Je Specialized FSR XC Comp (2007) dobré kolo?

19 nepřečtených
  • filipek

    Prosím o komentáře k tomuto kolu. Chci ho sice na běžné sportovní ježdění (žádné pařezy a pětimetrové skoky), ale nechci fulla, který by byl shit. Je celoodpružené kolo v této cenové kategorii už použitelné?

    Dál by mě zajímalo srovnání tohoto modelu s loňským Scottem Scale 40. Je lepší koupit Scotta (cca o 8 tisíc levněji) a spokojit se pouze s předním odpružením? Nabízí tento model Scotta obecně vyšší kvalitu ostatních komponent?

    0 0
    • zikky  

      no ja myslim ze kolo urcite pouzitelny bude a tim ze soudruzi ze Speslu jsou docela zkuseni tak bych tipoval i to ze to nebude SHIT…ale treba se vyjadri nekdo kdo ho ma…ja osobne ho nevlastnim…

      0 0
    • Phoebe  

      A co link! www.mtbs.cz/katalog07.html?… Jinak bych řekl, že je to pěkně sladěné, rám perfektní, vidlice výborná, ostatní komponenty dobré, příp. se dá upgradovat. Koukal jsi se také na Canyon (viz dalších milion threadů), tj. za málo peněz hodně muziky (viz také můj profil). Jinak k HT se ti asi moc nevyjádřím, jsem spíše zastánce fullu, tedy pohodového ježdění krajinou :o)

      0 0
      • marošek  

        osobni zkušenost JE ANO ALE JEN s FOX TRIAD (propedal) což je nejvyšší model jinak je zadní stavba hodně citlivá což je vysoce komfortní ale při záběru do pedálů to houpe.

        0 0
        • MlokCZ  

          Tohle je hodně subjektivní hodnocení, co se moc houpe a co ne a taky záleží jak šlapeš do kruhu. Já si třeba vůbec nemyslim, že se Spešl s Foxem s vypnutým propedalem moc houpe a to jak FSR XC a ani Stump. s vyšším zdvihem. Prostě jen funguje jak má a propedal vůbec není nutný (samozřejmě na asfalt nebo někdy do ne moc rozbitých výjezdů se hodí, ale nutný není).

          0 0
    • kesu  

      proboha vubec ne tohle jezdeni nesrovnavej pevnaka a FS.urcite bez do FS.jeste bych ale do vyberu zaradil scotta reflexe FX a GT idriva 4,pokud zvladnes individualni dovoz tak jeste canyona.Jinak co se tyka toho speslu je to good.FSR je hodne dobrej a citlivej system a houpani se neboj,moc se to stejnak nehoupe a navic si zvyknes.Krom toho todle uz ma tusim nejaky nastaveni kompresniho tlumeni

      0 0
    • MlokCZ  

      Klidně bych do něj šel (o HT oproti tomu ani neuvažuj). Kolo celkově ok, jen ten tlumič by tam mohl být jiný. Jinak bych ale asi raději šel do Canyonu XC4. Lépe vybavený a hlavně RP23 tlumič a ještě vyjde levněji. Funkčně bych řekl, že je XC4 skoro lepší díky těm 15mm zdvihu navíc (ty systémy jinak chodí velmi podobně).

      0 0
    • filipek  

      Prosím prosím, ještě nějaké postřehy. Především teď srovnání Speslu a Canyonu (XC4?). Díky moc! Jen pro úplnost: FSR Comp 2007 údajně můžu mít za zhruba 42 tisíc, coz plus minus odpovídá tomu XC4.

      0 0
      • MlokCZ  

        Jak jsem psal o prispevek vyse, zadni stavba s temi 15mm navic mi prisla o chlup lepsi u XC4. Ale zase pruzinovy Recon bude lepe zehlit a bude mnohem mene progresivni nez Reba. Me by se nejvice libil Canyon XC4 s pruzinovym Reconem (ktery by se hodil na 115–120mm, pripadne i tech 130mm by se dalo zkusit, ale to uz by mohlo byt moc). A nebo vzdit XC5 jako uz tu nekdo udelal a bud si nechat tu Foxku a nebo se tu otevira moznost ji prodat za slusny prachy a koupit treba toho Recona a jeste ti to zaplati ten rozdil o co je XC5 drazsi (a navic ziskas ty dalsi rozdily, co ma XC5 oproti XC4).

        0 0
        • vlk  

          a jak bys shodnotil Spešla XC Comp a canyona xc4 co se týká houpavosti zadní stavby, když by člověk nepoužíval propedaly apod.Co z těch dvou se méně houpe a co jede lépe do kopce.

          0 0
          • vlk  

            PS: Tak nic už mě to ani moc nezajímá Spešl vypadává.

            0 0
      • Badu  

        Ahoj a kde ho maj za 42tis? :c), taky o něm uvažuju

        0 0
    • MiniMax  

      Ja jej ted zkousel 4 dny na sumave, docela fajn svezeni, do kopce to neni extra raketa, ale pohodli ujde, i narocne vyjezdy se daly, predek se nezvedal, docela OK. Mam ho pujcenej a rebou a FOX triadem a kdyz slapu, tak 90% na propedal, sjezdy otevrenej, defacto jsem ho skoro nikdy nezavrel, i na asfaltu do kopce mi pripadal propedal lepsi, zavrenej lehce pruzil a nadhazoval. Jak jsi se rozhodl?

      0 0
    • dieegoo  

      A co Stumpjumper FSR Comp za 43 penez? www.lyze-kola.cz . Teda pokud by ti sedla velikost „S“. Třeba najdeš i jiný zajímavý slevy.

      0 0
      • dada  

        dobreeej tip covece…mozna dobre ze maj vsecko jen v Mku jinak bych jim ty prasulky asi vysazel na stul, v L maj jen epic carbon a to uz je fakt moc…

        0 0
    • MITY  

      Je to bomba kolo! Je to spešlájzd a je to spešl a je to super!…ale je to za dost peněz :-(

      0 0
      • vlk  

        "ale je to za dost peněz " -no právě probíhají výprodeje a ten nejlevnější fsr xc mají za 23 800, což není tak hrozné.

        0 0
    • joejoe  

      Nazdárek, na tomhhle biku jsem projel letosni sezonu a ted ho prodavam. Jestli ma nekdo zajem, mrknete do bazaru, muzeme o tom dat rec. Neprodávám proto, ze bych byl nespokojeny, je to super bike, zvlast jestli chce clovek jezdit v pohodli. Je to takova zehlicka. Je v super stavu, kdyby jste meli zajem, dejte vedet.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.