• misak.kadlec

    Zdarec bikeři, chystám se přikoupit novej stroj konkrétně Specialized FSR XC pro. Jedná se o loňský model, tedy 07, ale osazení je komplet schodný s letoškem. Je to testbike na kterým nikdo nikdy nejezdil. Malinko mně odrazuje že je zelenej a místo juici 3 tam jsou ty potvory hayes sole. Áááále zase je jen za 33 tis. což je vcelku slušná sleva za kterou jsem ochoten tolerovat jak tu zelenou tak brzdy (stejně tam časem půjdou juici 7). Co si o tom myslíte vy?

    Anketa: Koupil by sis ho za ty prachy?

    ANO
    16x
    84%
    N|E
    3x
    16%
    0 0
    • jiri1975  

      Běž do něj já mám spešla už nějakej pátek fsr 2002 a jsem s ním náramě spokojený super kolo

      0 0
    • Pavlos  

      zelena je dobra ale ty sole jsou humus at ti to proda bez brzd

      0 0
    • v POHODÌ klokan  

      Běž do něj! Supr cena za bezva kolo. Brzdy se vyměněj a kolo bude na úrovni.Na zelenou si zvykneš (a není moc běžná :-)

      0 0
    • jiri1975  

      Já už jsem kromě zapletených kol gripů a rámu vyměnil všechno. A na ty zapletené kola se chystám letos.

      0 0
    • Luka  

      sla bych do nej hned. zelena je super barva a brzdy zahodis :)

      0 0
    • Garyk  

      Jdi do něj, je to pohodovej bajk (viz profil). Ale brzdy bych řešil hned, třeba ti bajkšop vyjde vstříc a vymění ti je za doplatek.

      0 0
    • misak.kadlec  

      Tak bez brzd mi to prodat nechtěj, nebo jo ale za stejnou cenu :-(. Ale nevadí nechám si je a namódím je na kolo přítelkyni nebo na kolo co budu používat na cesty do krámu a do hospody.

      0 0
    • fousek  

      Krasna barvicka, kdyz Soleckum das 200 kotouc tak taky brzdej (i kdyz ne tak jako JuicyX na 180), blby je ze kdyz si koupis novy brzdy tak Sole neprodas a budou se ti valet v supliku jako me

      0 0
      • burnout/syndrome1  

        Prodáš,ale dost pod cenou,občas si je někdo vezme na zimáka,na kterýho chtěl původně véčka nebo čistý mechaniky.Prodaj se ale sotva za půlku ceny nových,ikdyž nikdy nejely

        0 0
    • saldi  

      som za, nakolko ho mam, kupila som si ho ani nie pred rokom a mam najazdenych 3000km, skutocne odporucam! zatial ziaden problem, vymenila som akurat cele kolesa a zvysila vidlu. co sa tyka farby, aspon si ta bajkeri vsimnu a zapamätaju (:

      0 0
    • coffield  

      Šel bych do Canyona (www.canyon.com/…s/index.html?b=46).

      Ten Specialized sice hezčí vypadá, ale brzdy mizerné, váha úplně šílená!!! Canyon je kolo, které už je docela „soutěživé“, Specialized FSR XC je pořád ještě kategorie „levná kola“ a to, že je na něm Fox a Reba z něj lepší kolo nedělá. U Canyona při nižší váze dostaneš lepší zdvih, rovněž FSR pružení a daleko lepší brzdy a kliky.

      Spešla za 33 tisíc skutečně jen kvůli vzhledu nebo pokud k němu máš spešl vztah. Při současném kurzu koruny je blbost kupovat průměrný test-bajk, ať si kdo chce říká, jak málo je jetej, když můžeš mít nové velmi dobré kolo…

      0 0
      • misak.kadlec  

        S tou váhouto zas tak hrozný není, na krámě jsem ho vážil měl rovnejch 13 to mi zas tak zlý nepřijde. Se… mně ty brzdy, ale jak jsem říkal budou se hodit. Větší zdvih by taky nebyl od věci ale myslím že to bude stačit. Jinak dík za tip.

        0 0
        • coffield  

          To je ale na kolo se 100mm, Rebou a Foxem docela dost…

          0 0
          • v POHODÌ klokan  

            13 kg na celkem levnej full je myslim docela v pohodě. O kolik víc by vážila slušná vidle se 120 mm? O 150 g?

            0 0
          • v POHODÌ klokan  

            Jo tys myslel zadní zdvih 100 mm? Tak to potom asi jo. Ale není to žádný enduro, že.

            0 0
            • coffield  

              Srovnával jsem jenom s tím Canyonem. Ten spešl bude na XC funkčně velmi dobrý. Pokud by chtěl vpředu větší zdvih, vyndá z Reby podložky a bude mít 115mm se stejnou váhou. Mně jenom přijde, že když se rozhlédnu kolem, tak se najde nejedno kolo se 100mm, které s Rebou, Foxem a Sole váží slušně pod 13 kilo… zvláště v roce 2008.

              Od spešlu má smysl Epic za 44 tisíc nebo nejnižší Stumpjumper za 47. Ta kola už nabízejí něco víc (i když také stojí víc, ale zase ne o tolik).

              Ale uznávám, že za 33 má Reba/Fox smysl, ať je zbytek jakýkoli.

              0 0
              • mastihuba  

                mrkni do profilu k Archerovi. Vidlice s rámem přeci neurčují jestli bude mít celý kolo pod 13kg.

                0 0
              • vojta  

                Co to jsou za ceny? Nejlevnejsiho Stumpa jsem nasel za 65k.

                0 0
                • misak.kadlec  

                  Myslím že má na mysli nějaký individuální dovoz ze zahraničí, (?usa?). Vyjdou tam o dost levněji.

                  0 0
                • coffield  

                  Bylo to ve slevě, modely 2007, cyklosport69. Letos to nevyšlo, pobyt v zahraničí, příští rok asi budu zřizovat nějaký byt, takže zase nic. Ale aspoň se můžu těšit a dávat zvrhlá doporučení na b-f :-) Zkus se tam podívat on-line, možná ještě jsou.

                  0 0
                  • wartburg  

                    Tak to je super, neni nad doporuceni od nekoho kdo nema zadne osobni zkusenosti.

                    0 0
                    • coffield  

                      Hele Warťo, XC Spešly jsem jel a několik dalších fullů jezdím nebo je částečně „domácky“ servisuju. Tak si tu netahej triko. A ceny mám docela zběhnutý.

                      Nee. Myslel's to asi jinak, sorry. „Zvrhlá doporučení“ byla myšlena ohledně cen, typů a místa koupě. Nikoli ohledně provozu. Takže si za svými názory o FSR XC stojím :-))

                      0 0
              • prozac  

                Mě příjde, že zrovna rám spešlu XC je celkem lehký (myslím, že lehčí než výše zmiňovaného Canyonu). To jaké komponenty jsou na něj navěšené je věc druhá. A Epic nebo Stumpjumper jsou kola s jiným určením, takže záleží, co od kola kdo očekává. Já jsem se spešlem spokojený. Je sice těžší, ale mnohem větším limitem je moje fyzička. Canyona jsem taky zvažoval, ale měl jsem hodně omezený rozpočet a odradilo mě i to, že tu nemají zastoupení.

                0 0
                • coffield  

                  No mně právě přijde, že když srovnám původní cenu, zdvih a váhu, tak canyon po všech stránkách vede s tím, že těch 115mm asi nebude tak pěkně citlivě nastavených jako u Specialized. Podle mne je Specialized FSR XC uměle udržovaná řada levného fullu ovšem prodávaná díky jménu za vysokou cenu. Epic je to samé, ale v téhle řadě přináší neotřelé a funkční řešení. Aby se u FSR XC mohla držet ta cena tak vysoko, musí to prezentovat jako „něco jiného“. Takže kupovat superzlevněný testbajk je nesmysl, když konkurence za tu cenu dodává NOVÉ kolo, které je stejné, ne -li lepší.

                  0 0
    • dieegoo  

      Šel bych do něj. A zelenou bych viděl jako plus, není okoukaná.

      0 0
    • Oakey  

      Naopak mně osobně se ta zelená zamlouvá, ale to je věc názoru. Jendoznačně Spešl bude mít dobrej základ-rám, ale na druhou stranu bych zvážil tu možnost s Canyonem, která tu zazněla.

      0 0
    • Luk02  

      Klidně do něj jdi, myslím že budeš spokojenej a ta barva je supr. S těma brzdama se to taky dá když dáš větší kotouč.

      0 0
    • Luk02  

      Klidně do něj jdi, myslím že budeš spokojenej a ta barva je supr. S těma brzdama se to taky dá když dáš větší kotouč.

      0 0
    • burnout/syndrome1  

      Jen opakuji,co bylo již řečeno.Barva nejezdí a krom toho,toto je příjemná a nezvyklá barva,Sole se dají,když budeš jezdit,na co je kolo určeno- přeci jenom spíše to XC,vyměnil bych kotouče za větší,časem výměna celých brzd,ze Sole je přece jen trochu potíž krom účinku i s údržbou.Canyony jsou bezva kola,suverénně nejlepší poměr cena/výbava,nicméně jejich zarytí zastánci by si měli uvědomit,že ne každý si chce prostě pořídit kolo poštou přes hranice.Pak by nemělo cenu se tu na žádná kola ptát a radit se,které z těch,co jsou v merku,protože vždy bude NEJ něco od Canyonu,to tu pak můžem všechno zavřít

      0 0
    • misak.kadlec  

      Tak Spešl už je doma byl jsem ho už i trochu projet a SUPR. Skoro bych řekl že se mi ta zelená už i docela dost líbí. :-). Už jsem měl i první konflikt s těma brzdama z nějakýho důvodu (???) mi vystřelila ta odzvdušňovací zátka a vystříkla kapalina, naštěstí to bylo doma takže jsem ji ještě našel. No ale můžu říct že naplnit a odvzdušnit ty brzdy není zas tak jednoduché jak jsem si myslel. Přemýšlím o tom vyndání podložek z Reby ale ještě uvidím. Nejspíš tam ale namódím kotouče co mám doma, totiž zubaté aligatory předek 203 zadek 160.

      0 0
    • warzone  

      jedno FSR XC Comp 2007 akurat predavam ;)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.