GT Marathon 2.0 x Specialized FSR XC Pro

1 nepřečtený
  • malko

    Zdravím,

    při výběru fulla jsem se dostal k těmto dvěma bikům. No a jak už to tak bývá, potřeboval bych poradit který by byl pro mě vhodnější. Já sám osobně preferuji klasické XC – jízda po vrstevnicích, lesní cesty, občas nějaký ten výšlap i asfalt – mírný ale rychlý sjezdy. Nic méně kámoši mě občas tahají i na docela technický szejdy – docela prudký sešupy s kamením atp. Takže bych v tomto případě nechtel být limitován geometrií rámu.

    GTko jsem měl půjčený jako testovací bike a spešl taky, ale ve verzi expert (místo Reby je pružinovej recon a trochu jinej tlumič). Popravdě ani jeden není špatnej bike. GT má míň citlivou zadní stavbu při pomalejší jízdě, ale při větší rychlosti na kamení funguje dobře. Navíc má 120mm vzduchovýho recona, kterej podle mě funguje o dost líp než ten pružinovej – na polních cestách se měl tendenci rozvibrovat – to jsem u vzduchovýho nezaznamenal. Taky ten větší zdvih byl trochu poznat. Na GTku je tlumič Fox RP – není možnost locku – na Spešlu by lock byl. Jinak papírově má GT hlavovej úhel 71st. Spešl 69, což by mělo být lepší pro ty technický sjezdy. Ty geometrie jsem neměl v reálu možnost pořádně porovnat, protože Spešl byl dostupnej pouze ve vel. L a GT jsem měl půjčený XL.

    No asi bych se mohl rozepsat ještě víc, ale jde mi taky o postřehy ostatních bikerů. Třeba jsem si něčeho nevšiml, nebo jsem něco zapomněl uvažovat…no však to znáte. Taky jsem na fóru zahlíd, že někteří si tyto kola taky pujčovali, tak by mě zajímali jejich dojmy.

    Ještě odkazy na oba biky:

    GT: http://www.super-nakup.cz/…on-2-0-2008/

    Spešl: http://www.specialized.cz/new/kolo.php?…

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.