GT Zaskar X Trek ZR9000 X Apache Totem

165 nepřečtených
  • Lowrider

    Ahoj. Zajímal by mě Váš názor na tyto rámy, který z nich by jste si vybrali Vy a jaké s nimi máte případně zkušenosti. Pokud ani jedno z nich, tak mi prosím napiště jiné. Prakticky je jedno s jakou výbavou (tu si pak upravím). Ale musí to být HT, rok 2007. MocX Vám děkuji.

    Apache Totem: www.cyklo-online.cz/…ozi-1308.htm

    GT Zakar: www.gtmountainbikes.com/…g/detail.php?…

    Trek ZR9000: www2.trekbikes­.com/bikes/bi­ke.php?bikeid=1057600&f­=18

    Možná Scott Scale

    Anketa: Který by jste brali Vy?

    34x
    54%
    21x
    33%
    7x
    11%
    0 0
    • honzicek  

      Apache urcite ne, z tech zbyvajicich dvou asi spis toho Treka, i kdyz Trek jako znacku nemam moc rad. Co neco s karbonovou zadni stavbou?

      0 0
      • Lowrider  

        Proč Apache určitě ne? Něco s karbonovou zadní stavbou? Nevím. Co Gary Fisher?

        0 0
      • patejl  

        By mě zajímalo proč na Apache?

        0 0
        • Hnoj  

          Páč to je příšernej ******…

          0 0
        • honzicek  

          Ma ho kamos, koupil ho loni na podzim u Sterby za hodne fajnovou cenu – vybava XT/XTR, a ma s nim furt problemy. Neustale mu zlobi prehazka, bezdusovky – mam pocit, jako by na ne davali „beckove“ komponenty. Tak nevim, proc by jejich ramy mely byt lepsi. Proto bych se bal si Apache koupit. Ale je to jen muj nazor…

          0 0
          • Al_Bunda  

            Ano mas pravdu hodnotit kvalitu ramu podle toho jake jsou na nem komponenty tak to jsi dost veliky odbornik. Kvalita vetsiny odpovedi je vice nez usmevna jelikoz vetsina odborniku vybira podle nazvu, napisu, barvy, jak mu to bude ladit k obleceni, partnerce ke kabelce, podle toho jak je uvedena znacka in a podle toho to vypada. Naposledy jsem se takhle pobavil, kdyz nejaky taky odbornici popisovali jizdu na valcich. Podle toho co tam psali tak na nich v zivote nesedeli, ale urcite tomu rozumneli.

            0 0
            • Gorgov  

              Já vidím podstatně větší záruku kvality v treku scottu, spešlu atd než v apači. Taky bych si to nikdy nekoupil…ten rám bude jako spousta dalších udělanejch v jedný fabrice na dálnym východě…Jen třeba výstupní kontrola výše zmíněnejch „značkovejch“ rámu by měla být vyšší.

              0 0
              • Al_Bunda  

                S tim s tebou souhlasim, delam take v jedne fabrice, kde se pro nas trh vyrobek uz dale nekontorluje a pokud jde nekam jinam tak jeste prochazi dalsima kontrolama a i tridenim. Tak bych to videl u i tebou vybranych znacek. Nas trh neni tak silny aby se to pro vyrobce vyplatilo. Me pouze zarazilo, ze tu nekdo hodnoti ram podle komponentu a to mi prislo velice usmevne.

                0 0
            • coyot  

              Presne – ram Apache je spatnej, protoze mu neustale zlobi prehazka, bezdusovky… To fakt hodnotite podle samolepek anebo jak se ram chova na trailu??? Neverim vlastnim ocim co jsou nekteri bajkeri schopny ze sebe dostat… :-\

              0 0
          • Jogador  

            Jestli je Apache blbej, že osazuje svůj rám Shimanem, tak myslim že 90 procent značek jsou blbí, a apache má velký plus, že osazuje i sramem:)

            0 0
    • Lowrider  

      A když už dáte hlas do tý ankety, tak bych byl moc rád, kdyby jste napsali proč ste ho dali právě tomu, komu jste ho dali. Ale nikoho nenutím :).

      0 0
      • Páník  

        páč se mi z nich líbí úplně vůbec nejvíc:)

        0 0
        • Lowrider  

          Takže asi myslíš vzhledem že jo :)? Jinak jízdní zkušenosti nemáš nebo tak něco?

          0 0
          • Páník  

            jj:),ale jezdil jsem na Avanche a ten byl paradni…navic v historii je Zaskar celkem chvalenej…ale hlasoval jsem podle oka,no

            0 0
      • Honza z H  

        Protože jsem se uklik, ale když jsem se pak zamyslel, tak ten trek se mi líbí víc. Ale toho Zaskara seženeš za polovic a zbyde na lepší kola a vidli :-)

        0 0
        • Lowrider  

          Já ale nebudu kupovat celý kolo. Já si to nechám poskládat. Nebo koupím celý kolo a v krámu mi ty komponenty vymění za jiný, levnější samozřejmě :).

          0 0
    • honza.biker  

      Urcite zaskar- dobre vypada, osazeni taky docela ujde(az na shitmano) a prej ma dobrou geometrii…

      0 0
    • MlokCZ  

      Mě přijde, že se u HT ty rámy moc řeší. Všechny 3 budou slušný. Rozhodoval bych se především podle geometrie, jakou chceš (a to musíš vědět ty). Třeba na mě by byl Trek hrozně dlouhý, já potřebuju kratší rámy, takže já bych ho kvůli tomu z výběru vyřadil, ale u tebe to může být úplně jinak.

      0 0
    • lith  

      no Trek vypadá moc fajn.a jak jsi psal,zkusil bych ho srovnat s tím Scottem. Toho bych bral asi já.....jinak co se týče tak vidli RS Reba nebo Fox a Sram řazení. A máš fajnový kolečko

      0 0
      • Lowrider  

        To určitě spíš tu Rebu, asi Rebu Team. Foxku si nemůžu dovolit a taky nevím, kdo by mi jí spravoval v tej naší vesnici :). A řazení se mi zamlouvá spíš to Shitmano RapidFire+. Zkus mi to rozmluvit :).

        0 0
        • lith  

          a tak nemyslím že by Foxka potřebovala servis :-) A s tím Rapid Firem+, nejezdil jsem,neznám…ale přesto doporučuju Sram…taková X.9 není až tak drahá a odvede bezvadně svou práci i třeba po 2–3 sezónách,což u Shimana bych netvrdil

          0 0
          • Lowrider  

            Já nezávodím, mě vydrží všechno dokud se nevysekam :-P. A na mým starým kole mám jedny páčky už čtyři roky a pořád fungujou dobře, jsou to nějaký ty Shimano levný (Že by Acera?). Mají najeto asi 18 tisíc. Asi zůstanu věrný a vemu spíš to Shimano. Uvidíme :).

            0 0
          • Gorgov  

            potřebuje:) ale to ti neudělaj ani v praze, stejně to musíš poslat do písku takže je to fuk…

            0 0
    • marapara  

      Dal jsem hlas pro GT Zaskar. Nevím kolik měříš, já mám 186 cm. Předtím jsem 3 roky jezdil ke své spokojenosti Avalanche, teď jezdím Zaskara Experta. Avalanche byl hodně živý, měl jsem vl. L, což odpovídá 19,5", měl jsem delší sedlovku, takže mi vyhovoval. Za ty 3 roky jsem si na něj zvykl. Dobrý stroj, dobře ovladatelný, i v rychlých sjezdech jsem neměl problém, ani v tech. pasážích a při rychlém kličkování mezi stromy. Má takovou univerzální geometrii, která padne mnoha lidem. V přímém porovnání k Zaskarovi. Zaskar mi vyšel asi o kilo lehčí, při stejné kombinaci s Avalanchem. Má o 2 cm delší rám a je to znát. Dal jsem tam kratší představec a trochu dal sedlo dopředu a je to OK. Ale na jízdě je to znát. ve sjezdu je klidnější, lépe vede stopu. A když jsem jej sekládal a neměl ještě brašničku, pumpu … tak jsem jej jen projel po ulici. Pořádně jsem do něj zašlápl a málem mi ujel pod prdelí :D. Né vážně, díky lehkosti akceleruje jako hrom. Jízda je fakt lehká, dobře jede do kopců. Při stejném zábětu do pedálů jede prostě líp. Zatím jsem na něm najel cca 400 km, ale nedal jsem ještě mé oblíbené sjezdy v Chřibech, abych měl přímé porovnání, hlavně co se týče sjezdů, tak to jsou jen mé první postřehy. Ale sjezd z Lysé Hory po červené byl super i těch šutrech. Vůbec jsem jej nešetřil a připadal jsem si jistější. Dal jsem ještě kratší řídítka. Původní měly 68 cm, nechal jsem je vyměnit za 63 cm, myslím, že to stačí. Ale s těma 68 cm jsem měl fakt velký přehled.

      0 0
      • marapara  

        ještě jsem zapoměl, že Zaskara jsem také koupil L, ale velikost je 20", takže rám je kapku větší, než u staršího Avalanche

        0 0
      • Lowrider  

        Já jsem mrňous :-D. Mám cca 170cm. Zaskara docelda dost dobře znám, protože ho má kamarád a dost mi ho půjčuje. Je hooodně rychlý, ale po kořenech a do prudkejch kopců je to špatný. Aspoň teda ten ročník 2004 (mám ho na webu).

        0 0
        • marapara  

          Do prudkých stoupání se mi taky lépe jelo na Avalanchi, teda je fakt, že teď jsem jel po spadlém listí, takže to je horší jet tak 25% stoupání. Uvidíme. Jinak přes kořeny mi vedl stopu dobře i skoky.

          0 0
          • Lowrider  

            Na Zaskarovi když jedu do hodně prudkýho kopce, tak se mi zvedá předek a když se k tomu postavím, tak mi zase podjíždí zadek :). A přes ty kořeny mi přijde, jako kdyby to zadní kolo vylítlo prudce nahoru, místo toho, aby to hezky přejelo směrem dopředu… Ale jinak je to kolo docela nevhodný pro nosič, takže když jedem třeba na tři tejdny pod širák, tak ta lehká váha je kámošovi spíš na obtíž než naopak. Ale jinak jako na to normální ježdění je perfektní-rychlý a bůhví co ještě…

            0 0
    • Meesha  

      Treka :-) Tripple Triangle bych nechtel. Jak tu nekdo psal… ted se daj poridit letosni Gary Fishery s karbonovou zadni stavbou za slusnej peniz…

      0 0
      • marapara  

        Mně se zase triangl líbí a funguje. To je věc vkusu jednotlivých soudruhů ;) :D

        0 0
        • Meesha  

          netvrdim, ze nefunguje. Ale po tom, co delal teamovej Zaskar kamosovi (silenym zpusobem to vrzalo, praskly to nebylo a reklamovat to neslo) bych to nechtel. Par prasklejch jsem jich taky videl (v TT). Geometrii to ma ale prijemnou – hodne podobnou Treku.

          0 0
          • Lowrider  

            Hodně podobnou? Já totiž nemám možnost toho Treka vyzkoušet, ale Zaskara jo, tak jestli je ta geometrie téměř stejná, tak by to bylo dobrý. Pokud je mezi nimi ale větší rozdíl, tak bych ho musel někde sehnat a vyzkoušet. Takže říkáš, že je to téměř totožný? Porovnával si je oba dva?

            0 0
            • Meesha  

              hodne podobnou jsem myslel Fuel vs. Zaskar. Sem presed a cumel sem, ze mame s kamosem uplne stejnej posed. Kdybych mel zavreny oci, tak to nepoznam, ze to neni moje :-)

              0 0
    • vysmátej bajker  

      Treka trochu horšího jezdím už tři roky(6700,03) a super,GT je taky dobrý ale je trochu delší geometrie,jak píšeš dobře drží stopu ale trochu bych se bál prudších sjezdů,nemůžeš jít tak dozadu.Takže je to na tobě a jak ti sedí velikosti.

      0 0
    • kolombo  

      Já si koupil nové GT Avalanche a zatím je to paráda.

      0 0
      • mosquito  

        mno jsem tez majitele GT avalanche expert – je to sice prima kousek, ale ta geometrie mi pripada pomala (ikdyz v terenu je jako doma) … Treky jsou od pohledu sviznejsi a je docela mozny ze kdybych kupoval dnes vzal bych Treka ale nevim no

        0 0
        • kolombo  

          Já zase tolik nezávodím, tak mám jiné priority :-) Je fakt, že na tomhle kole sedím zřetelně příměji, než na minulém GT Tempest.

          0 0
    • Dan  

      jezdím GT ajsems ním spokojenej, tak jsem pro něj hlasoval!

      0 0
    • crom  

      Mam GT Zaskar,dobrej byl ale praskl vzadu v patce.mozna je to tim ze vazim pres 100 a opravdu jsem ho nesetril.sel bych radeji do treka

      0 0
      • Daf  

        Prasknul mi uplne stejne ;) Akorat po 4.5 roce a 50000km. Vyreklamoval jsem to a ted jsem stastny majitel modelu Pro 05. Je to dobry kolo s hodne kratkou zadni stavbou. Je dobry to kolo vozit s rovnou sedlovkou cimz se zvedani na zadek omezi. Jinak kolo je vyborne do zaberu a hodne stabilni ve sjezdech. Se Zaskarem jsem maximalne spokojenej.

        0 0
        • marapara  

          Můžu potvrdit. V extréměji prudkých výjezdech má tendenci jít na zadní, ale do kopce krásně uhání samo a má stabilitu ve sjezdech.

          0 0
      • GrandeBelde  

        celej hangár prasklejch patek…)

        0 0
        • Roma  

          No nasadil jsi mi brouka do hlavy chtel jsem si letos zaskara koupit.Jestli to, ale praska hromadne…tak nevim. Muzes napsat neco blizsiho?Prasklo to kamosum nebo tobe?Z ktereho roku byly ty ramy?Dik.

          0 0
    • Rychlej turista  

      Treka, protože se mi líbí a už třetím rokem ho jezdím (6500). Vyhovuje mi, že při 182 cm se naskládám na 17,5" rám a nejezdím samostatně ani po předním a ani po zadním kole. Taky si nechám do jara poskládat kolo s tímhle rámem a pevnou vidličkou, karbonovou. Jako bývalý silničář nemám rád, když se mi na kole cokoliv zbytečně hýbe a jako správný drsoň spoléhám na to, že mě hned tak něco nevytřese :-D

      0 0
      • Meesha  

        182cm a 17,5" rám?!

        0 0
        • petebike  

          si necetl pevna vidle :-D – trial :-DDD

          0 0
          • Rychlej turista  

            Co je špatného na pevné vidli?

            0 0
            • petebike  

              prave ze nic, pokus o vtip :-) s tvoji vejskou mit Treka 17,5 mi prijde dost divny, ja mam 184 cm a jezdim tak 19–20 ramy(na praci 21)…k tomu 120 predstavec

              0 0
              • coyot  

                Ja mel 8700, 19,5", ja mam 182cm a ram byl na me dlouhej… Ale jinac naprosta spokojenost. Trek.

                0 0
            • petebike  

              jeee ted koukam, 24hours – jinak ze spozdenim gratuluju..jeli jsme s zenou a treti flek v Mixech :-), i pres to ze mas rad dlouhy zavody tak se divim ze mas tak male kolo, nemas nekde foto z profilu – jak je vysunuta sedlovka a jak je velkej predstavec ? dik

              0 0
              • Rychlej turista  

                Dík :-D, ale i vám gratulace. Čéče, vysvětli mi, jak jsi mohl jet více něž kolo na prasklém sedle? To mi hlava nebere. A jak jste se o ty km podělili? Jinak sedlovku mám vysunutou 22 cm a představec mám 110 mm. Třeba mám kratší nohy, ale fakt se mi na tom kole jezdí dobře. Výše taky psali, že ty Treky jsou delší a zřejmě proto mi na výšku menší rám nevadí. Ale asi to budu mít na hraně, protože do kopců se musím držet za rohy. Ale proto tam jsou a mi to vyhovuje. A dobře se mi z toho kola sestupuje, když jede jinam, než chci já :-D. Ale určitě se rád nechám poučit, protože jiné kolo jsem nejezdil a tak nemám srovnání. Zvlášť, když budu stavět nové. Ale kvůli té geometrii chci zůstat u Treka. A s tou vidlí se to má tak, že ani s odpruženou nic zběsilého nesjedu a na 24 hours jsem neskákal ani tem malý hrb na louce před cílem, ale pomaličku ho sjížděl. Takže je pro mě zbytečná a na to co jezdím si myslím, že pevná stačí. Jediné, co si myslím, že by mi mohlo zkomplikovat život, jsou kapku větší otřesy.

                0 0
                • Rychlej turista  

                  Tak jsem to našel, 16 a 11 kol :-). Jedete zase?

                  0 0
                  • petebike  

                    tak s tim kolem chapu, koukal sem na nej, no mas pravdu neni dulezity tak uplne vyska cloveka jako spis vyska nohou… jinak dalsi rok – asi ne, mozna jo, byl to narez, nejak jsme se na to nepripravovali a ja z toho byl jeste asi tri dny odrovnanej :-(, singl to mi prijde silene na palici..jel jsem jednou Sileneho Cyklistu na silnici – pravda 3,6 okruh…ale magorina…spis chci dobre zajet pristi rok Bikechallenge – s Blackym…letos jsme to jeli s zenou a bylo to bezva :-)

                    0 0
                    • Rychlej turista  

                      Takže tu pevnou vidli mám schválenou? Já těmhle věcem totiž vůbec nerozumím, na kole akorát jezdím a vycházím tak nějak z vlastních pocitů a podle tohoto mi to kolo bude stavět kámoš. Ale zase nechci být za úplného dementa hned od pohledu, když se s tím někde objevím :-D. S tou silnicí máš pravdu, je to na ní daleko horší, než v terénu. Když je člověk prošitej, tak v terénu se to ztratí a není to tak vidět, když se ale potácíš 25 km/h po rovině na silnici, tak to vypadá fakt strašidelně :-D. I to byl jeden z důvodů, proč jsem se tu silniční nikdy neodhodlal jet :-).

                      0 0
                      • petebike  

                        vidle je jen na tobe a na to jak mas moc rad komfort :-) ja mam na kole Fox RLT80zdvih, pred tim to same a pred tim RS Sid SL – je o neco lehci, ale jinak na pevny jezdim taky – sice ne moc terenu – mam rad pohodli, navic vsechny tyto vidle se daji zamknout :-)

                        0 0
                        • Rychlej turista  

                          Chtěl bych se dostat na 9,5 kg, to by bylo tak o tři kila míň, než co jsem jezdil letos. To už by mělo být dost znát a za tu trošku nepohodlí mi to stojí. Ta moje odpružená díky (ne)údržbě stejně už byla skoro pevná, tak to moc velký rozdíl nebude :-D

                          0 0
                          • Meesha  

                            to budes mit celkem co delat.. :-)

                            0 0
                          • petebike  

                            meesha ma pravdu, podivej se co mam ted ja – je to na webu a nebo tady nekde v bikach…to ma 9,8 na kotoucich a nebylo to nejlevnejsi – kdyby to bylo novy…s pevnou se dostanes na pekny vahy ale stejne budes muset odlehcit i jiny veci…

                            0 0
                          • petebike  

                            jeste dodam ze pro tebe jako ultramaratonce bych videl nejlepe – pevny a nebo softail Morati ram s jejich pevnou vidlici – super vaha, super vlastnosti titanu…bohuzel cena je nekde jinde :-(

                            0 0
                            • Rychlej turista  

                              Klucí, dík za rady. Nemusí to být nutně 9,5 kg, jde o to, abych s sebou zbytečně netahal něco co nevyužiju a dostal se na pro mě stravitelnou cenu, okolo 40 000,–Kč. Jinak kámoš je šikovnej a kolo dokáže vytunit skoro tak hezky, jak si dokáže na místě poradit s čerstvou frakturou :-D a tak tyhle detaily nechám na něm. Kolečka máš fakt hezká :-)

                              0 0
        • Rychlej turista  

          19,5" mi přišel moc velký, tak jsem šel do toho menšího, no. Nic lepšího mě nenapadlo :-D

          0 0
      • Lowrider  

        Jak velkej rám budeš volit teďko? Zase 17,5?

        0 0
        • Rychlej turista  

          U toho TREKa bych volil zase 17,5", ale zřejmě půjdu do PELLSu

          pcshop.pells.cz/shop/de­fault.asp?cls=sto­item&stiid=12571

          a ten je v 17" velikosti o nějaký ten cm menší i kratší, tak vezmu 19" a mělo by to být v pohodě. Vidli

          pcshop.pells.cz/shop/de­fault.asp?cls=sto­item&stiid=10971

          i další věci budu mít taky od PELLSu, tak ať to taky trošku ladí. Barva bude čeveno-černo-bílá. Řazení otočné SRAM X.0, přehazka X.9, kazeta PG 990 11/34 a vpředu dvojtác 44/29.

          0 0
          • Lowrider  

            Pěkný. To budeš mít hodně lehoučký :) Tak když ty bys vzal 17,5 a to seš větší než já, tak asi taky vezmu těch 17,5, ale Treka.

            Jinak já už mám doma většinu věcí naopak od Shitmana, pak Bontrager, FSA atd.(viz můj web).

            0 0
            • Rychlej turista  

              To víš, stárnu a tak ze mě stává gramhonič :-D Když jsem kupoval toho Treka 6500, tak jsme měl možnost si na oba dva vlézt a ten 19,5" mi hned přišel hrozně velký. Jestli můžeš, tak si to testni aspoň takhle, můžeš mít třeba dlouhé nohy a pak by ti ta 17,5 mohla být malá. Není těch 1 810 g nějak moc?

              0 0
              • Lowrider  

                Já měřím asi tak 170 cm a nohy dlouhé podle mně rozhodně nemám. 1810 mě nevadí. Já budu mít 17,5 rám asi, takže to bude o něco míň :). No já až budu mít čas, tak projedu Plzeň a budu hledat, kde budou mít toho Treka 6000 řadu a zeptám se, jestli bych si na tnemoh aspoň sednout. 6000 má stejnou geometrii jako 8000. Kdyby někdo o nějaké prodejně v Plzni věděl, kde je mají, tak mi dejte vědět. Díky.

                0 0
                • Rychlej turista  

                  Jestli máš 170 cm, tak ten 19,5" budeš mít tutově velký. Rám je to ale hezký :-)

                  0 0
                  • Lowrider  

                    Přesvědčils´ mě. Beru 17,5 :)

                    0 0
                    • Rychlej turista  

                      Já tě nechci přesvědčovat :) Třeba já mám tak divné rozměry :-D, že mi ta 17,5 stačí. Na čem jsi jezdil doposud?

                      0 0
                      • Lowrider  

                        Na Treku 4300 Disc, velikost 18…

                        0 0
                        • Rychlej turista  

                          Tak to by snad mělo být v pohodě, jak ti byl?

                          0 0
                          • Lowrider  

                            Byl mi dobře a je mi dobře :). Ale ta geometrie je porstě moc krátká. Si na tom přijdu jako žirafa. Ale nechám si ho jako přepravní prostředek do pekárny a zpět :).

                            0 0
                            • mountaineer  

                              No Treky bys urcite nasel u Volraba na Slovansky ne?

                              0 0
                              • Lowrider  

                                Jo? A nevíš který modely tam mají? Májí tam tu šestitisícovou řadu? Modely 2007 nejlépe…

                                0 0
                                • mountaineer  

                                  To nevim,ja tam nechodim nemam Volraby rad:o)

                                  0 0
                                  • Lowrider  

                                    Proč ne? Něco Ti provedli? To bych tam jinak nešel :)

                                    0 0
                                    • mountaineer  

                                      No to je uz dyl,cca 4 roky,obejednal sem si u nich zapleteny kola od vuelty na kotouce(dal mi sam vybrat jestli kotouc nebo Vecka),privez mi na vecka a tvrdil ze se na kotouce nedelaji,ze nic takovyho nerikal,at si vezmu tyhle.proste vsivak,zalohu sem z nej pacil snad hodinu.

                                      0 0
                          • Lowrider  

                            Tady je ten 8900 vyfocenej ve velikosti 19,5, tak na to bych asi fakt nedošáh :-D www.rudemtb.dk/hotwheels.asp?…

                            0 0
                            • Rychlej turista  

                              Ale je pěknej :-)

                              0 0
                              • Lowrider  

                                17,5 je hezčí :)

                                0 0
                              • Lowrider  

                                Už Ti přišel? Mě zaplať Pánbůh dneska. Heč =).

                                0 0
                                • Rychlej turista  

                                  Asi je máme ze stejné líhně :-D Už mám kolo hotové, zítra si pro něj jedu :-)

                                  0 0
                                  • Lowrider  

                                    Jů, tak až přijedu ze školy, tak ať mám fotky na mailu! :) Jakto, že to máš tak rychle složený, když Ti to přišlo dneska?

                                    0 0
                                    • Rychlej turista  

                                      No dneska přišel rám a tak to na něj Dan hned navěšel a ve 13:31 hod. mi volal, abych si ho odvezl, ať mu to tam nepřekáží :-D Jenomže jsem už byl u Sokolova a jel na druhou stranu, tak ho odvezu až zítra :-).

                                      0 0
                                      • Lowrider  

                                        A že ho pro mě vyfotíš? :). Dííks.

                                        0 0
                                        • Rychlej turista  

                                          Jasně :-)

                                          0 0
                                          • Rychlej turista  

                                            Tak ještě jednou :-)

                                            0 0
                                            • Lowrider  

                                              Hustý! Huuuu :).

                                              0 0
                                              • Rychlej turista  

                                                A co ty, kdy ho budeš mít?

                                                0 0
                                                • vysmátej bajker  

                                                  Pro turistu vypadá rychle :).Není tam jiný hlavový ůhel?Kolik je celková váha?

                                                  0 0
                                                  • Rychlej turista  

                                                    S tím úhlem mě to taky napadlo, protože jsem na něm trošku delší při menším rozvoru. Ale je tam jiná vidle a taky ostatní rozměry toho rámu jsou kapku jiné, než u 6500, tak těžko říct. Ještě jsem ho nevážil, ale když gramhonič Enrico píše, že 9 kg ±0,5 kg, tak to tak musí být :-D

                                                    0 0
                                                • Lowrider  

                                                  Do středy :)

                                                  0 0
                                                  • Rychlej turista  

                                                    Hlavně pak při focení dej pozor, ať nedopadneš jako já, když jsem šlápl do prázdna a sletěl ze skály :-D

                                                    0 0
                                                  • Lowrider  

                                                    Ouč. Tak to je mi líto. Když se daří, tak se daří… Copa se Ti všechno stalo?

                                                    0 0
                                                  • Lowrider  

                                                    Už to čtu :). Na bikebase… :)

                                                    0 0
                                                  • Rychlej turista  

                                                    Tak co, už :-D?

                                                    0 0
                                                  • Lowrider  

                                                    Ještě ne :-D. Ale už jsem na ňom jel. Ještě mi budou řezat krk a zkracovat bowdeny a takový ty detaily. Zítra si pro něj jdu :).

                                                    0 0
                                                  • Lowrider  

                                                    Tak… jede pěkně :). Fotky brzy.

                                                    0 0
                                                  • Rychlej turista  

                                                    No konečně :-D Já už ho pomalu začínám vylepšovat. Dneska jsem vyměnil stará tréninková kola za hezčí, celá černá a kapku lehčí. Black Jack s placatými dráty :-D Jen s tou váhou si nevím rady. Zase má o kilo víc, jen tak, přes noc. Ale na jiné váze :-D

                                                    0 0
                                                  • Lowrider  

                                                    Noo, já ho jednou zvážil na 9 kilo, pak na deset, pak na 11,3 a pak už mi to nebavilo. Ale lehký to je. Dneska jsem na tom najel svých prvních 70 km a jede to fakt pěkně a sedlo kupodivu v pohodě (ťuk ťuk). Ale doma jsem si zapomněl foťák, takže fotky furt nejsou :). Snad zítra.

                                                    0 0
                                                • Lowrider  

                                                  Máš fakt famózní kolo…jak technicky, tak vzhledově, ale po dnešní projížďce na kámošově kole s „pevnou“ vidlicí (RST Gila) nechápu, jak někdo může jezdit s úplně pevnou vidlicí :-P.

                                                  0 0
                                                • Johny5 OSHA  

                                                  Nádhera, mocmocmoc

                                                  0 0
                                            • Meesha  

                                              mazec! sup s tim do biku

                                              0 0
                                  • vysmátej bajker  

                                    Prosím,až ho budeš mít zavaž ho a napiš.Ď.

                                    0 0
                                    • Lowrider  

                                      S patkou a sedlovou objímkou 1715g, na velkost 17,5 píše dessloch :)

                                      0 0
                                      • vysmátej bajker  

                                        Váženo?Já mám 6700/03 a ta má asi 1700–1800,váženo.Nemám digi váhu a už si to přesně nepamatuji.

                                        0 0
                                    • Rychlej turista  

                                      1 672 g i s patkou a sedlovou objímkou.

                                      0 0
                                      • vysmátej bajker  

                                        Ještě budu zvědavý na dojmy,jestli je lepší než 65.Až časem.

                                        0 0
                                        • Rychlej turista  

                                          No lepší je už teď, počítám tak 3 kg dolů a pevná vidle. Časem ho možná vylepším už jen o titanové kliky s dvojtácem, protože tam mám z nouze trojpřevodník XTR, neboť tam nepasuje osa k dvojtácu, co jsem tam chtěl. A samozřejmě je třeba nyní hlavně pracovat na jeho největší součástce, tak aby celé kolo nemělo slabé místo a pohotovostní hmotnost se dostala pod 83 kg :-D

                                          0 0
                                          • vysmátej bajker  

                                            Nejsem příznivec velkých zdvihů ale mých 8 se mi zdá jako minimum :).Mně zajímalo jestli je ten rám o tolik tužší a pohodlnější(kromě těch 100g) než 65 která je snad stejná jak 67.K těm 3kg blahopřeji.Já skromně uvažuji o výměně řízení pro 100g.Trochu mimo nemáš zvážené vlašťovky a představec nikde to nemohu najít a sundávat jen pro to se mi nechce.

                                            0 0
    • petebike  

      asi toho Treka, pac je to jedinej ram z techto tri ktery jsem jeste nevidel prdnout :-) jinak jsem nemel ani jeden z nich takze jizdni vlastnosti neznam…

      0 0
    • vysmátej bajker  

      Trek vítěz,hurá. Ještě jsem nenapsal že občas jedu na kole holky (GF Tasajara stejná velikost) a je lepší na hladkém ale jak se dostane na kamení a kořeny tak ne že by byl špatný ale Trek je obratnější.Samo že záleží na tom jak ti sedí geometrie.Podle Treka už budu měřit všechny bajky tak jsem trochu zaujatý.Jedná se geometrii 6 řady která byla (model 03) shodná s 8 ale jiný materiál takže pohodlí a tuhost nemohu porovnávat.

      0 0
    • Peslezedirou  

      Šel bych do Apače, pač je mi jedno co má na sobě HT za nápis. Apač mi sednul geometrií a taky cenou :o) Příjemný delší rám.

      0 0
    • mountaineer  

      No jeste se muzes ptat ne zkusenosti s karbonovym KTMkem,na 99% je to(podle me shodnej ram s Apachem:o)

      0 0
    • indet  

      Já mám Treka 8500 06 ZR9000 (ještě bez zásahu horkého oleje)a jsem s ním celkém spokojený. Je pravda že při mé výšce rámu (21,5")je už zadní stavba trochu měkčí, ale v každém případě to při jízdě nepoznáš. Volba zaleží na tobě.

      0 0
    • Flais  

      Jezdím asi rok a půl Treka 8500 05 vel. 21,5" a určitě spokojenost. Tuhost naprosto dostatečná (na 75kg).

      0 0
    • Darkson  

      měřím 178 cm, mám 19ku Apache a přijde mi to krátký. na HT mám radši delší posez. můj táta má Treka 19,5 (ročník 2001 myslim) a ten mi sednul perfektně, parádní univerzální rám. ale geometrii těhlech starších ročníků jsem na webu nenašel, tak nevím, jestli se od té doby nezměnila. každopádně ten Trek 8900 byl jedním z mých kandidátů na nový pevný rám, ale zvolil jsem levnější variantu.

      0 0
      • Pablo  

        Kde jsi koupil ten Curtis? Sháním taky delší rám, Trek se mi líbí, ale asi na něj nebudu mít. Měl jsi ještě nějaký dlší kandidáty na nový delší rám?

        0 0
    • figa  

      Já mám Treka a spokojenost.Ge­ometrie super, ale musíš se srovnat s tím že je to fakt dost tvrdý.

      0 0
      • Lowrider  

        Rád se s tím srovnám :)

        0 0
        • Rychlej turista  

          Mi to srovnala 26 mm sedlovka s redukcí vytažená na maximum :-)

          0 0
          • Lowrider  

            Nevím, kam jinam Ti to mám napsat, tak to napíšu sem :-). Takže už se mi na tej zadní stavbě taky docela slušně odloupl lak :-(. V tom místě jak je takovej ten ohyb (na fotce je to tam, jak je ta bílá lesklá čára na levé zadní noze), na oba směry: směrem ke kolu a od kola. Přesně podle toho ohybu. www.lowrider.wz.cz/…trek8900.jpg Reklamovat se mi to fakt nechce. Bych byl dlouho bez kola. Mysíš, že se to bude rozrůstat? Nejde to nějak zarichtovat? Je to velmi smutné. U takovýdleho rámu bychto fakt nečekal… Ale jinak jinde to není. Ani na spodní rámové trubce… A co ty a nový rám? Už se to zase loupe???

            0 0
            • Rychlej turista  

              No jo, loupe, ale zatím jen na místech, kde to není vídět. Ale je to spíš tím, že jsem nasadil hladký plášť, než novým rámem. Ale už to řešit nebudu a koupím lak na nehty, jak někdo radil a občas to zamáznu. Ale štve mě to, protože jsem tenhle rám kupoval, abych měl hezké kolo. No, ale aspoň máme pořádný držák, protože Treky moc nepraskají a ve srovnání s jinými jsme zase v tomhle na tom dost dobře.

              0 0
    • Twiggy Ramirez  

      Hlasoval jsem pro Apache, páč mezi domácí a americkou produkcí je asi takový rozdíl, jako mezi Ceylonem a Srílankou. Proto je rozhodnutí jen a jen na tobě, jestli zvolíš taiwanskej nebo čínskej rám s českou a nebo raději s americkou nálepkou.

      0 0
      • Tomcat_1  

        To uz se tu probiralo milionkrat. Zalezi na vystupni kontrole… ;-)

        0 0
    • vlk  

      A sorry uklik jsem se-dal jsem omylem hlas Trekovi. Pokud by šlo čistě o rám, tak tam to chce jednotlivé geometrie vyzkoušet než si vybereš. Osobně bych ze zvědavosti zkusil toho karbonového Apache. S dalšími rámy ti moc neporadím, nevím jaký máš strop-teď se něco řešilo tady:www.bike-forum.cz/…0/forum.html#…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.