v našem termínu plno

        0 0
    • mais  

      Byl jsem na jižní moravě, na kole už asi 10×, je to tam krásný, ale nemyslím si, že je to tam vhodný pro rodinu s dětma 5 a rok, pokud chceš jezdit na kole. Lednicko Valtickej areál je paráda, ale krom pikniku tam moc atrakcí pro děti není, do Lednického parku s kolem nesmíš. Pálava je pro mě ještě snad hezčí, ale na kolo horší a nemyslím, že je to špatně, že tam jsou ty zákazy – samozřejmě jsme v čechách že, takže dodržování není stoprocentně ani vzdáleně, ale opět bych u dětí počkal až budou trochu větší, my tam byli letos v archeologickém muzeu a mluví o tom děti pořád.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.