je Garmin EDGE 705 doopravdy tak dobra ?

9 nepřečtených
  • Dan.45

    po nedavnym straceni v lese a bloudeni jeste k tomu s pichlym kolem jsem se zacal divat na navigace, vsude je nejvic vychvalovanej edge 705, je tomu tak doopravdy ?

    0 0
    • ProtoolsTDM  

      Je tu několik vláken na tohle téma. Názor si z toho určitě uděláš. Za mne spokojenost jako sporttester, naviguje celkem spolehlivě (využívám však sporadicky) a v kombinaci s papírovou mapou to je ideál, protože víš, kde jseš. Papírovou mapu ale nenahradí, protože display je malej a trasu podle toho moc dobře nenavrhneš. TOPO CZ mapy nemají routovatelné lesní cesty a TZ tak na to pozor.

      0 0
      • Dan.45  

        o tech lesnich cestach jsem ani neslysel a prave to bych potreboval :(, nevis o necem co to ma ?

        0 0
        • newbie  

          nic to nemá… a topo to nemají schválně.

          imho to taky nemá smysl, ty cesty jsou někdy ve stavu, že to (skoro) nejde projít pěšky, občas (často) to ještě „vylepší“ lesáci, takže zadat bod A a B a nechat si mezi nimi nakreslit nejkratší cestu by bylo fakt k ničemu

          v počítači )třeba na cykloserveru) se můžeš docela orientovat podle těch fialových čar, nakreslit si to sám za pár minut a pak to dát do garmina

          0 0
        • MaPa  

          neroutovatelný neznamená že tam nejsou

          edge je na cyklistiku dobrá, ten display není na plánování, ale na kontrolu toho kde jsi a kudy dál to stačí. spolu s předem naplánovanou trasou na compu už se dá mluvit o hodně slušné navigaci (course). vektorová topo 3.1 – většině uživatelů je dobrá a chválí-ji, nevidím důvod proč ne, byť jsem zastáncem jiného konceptu mapových podkladů.

          oblíbená alternativa k navigacím pokud ji vyloženě nepotřebuješ spojenou se sporttestrem a odolnou na řídítkách je telefon s paměťovkou a javou, gps přívěšek pokud není gps v telefonu a program trekbuddy + mobile atlas creator (nebo i jiný, ale tohle je stále jeden z top softů s výbornou podporou).

          0 0
    • Beeda  

      zkus nejdriv hledat, vlaken je na 705 uz dost…

      0 0
    • BB  

      Pokud to chceš:

      1. pouze na kolo (ne na outdoor)
      2. vše v jednom (cyklofunkce i navigace)

      a při navigaci jezdíš po předem připravených, nebo stažených stopách a nechceš na dislaji řešit kudy kam, tak nic lepšího neexistuje. Jo a musíš být počítačově/technic­ky vzdělaná osoba. Manulál je tak blbý, že na vše musíš přijít sám.

      0 0
    • Mender  

      Já musím říci, že po 4 měsících používání pokaždé když se vrátím z vyjížďky do neznámého prostředí si říkám, že 705 je ten nejlepší dárek, který jsem za posledních pár let dostal. Jen škoda, že na to, aby se člověk prokousal všemi úskalími tohoto zařízení potřebuje vyšší dívčí. Ale při troše přirozené inteligence, trpělivosti a ochotě hledat na internetu se dá na vše přijít a když už si pak zvykneš, tak je to úplně super, fantastický, …

      0 0
    • Dzany  

      Ja 705 nemam, ale mam 305 forerunner, coz je spis sportester. Ale musim konstatovat, ze i v hlubokem lese se gps neztraci, je presna. Navic v baleni dostanes TOPO mapy, ktere ti poslouzi pro arichvaci nactenych dat pri pouzivani. Kdybych mel ted kupovat sportester nebo navigaci tohoto typu, pak jedine garmin. Pokud uvazujes o 705, tak jedine tohle.

      http://www.garmin.cz/…-bundle.html

      Je to i se snimacem a urcite to za to stoji koupit. Volil jsem zamerne garmin, protoze zadny jiny vyrobce nema tak presne GPS, jako Garmin.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.