• arcco

    Zdar! Plánujeme rychlou akci na lyže do Alp, jelikož jsou Apres ski zavřené a tousťák se salámem po kapsách vozit nechceme, chtěl bych požádat o tip na nějaké normální „jídlo“ v tubě. Všechny ty gely plné cukru, kofeinu , taurinu a jiných sra..k se dají konzumovat max. den, ale určitě né celý týden. Díky za tipy.

    0 2
    • tsunami  

      Co třeba adventure menu?

      1 1
    • sheenecek  

      Mrkni na Pokeat.

      0 0
      • AussigBiker  

        Pokeat jsem pouzival, ale vloni na podzim se nedal objednat, psal jsem jim na Facebooku, zadna odpoved, prijdou mi chciply.

        0 0
    • nomecz  

      „normální „jídlo“ v tubě“ nesmysl, buď to bude sračka nebo s tím bude drbání na přípravu.

      Chleba ze šniclem rulez.

      4 0
    • Kuba78  

      lahvace a majku? :-)

      0 0
    • mais  

      můžeš jezdit na musli tyčinky. otázka je co budeš pít – dehydrovaná voda v prášku asi nic moc ne? My jezdíme tak, že si hodím na záda batoh s páteřákem (flux 15) termoska s čajem, zapečené tousty sýr šunka do termobobalu, pár musli tyčinek. hroznovej cukr a tradá… ono kolik hodin reálně chceš denně lyžovat a co chceš ujet?

      Edit: a můžeš si třeba koupit přesnídávky v pytlíku a cucat – pokud jdeme jen na dvě tři hodiny se sklouznout, tak naše děti na to jezdí

      2 0
      • arcco  

        jj. velké přesnidávky jsou v plánu. Batoh určitě ne!

        0 0
        • mais  

          nevím, jaké s tím máš zkušenosti, ale moje jsou takové, že i bez rodiny, to bylo bez batohu být neskutečně vycpaný ať si bereš s sebou cokoli k jídlu , což je pro mě dost nepříjemný, no a od doby, co mám rodinu, tak je to s batohem…nejméně pohodlný je na nějakých vlecích, jinak je to stejné jako batoh na biku

          0 0
          • Smazaný účet  

            a dobře padnoucí batoh je lepší než mít vycpané kapsy jak klokan.

            0 0
            • mais  

              To souhlas, ale chápu, že špatně padnoucí batoh, je neskutečný – zažil jsem a radši nejet na lyže, než tohle.

              0 0
    • Libores  

      Flapjacky, sušený maso, suchý klobásy, zapecěný tousty nebo tortily a hromady musli tyček, čokolád a gumovejch medvídků. Není na škodu si zhruba propočítat kalorie příjem/výdej.

      1 0
    • cyklista86  

      Krome tycinek, cokolad, nejakych mixu orechu a suseneho ovoce apod. na svacinky to chce teple jidlo treba https://www.armed.cz/…vana-strava/ To bych dal na veceri a na snidani normalni instatni vlocky jak jsou ochucene treba od Emco ty nasackovane po 55g…

      0 0
      • Libores  

        Jakože má sežrat ohřívací pytlík?:D K tomu potřebuje ještě to žrádlo, takže ohřívací pytlík za 79kč, 100g žrádla za 213kč (kuře na kari včetně přílohy) a má z toho krásných 560kcal za skoro tři stováky…

        0 0
        • cyklista86  

          „Jakože má sežrat ohřívací pytlík?:D“

          Takovy nesmysl si vycetl kde z meho komentu? Ze je dehydrovane jidlo drahe o tom zadna, ale pouziva se protoze to defakto nic nevazi. Staci jen pridat vodu. Tu bych resil rozpustenim snehu a naslednym prefiltrovanim..

          0 0
          • mais  

            No jenže na svahu mu to k ničemu není – pokud nechce být v lyžarském středisku za hips..pardon exota, a večer na ubytování není sebemenší důvod, dělat tohle.

            Jinak je dehydrovaný jídlo super třeba na běžky, že z toho uděláš šou pro děti, aby někam dolezly, protože pak mají zlatý hřeb dne – piknik na sněhu s výrobou jídla a jiného než buřty na ohni (ble)

            0 0
            • cyklista86  

              Sorry nejak jsem z toho nevycetl ze ma snidane a vecere zajistene..

              0 0
          • Smazaný účet  

            Jede přežít do divočiny? :-O Já myslel, že chce někam na lyže :-D Zkusil bych Würstelstand ;-)

            0 0
          • Libores  

            Dal jsi odkaz na ohřívací pytlík:D

            Já jsem na tom absolvoval jednu řekněme expedici, tři týdny mimo civilizaci. Spočítej si kalorie… Já tehdy večeřel Travellunch ve verzi double, aby mi to aspoň něco dalo. Navíc je to levnější než tahle armysranda.

            0 0
            • cyklista86  

              Dal jsem odkaz kde je mimo jine i v nabidce ten ohrivaci pytlik.. Jinak to ma slouzit jako ze das do zaludku neco normalniho behem toho dne. Ciste na kalorie mas jine dobroty. Ale dotycny ma snidani a veceri zajistenou tak je jasny, ze to nepotrebuje. Ovsem radit nekomu co si ma vzit jako zdroj energie je dost slozity, protoze kazdymu vyhovuje uplne neco jinyho…

              0 0
          • Barak  

            Super doporučení. Borec nechce na sjezdovkách po kapsách vozit ani sendviče a ty mu ty kapsy narveš bombou, vařičem a ešusem. Pravda, to jídlo jako takové už opravdu moc neváží.:-)

            0 0
    • mais  

      ärco: jak dlouhej je tvůj lyžovací den a kolik dáš km? Máš nějakou představu?

      0 0
    • Barak  

      Tohle asi slyšet nechceš, ale řešil bych to malým batohem. Stačí jeden batoh na několik lidí a můžete se s jeho vožením po dnech střídat.

      Na celodenní sjezdovky se mi neosvědčilo nic lépe, než kombinace nějakých tyčinek/gelů a normální stravy typu zapečené toasty. Nebo, za normální situace, zajít normálně na oběd do hospody.

      0 0
      • arcco  

        Tak ohřívat si bufet na sjezdovce určitě nebudem. :-) V podstatě většinu tipů, zde uvedených, jsme realizovali i mimo covid. Nebo se nechalo jídlo v autě a někdo se obětoval a zašel pro něj, popř. hospoda (omezeně), ale kdo ví, jak to bude nyní… Takže ano, vozíme to každý po kapsách nebo ledvina. Batoh na lyžích určitě ne. Chtěl jsem vědět, zdali má někdo zkušenost s nějakými novými tubovými pochutinami.

        0 0
    • skaj  

      A jak to planujes udelat „cely den, sobestacne, ale bez batohu“, s pitim? Asi jsem nepochopil pozadavek, ale to mi prijde dulezitejsi nez mit sebou jidlo. A nejak si nedovedu predstavit, jak na to, bez batohu/ledvinky.

      K jidlu vozime ze slaneho jerky, korbacky. Sladke pak flapjacky, susene ovoce… Eventuelne treba v termosce polevku – ale to uz chce batoh. V tube nic normalniho neni.

      P.S. Apres ski se odehrava po lyzovani a ne behem, trochu me ten dotaz zmatl. Rikal jsem si, na co potrebujes Jagera v tube:)

      0 0
      • arcco  

        Oka, měl jsem uvést bar, terasa u hospy, posezení. Pití – Caprisun.

        0 0
        • Smazaný účet  

          To všechno je normálně otevřený, nebo? :-O

          0 0
          • AussigBiker  

            To vis, ty mlady dneska nic nevyrdzej. Jdou na hodinu lyzovat a myslej si, ze jdou na mesic do dzungle :)

            0 0
            • arcco  

              Nechci působit jako potrefena husa a možná tomu nebudeš věřit, ale třeba takové podmínky pro vstup do rakous jsou uvedeny jinak na stránkách mzv a jinak na austria.info. Pokud bych jel jen s bandou chlapů, určitě bych 3,14čoviny neřešil. A děkuji, opravdu se cítím mladý, byť mám o osm víc :))

              0 0
              • AussigBiker  

                To nebylo mysleny vazne… jasny, cestovani v tyhle dobe je slozity a podminky se navic meni kazdym dnem.

                0 0
                • arcco  

                  Však tam mám smajlíka… Třeba dnes jsem zjistil, že rakušáci zpřísnili podmínky pro vstup pro – VB, Nizozemsko, Dánsko, Norsko. Plánuj pak něco. Jedině ze dne na den. Tento stát má zřejmě komplex ze svého desátníka…

                  0 1
                  • AussigBiker  

                    :) Bohuzel, nejenom u nas se to furt meni. Pekna historka bylo posledni video Hozny Breziny na youtube, asi na petkrat musel udela tcertifikat pred letem z USA do Miami…

                    0 0
        • skaj  

          Tahat sebou sacky s pitim mi prijde takove naprd… Ale zase bych chtel byt u toho, az si na nej v kapse padnete:)

          Tak pokud uz chcete tahat v jedne kapse sacek s pitim, a byt nabaleni, tak bych do druhe v klidu dal toast a nebo ryzove kolacky, flapjacka atd. Jen mi, stejne jako ostatnim, prijde daleko praktictejsi nekde nechat lezet batoh s „nekompromisnim jidlem“. Nejaky kompromis se udelat musi, a ten s batohem mi prijde mensi, nez nakreckovane kapsy.

          0 0
        • Jakobo  

          Mohu se jeste zeptat, to jedete lyzovat do nejakeho lyzarskeho strediska v Alpach a budete spat v hotelu, penzionu se zaijstenou snidani a veceri, vedle bude samoska, nebo jedete nekam do divociny a spat budete v nejake utulne, jako ze pojedete z chaty na chatu nekde po hrebenu jako treba tady v Norsku se to dela? Predpokladejme, ze vas pres hranice pusti. Pokud ano, budete mit moznost fungovat jako mistnaci, potom fakt nemej obavu. Matka priroda nauci a zaludek si sam rekne. No a pokud vas do Reichu nepusti tak problem je take vyresen.

          0 0
    • jIrI___  

      Mana v prášku. Jen někde budete muset sehnat trochu vody. Nebo rozpustit sníh :)

      0 1
      • tomxxx  

        Moč! Pro přežití je ideální moč.

        0 1
      • cyklista86  

        MANA je produkt zamerenej na bezne lidi, kteri absolutne netusi co ctou pri pohledu na slozeni… Tvari se to jako uzasna a dokonala tekuta nahrada bezne stravy. Ovsem realita je takova, ze to pouze obsahuje jako zdroj sacharidu maltodextrin(stejna forma cukru jako v gelech) a jako zdroj bilkovin je sojovy izolat. Coz je nejlevnejsi forma bilkovin kterou muzes sehnat. K tomu tam je mix dalsich asi 15 syntetickych vitaminu/mineralu v te nejlevnejsi/nejhure vstrebatelne forme. To se da povazovat jako nahrada stravy jen s tezi. Proste vysolili slusne prachy na reklamu aby se to dostalo do podvedomi beznych lidi. To je jediny duvod proc tu sracku kazdy zna.. Ale clovek kterej se vyzna ve strave/doplnkach aspon povrchne se toho ani nedotkne…

        6 2
        • cyklista86  

          Tekute nahrazky pevne stravy plno sportovcu pouziva napr. treba https://www.fruugo.cz/…36-102793835?…

          Tam uz se da mluvit o nejake nahrade pevne stravy. Jako zdroje bilkovin tam je mix hrachoveho, vajecneho a hoveziho izolatu. Jako zdroj sacharidu sladke brambory, ovesne vlocky, hrachovy/tapiokovy skrob a jako zdroj tuku olivac a kakao. Pak je tam morska sul, nejake extrakty a slazene stevii. Zadny sracky navic. Tohle bych s cistym svedomim nekomu klidne doporucil, ale tu sracku od mana bych neprodaval ani za zlate prase. Na to bych nemel zaludek..

          0 0
        • McBlacky  

          Nemusis trovna kupovat manu. Je dost vyrobcu na svete a lisi se i produkt. Ja to pouzivam uz par let a je to super kdyz nemas moznost varit nebo potrebujes rychle neco. Rozhodne lepsi nez chleba s maśem a syrem nebo gel. A cenove to taky neni tak hrozny 10eur za jidlo na cely den (coz nedavam, ale melo by to kryt kcal spotrebu).

          Nejcastejsi pouziti po treninku bezek, kdy to davam hned po dojezdu k autu. Nic lepsiho me nenapadlo za roky lyzovani.

          0 1
      • Velomiwookie  

        sezeru kdeco ale z toho se mi zveda kufr, neni to asi pro kazdyho :)

        0 0
      • mais  

        Když už píšeš manu – manželka to koupila, že to ochutnáme, ok, vůně docela příjemná ale pochutina za trest a nikdy víc – máme to tak jen my doma, nebo i vy ostatní to považujete za něco fakt hnusného? Neřeším co je uvnitř, ale čistě chuťový zážitek

        1 0
        • cyklista86  

          Na chut si snad muzu udelat jeste chutnejsi a zdravejsi koktejl bez 20 chemickych sracek ne? Dej do mixeru syrovatkovy protein, mleko, banan, jahody, par kostek ledu a mas zdravej, chutnej koktejl z lepsich surovin za min penez..

          1 0
          • mais  

            Jestli nějakou potravinu fakt, ale fakt nesnáším, je to mlíko.

            Mně to jen napadlo – ochutnal jsem Manu jednou a opakovat to fakt nehodlám.

            1 0
            • liborg1982  

              Nesnášíš, nebo nemáš rád? Já mám mléko strašně rád, jenže moje tělo jej nesnáší (od puberty). Smůla.

              0 0
              • mais  

                jednoduše se mi hnusí a zvedá se mi žaludek jen při představě, že bych ho pil.

                přitom řadu sýrů i nějaké jogurty tak nějak jím.

                0 0
                • cyklista86  

                  Tak ja taky nepiju mliko, ale schvalne jsem ho tam napsal, protoze vetsina lidi asi kdyz koktejl tak z mlika. On staci ten protein jestli je ochucenej. Ostatne samotnej syrovatkovej protein (CFM 80%) ochucenej od jakekoliv znacky je mnohem lepsi nez ta mana. Bezne jsem si delal svacinku protein a do toho pomlete instatni vlocky. Staci nechat par minut az se vlocky nasajou a mas nahradu jidla v petce. Coz muzes popijet/pojidat i klidne v praci mimo svacinu.. Mnohem lepsi syrovatkovej protein s ovesnyma vlockama nez sojovej izolat a maltodextrin od MANA…

                  0 0
                  • mais  

                    No asi tento způsob stravování přenechám jiným.

                    0 0
                    • cyklista86  

                      Tak je to svaca/nouzovka. Steak z bramborem je lepsi to je jasny. :))

                      0 0
                      • mais  

                        Ty jo, taky ne, když se snažím vymyslet nějaké jídlo, co by mě fakt bralo, tak bohužel, možná nějaký sushi, nebo totálně vymazlený domácí míchaný vajíčka s čerstvou jarní cibulkou nebo pažitkou

                        0 0
                • Smazaný účet  

                  Musíš si dát dobrý mlíko :-D

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Hodně lidí je odkojeno na bílé vodě z obchodu a když si pak dají skutečně mléko přímo od kravky, ideálně ještě teplé, tak se v nich dlouho neudrží :). O kozím mléku ani nemluvě.

                    0 0
                    • mais  

                      Hele kluci, chcete, abych vrhl ne? Samozřejmě na mě zkoušeli triky ala domácí mlíko jak od krávy, tak od kozy, to první je hnusný a to druhý navíc ještě obludně smrdí… ostatně jsem jedinej v rodině, kdo vždy odmítal kysanou smetanu na vdolky nebo borůvkovej či pouťovej koláč

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Já ti rozumím ;-) Dělám s mlíkem každý den, ale čestvě nadojený a teplý, jak píše Jiří, bych teda nepozřel :-)

                        0 0
                        • mais  

                          Nejlepší věc, co jde z mlíka pro mě udělat je nějakej super akorát zralej – ani málo ani moc – sýr typu camembert nebo hermelín :D

                          0 0
                    • Tencovozikmin  

                      Na kozím jsem vyrůstal,teď už piju jen kefír z tibetské houby.

                      0 0
                • kyl  

                  Mám to stejně, prostě mlíko ee ale týdně klidně půl kila nějakého sýru. Stejně tak kafe, obrací se mi žaludek jen ho ucítím.

                  0 0
          • Barak  

            Tak doma tu Manu snad nikdo konzumovat nebude, ne?

            0 1
        • liborg1982  

          Připadá mi to celkem poživatelné. Mi se líbí, že to není jako každé další sladké jidlo. Mám par pytlíku pro nouzové použití.

          0 0
          • cyklista86  

            Jestli to nekdo pije s tim, ze mu to chutna a nic od toho neceka. Ma to treba misto kofoly tak ok, ale jestli si to nekdo kupuje, ze jako svemu telu dela dobre, tak je opravdu na omylu..

            0 0
            • nevericitomas  

              Je vidět, že o tom moc nevíš. Těžko bys hledal jiné jídlo, které je nutričně lepší než Mana. Mnoho lidem doslova zachránila život, není drahá a je celkem dobrá. Myslím, že nic lepšího na rychlé jídlo při cestování není.

              1 7
              • cyklista86  

                No tak ty zjevne patris presne mezi tu skupinu lidi, pro ktere je urcena. Protoze pri pohledu na slozeni vubec netusis co jednotlive suroviny znamenaji. Jinak jestli nekomu pomohla MANA, tak by mu asi pomohla i voda z kaluze.. Takze asi tak..

                2 1
                • from hell  

                  https://www.vitalia.cz/…robce-tvrdi/

                  Nic není černobílé. Pro použití co píše zakladatel vlákna moc lepších variant není. Na každodenní náhradu jídla to není, jako nouzovka v klidu…

                  0 0
                  • cyklista86  

                    Pane boze co neni cernobile? Ma to snad jasne dane slozeni a to je katastrofalni. Tečka. Jsou tu mnohem kvalitnejsi vyrobky „tekuta strava“ ktere bych nemel problem konzumovat nebo doporucovat ostatnim. Mana je proste jen reklamni tah na bezne lidi. Sportovec co se vyzna ve strave po tom nesahne. Stejne tak jako nesahne po herbalife a podobnych srackach. Ale to je tezke znovu a znovu vysvetlovat lidem jako jsi ty. Kdyz ani zjevne nedokazes pochopit co jsou jednotlive suroviny v tom slozeni. Tak o cem chces debatovat?

                    0 2
                    • from hell  

                      Přečti si ten článek a uklidni se…

                      0 0
                      • cyklista86  

                        Precetl jsem si ho a co? Chtel jsem sem zase napsat zvratek na 10 radku, ale to je jak slepemu ukazovat curaka. Stejne by me neveril ze ho mam.. Tak na to seru…

                        1 0
                        • Barak  

                          Vzhledem k tomu, že alternativou je wurst nebo toasty se salámem a kečupem, zbytečně to hrotis.

                          Jasne, mohlo by tam být mnohem lepší složení, ale žádná hrůza to není.

                          0 0
                  • Libores  

                    Pro použití jako náhradu stravy mezi snídaní a večeří je to imho kravina. Žádný ty super živiny na svahu nepotřebuje, to v klidu sní ráno a večer. Na svahu se potřebuje zbavit pocitu hladu a doplnit energii. Kdysi se to dalo řešit poměrně jednoduše, ovšem doba značně pokročila:)

                    0 0
                    • from hell  

                      A přesně na to, tedy zbavit se hladu, je Mana fajn

                      0 0
                      • kejda  

                        Ještě musíš řešit kakání, protože po té Maně by tohlo být setsakra rychlé…že to bude humusální projímadlo, to je snad jasné…

                        1 0
                        • jIrI___  

                          Což je samozřejmě holý nesmysl.

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Jak píše Kejda ;-) já bych to kakání taky moc nepodceňoval :-) Člověk se může ****** po čemkoliv :-D

                            0 0
                          • Jakobo  

                            Neni. To byl ten hlavni duvod, proc jsem psal, aby si daval pozor na nevyzkousene pripravky a spis se snazil jist navykle potraviny. Mozna u tebe je to jedno, ale jsou lide, kterym staci i ovesna kase na snidani a pokud ji nejsou zvykli jist pravidelne tak se zaserou jak alik.

                            Manu neznam, ale obecne ty ruzne smesy obsahuji susene mleka a to je pro nekoho take dobre projimadlo. A kdy to prijde tak mas 3 vteriny.

                            0 0
                          • mais  

                            První pravidlo cestovatele – jakmile jedeš někam, kde to neznáš a nejsi zvyklej fungovat, začíná se brát preventivně endiaron a samozřejmě je třeba se držet vyzkoušené stravy.

                            Věř, že jen trochu jiné složení vody na cestách umí udělat neskutečné „zázraky“ a nemusíš si dávat ani exotiku, stačí trochu jiný minerální složení a řada lidí si užije.

                            1 0
                            • kejda  

                              Jiří se může pokakat do tyveku, stejně z něho nevylézá…

                              0 1
                      • Libores  

                        Tak přesně takhle u mě Mana příliš nefungovala, proto píšu, co píšu:)

                        1 0
                        • Velomiwookie  

                          Ja to teda nakoupil pred par lety do norska n treky a mel jsem hodne co delat, abych to zpolykal. spoustelo mi to davici reflex a pak sem mel hned hlad, takze za me idealni strava :D

                          0 0
              • mais  

                Teď jsem tvůj příspěvek přečetl manželce a hodně kyselým hlasem zkonstatovala: „No eště to tady je“

                0 0
              • Vilém  

                Zrovna s tvym nickem neco takoveho psat?

                0 0
    • tomxxx  

      Není nejsnažší vzít si nějaký batoh co jsi ochoten „obětovat“, dát si tam nějakej chleba, tyčku, pití a hodit to nahoře někam ke stromu, aby to člověk furt nemusel tahat? Jasně, že ve středisku, kam se nevracíš na původní místo, to nejde, ale většinou to nějak reálné je.

      0 0
      • Smazaný účet  

        dříve jsme jezdili vlakem do ramzové a takto jsme to dělali odjakživa – batoh s jídlem i botami zůstal vyset na plotě pod sjezdovkou a šlo se lyžovat :)

        0 0
        • vrazdit  

          batoh zůstal vyset a vi jste ližovaly a ližovaly, co? :)

          1 0
    • Motyll  

      Cink prý baští Pastee

      Já to zkoušel a přežít se s tím dá. Chvilku.

      0 0
      • Jakobo  

        Pokud na to neni zvykly bude mu akorat blbe. Normalni chleba s kusem masa, sejra, salamu…

        0 1
        • RapMan  

          přesně, akorát já i onuce bychom to brali bez toho chleba…

          0 0
    • Jakobo  

      Najis se poradne rano pri snidani a pak az vecer pri veceri. Mezitim jen nejake lehke jidlo. Asi nebudes sam. A takhle se resi strava v drtive vetsine sveta i pri mnohem narocnejsich cinnostech nez je lyzovani v beznem zivote. Pokud to nevydrzis vezmi si sebou poradnou naloz normalniho chleba s kusem masa nebo syra apod. a poloz si to nekde v preslikarne, skrince nebo nekde, kde si nechas boty. Nebo v aute.

      Do kapsy si dej energy bar jako posledni nouzovku.

      Pokud nejsi zvykly tak z nejake nove a umele stravy ti bude akorat blbe vc. tech ruznych bojovych davek. Stejnak budes nekde v lyzarskem stredisku. Resis neexistujici problem.

      6 0
      • dědek mohy  

        Souhlas, taky jsme to tak vždycky řešili. Když jsme jezdili s partou, tak ráno pořádná snídaně, s první lanovkou nahoru, ježdění celý den, zase s poslední lanovkou nahoru, skoro potmě dolů a potom pořádné jídlo na pokoji. A pak pivo =)

        A bylo to naprosto v pohodě, krásně strávený týden. Skvělý byl v tomhle Risoul s ubytováním hned u dolní stanice lanovky.

        Ale uznávám, s rodinou by to tak zcela jistě nešlo. Alespoň teda s tou mou…

        0 0
    • Lucik_bikerka  

      Dobrý ,,jídlo,, je Pastee. Používám to místo obědu -lyže, turistika, cestování. Nezkazí se to a je do dobrý a výživný. Kupuji proteinové. Jinak dá se vzít batůžek do něj termoska a nějaké tyčinky a nechat ho někde na kopci a pak se u něj zastavit na občerstvení, dělám to tak už roky a zatím mi nikdy nezmizel. Dobré mít nějaký starší – ošuntělý co neláká k odcizení.

      0 0
    • Japhy  

      Osvědčilo se mi vzít si ukradnutelný batůžek, do něj jen ukradnutelné zásoby a přiblížit si ho k nějaké strategické dobře dostupné lanovce na plůtek. Během dne si do kapes odebírat ovoce, tyčinky nebo pivko a dát si to na nějakém sezení s panoramaty. Poslední dobou mě nějak ty přeplněné ski bufíky sraly. Kolem poledne rychle vdechnout goulaschsuppe und weizen a na siestičku pryč. Když už dole není moc sněhu, beru si i nějaké lehké boty též na vyhození, ani lyžáky mě poslední dobou z ubytka na skibus moc neba. No a když mi to někdo ukradne, houby zle.

      0 0
      • mais  

        Kolem poledne je vždycky nejlepší lyžovačka, pač se všichni food tourist cpou :D

        0 0
        • Japhy  

          V Alpách je to vcelku fuk, když nejsou fronty (jako že prakticky nejsou), není v tom zas takový rozdíl. Samozřejmě když už tuzemsko tak samozřejmě rychle něco vdechnout a jezdit. Hlavně první lanovkou nahoru a najezdit na manšestru co to de než se rekreanti vyhajaj.

          0 0
          • mais  

            Záleží v Alpách kde, pokud už mám lyžovat, tak chci někam traverzovat, protože ty sjezdovky u svozových lanovek jsou fajn tak hodinu ráno, pak se objeví rolbisté (snowboardisté, jezdící s prknem naštorc), uctívači hada a podobní a ty vstupy do areálů stojí za prd…večer při návratu to je jak jízda boulema. V čr na sjezdovkách nelyžuju – na to nemám morál a není to až takovej můj koníček, abych to dělal za každou cenu

            0 0
            • Japhy  

              No, já teď v neděli utrpěl provinční skiareálek a zas mám na delší dobu po chuti. Dcera mi hodila vidle do výuky, tak jsem se párkrát jel sklouznout abych vyloženě nevyhodil prachy za permici. Jinak teda tuzemsko jen běžky, se sjezdovkama nejsem zas takový masochista.

              0 0
              • McBlacky  

                Mam to stejne. Kdo nema svoje bydleni u sjezdovky, rocni permici a nevstava na prvni lana, ten je odsouzenej v CR k utrpeni ;)

                0 0
              • mais  

                asi tak slusne turisticke trasy na bezky mam za chalupou

                , jit se s detma sklouznout je kousek za hranicema, ale na to si ani neberu lyze, to jezdim na kratasech a kdyz to neni ono proste jdeme za hodku dve domu

                0 0
    • wego1991  

      Kapsičky s masem pro mimina. Ale i tak bych to neviděl, tak tragicky podle toho co píšeš nejedete mimo civilizaci a že by jezdily (byly povolené) lanovky a restaurační zařízení byly zavřené moc nevěřím.

      0 0
      • Barak  

        Energetická hodnota nula. Ale krásně se to vleze do kapsy.:-)

        1 0
        • cyklista86  

          Na 100g min jak 80kcal to je hodne malo no. To treba cokolada ma na 100g bezne 470kcal…

          0 0
          • Barak  

            Tak ono, když je z toho 50% zelenina… :-)

            0 0
        • wego1991  

          To mě jen tak napadlo, nezkoumal sem to. Ale na dotaz ,,normální jídlo v tubě'' mi to přišlo vhodnější než ve stejném balení rozmixované ovoce s cukrem.

          A jak už tu někdo zmínil, tak za mě je nejlepší sušené maso – jerky. Jednoduchá příprava a člověk co nemá sušičku, tak to může bezproblémů udělat v troubě (tu má snad každý). Trvanlivost dlouhá a ač se to nezdá tak i při malé porci to dost zasytí. A v kapse to na den nezabere víc místa než balíček kapesníků..

          1 0
          • Smazaný účet  

            Nemusí nic sušit ;-) Stačí se cestou zastavit u řezníka :-)

            1 1
            • wego1991  

              Ano, ale rozdíl mezi tímto a jerky je větší. Jerky je víceméně suché (lehčí) a je vhodnější na ,,outdoor'' použití.

              Nicméně speck mám rád, ale od doby co sem začal sušit doma, tak mám jiné favority a to hlavně bresaolu a capocollo :) A na venek právě to jerky – to zvládne fakt každý. A jako bonus chuť, množství a cena je oproti kupovanému o dost jinde.

              1 0
            • mais  

              To je děsně slaný, sice malej objem jídla, ale o to větší objem tekutin, pokud nechce chroupat sníh

              0 0
              • Barak  

                A žádný sacharidy. Při celodenní lyžovačce fakt potřebuješ z něčeho brát…

                0 0
              • Smazaný účet  

                Ty jsi taky slanej :-) Nesmíš koupit kdejakou levnou náhražku :-D

                0 0
                • wego1991  

                  asi si to plete se schwarzwaldskou šunkou z lidlu :D

                  1 1
                • mais  

                  no jestli si tak mimochodem nepleteš jihotiroleskej špek se šunkou sušenou na slunci ;) rozdíl je tam v slanosti dost jasnej – někdo holt radši to uzené a jiný na slunci sušené.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Píšu o jihotyrolský specku ;-) Jak jsem psal, pokud nekoupíš tu nejlevnější sranděru ze supermarketu, tak kvalitní speck není nijak zásadně slaný. Slaná a kořeněná je vnitřní strana, ale ta se pro normální lidi odkrajuje, zůstává jen pro fajnšmekry :-D

                    0 0
                    • mais  

                      no na mě je to pořád slaný a vůbec to není o tom sranděra nesranděra, preferuju šunku crudo ;)

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Tak mezi sranděrou a nesranděrou je asi tak 100% rozdíl v chuti ;-) Pro někoho to může být podstatný :-)

                        0 0
    • ratel  

      :-)

      Normální jídlo v tubě je kvalitní oxymoron.

      Pokud tazatel není schopen vydržet 9–16 ski šichtu bez dvou tyčinek v kapse (jednu vpravo, druhou vlevo, ukusovat střídavě aby nedošlo k narušení těžiště soustavy), pak doporučuji kombinaci camelbag + infuzní souprava. Dneska ty kanyly jsou v pohodě, netlačí to. Každý zkušený servisman to umí aplikovat.

      3 0
    • Smazaný účet  

      Paštiky a měkčené sýry (nedoporučuji) v plastovém střívku.

      0 0
      • cyklista86  

        Jakoze ti ma ta smes mlete kuze, chrupavek a nejake chemie dodat energii pri sportovani? To myslim, ze to zahustene slazene plnotucne mleko v tube co tu nekdo doporucoval poslouzi mnohem lepe..

        0 1
      • Smazaný účet  

        Měkčené sýry? :-O Twl co to je? :-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Ty se nezdáš, ještě umíš česky, jestli nebudeš nebezpečnej.

          Dobře, tak tavený sýr. Je to lahůdka :), nejdříve jedou změkčovadla, pak ztužovadla, a pak je hotovo, s pěkně to leze z plastostřívka.

          0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce