Zimní dovolená v teple s větší rodinou

40 nepřečtených
  • boo-beek

    Ahoj, protože tu dost lidí jezdí za teplem, poptám se na tohle, byť to s cyklistikou moc nesouvisí…

    Zadání:

    2 dospělí + 3 děti (1, 9 a 11 let)

    Týden až deset dní (přes Vánoce)

    Moře 20° a víc

    Ideálně do 5 hodin letu

    Ideálně rozumně „evropská“ kultura, resp. standard služeb (máme náročnej podzim a chci odpočinek, ne kulturní obohacení a roztomilá nedorozumění kvůli kulturním rozdílům)

    Ideálně do 100K se vším všudy…

    Napadá Vás něco jiného než Kanáry? Tam je podle konkrétního ostrova i ta výhoda, že si můžu půjčit kolo a vypadnout třeba i na nějaký traily.

    Dál vím samozřejmě o destinacích jako Egypt, Turecko a dál na východ, ale to není první, a asi ani třetí volba… Případně něco, kvůli čemu by stálo za to cestovat dál?

    Díky!

    0 0
    • gemini  

      Co Madeira?

      1 0
    • nksh  

      Jako dobry traily maji treba na Kosu, ale v zime tam asi 20 nebude :)

      0 0
    • rdx  

      Kanary {pres vanoce asi jedine jih GC} jsu sice do 5h ale tam se da koupat v mori az tak nekdy koncem unora … a i to je spis pro nadsence nez na nejake dlouhe machani se :)

      2 0
    • pawouk56  

      Kapverdy jsou evropský dost, jednou mi tam nechtěli půjčit buggynu, že nemám řidičák byl jsem překvapenej uprostřed Afriky, ale je to křesťanská země. Ale vzhledem k věku dětí bych s tím byl opatrnej, jsou tam dost velký vlny a válet se u bazénu může člověk doma, ale to bude asi u všech ostrovů + délka letu 6,5 hodiny.

      0 0
    • boo-beek  

      Díky za dosavadní tipy. Stran té teploty – nejde mi o to, naložit se na půl dne do vody a zbytek času trávit vykydlej na pláži, ale spíš o to, aby byla slušná šance nechat děti aspoň třeba půl až hodinu denně blbnout ve vodě. Madeira podle statistik na webu v prosinci 19,9 – to je asi v pohodě :D Kanary – jih Tenerife, El Hiero a jih Grand Canaria by měly být taky okolo těch 20° vody…

      0 0
      • Jan D.  

        Na jihu Tenerife jsem jednou byl přes Vánoce a Nový rok a bylo krásně teplo i na koupání v moři. Na El Hiero jsou podle mě jen vysoké útesy a minimum těžko přístupných pláží, stejně jako na La Palmě. Každý ostrov je dost jiný. Na La Palmě jsem byl kdysi od ledna do března v 600 m.n.m. Se ženou a novorozencem jsme si tam pronajali domeček. Příroda krásná, ale bylo tam docela chladno. Dole u moře to ale bylo i na koupačku. Teď už bych se trošku staršími dětmi jel na jiný ostrov bez takového množství útesů a propastí. S dětmi bych byl asi pořád na nervy, že se někam zřítí. Jinak na Kanárech i Kapverdách to je tak, že sever je zelenější, vlhčí a chladnější a jih sušší a teplejší. Na Kapverdách je taky teplo, ale kulturně je to už o dost dál, i když jsou tam na turisty teda zvyklí.

        Na Kypru jsem za studií v Turecku byl někdy během února myslím a bylo tam krásné počasí. Myslím, že docela foukalo, ale i tak se dalo vykoupat v moři. V Turecku bylo během zimy teplo. Samozřejmě na jihu ideálně od Antalye dál na východ. Když jsem se tam po vánocích vracel, v Istanbulu byl sníh a v Antalyi 15 nad nulou v noci.

        Na Madeiře jsem teda nebyl, ale tam je to taky samý útes. Tam to na koupání není.

        0 0
    • BabbaJagga  

      Kypr?

      0 0
    • zderes  

      Cestujeme hodně, bohužel tvé zadání je vždy něco, co limituje. Řecko určitě ne. A jestli, tak Max Kypr. Napadá mě Tenerife, je to dost evropský, teplo i v prosinci. Bývají tam letenky drahý, teď ale mají akci přímý let z Prahy za 2700 tuším. Let ale 5,5 hod.

      Perfektní na vše, jak kolo silnice, tak Bike, tak je kam jít, děcka akvapark s asi nejprudší skluzavkou v Evropě, výborná ZOO, auto za pár kaček, jídlo zhruba za naše ceny, česká restaurace, pak restaurace za super ceny vynikající jídlo kterou má Slovenka a hlavně úžasná sopka Teide, dá se o tom najít hodně a všichni budete spokojeni.

      0 0
      • oddie  

        To se musím podívat, na ty letenky, hodilo by se mi něco na konec října.

        0 0
        • zderes  

          Škoda, v tu dobu jsem nám měl namířeno taky, ale okolnosti nás šouply jinam :)

          Bohužel za tyto peníze jen od konce listopadu do konce ledna. Blbý je, že na Tenerife skoro nejsou z Česka ani Polska nebo Vídně letenky levný. Celkem slušný z Německa pro Pražáky hele :)

          Takže co bys zaplatil normální společnosti, zaplatíš nízkonákladovce a musíš to přes pět hodin vydržet. Ale odměnou je super místo a relax :)

          0 0
      • BabbaJagga  

        Navíc na vedlejším ostrově La Palma teď od září mají tu novou horkou atrakci, že?

        0 0
    • ms82  

      Pres Vanoce jen Kanary nebo ta Madeira. Kdybys jel driv, tak se da Malaga nebo jsem byl na konci rijna na Rhodu. V prosinci uz to ale na koupani prilis nebude ani na jednom. Na Kanarech taky bude zalezet kde – severozapad Tenerife byl vecer spis na mikinu a v oceanu jsem nikoho nevidel. Mozna na jihu pres den by se do vody dalo vlezt.

      0 0
    • Tuplak  

      Já bych doporučil Aqabu. Wizzair začne létat přímé lety z Vídně.

      Ano jsou to sice arabáči, ale přišlo mi to tam naprosto v pohodě. Navíc je to bezcelní zóna, takže se tam normálně prodává (nejen) pivko za lidské ceny. V listopadu se tam dalo koupat úplně v pohodě, v prosinci by to ještě mohlo jít taky.

      Rudé moře samo na koupačku super. Navíc je tam možnost navštívit nedaleké Wadi Rum, což je naprosto úchvatné místo.

      Případně je možnost se za mírný bakšiš přesunout do sousedního Eilatu. Nicméně tam je již poměrně dráž. I když hotely na egyptské hranici jsou za rozumné peníze. Pokud teda Izraelci již budou mít povolené turistické cesty.

      0 0
      • zderes  

        Mohl bych doporučit i jiná místa, ale když se držím zadání tazatele tak nedoporučuji Araby, kvůli ceně nenabízím Karibik byť Evropský atd.

        I když pravdu máš. Já bych na tak krátkou dobu a s děckama koupil za pár kaček Egypt nebo Tunis, za 6tis s AL na poslední chvíli.

        My třeba jedeme v tu dobu Řecko pevnina a ostrov Evia (známý nechvalně díky letos strašným požárům) ale počasí na koupačku zaručené není. Doporučit to ale můžu, protože je to nádherný. Auto půjčit na letišti za pár kaček a jet.

        0 0
        • boo-beek  

          O tom Egyptu začínám uvažovat, je pravda, že šnorchl a teplé moře by měly svoje kouzlo taky…

          0 0
    • zderes  

      Teď se ještě dívám na Sardinii z Vídně nebo Bratislavy za necelou pětistovku.. Tam jsou taky krásné pláže, někde i růžový písek :)

      0 0
      • oddie  

        Já zatím uvažuju o Kypru, na poslední týden v říjnu by mohl být ještě jak léto tady :)

        Sardinii jsem zvažoval autem s kolama.

        0 0
        • zderes  

          Sardinii autem s kolama a potápko máme v plánu příští rok. Jestli bude auto..

          0 0
          • oddie  

            Což o to, auto mám, dokonce už dospělé, příští rok mu bude 22 :D

            0 0
            • zderes  

              Mám na mysli velikost, ve čtyřech lidech s výbavou a kempováním je potřeba už něco většího.

              0 0
              • oddie  

                Jo takhle. No s mým oblíbeným povozem 8 lidí + 8 kol se tam asi nepovleču :)

                0 0
      • brtníček  

        Na Sardinii na Vánoce moc teplo není.....a přes prázdniny je tam nesnesitelné vedro. Nejlepší je druhá polovina září. Ale to už hodně zavírají restaurace, ale turistů už málo. Na cestách minimální provoz.

        0 0
        • zderes  

          To je jasný, já jsem to bral jako konec října. Spletl jsem to.

          0 0
    • vitan  

      Jih Portugalska.

      Albufeira / Faro.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.