• plevka

    Ahojte,

    zvažuji koupi „Garmin Edge 200“http://ww­w.garmin.cz/ak­tualne/nove-produkty/garmin-edge-200-je-nejjednodussi-gps-cyklocomputer.html a jelikož jsem v historii nenašel žádné vlákno na toto téma, jen Garmin 800, tak jsem založil totok.

    Budu vděčný za Vaše názory a hlavně zkušenosti těch, kteří jej už vlastní :)

    0 0
    • plevka  

      omlouvám se za zmršený odkaz

      0 0
      • blaf  

        podle me o nem nema smysl uvazovat jelikoz neumi tepy, jestli edge tak za me 500 a vys

        0 0
    • plevka  

      up

      0 0
      • Nekke  

        Jaky mas pozadavky, co by mel umet? Jakym zpusobem ho planujes pouzivat? Pokud te nezajimaji mapovy GPS a nepotrebujes snimac tepu, tak jsou i jiny moznosti. Treba Holux GPSport 245 nebo pokud by si chtel napojeni tech senzoru, tak GPSport 260 Pro.

        Jinak ale, pokud ti nevadi vyssi cena, bych se taky priklonil k Edge 500.

        PS: Uz sem to psal nekde jinde, 245ka se mi vali nepouzivana v supliku, pokud by byl zajem.

        0 0
        • plevka  

          jde mi hlavně o záznamy mých ujetých tras a líbí se mi to, že nemusím mít více tachometrů, ale jen jeden. Tepák mám zvlášť, takže součástí být nemusí..

          0 0
          • Nekke  

            Pokud tepak pouzivas pro trenink, tak bych se zameril na GPS, ktera snima tep, protoze za chvili pravdepodobne zjistis, ze k zaznamenane trase by si chtel videt i treba ty tepy pro danej usek a trenink si vyhodnotit se vsim vsudy.

            Tech 1500,– co by si prihodil na Edge 500, sice neni uplne zanedbatelnych, ale podle me dobra investice, pokud to myslis aspon trochu vazne a mas rad cisla. :)

            A nebo omrkni ten Holux GPSport 260 Pro, umi ANT+ cidla a poridis ho za cca. 2700,–

            0 0
            • plevka  

              tepák mám jen pro orientaci, jezdím pro radost, takže přesné záznamy mít nemusím :) no uvidíme ještě..

              0 0
            • plevka  

              jinak ten Holux taky nevypadá špatně.

              0 0
              • MirkoCarver  

                No, za stejný prachy je Dakota 10, která umí totéž, ale má ještě mapovou navigaci, která, jak pravděpodobně časem zjistíš se hodí :-)

                Jinak, GPS tachometr dost často v lese ukazuje cca poloviční rychlost, což je hlavně do kopce deprimující :-)

                0 0
                • newbie  

                  poloviční rychlost je ještě fpoho, můj edge si občas při stoupání myslí, že stojím, a vypíná stopky :D

                  0 0
    • romachain  

      Taky zvažuju koupi Edge 200. HR nepotřebuju. Mapovou GPS jsem nikdy nepotřeboval. Stojí ten Garmin za to? Provedení se mi líbí, funkce to má asi všechny, co si představuju.

      0 0
      • fousac  

        no ja v tom vidim nepresnej tachometr s mizernou vydrzi… tudiz osobne bych pritlacil petikilo za dakotu 10 cyklo..

        (mapy rozhodne na skodu nejsou, vetsi vydrz, AA baterky)

        pravda, ty zas muzou chybet nejaky „treninkovy“ funkce…

        0 0
      • MaPa  

        Mi to teda přijde dost velký na to že je to v podstatě forerunner. Zas je to levný.

        V téhle velikosti už bych fakt řešil mapovou navigaci, ať už přes Dakotu nebo přes Xperii Active.

        Ale v tomhle segmentu záleží hrozně moc na osobních preferencích a těžko se ty zkušenosti co vlastně potřebuješ sbíraj, to chápu.

        0 0
      • Jetson  

        Já bych se mapám nebránil. Dakotu používám jen jako cyklokompjůtr, ale už 2× jsem zjišťoval kde vlastně jsem a kudy tudy dál a byl jsem moc rád, že tam ty mapy jsou (on by mi sice mobil taky pomohl, ale …).

        0 0
        • romachain  

          Mapám bych se asi teda nebránil. Dakota se mi ale nelíbí, to bych už raději připlatil a koupil edge 800. Ta 200 mně oslovila jednoduchostí, slibuji si od Garmina vysokou citlivost a tím pádem přesnost GPS. Trochu nezvyk asi bude nutnost dobíjení, teď jsem zvyklej na CatEye kompjůtry, kde se baterka mění tak po dvou až třech letech nejdřív…

          0 0
          • Jetson  

            Dakotu jsem bral jen proto, že když jsem koukal po Holuxu 245, tak jsem jí našel pod 3000,– se základní Topo a nic než tachometr jsem od toho vlastně nechtěl.

            kompjůtr mne štval tím, že vždycky odešla baterka v nejblbější možnej čas a já musel znovu nastavovat obvod a vymyslet si ODO.

            0 0
    • Pivozrut  

      Garmin edge mám asi mesiac a musím povedať, že mi úplne postačuje… ovládanie je jednoduché, výdrž batérie je cca ako uvádza výrobca, približne 15 hodín, vypínanie stopiek pri pomalej rýchlosti sa dá nastaviť v menu, takže to nie je problém (taktiež disponuje napr. automatickými medzičasmi podľa nastavenia – času, vzdialenosti, alebo bodu). Zvuková signalizácia prejdenej vzdialenosti je tiež celkom vhodná, pretože niekedy ho využívam pri behu a vtedy si ho dám do kapsičky na elasťákoch, v pohode to funguje… hmotnosť je parádnych necelých 60g

      0 0
    • romachain  

      Tak jsem čerstvým majitelem po prvním krátkém otestování a jsem nadšen. Je to můj první přímý kontakt s technologií GPS a přesně to splnilo moje očekávání.

      0 0
    • marco  

      Také jsem uvažoval nad tímto modelem no když jsem zjistil že to nemá výškoměr asi blbost ale nadmořskou výšku si to odvozuje z GPS dat a ne přes barometrický výškoměr no i ten dokáže při blbém počasí udávat až 50 m rozdíl. Mám takový GPS logger http://www.alza.cz/…m-d86599.htm ten mi přes mobil dokáže zabezpečit záznam trasy do aplikací dostupných na trhu pro MT přesnost odhadu výšky čistě orientační. Tady na Živě.cz testovali tyto hračky a konečný verdikt 50/50 se přiklonil k klasickému cyklocomputeru díky přesnější vzdálenosti a dalším datům no nemá záznam trasy GPS. http://www.zive.cz/…default.aspx

      0 0
    • wbiker  

      Mohl by mi prosím některý z uživatelů tohoto přístroje poradit, jestli umí klasickou navigaci? Nikde jsem to nenašel, všude píšou o záznamu trasy, ale umí smysluplně navigovat? Popřípadě, jakým způsobem navigace funguje. Jde mi o to, že hledám přístroj, kam z netu nahraju trasu, a pojedu podle ní. Díky.

      0 0
      • lookie.dookie  

        Před rokem jsem řešil to samé co ty. Tepák jsem měl z předch. let, nové kolo a chyběl cyklocomp. Líbil se mi záznam trasy, cena apod.

        Umí to. Nepoužívám to, ale vyzkoušel jsem. Na mapy.cz jsem si naklikal mně známou trasu a tu jsem si uložil jako GPX soubor. Soubor jsem pak přetáhl do Edge 200 a jel. Naviguje to stylem „čára šipka“, kde čára je trasa a šipka jsi ty (http://img.photobucket.com/…6_thumb1.jpg), když sjedeš z trasy tak to poznáš na poloze šipky.

        Co se týče kvality měření rychlosti tak mně to vycházelo ± desetiny Km/h stejně.

        Co trochu ulítvá je zobrazení trasy v mapách google (zobrazují v Garmin Connect). Semotamo to trasu švihne přes roh místo vykroužení, ale v Garminovském MapSource to sedí přesně. Takže rozdíl bude v mapách.

        0 0
        • wbiker  

          Líbí se mi na tom právě ta možnost navádění, ale moc si neumím představit, jestli se podle toho dá v reálu jezdit v terénu. Z té fotky to moc nevypadá, nevím.

          Jinak záznam trasy je taky supr, ale já bych to chtěl právě kvůli navigaci.

          No a v neposlední řade, parádní je velikost. Tuším, že mapová navigace by byla pro moje účely daleko lepší, ale ta velikost mě odrazuje.

          0 0
          • romachain  

            Dokud se jede a trasa vede po cestách, tak to jde docela dobře. Problém je halvně to, že jakmile zastavíš, nebo hodně pomalu jdeš (prudkej dokopec tlačmo), tak se přepne zobrazení toho navádění tak, že je vidět celá trasa a tím pádem vůbec nejde poznat kam máš jít. Prostě dokud se pohybuješ, vidíš čáru a sebe jako šipku, kzterá se po té čáře pohybuje, popř. ne přímo po ní, ale poznáš kam máš jet když z ní sjedeš. To přepnutí zobrazení je pěkně nah*vno a nejde to řešit jinak než se zase uvést do dostatečně rychlého pohybu, což může být problém.

            0 0
            • wbiker  

              Aha, v té recenzi je oddíl o „Auto pause“ – myslel jsem, že se to týká právě tohohle (no budu si to muset přečíst pořadněji). Doufal jsem teda, že by to šlo pohotovostně používat i pro pěší turistiku. Tohle to ale docela vylučuje, co?

              0 0
              • black.horse  

                imho tohle bude tímpádem spíše nouzovka na navigování spíše na silnice a polňačky, do terénu nicmoc:-(

                0 0
                • ememem1  

                  je to uplne v pohode a nic viac netreba. ludia preboha to ste orientacen fakt tak mimo ze ani len netusite ci dolava alebo doprava?

                  0 0
            • ememem1  

              pripadne si v danom pripade nastavis zoom manualne. co je otrava uznavam a tiez nachapem preco sa takto prepina.

              p.s. hovorim o 500 ktora je v tomto ale podla vsetkeho identicka.

              0 0
              • romachain  

                ZOOM v té situaci právě nastavit nejde a byl jsem vloni v situaci, kdy nám to dost zkomplikovalo navigaci. Byl to právě experimentální výlet, kterej jsme jeli čistě podle té dvoustovky trasu, kterou jsem naklikal podle popisu slovinských bikerů a jejich náčrtku. V jedné části to nastalo: nedalo se jet, jen jsme tušili směr, cesty ani pěšinky žádný, no bylo z toho nepříjmený nesení kola hustým houštím v ultra-prudkým kopci tušeným směrem. Nakonec jsme se našli a jak jsem říkal, dokud se jelo, tak v pohodě…

                0 0
                • ememem1  

                  ZOOM v té situaci právě nastavit nejde – hovorim ze ja mam 500 a zatial sa mi ho podarilo nastavit vzdy ale je mozne ze v urcitych pripadoch to nejde.

                  0 0
                  • romachain  

                    Včera jsem upgradoval sw, tak to zas někde vyzkouším, třeba to vyřešili… Ta 500 teda taky při zastavení přepne zobrazení na celou trasu? Čím pak nastavíš jiné zobrazení?

                    0 0
                    • ememem1  

                      no, ono sa to obcas volako chaoticky prepina na cele zobrazenie, asi mas pravdu ze hlavne ked je rychlost minimalna (si to teraz tak spatne uvedomujem) kazdopadne po vojdeni do menu je tam moznost nastvit manualne zvacsenie, zatial sa mi to vzdy podarilo.

                      0 0
                      • romachain  

                        Tak i po upgrade sw se tahle věc děje pořád stejně. Při pohybu to naviguje po čáře, není to problém. Při zastavení se přepne zobrazení „mapy“ na veliký měřítko, takže třeba když zastavíš na křižovatce, kde nedejbože vedou třeba dvě odbočky velmi podobně, pak nepoznáš, kterou se dát. Jakmile si ale vybereš špatně, upozorní tě to, že jsi sjel z trasy. No a samozřejmě při opětovném rozjetí se to zas přepne na to použitelný přiblížení. Jezdit se podle toho dá.

                        0 0
                        • wbiker  

                          Dnes mi to potvrdila paní v Garmin prodejně. Tenhle model prý nemá magnetický kompas, ale jaksi se řídí pohybem. Tzn., když se člověk zastaví, tak přístroj není schopen přesně navigovat – asi proto se to přepne do malýho rozlišení. Nicméně, co jsem zatím četl a koukal na recenze a videa, tak se mi to líbí, nejspíš do něj půjdu.

                          0 0
                          • romachain  

                            Kdybys uvažoval opravdu vážně a chtěl něco málo oproti novému ušetřit, tak mi zkus mailem něco nabídnout. Já bych se nezdráhal upgradovat na osmistovku… Mám na něj ještě rok záruku, nemá jedinej šrám, komplet balení.

                            0 0
          • MaPa  

            Jezdit se podle nemapové navigace dá, pokud ovšem dodržuješ naplánovanou trasu. Kdysi jsem o tom psal

            0 0
          • lookie.dookie  

            Tady zkouší Edge 500 v autě. Na videu je vidět trasa a znázornění jak v pohybu tak i při zastavení, kdy se skutečně trasa smrskne. Jak to v reálu vypadalo na kole nebo jestli to nešlo něčím zoomovat si už nepamatuju. Používám ji spíš pro záznam. Dacota 10 má sice mapy, ale je ošklivá… Já nevím, ale na turistiku i cyklo mám raději mapy papírové.

            http://www.youtube.com/watch…

            Sice nepopisují jízdu po trase, ale hezky porovnávají nemapové GPS a pak mapové GPS mezi sebou.

            http://www.youtube.com/watch…

            0 0
    • Miramar  

      Ahoj,měl bych dotazy na uživatele Garmin Edge 200:

      1. Bude mi snímat trasu i když ho nebudu mít přidělaný na řidítkách(před­stavci),ale v kapse dresu?(momentálně nemám držák)
      2. Dá se nějak nastavit,aby mi během jízdy ukazoval hodiny?Např. místo ujeté vzdálenosti,prů­měrné rychlosti,atd.

      Díky:-)

      0 0
      • jannk  

        1– jo, svoji starou 200 vozim treba na lyze a mivam ji v kapse u bundy.

        2– myslim, ze ne, ale k hodinam se behem jizdy nejak da dostat, jen uz si nepamatuji jak :)

        0 0
        • Miramar  

          Už jsem to našel…dají se zobrazit podržením levého dolního tlačítka,kdy se dostanu do hlavního menu a stiskem pravého horního se dostanu zpátky na stránku jízdy,už jsem to i zkoušel a jde to,ale překvapuje mě teda,že nejde nastavit,aby se mi zobrazovaly automaticky po celou dobu jízdy.To mě jako jediné zklamalo,jinak mi ta 200 bohatě stačí.

          0 0
          • jannk  

            no to jsme si taky myslel, ze mi staci :)

            v podstate by mi fakt stacil i displej s jedinym udajem – kdyby ale umel sbirat i dalsi na ktere bych se potom mohl podivat doma. Ale jelikoz nema ANT, tak mi E200 proste jenom lezi doma v supliku…

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.