• chodec

    koukal jsem do historie a našel jsem jen nějaké ne moc optimistické info z let 2004–2005 :-(((

    nějaká nová doporučení od té doby – jedu do Jizerek za kamarádem na dva dny a beru kolo – Budu ubytovanej na Smržovce. Nějaký rychlý typ, kam se vydat na tak 5 hodin výlet a pokud možno nejet po asfaltu?

    Díky lidi – zachráníte mi vejlet když poradíte.

    0 0
    • Pablo  

      Pokud vyloušíš asfalt a asi nebudeš chtít ani panelky, tak se připravíš o 90% cest a udělat 5h kolo nebude lehký. Jsou pěkný úseky, ale většinou nejdou pospojovat jinak než hromadou asfaltu. Večer zkusím nad mapou udělat kolečko, kde ho bude co nejmíň.

      0 0
      • chodec  

        Ty bych ti byl vděčný maximálně – trocha přejezdu mě nezabije, ale nechci skončit tak, že budu kroužit po asfaltu celou dobu – to bych se unudil. Potřebuji sem tam nějakou polňačku, lesní cestu, stezku singltrailík, zkrátka něco, kde také musím zapojit hlavu a ruce ;-))) a když je při tom na co koukat, tak je to úplně ideální.

        P.S. Pokud jsou ty panelky o kterých píšeš takové ty, jak spáry jsou od sebe tak akorád na rozvor kola a tím pádem to drncá synchronizovaně buď hodně, nebo ještě víc a hlavně pravidelně, tak je opravdu pokud možno vynech – na tom bych dorasil má chorá záda.

        0 0
        • Pablo  

          Na krátkou vyjížďku určitě na černostudniční hřeben, víceméně všechny cesty např. na shocart mapě jsou průjezdný, i ty čárkovaný, červená na Muchov už je takový enduro.

          Delší např: dolní Smržovka – modráTZ (odbočka zelenáTZ mrknout na Špičák) – Albrechtice sedlo – zelenáTZ Mariánskohorké boudy – objet protrženou přehradu, žlutáTZ Jizerka – červenáTZ směr Smědava, ale uhnout nahoře před zimním kioskem doprava – Smrková cesta – Předěl – červenáTZ – Na Písčinách – modráTZ – Paličník – Předěl – červenáTZ – Smědava – modráTZ – Knajpa (teoreticky zákaz, ale pěkná široká cesta, dolu to respektuju, nahoru (tvůj směr) jezdím) – okolo Smědavský hory – Na Ždárku – Sedlo Holubníku (přes vrchol dřevěný chodník, lepší tlačit – za vrcholem doprava na neznačenou cestu – dojet na žlutouTZ – Hřebínek – zelenáTZ Ferdinandov – Viničná cesta – cyklo Oldřichov v Hájích (zkrátka u hospody na Oldřichovskym sedle přejet silnici, nejet po ní) – žlutáTZ – Závory – rozc. k přehradě Bedřichov – modráTZ přes hráz – zelenáTZ jakoby Bedřichov, ale uhne se brzo doleva a napojí znova na zelenouTZ (rovnou se to tuším projet nedá) – Šámalova chata – modráTZ – Blatný rybník – před Kristiánovem doprava za takovym mostkem – žlutáTZ přehrada (přejet první hráz a pak vracečka zpět na žlutou) – Josefův Důl – žlutá přes Bukovou – Záhoří – modráTZ – Smržovka

          Bude to dlouhý a náročný, tak jak to mám rád, ale uvidíš vše podstatný. Kde byl na výběr panelka vs. asfaltka, vzal jsem asfalt, jinak kde to šlo tak šotolina. Můžeš to různě zkracovat, např. vypustit zajížďku na Paličník, celou část s Viničnou atd, ale pokud bude čas..

          0 0
    • AdeptRendl  

      Myslim, ze okoli Smržovky je zcela ideální. Většina turisticke jch je supr a tak opravdu neni problem nad mapou vymyslet. Okolí Černé studnice, další směr Bramberk, Josefův důl. Když dobře naplánuješ víc jak 10% na asfaltu to nebude.

      0 0
    • Honzzyx  

      Ja myslim, ze to chce se jen podivat do mapy a jet po turistickejch. Nevim, jestli bych vymyslel neco vylozene terenniho na 5 hodin, ale kdybych mel vybrat zajimavy trejliky, nevynechal bych cervenou tz z Cerne Studnice na Muchov nebo treba usek Cerna Studnice – Marsovice – Dalesice – Rychnov – Kopanina – Frydstejn – Mala Skala stoji za to, z Bramberka vede taky par peknejch sjezdiku… Pojezdit se urcite da.

      0 0
    • mr.antik  

      Smržovka – Černá Studnice – Ještěd a zpět (třeba přes Bedřichov) – podle mapy se dá naplánovat trasa s minimálním asfaltem.

      0 0
    • mr.antik  

      a ještě něco kopcovitýho: Černá Studnice – Špičák – Bramberk – Jablonec – Hraničná – Weberova Chata – Bedřichov a zas nějak zpátky. V těch lokalitách blíž u měst je mnohem víc cest.

      0 0
    • burnout/syndrome1  

      Jizerky jsou na bajk snad nejhorší naše hory.Zase nejlepší na cross nebo silničku.

      0 0
      • petryk  

        to bych teda netvrdil…

        0 0
        • burnout/syndrome1  

          myslim z pohledu návštěvníka,co má pár dní,aby toho projel a viděl co nejvíc.Ne z pohledu místního,co má čas na dlouhodobý objevování. Na hřebenech samej asfalt a panelky.Z hlediska bajku se mi nejvíc líbily ty svahy, co obklopujou Hejnici.

          0 0
          • mr.antik  

            přesně tak, zásadní pravidlo – nejezdit ty terény co znáš z běžek!

            0 0
      • kolombo  

        Řekl bych, že Tvůj problém je v tom, že trefíš jen na přelidněné cesty na hřebenech. Pokud by jsi trefil i jinam, změníš velmi rychle názor.

        0 0
      • MlokCZ  

        Naopak Jizerky jsou jedny z nejlepších hor. Moc pěkných tras jsem tam už projel i když nejsem místní (a stačí na to i mapa) a ty panelky/asfaltky se občas hodí, když se potřebuje dojet na vzdálenější pěknou terénní trasu nebo se trasa časově protáhne a dojíždí se kone na rychlo. Každý si může vybrat. Jediný negativum Jizerek jsou davy lidí v sezóně, ale na těch pěkných teréních trasách stejně není ani noha a navíc jezdíme do Jizerek ještě před hlavní sezónou nebo po, ideální.

        0 0
      • AdeptRendl  

        A ty jses snad nejhorsi nas biker! :-) Ve srovnani s ridicem auta, ktery s dalnice vidi hezke misto – ale bohuzel k nemu nedokaze najit sjezd z dalnice.

        0 0
    • myki  

      Jizerky jsou na bikování parádní, teď nevím na jak dlouho jsi psal, že tam jedeš, ale i kdybys tam byl týden máš pořád kde jezdit. A není to opravdu jen o asfaltu a panelech. Nezapomeň si vzít občanku a vyraž do Polska. Parádní poježděníčko.

      0 0
    • vlkouš  

      taky bych doporučil trasy spíš na černostudničním hřebenu, ještědském hřebenu nebo na jižních svazích jizerek. jsou to technické úseky většinou po pěšinách nebo cestách s minimem asfaltu. pro vrchaře třeba nábrh: smržovka – tanv.špičák – bramberk – slovanka – královka – liberecká výšina – rozhledna nad prosečí – černá studnice (odhadem tak 2000 m převýšení, ale jako premie na každým kopci je rozhledna s hospodou). vyhnul bych se centrální části s betonkama a asfaltkama. v.

      0 0
      • samotar  

        Na ještědském hřebenu je hezká trasa Ještěd , Malý ještěd , Zdislavský špičák, Roimund, pak tuším po modré kolem stromu republiky do Kryštofova údolí

        0 0
    • filipes  

      Nejlepsi v Jizerkach je jejich polska cast – z Jizerky do Polska, pak pres Orle, Drwale, Smrk do Cech. Krasna krajina, zadny asfat. Jina liga oproti ceske casti (az na vyjimky jako Vinicni cesta, okolo Smedavske hory, sjezd okolo Stolpichu).

      0 0
      • náčelník  

        Zrovna pod Drwale ten asfalt je :) A těch „výjimek“ je v české části nepočítaně. Štolpichy jsou pro kola zakázány.

        0 0
        • filipes  

          Kdyz jedes primo, tak ten dokopec z velke jiz louky na Drwale je asfalt, kdyz to z velke jiz louky vymastis na hreben, treba k tomu lomu nad Jakuszycemi, tak skoro cele bez asfaltu…

          0 0
        • filipes  

          Kde je nepocitane vyjimek, ktere stoji za to? Z opravdu hezkych nezakazanych cestach vim jenom o sjezdiku z Hubertky do bilasu.

          0 0
          • náčelník  

            Maliník – Hašlarka po zelené, potom po modré do Jablonce. Nová Ves – Lučany – Bramberk, červená + neznačeno. Nová Ves – Černá Studnice – Berany – Vrchura – Muchov – dál na Tanvald přes terezíku se to i nese. Desná – Souš po červené podél Černé Desné. Jizerka – Souš po modré. Závory – Oldřichov v Hájích žlutá. Projel jsem i zelenou přes Jelení stráň a Pytlácké kameny – ještě před zákazem. Svárov – Příchovice (asi žlutá ?) Žlutá přes Smědavskou horu.

            A jistě mnoho dalších – třeba právě na Harcovském hřebenu se toho najde hodně.

            0 0
            • MlokCZ  

              A něco málo přidám, je toho spousta mimo centrální část a pak všechny možný cesty na Ještědu, tam je toho víc.

              Ta část z Dobré vody k hlavní dle tracklogu v obrázku. Není ten sjezdík nějak moc těžký, ale když se trošku pustí…

              0 0
              • MlokCZ  

                Pak z Tanvaldu celý ten úsek dle tracklogu (modrá barva) v úseku po těch červených tečkách. Tam jsme to jeli nahoru a bylo navíc mokro a nahoru jsem to celý nedal. Dolu by to byl pěkný sjezdík. A pak třeba ta rovnoběžná červená značka, tu jsme ani nestihli vyzkoušet, ta bude možná ale už jen pro extra technické jezdce.

                0 0
                • Maroška  

                  Červenou jsme zkoušeli, když jsem měla horáka celé 2 dny, od Černé Studnice směr Tanvald je to zpočátku rychlé a jezdivé (široká udusaná cesta), ale čím jsi dál, tím je to techničtější, moc pěkný singltrek, dokonce jeden moment kolo na rameno a k vysílači – asi Muchov, už si to přesně nepamatuju – po cca 0,5m vysokých žulových schodech (kolo na rameno tenkrát, netuším, kolik z toho je v reálu jetelné, ale bylo to tam tak pěkné, že příště tudy zas). Ten pěší kus byl krátký se super rozhledem, ale celé v parádním hravém a ne moc těžkém (až na výjímky) terénku.

                  0 0
                  • kolombo  

                    No, tam je to dost technické :-) A co teprve, když je sníh :-D

                    0 0
                    • Maroška  

                      Ale jenom kousek, určitě to stojí za to a navíc jsme tam nepotkali ani nohu.

                      0 0
              • náčelník  

                Když vidím tu mapu – z Císařského kamene po zelené směr západ – to je pro mě kolo na rameno. Ale jsou tam nějaké „úpravy“, které dokládají přítomnost frírajdrů.

                0 0
                • MlokCZ  

                  Tam se zkusím příští rok mrknout, tam ty vrstevnice vypadají hodně hustě :-) Ale pro mě to bude asi taky na pěšky.

                  0 0
                  • mr.antik  

                    Dá se to v pohodě i na XC. Zrovna včera jsem to jel a frýrajdrům tam někdo ty skoky trošku porozbíjel.

                    0 0
                  • ziki007  

                    Kolem císařáku je les úplně prošpikovanej cestičkama různýho kalibru a sklonu,od lesáckejch širočin po singlíky. Myslim, že si tam to svoje najdeš.Mám tuhle lokalitu za barákem a ještě mě za ty leta neomrzela.

                    0 0
                • McBlacky  

                  za mokra ta první část přes kořeny jetelná nejspíš není bez velkého rizika. Za sucha je to dá sjet

                  0 0
            • MlokCZ  

              úsek Souš – Horní Polubný po zelené taky není úplně k zahození

              0 0
            • filipes  

              OK, nepocital jsem predhuri. Pytlacke kameny jsou super :-)

              0 0
            • MlokCZ  

              K přechodu do Polska od Jizerky (tedy spíš ještě kousek před Jizerkou, je ta část tracklogu v červené elipse) taky není špatný sjezdík.

              0 0
            • MlokCZ  

              Tak musím doplnit.

              Ta modrá z Jizerky na Souš a hned navázání červenou do Desný, to je opravdu super úsek a nechápu, jak jsme ho mohli doteď nejet, když jsme i předtím jako teď bydleli hned vedle.

              Na obrázku jeden sice krátký, ale opravdu moc pěkný okruh. Tu modrou a červenou doplňuje okruh přes Štěpánku a také celkem pěkným sjezdem po zelené z ní dolů. V mapě je projetá trase oranžovou barvou.

              0 0
              • MlokCZ  

                Ještě jeden pokus mapy, BF ji zmenšilo a tím je i dost nečitelná. Teď lehce zmenšena ručně předem, takže už také nic moc není (ideální je jen s původním rozlišení a to sem nedostanu).

                0 0
        • PepikW  

          Na jaře sem krosil přes Smrk a Stoh po červený „hřebenovce“ (foto) a asfaltu bylo jen asi 100m u Drwale. Od těch lomů za Vysokou Kopou zpět po úbočích přes soutěsku Jehněčího potoka a Chatku Gořistov (tam zas asi 200m asfaltu), podél hranic na Neustadt :) To Polsko je SUPER, nádherný cesty, nahoře žádný lidi (jen pár podél Jizery).

          0 0
          • MlokCZ  

            A nebo když někdo (jak já) špatně odbočí v Polsku při výjezdu na Smrk a pak když se nechce vracet a použije „skvělou stezku“ státní hranici :-)

            0 0
            • PepikW  

              Moooc pěkný! Když máš ovšem dobrou mapu, tak jsou místa, kde se dá přes „zelenou“ a na obou stranách skoro navazujou cesty. Zase ale, na tý hranici nezabloudíš :)))

              0 0
            • Fenous  

              Jo tak tohle presne se nam stalo, tlacis a tlacis a na kazdym horizontu dalsi horizont.....

              0 0
    • dancing dog  

      Jizerky nejsou špatný, ale toho asfaltu a betonu tam je fakt docela dost, což mě, občasnému crossařovi zas tak nevadilo. Ale mnohem víc mě chytly sousední hory Lužické. Na Jizerkách je nejhezčí Jizerka :-)

      0 0
      • Pablo  

        Prosím prosím napište mi konkrétní neasfaltový trasy. Když si to promítnu (co tu lidi „neasfaltovýho“ navrhujou) tak pokud nejsem místní a nebudu to brát někde lidem přes zahrady, tak toho asfaltu tam bude stejně dost a někdy ani ty zahrady nepomůžou. Zkrátka bych chodcovi nemazal med okolo huby. Vůbec neříkám, že jsou Jizerky na bike špatný, jen se holt musí s tím větším obsahem asfaltu počítat.

        0 0
        • Pablo  

          sorry, špatně zařazeno, mělo být do rootu..

          0 0
        • dancing dog  

          Co si já pamatuju,tak hodně důležitých spojnic byly minimálně štěrk, aspoň na hřebenech. Já Ti moc žel neporadím, byl jsem tam na kole jen jednou a už je to docela dlouho, ale co si pamatuju, toho asfaltu tam bylo fakt dost. Ale i na asfaltu můžu doporučit výjezd z Tanvaldu do Příchovic a na Štěpánku. Po chvíli budeš myslet,že za každou zatáčkou nebo každym hupem už bude cíl..a ono prdlajs :-)

          0 0
          • Pablo  

            Teď jsi mě špatně pochopil, já to tam znám troufám si tvrdit dost dobře (aby ne, bydlím v JBC). Spíš že někteří píšou o minimu asfaltu a já to vidím jinak, asfaltových přejezdů je poměrně dost, takže nechci aby lidi co to tu neznaj pak nebyli naštvaný, co jsme jim to nakecali.

            0 0
        • mr.antik  

          jenže ty trasy nejde popsat ve stylu Liberec – Jablonec – Smržovka, ale jsou to takový vychytávky, různý objížďky, mimo značený cesty, to by se jedině muselo nakreslit do mapy. Například co jsem uváděl Černá Studnice – Ještěd, se dá jet komplet po asfaltu, ale kromě pár malý přejezdů (např. Jeřmanice) taky komplet mimo.

          0 0
          • MlokCZ  

            Tohle je jasné, koukej si pořídit GPSku ať mám do dalších Jizerek další inspiraci :-)

            0 0
            • mr.antik  

              sám občas jezdím terény, které podruhé už nenatréfím :-) A GPS si pořídím až po paraglajdu (takže možná příští rok :-)

              0 0
              • saab  

                Jestli ti dobře rozumím, tak chceš jet docela hardcore, tak tos bohužel nevybral tak dobrou destinaci . Jizerky jsou malebný, kouzelný, když víš kudy kdy jezdit, tak jsou i bez lidí, ale jsou maličký – 5hodin jen terén se ti tu nepovede ani omylem – leda bys přidal krkonoše. A už vůbec Smržovka… Tam asi budeš muset kus po asfaltu, aby ses dostal do terénu. Pár cest by se našlo, ale tak by se ti to nelíbilo (bejvaji to tak strašný kopce, že je mi z nich zle), že je nejmenuju. Spokojte se s nějakym tim asfaltem (samozřejmě nahoře v horách, kde nejezdeji auta) a jezděteaž odpoledne – budete překvapeni tím, jak málo tam je lidí…

                P.S.: vyzkoušej z Josefova dola vyjet na josefodolskou přehradu (je to žlutá) – vyjedeš na hrázi, tu přeje´d, dej se doprava jako na kristiánov a asi po 500m-1km zahni doprava nahoru – aspoñ kousek toho, co nejspíš hledáš… Pak se dej přes Rozmezí na knajpu a tam je´d doleva nahoru . hodně zajímavá cesta (napůl z panelu), vyjedeš na rozcestí (po asi 4km), tam se dej doleva a pak po asi 1km na dalšim rozcestí doleva nahoru přes holubník… Pak budeš ještě rád za asfalt… .-)

                Přeju krásné počasí!

                0 0
                • mr.antik  

                  za tohodle počasí je to hardcore i po asfaltu… zlatý pískový cesty bez kaluží..

                  0 0
                  • saab  

                    Jizerky jsou za tohohle počasí snad nejkrásnější – nikde jinde to nemá takovou atmosféru, když mrholí, prší, je zima.. Takhle mam Jizerky snad nejradši.. A když ne tak, tak musí být azuro a nad 24 stupňů..

                    A Hardcore to je :))

                    0 0
                    • saab  

                      Jo a co se týče Císařáku po zelený – tak to je 200m na ramenou a ani bych nenazval pěší turistikou, jako spíš lezením ve skalách.. Je to krutý a pro downhill dolů perfektní..

                      0 0
                      • vinca  

                        Ten úsek jde podjet od cca druhýho baráku od silnice ( ale to by člověk přišel o tu největší srandu .

                        0 0
                    • dancing dog  

                      nenenenenenee­eeee,to si nikdy nebyl v mraku v Krušných Horách. Jizerky můžou bejt maximálně na 2.místě. .-)

                      0 0
    • vinca  

      Pár mejch dávnejch tras v polsku – i s fotkama www.sweb.cz/…o/index.html

      0 0
      • saab  

        Nenenenenenenenene, jizerky jsou the best one, bez debat!!!:))

        A ten císařák se dá „vochcat“ více způsoby, třeba přes Mojžíšák do Milířů..

        0 0
      • kolombo  

        Trasy jsou asi pěkné, škoda, že Ti tam nějaká hacker podstrčil pod černý text ještě černý, čtverečkovaný papír. Je to skoro nečitelné :-(

        0 0
      • kolombo  

        Včera jsem jel kombinnaci Tvojí červené a fialové trasy a zkrátil jsem to návratem přes přechod Jizerka/Orle. Až na ten trial na začátku je to docela pěkná trasa, hlavně ten závěr kolem Velké Jizerské louky. Z naší strany se takhle blízko nesmí už řadu let …

        0 0
    • mr.antik  

      Takže nevim, jestli to tu už náhodou nepadlo, ale dneska jsem projížděl Bílá kuchyně – Ferdinandov po modré, samozřejmě dolů, řekl bych, že to je asi jeden z nejlepších technických sjezdíků, i když je to spíš trial o délce snad 3 km.

      0 0
      • MlokCZ  

        No koukám, že jsem na tom s technikou opravdu bídně. Ve fotkách jsem viděl, že jsi tenhle úsek dal letos už i bez šlápnutí.

        Jeli jsme to včera a úsek moc pěkný, ale i když to až na pár míst bylo suchý (a těch pár míst bylo mokrých jen proto, že tam cesta a potok jedno jest), tak ten horní úsek bez šlápnutí ani náhodou. Slejzal jsem v horním úseku docela dostkrát. Spodní úsek už pak byla pohoda, ten už se dal celý a ke konci to šlo i docela pustit.

        0 0
    • MichalF  

      Asi nemuzu souhlasit s tim ze v Jizerkach nejsou zadne pekne cesty, viz par fotecek ;)

      0 0
      • přišlapávač  

        tak zrovna na tý druhý fotce je kousek co jde kolem přehrady ject ta druhá část bez chodníčku je dost napikaču :-) ale cestiček je parádně v harcovským lese, tam se dá pojezdit solidně.

        0 0
        • Fenous  

          Mam pocit, ze tohle kolo jsem tam minulej tyden videl, ale mohu se mylit. :-)

          0 0
          • MichalF  

            Tak mozne to je, ctvrtek + sobota + nedele sem byl na horach, ale urcite nebudu jedinej s timdle bikem ;)

            0 0
      • bikerp1  

        Nemáte někdo nějaké tipy na cesty ve stylu té první fotky (tj. kamínky, písek, žádný hardcore) v okolí Bedřichova?

        0 0
        • kolombo  

          Délka? Časová náročnost? Převýšení?

          Jak daleko bereš „okolí“?

          0 0
          • bikerp1  

            Délka tak kolem 20 km, náročnost aby to ujel i sedmiletý syn tj. něco ve stylu modré přes tu Olivetskou tj. ne asfalt ale zase ne žádný hardcore. Převýšení ani moc neřeším. Máme za sebou výšlap/výstup z Ferdinandova po Rauscheckově cestě na Hřebínek, takže mě už asi nic moc nepřekvapí :-)

            0 0
            • kolombo  

              Od Josefodolské přehrady je hezká cesta lesem k panelce Kristiánov Rozmezí, ale je to tam trochu do kopce.

              Pak je hezká cesta z toho placu, co je cestou z Hřebínku na Krásnou Máří, vede po úbočí pod Holubníkem, ne ta asfaltka, tohle odbočuje svahem nad ní.

              Na hřebenechj toho moc nebude, tam je cesta většinou slepá a nebo asfaltová.

              Okruh kolem Smědavské hory a cesty kolem Jizerky už jsou moc daleko :-(

              0 0
              • bikerp1  

                Tu kolem Holubníku myslíš jak vede do Kristiánova?

                0 0
                • kolombo  

                  No, tahle se na ní napojuje kousek pod vrcholem, pokud jedeš od Kristiánova, tak odbočuje doleva, začíná jako panelka. Pokud se z ní přehoupneš přes hřeben, tak hojedeš na 100m k Ptačím kupám, ale dál je to neprůjezdné.

                  Ale dá se zajezdit si na svahu nad Harcovem, většina cest je jetelná, jen z Harcova pak musíš zase vyšlapat zpátky nahoru.

                  0 0
        • mr.antik  

          Z Bedřichova (sedlo Maliníku) třeba směr přehrada na Černé Nise a okolí, nebo cesta dolu do Liberce přes českou chalupu…

          0 0
    • bikerp1  

      Pěkná cesta (písek, kameny) je přes Olivetskou horu. Nahoře je pěkný rozhled po okolí.

      0 0
    • Advid  

      Včera jsem byl projet trasu, kterou jsem si předem naklikal na cykloserveru a samozřejmě jsem opět kufroval. Ale kufrování jsem odsekal a teď je to už krásně projetelné, projeditelné, projízdné? :-D

      http://www.cykloserver.cz/…lety/detail/?…

      Z Maliníku klasika singlíkem, pak po šotolině na Novou Louku, za ní tou cestou dozadu, pak doprava a zpět na hlavní tah. Z Kristiánova po žluté dolů a pak podél Josefodolské přehrady až k odbočce doleva do kopce. Pak kolem Chaty Věčného mlčení nahoru zase na asfaltku (v plánu bylo jet na Dlouhou Seč a lov. chatu Velcovka, ale končí to na obratišti lesní techniky a nejde to dál).

      Pak po panelce přes Čihadla na zelenou (začátek je na tlačení, je tam hodně větví – ale po přelezu Bílé Desné už se dá pěkně jet), která se po chvíli napojí na šotolinovou cestu vedoucí zase na asfaltku. Tam odbočit doprava (bacha – místo, abych odbočil hned doprava do lesa, tak jsem odbočil až po chvíli, jel jsem asi kilák a pak se mi nechtělo vracet, tak jem asi půl hodiny tlačil kolo (ale našel jsem epesní místo na spaní – tajné :) a pěknou cestou s kameny na vrchol Zeleného vrchu a pak dolů. Jsou tam kameny a kdo má rád rychlé kamenité sjezdy, tak si přijde na své. Pod sjezdem doleva směrem na Soušskou silnici. Po ní až na odbočku na Jizerku (v plánu bylo zase jet jinudy, ale bylo to šíleně podmáčené), opticky dlouhým kopcem nahoru a po promenádní k Bunkru. Tam doleva a podle mapky až na zde už Mlokem uvedený kamenitý sjezdík do Polska. Tam podél řeky pěknou cykloturistickou šotolinovou cestou. Tam se kochejte, pak už budou jen kopce. :) Pak odbočka na trasu č. 10 a z Drwale po červené (pořád žádný terén) až na Stog Izersky. Kus před vrcholem se začínají objevovat kameny a je jich čím dál víc. Pak už to je takové asi spíš enduro. Na Stogu začíná pršet, a tak je kamenitý sjezd o to větší zábava. :) Všude kameny. Ze Smrku dolů pak cestou s debilními koryty na Tišinu. Tam buď směrem na Smědavu nebo jako já promoklej dolů, kde jsem narazil na singltrek, část k Obřímu sudu jsem si projel a pak domů.

      0 0
    • venabch  

      V jizerskych horach je to jednoduche ty nejlepsi bikeove tereny sou kompletne oznacene :-D znaceni poznas lehce je tam zakaz jizdy na kole :-D

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.