• jjirka

    ahoj všichni sestra chce koupit své dceři notebook – požadavek chce ho používat do školy, hrát hry, dívat se na filmy a stát má do 20 000,– Kč a chce abych jí něco objednal přes internet a já vůbec nevím co protože tomu nerozumím ZACHRAŇTE MĚ !!!! PROSÍM a děkuji

    0 0
    • sadre  

      Napis Jeziskoj:))

      0 0
    • marapara  

      Za 20000 se dá koupit celkem slušné HP, nebo něco od Asusu. Hlavně nebrat Acer, i když je levnější. Oni k tomu nedávají žádné instalační CD, takže pokud ti odejde disk, máš smůlu. Reklamace v jejich servisech trvá dlouho.

      0 0
      • fousek  

        hmm, ono zase HP za takovou cenu bude dost smecko, no nevim, rek bych ze kdyz budes mit Acer s OEM widlema tak ti k tomu daj asi 3 cd vcetne recovery CD, pokud odejde disk je to spis na obchode v kterym to kupujes

        0 0
        • marapara  

          Ale jo, docela to HP jde za ty prachy. Acer k tomu fakt nedá žádné recovery CD, takže jedině si hned udělat image disku. Když ti odejde disk, kde je na jeho části image, tak asi povinnost prodejce ti instalovat systém. To je tvůj problém, že nemáš zálohu. U Aceru docela hodně trpí panty displeje. Dělám servisního technika PC a měli jsme už spoustu Acerů s dolámanýma pantama, bohužel nejdou koupit nové.

          0 0
          • Splinter  

            Jedny panty už praskly, teď mám druhýho a ten zatím ok:)

            0 0
          • fousek  

            Hehe, zrovna nedavno bratr spravoval kamosovi panty u nakyho malyho docela drahyho HP (v servise mu rekli ze by museli vymenit celej display za 15t.) a co sem videl stary NB jak od HP tak treba i Fujitsu-Siemens tak s patentama meli problemy vpodstate vsechny NB. Co ja sem videl Acery (bylo jich par) s OEM widlema tak vzdy tam byly nejaky CD, pokud si nekdo koupi NB bez OS tak k tomu tesko dostane nejaky recovery CD

            0 0
          • JaP  

            Máme v rodině 2 Acery ,bez problémů makají 6-tý rok a to je dostali kluci když jim bylo 16, resp.17 roků. Jediné závady byly po 3-letech nefunkční zámeček zavírání a disketová mechanika, jinak nic a to s nima jezdí na mejdany , ke kamarádům a pod.V báglu na kole..

            0 0
      • MlokCZ  

        Tak i kdyby nebylo cd, tak nějak zvlášť nevadí. U nového notebooku dělám stejně hned image. Poruchovost Acerů je dost velká a servis trvá většinou délo, to je pravda, ale zase při domácím použití to není až takový handicap a je to vyváženo cenou.

        Takže já bych Acer pro domácí použití, kde není takový průšvih, kdyby byl notebook náhodou 3 týdny v servisu, klidně vzal.

        0 0
      • orca  

        Nechci rejpat , ale od června má mamina Acera Aspire 3000 (jestli si dobře pamatuji) CD k tomu dodali a standartně dodávají . Poruchovost je skoro fšude stejná jen je třeba hodnotit stejnou třídu. Běží bezproblémů . Pro surfování + video + kancelařina naprosto ideální. Dle mého cokoliv dalšího a dražšího je pro většinu lidí k domácímu využití nevyužitá. Ale to ja na každém do jaké míry kupuje to co využije či si to předimenzuje. A v těhle cených je fše spotřebák takže nečekat výdrž na roky . Jen pozor pokud budeš kupovat jako živnostník na délku záruky !! Je vhodné dokoupit …

        0 0
        • marapara  

          jj, v červnu možná CD ještě dávali, ale teď už ne

          0 0
          • orca  

            ještě upřesním – to CD s woknama není standartní co si koupíš kdekoliv ale je rozdělené na 3 CD .. tak asi takhle .. Pravděpodobně je to nějaká větší dohoda mezi výrobci HW + SW

            0 0
    • fousek  

      hehe, no na hry bych se vyhnul grafickejm kartam Intel, S3, Sis, pokud mozno aby graficka karta mela svoji vlastni pamet (takze nam zbyvaj jen Ati a Nvidia) no cim vetsi disk tim lip, v cene 20t. by uz mela bejt dvd vypalovacka (vetsinou se to pise CD-RW/DVD±RW), no a pokud to ma bejt do skoly tak co nejmensi a nejlehci. snad to nebude povazovano jako reklama: www.czechcomputer.cz/product.jsp?…

      0 0
      • gyngy  

        Zdar, pripajam sa dobry vyber, ak si proti AMD, tak este mozno toto: www.czechcomputer.cz/product.jsp?…

        0 0
      • MlokCZ  

        No ono upřímně řečeno notebook bude na hry vždy o hodně horší. Zkoušel jsem i Core Duo s 2GB RAM, slušnou grafikou a 7200 otáčkovým diskem. Stejně je tam hodně znát, že disk je stále o třídu pomalejší než v desktopu, zvlášť když téměř každá hra občas načítá i během jedné lokace/lvl. Displej taky nic moc pro hraní.

        No a za tu cenu už nemůže být o trošku slušném hraní ani řeč.

        0 0
        • Gorgov  

          sorry, ale problem neni v disku. A uz vubec ne kdyz mas 2Gb ramku. Problem je v grafice.

          0 0
          • MlokCZ  

            Tak jak u kterých her, novější už jsou na tom ve většině lépe, ty většinou načtou celý lvl/oblast, když mají dost RAM.

            Konkrétně je tohle otestovaný a mnohokrát ověřený pro Vietcong, který si načítá často během hry vždy jen trochu dat a 2GB ram mu prd pomůžou (ale je pravda, že při tolika paměti se to dá obejít, část paměti nechat na ramdisk a tam nahrát data místo disku).

            Takže neni tedy problém jen v disku, ale především v SW, ale takhle blbě je napsaných her spousta a ty novější, který už tenhle problém nemají zase notebook za 20k stejně nemá šanci utáhnout.

            V grafice problém není. Vietcong utáhne i mnohem, mnohem slabší grafika než měl testovaný notebook (grafika GeForce Go 7900GS).

            Ověřeno na mnoha různých konfiguracích, v práci minimálně na 20 desktopech a 10 notebookách + doma na 5 počítačích, co jsem stihnul už vystřídat, co Vietcong existuje.

            Jsem se dlouhodobě zabíval testovaním her a zjišťování problémů, co hru brzdí (a občas opravdu překvapivé výsledky), takže si myslim, že o tomhle toho vim opravdu dost a těch konfiguracích mě pod rukama prošlo taky ohromné množství (pro představu v práci máme přes 400 počítačů a ještě do nedávna jsem i poměrně často stavěl počítače – tak 1 měsíčně – to už nedělam, protože mám toho dost v práci a tak rok se tomu snažim vyhýbat co to jde).

            0 0
            • Gorgov  

              No počkej, 7900gs je snad to nejlepsi co se do notasu nava ne? To je jasny ze to utahne v pohode. Pak je provblem prave v tom vietkongu, ikdyz neverim ze by to neslo plynule na sestave s tou grafikou co pises. To ti pojede i COD2 v pohode.

              0 0
              • MlokCZ  

                Ještě je GeForce Go 7900 GTX, ta je ještě výrazně lepší.

                Právě novější náročnější hry na tom notebooku jedou lépe (a ten problém se u nich neobjevuje), ale těch problémových jako Vietcong je bohužel mraky. A u stolních disků se ty krátké čtení disku už nestačí projevit. Ale on ani ten Vietcong není tak hrozný, většinu času jede pefektně jak by měl, ale sem tam dojde k tomu zbytečnému čtení z disku (které by opravdu nemuselo být nikdy při velikosti RAM) a téměř vždy jako na potvoru v tu nejnevhodnější chvíli.

                0 0
      • MlokCZ  

        Vybraný model je ca ty prachy slušný, ale nelíbí se mi menší displej. 14" displeji bych se vyhnul.

        0 0
        • fousek  

          No 14 sem myslel kvuli noseni v tasce, jinak 15" by mozna vysli lip. No ja mam zas zkusenost (dost starou) ze notebook v podobny konfiguraci byl rychlejsi nez stolni PC a bylo to asi tim ze proste notebook byl odladenej (tehdy Compaq) a stolni PC byla skladacka. No kdyz uz zacne PC sahat na disk tak se to podle me stejne zasekne, jen u rychlejsiho disku je ta doba kratsi. Jinak cenove srovnatelnej NB bude asi vzdy pomalejsi nez PC, tedy pokud v cene PC nebubde monitor EIZO

          0 0
          • wroum  

            co maj vsichni porad s EIZO? ja mam doma placku Eizo asi za 25 litru (nekupoval sem ho) a nadavam na to kudy chodim. barvy stojej za hovno a oci me z toho bolej. Na druhym kompu mam ADI Microscan 5P (starej a levnej srac) a na ten se kouka o 1000% lip a to samy plati o nejakym mrdkovym Hyundaii, co ma pritelkyne. Jediny LCD na ktery se da koukat dela podle me akorat Apple

            0 0
            • fousek  

              no EIZO je drahy a ma prej dobry podani barev atd. sam sem nevidel takze nemuzu soudit

              0 0
              • wroum  

                je drahy – s tim se neda nesouhlasit, ale ty barvy prave podle me stojej za hovno ve srovnani s tim s cim prijdu pravidelne do kontaktu (CRT a LCD Apple v praci a to co sem psal vyse doma)

                jenom pro predstavu: mam na BF nastavenej ten zakladni skin (takova ta modroseda) a nekdy se mi stava, ze na Eizu nerozeznam precteny od neprectenejch prispevku a pritom to je kdekoliv jinde naprosto zrejmy…

                0 0
                • fousek  

                  On je v tom nakej rozdil? Neprecteny maj jeste svetlejsi prouzek? Ted sem si toho vsimnul, ale jinak sem o tom vubec netusil (Acer AL1502)

                  0 0
                  • wroum  

                    v seznamu threadu jsou prectene thready napsany cervene, neprectene jsou stejne jako ostatni text.

                    0 0
                    • pos3k  

                      tohle mi delal doma lcd HP, uz jsem si hral s nastavenim rgb i b a c, a uz to jde lepe. na lcd i (crt) eiza no problem

                      0 0
                • pos3k  

                  je drahej u nas, za hranicema je cena na hranicich nasich snu :-)

                  0 0
            • Gorgov  

              hahaha, tak dej to eizo do servisu, patrně neni v pořádku, jinak se EIZO neda srovnavat s ADI nedejboze S HYUNDAIEM.

              0 0
              • wroum  

                to mas uplnou pravdu. neda, bohuzel. z tohodle me slzej oci a barvy jsou spatny a tim nemyslim barevnou odchylku, ale celkovy podani vsech barev, ktery sou vyblity a malo kontrastni. takze ac by melo byt EIZO ze vsech mnou doma pouzivanych zarizeni nejlepsi, tak radsi delam na tom Hyundaii nebo ADI nez na Eizu. proste se na to kouka blbe a to nejen na tenhle konkretni kus.

                0 0
                • MlokCZ  

                  A jaký máš konkrétně to Eizo? A jaké další modely jsi viděl.

                  Jak už jsem zmínil výše, prošlo mě toho pod rukama fakt hodně. Minimálně 50 různých modelů LCD, které jsem měl na stole alespoň hodinu pro testování.

                  A když porovnám s Eizem S1910, co mám rok doma, tak do 15k neexistuje LCD, které by bylo barevným podáním alespoň srovnatelné (je tedy pravda, že S1910 by mohla mít lepší odezvu a tam není žádný zázrak, ale není to herní LCD).

                  Samozřejmě existují lepší LCD než S1910, ale to už je pak z kategorie dražších a profi modelů pro grafiku a pro normálního člověka domá nedostupných modelů (co jsem měl možnost vidět např. EIZO CG CG19 a další dražší S-IPS panely).

                  Bych čekal, že budete mít nějaký CG Eiza, když děláš grafiku.

                  0 0
                  • wroum  

                    na grafiku je stale nedostiznej poradnej velkej a tezkej CRT monitor. nikdo kdo musi delat barevny obrazky pro tisk nebude pouzivat LCD. LCD ma spoustu vyhod, ale ne v tomhle odvetvi, pokud hledis i na cenu, tady je dulezity barevny podani a to maj i ty nejlepsi LCD porad horsi nez klasika.

                    doma mam Eizo L 778

                    0 0
                    • maly bob  

                      ja mam doma crt eizo 21 a je skvele, sice trochu zazloutle ale super, ale tata ma v praci lcd fujitsu siemens a tez sou dobre, i hry se daj

                      0 0
                    • MlokCZ  

                      S CRT souhlas, akorát tam je jeden zásadní problém, že kvalitní CRT se už dnes téměř na trhu přestávají objevovat (výrobci na CRT už dost kašlou a omezujou jejich výrobu).

                      L778 by takovou šílenou chybou opravdu trpět neměl, to musí být vada kusu.

                      0 0
              • Radek Broz  

                Tady bych veril Wroumovi;-)

                0 0
            • pz-km  

              lcd eizo uz je klasicka lepsi spotrebka (vetsinou maji matice od samsungu…) zde se uz opravdu spise plati za znacku…

              0 0
              • pos3k  

                videl jsem vedle sebe tri 19"lcd se stejnym panelem samsung… ( video, fotky, games) „nejhorsi“ byl samsung o chlup lepsi pak FS a nejlepsi Eizo…panel neni vsechno a eizo ma v elektronice naskok :-)

                0 0
              • MlokCZ  

                Jenže obrazovka je jen polovina úspěchu. U novějších LCD je kromě obrazovky stěžejní i elektronika, takže přesně jak píše pos3k, panely se stejnou obrazovkou mohou být zcela rozdílné. Už jen že Eiza interně zpracovávají barvy 10-bitově nebo dokonce vícebitově u drahých profi modelů.

                0 0
                • kassar007  

                  mno a co takhle barco______to myslim ze budete souhlasit ze je bez diskuze ze asi lepsiho monitoru neni (na cenu nehledte)

                  www.fotografovani.cz/…coloris.html

                  trochu starsi odkaz ale obrazek si udelate, a nemluve o tom kde jsou dnes :-) (verte s grafikou pracuji)

                  0 0
    • dieegoo  

      S tím Acerem to už není tak hrozný, mají servisní středisko v Brně a většina reklamací má být hotová do týdne. JE fakt, že kvalitou zpracování nic moc (napraskl mi pant u displeje a je odrbané víko), ale to bude tim, že ho nosim jen tak hozený v batohu do školy bez jakéhokoliv pouzdra, takže trochu trpí. Do 20 tisíc seženeš vcelku slušný notebook, ale na nové hry to určitě nebude. Jestli chce holčina nosit noťas do školy, zaměřil bych se na jiné věci. Ono jakmile ho dostane, tak brzo zjistí, že by si teď vybrala jinak. Koukal bych na váhu – přece jen se to docela pronese, výdrž baterky. Pokud by ho měla ve škole jen na poznámky, stačí i obyčejný celeron. Pokud bych vybíral teď, tak si do školy vezmu buď FS nebo Acera.. oba s 12ti palcovým displejem a váhou 1,5kg. To je pro mě podstatnější, než výkonná grafika nebo ultra rychlý procesor, který nepotřebuju.

      0 0
      • JSt  

        JE fakt, že kvalitou zpracování nic moc (napraskl mi pant u displeje a je odrbané víko), ale to bude tim, že ho nosim jen tak hozený v batohu do školy bez jakéhokoliv pouzdra

        nerekl bych kvalita zpracovani (vsechno bylo pekne slicovane, vse fungovalo jak melo), ale kvalita pouzitych materialu a konstrukcni nevyspelost je problem. mne sasi popraskalo totalne…po zaruce :(. i se to kvuli prasklym kloubum u napajeciho vstupu zkratovalo. ted je z nej popajeny a paskou omotany desktop :-). tak, jak ntb pouzivas ty, pouzival jsem ja pouziva vetsina uzivatelu. majitele ibm, dellu, hp, toshib etc. takove problemy jako jsou s acery, asusy a podobnymi aususy :) neznaji. jsem se vyucil a u ntb nehledet na pomer vykon/cena, ale dbat predevsim na kvalitu matrialu a propracovanost konstrukcniho reseni. ctyri roky stara toshiba po otci stale funguje k naproste spokojenosti :)

        0 0
      • fousek  

        no 12" by bylo dobry, ale pod 20 asi nee, leda jety

        0 0
        • dieegoo  

          Do jetýho bych nešel, tam musíš hned počítat s nemalou investicí do nové baterky… nový koupíš za 24, v nabušenější verzi za 30.. myslim že docela pěkná cena. Mám dojem, že má i kovové víko displeje…

          0 0
          • fousek  

            no jo ale cena ma bejt do 20, ja bych do jetyho sel pouze v tom pripade ze by byl nejak extra vyhodne a muselo by to bejt Sony nebo Apple

            0 0
    • Karlos009  

      Obávám se brachu, že sestra chce za ty prachy trochu moc. Píšeš:„chce ho používat do školy“ a že na něm chce hrát hry. Znamená to, že ho do školy bude nosit? A jaké hry? Lehký počítač s dostatečným výkonem na novější hry určitě za 20K nekoupíš. A že by každý den tahala 5kg (notebook, zdroj, brašna) do školy, pochybuji. Možná tak týden aby zamachrovala a pak bude ležet doma. Takže buď koupit něco normálního na školní práci a filmy (já bych vzal něco od HP nebo FS), nebo PC a může hrát hry a dělat domácí úkoly. :-)

      0 0
    • Tomcat  

      Na to aby šel používat na filmy a do školi stačí i za 8000,– z bazaru. Na to aby smím šli hrád průměrně hry bude těch 20000,– málo.

      Rozdíly firem už cenově nejsou takové, ale rozdílem je kvalita a záruka. U některého nemáš ani oficiální zastoupení ikdyž se tak prodejce tváří.

      Osobně bych se vyhnul Acer, Premio, Brave , Mironet. Důvodem ne nízká kvalita (nikoliv vyšší poruchovost) a špatná záruka a technická podpora.

      Stručně řečeno co jinde je reklamaci u nich ne, co jinde je v ceně u nich je potřeba připlatit.atd…

      Na i k Dell za 16 ma človek Next Business Day on site servis , ale ani k Aceru za 50 nejde připlatit.

      Pokud ostatní mají stříbrnou nebo černou platu u APBM to je obarvený plast.

      Pokud ostatní nemají vadný pixel, u nich to je v normě.

      Atd… prostě není to kvalita.

      Osobně koukám po Dell , FS , Toshiba, Asus . Lenovo(IBM) , Sony, Umax, Hp mě neoslovuje.

      0 0
      • Radek Broz  

        Otázka je, co je průměrná hra… Brácha má něco za cca 23 asi a třeba NFS: Most Wanted tam jdou na max úplně bez problémů.

        Jinak souhlas, ale za ty první věty by ses měl do školy vrátit i ty;-)))

        0 0
        • Tomcat  

          NFSMW je průměrná hra. Otázka kolik má zapnutých efektů a rozlišení. On ti na notebooku pude hrát i FEAR, nebo Q4 jenže jak :-) Na to, že ti poduplynule 1024×768 na plných efektech může zapomenout.

          0 0
      • dieegoo  

        S tím obarveným plastem souhlasím, ale není to žádná tragédie, která by nešla překousnout, určitě se nemusí bát, že mu po měsící z noťase sleze barva. Jediná místa, kde mi barva leze jsou rohy displeje, kde přichází do kontatku s batohem. K vadným pixelům… asus sice razí reklamní kampaň Zero dot bright nebo jak tomu říká… ale je to záruka pouze na neustále svítící bod. Pokud nezáří, ale zároveň nefunguje, tak na to už záruka není.

        0 0
        • Tomcat  

          Hmmm je rozdím pixel a sub pixel. To co uvedl bych se s prodejce hádal. Ono svítí bíle furt a je černej je totiž to samý. Pokud ale neumí jen některou barvu jedná o subpixel a tam je norma jiná. Jinak sez toho prodejce vykroutit nemůže, protože to řeší mezinárodní ISO norma.

          Potom stím plastem záleží jak často stím je na sluníčku nebo jak se potí. Kamarádovy to slezlo za měsíc a půl. Rohy, viko, a pod klavesnici a u touchpadu.

          Jinak Asus plast v pohode má v pohode ale kazdýmu jak chce , taky někdo koupí Dacia Logan a jiný Audi A8.

          0 0
          • dieegoo  

            Norma sice ano, ale neukládá výrobci povinost mít displej bez jediného pixelu… pak záleží na renomé výrobce a na jeho kvalitě, kolik pixelů je u něj již reklamovatelné a kolik je ještě v toleranci. K barvě.. myslím, že v prostru pod klávesnicí je konktatk poměrně intenzivní, nicméně barva dolů neleze… vážně jediné ošoupání je v rozích displeje, když noťas cestuje v batohu sem a tam… jinak ne. Nicméně souhlasím, ať si každý vybere co chce. Já už bych do plastového notebooku nešel, nebudí to e mě přílišnou důveru, když vidim, jak snadno se prohýbá displej, jak se šasi kroutí při uchopení v rohu… ..

            0 0
            • Tomcat  

              kolik pixelů je u něj již reklamovatelné a kolik je ještě v toleranci… To je prave ten omil. Nevstupujes do kupniho vztahu s vyrobcem, ale s prodejce. A tady plati normy CR, kdy z nic tak nic, kdyz 2 tak… kdyz 5… atd… normy jsou pro CR ne pro vyrobce. Tady to je jednoduse a hezky vysvetleny www.tauer.cz/…/category/35

              To udavaji ty normy pokud je to hlaseno k nejake tride ktera udava tolerovany pocet mrtvych pixelů a vadnych subpixelu, nemuze se z toho vykecat prodejce. To treba prave zkousi casto prodejce Aceru. V pripade reklamace a servisu bude chtit aby si to poslal sam nekam na vychod do asie (Ostravy) ale to je chyba . Kupni smlouva byla uzavrena z prodejcem, tedy reklamacni a servisni rizeni je taky snim kde si to zaridi on je jeho problem. Pak Acer mel jednu dobu taky tendenci kratit i zakonou zarucni lhutu :-\

              0 0
              • dieegoo  

                Ano, to nepopírám, jen říkám, že určitá tolerance je. To, že pak Asus dává plnou záruku na vadné body už je od něj určitý tah jak nalákat zákazníky a dokázat kvalitu svých dipslejů. Nemít takovu akci, tak se pak normou povolující určitý počet vadných px může ohánět.

                0 0
                • Tomcat  

                  jasne jen mi je divny ze delaj rozdil mezi trvale vysvícený pixel a trvale zhasnutý pixel, norma nezi tím rozdíl „nemá“. Tedy pokus si uvedl ale je to záruka pouze na neustále svítící bod. Pokud nezáří, ale zároveň nefunguje, tak na to už záruka není. v obou případech máš dle ISO 13406–2 právo na reklamaci.

                  0 0
                  • dieegoo  

                    Vidíš… norma dokládá co jsem řekl.. určitá tolerance počtu je, Asus má akci na trvale svítící bod jako důvod k výměně.. pokud nesvítí, důvod k výměně nebude,páč není tato vada zahrnuta v akci a v normě jsou vadné povolené…

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Já jen nechápu, proč se dnes bojí výrobci dávat záruku při koupi na 100% bezchybnost, když už se těch vadných pixelů/subpixelů objevuje dost málo, takže by je to tolik nestálo.

                      Třeba cybex dává dobrovolnou záruku navíc oproti výrobcám na bezchybnost většiny LCD už několik let. Takže když se chce, tak to jde.

                      0 0
                      • dieegoo  

                        A když se nechce, tak na tom aspoň nebudem nic tratit :) musíš myslet jako výrobce…

                        0 0
                  • jonas  

                    Trvale svitici pixel je napadnejsi a vic „vadi“. Fakt myslis ze ta norma zaklada pravo na reklamaci? Jeste jsem u notebooku nevidel ze by vyrobce specifikoval do jake tridy displej patri…

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      S tím trvale svítícím bodem naprosto nesouhlasím. Už jsem měl více LCD s různě vadnými body a podle mě nejhorší je celý vadný pixel, který trvale nesvítí (je stále černý). Největší problém je ale pouze v případech, když je uprostřed obrazovky, na krajích už tak nevadí.

                      Při práci (aspoň já) převážně dělám na bílem pozadí, kde je právě černý bod nejrušivější. Plně vadný pixel trvale svítící naopak při práci neregistruju vůbec.

                      Podobně špatný případ jako nesvítící celý pixel je případ dvou vadných subpixelů, když funguje pouze modrá složka. To se pak na bílém pozadí chová téměř stejně jako celý černý bod.

                      Ale jinak musím říct, že poslední dobou je vadných i jen subpixelů čím dál méně. Z poslední dodávky 50 levných shitových LCD do práce bylo 48 kusů bez jakékoliv vady (ani jeden vadný subpixel). U notebooků bych řekl, že je ta statistika ještě lepší. V práci si teď nevybavuju ani jeden kus, který by měl vadný zase i jen pouze jeden subpixel. Ale je pravda, že ne u úplně všech notebooků jsem dělal RGB test, kde se najde i vadný subpixel okamžitě. A při běžném kratším pohledu se méně výrazný vadný subpixel někde u kraje snadno přehlédne.

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Tedy nejen na bílém ale vždy na světlém.

                        0 0
                      • jonas  

                        Mozna mas pravdu. Driv jsem delal se softwarem ktery mel prevazne tmave pozadi a skoro uprostred displeje jsem mel svitici bod, takze jsem tim asi ovlivnen. S notebookama se s tebou urcite shodnu. Zadny se kterym jsem za posledni leta delal nemel s vadnymi body problemy. Az se skoro divim na co si vsichni stezuji… ;-)

                        0 0
              • pos3k  

                doplnim trosku tu normu (vali se mi na disku) :-)

                0 0
                • pos3k  

                  v norme jsem nenasel info o nejake vzdalenosti vadnych subpixelu v ramci jineho clusteru, vse v norme je asi mysleno v ramci jednoho clusteru, tj 5 × 5 pixelu, (napr v odkazu eiza nize je zminena vzdalenost mezi pix. takze i v jinem clusteru)

                  vyrobce si muze zarucovat co chce :-) ovsem to i musi dodrzovat ze :-) pokud je to na papire :-)

                  napr: www.eizo.cz/…adnebody.pdf

                  jak se pise dokonalou 100% vyrobu nikdo nezajisti..

                  0 0
              • pos3k  

                next

                0 0
              • pos3k  

                next

                0 0
              • pos3k  

                next

                0 0
        • pz-km  

          podle nasich zakonu je vada bodu, pokud na to nejsi upozornen pri kupni smouve, jednoduse receno podvod. zadna zavazna norma neexistuje (to je pouze dohoda nekterych vyrobcu matic), navic u nas vetsina norem je jen doporucenych – je nutne prodejce proto za vadne pixely poradne zprc.t… proto kupujte lcd pres eshopy nebo si pekne potom vynadejte prodejci v ksefte a poslete na ne cojku – pokud te na to neupozornil, a neni ani presne vycet a charakter vad uveden na obale, je to zakonny duvod k reklamaci to ze se u nas neuznavaji reklamace na vadne body ma dva duvody – nechut lidi se prihlasit o sva prava, ale v tomto pripade hlavne otazka podminek nakupu ve svete, kde se tento bordel toleruje a samotny prodejce by to tahl ze sveho…

          0 0
      • fousek  

        No Asus je rekl bych neco jako MSI, Umax atd, vsechno z jedny tovarny, kapku jinej design, ale kvalita podobna. Podle me slusny NB dela Sony, ale necha si to patricne zaplatit

        0 0
    • vlk  

      popravdě, aby na tom šly hrát hry je 20 tis málo.Nedávno jsem sháněl něco obdobného pro bráchu. integrovaný grafiky se na hry použít moc nedaj.Chce to aby měla alespoň nějakou svoji paměť a byla aspoň trochu výkonnější. Před tím -asi měsícem jsem našli (sháněli jsme co nejlevnější) za nějakých 24–25tis(s 1 gb ram) 22 tis(s 512MB ram) Asusy s nvidia 7300. Nokonec jsme narazili na www.tsbohemia.cz na výprodeje Toshiba s parametry 2,1Ghz centrino, 512mb ram(časem si dokoupí další modul), 80GB disk,DVD vypalovačka a grafika ati x700 za nějakých 26 tis, musím žříci, že je to velice dobrý notebook jak po stránce zpracování, tak po stránce výkonu v 3d. Ale obávám, že už možná bude vyprodán.V Olo­moucké bohemce měli tenkrát jen 2 ks. Jinak ještě se dá sehnat od aceru s ati 1100 nebo 1300 za obdobné ceny.Někteří na acery nadávají na poruchovost.Znám jednoho prodejce, který kvůli reklamacím uvažoval, že je ztáhne z prodeje.V naší firmě zase kupujem jen acery a za poslední 2 roky ještě ani jedna reklamace.Jednak máme z jiného zdroje a jednak asi pro firmu, která odebírá zboží pravidelně a ve velkém množství jsou možná připraveny nějaké lepší dodávky.

      Osobně si myslím, že dual core nemají na výkon ve hrách vliv.Mám dva stolní pc jeden 3GHZ P4 HT a jeden 3GHZ Dual core a v testech, které využívají jen jedno vlákno a ve hrách není vůbexc žádný rozdíl.Obecně nepleťte si dual core a core2.Tam už je to o něčem jiném.

      0 0
      • vlk  

        Jo ještě k té toshibě.Ta grafika má svoji paměť 256MB.A když se hrají hry na plné vytížení stroje, tak vydrží na baterky akorát hodinu a ta grafiky strašně topí-má výfuky na levé starně notebooku a je to jako by foukal ohřívač.

        0 0
      • vlk  

        PS: je to Toshiba Satellite M70–193 15,4"P-M 2,13GHz,512MB­,80GB,ATIx700/DVD±R­W,BT,W,XPH za nějakých 22 bez dph na www.tsbohemia.cz

        0 0
      • fousek  

        No bych si i typmul ze jadro bude nepatrne pomalejsi nez 1jadro v aplikacich, ktery maj jen jedno vlakno

        0 0
        • MlokCZ  

          Pomalejší dvou jádro není nikdy. Režie OS pro rozdělování práce mezi obě jádra není nijak velká, takže není žádný důvod, aby dvou jádro mohlo být pomalejší (ano, o nějakou setinku procenta za režii je, ale to je nepozorovatelné). Navíc i když je aplikace jednovláknová, tak na pozadí běží v OS vždy několik desítek vláken, které musí být taky obslouženy cpu (je jasné, že to jsou nezátěžová vlákna, takže to co dual core získá je velmi málo, ale určitě to dožene tu ztrátu za tu režii).

          0 0
      • MlokCZ  

        Téměř ve všech novějších hrách rozdíl mezi stejným cpu s jedním a dvěma jádry je a začíná být čím dál větší. Samozřejmě k plnému využití výkonu obou jader to má ještě hodně daleko. Kromě lepší optimalizace novějších her pro dual core k tomu přispívá i optimalizace ovladačů grafiky pro dual core. Už před rokem začínalo mít dual core ve hrách smysl, teď už je to bez diskuze (obzvlášť při těch nízkých cenách dual core).

        0 0
        • MlokCZ  

          Aby se ta výhoda dual core projevila, je třeba mít dobrou grafiku, protože většina běžně stavěných počítačů má slabší článek grafiku než procesor. A když to pak brzdí grafika, tak to dual core logicky nemůže zrychlit.

          0 0
          • vlk  

            A to je ten problém.Notebooky s opravdu dobrou grafikou a dual core nestojí do 30 tis.A dotyčný shání do 20 tis.A to musím říci, že sem našel nejlépe za 26tis ati x700 a centrino2,13Ghz.No a když za tu cenu bude mít dejme tomu 1,6 dual core se stejně výkonou grafikou-což se sehnat nepovede.Tak stejně ta hra poběží rychleji na tom starším.Systém sám dokáže sice využívat více vláken,jenomže toto je minimální zatížení.Daný program nebo hra musí být prostě na více vláken naprogramován­.Vzhledem k i tak již dostatečnému výkonu k běžným programům není dual core třeba.Vzhledem k cad aplikacím apod mám zatím tu zkušenost, že toto využijí jen poslední verze programů.A popravdě já se ještě nesetkal se hrou která by to dokázala využít, ale je pravda že 6 měsíců nemám žádnou novou.Co se týká ovladačů, tak si myslím, že to sice dokáží využít, ale že to bude zrovna třeba u x700 a obdobně výkonných grafik zcela jedno.Úzké hrdlo bude grafika.

            Zcela jiná situace nastane, když dejme tomu zdvojnásobíme částku a budeme se dívat po noteboocích za 40–50 tis s nejmodernějšími grafikami.

            Jinak jak říkám aplikace musí být naprogramována na využití více vláken, což není tak jednoduché a vývoj se jistě časově prodlouží a prodraží.Vím to, já pro vícejádrové stroje aplikačky již programoval.Někteří vývojáři her raději půjdou po staru kvůli snížení nákladů.Má to smysl, ale pouze tehdy, když budu mít procesor dual core oproti starému i srovnatelné frekvence a když úzkým hrdlem nebude grafická karta. A nebo to má smysl ne s procesory dualcore ale core2.Bavíme li se o intelech.Jinak já momentálně využívám v práci dualcode a doma P4HT a na stejných aplikacích je to stejně rychlé-prostě při grafické a programátorské práci rozdíl nepoznám.

            0 0
            • MlokCZ  

              U notebooku do 20k máš pravdu, já reagoval spíš v obecné rovině na dual core.

              A souhlas, že na většinu běžných činností dual core netřeba. Já teda využiju dual core doma dost, ale to jsou specifické věci, které mnoho lidí nedělá. Jednak mi běží trvale ftp-server (na 100-kové síti, takže už to cpu zatěžuje slušně se shitovou integrovanou síťovkou a je využíván dost), který má vyhrazený svůj disk, takže to nebrzdí ostatní činnosti kvůli disku, dále někdy nahrávám na pozadí z TV karty (opět na jiný disk než je systém a než mám k dispozici) a poměrně často grabuju na pozadí mp3 a pak je znát, že s dual core je odezva systému pořád super.

              Pokud děláš ve Visual studiu, tak tam se dual core docela hodí, při překládání velkých projektů to čas docela zkracuje (co jsem testoval, tak většinou dokáže překlad zatížit po celou dobu obě jádra na plno).

              A v programování pro více vláken v celku také souhlasím (taky jsem měl kdysi paralelní programování a nějaké věci pro více vláken programoval, teď už moc ne, protože dělám převážně se SQL a tam se mi o paralelizaci stará sám SQL server). Jen v těch hrách některé věci se dají oddělovat do samostatných vláken poměrně snadno a to věci jako zvuk, UI. Ale je pravda, že stále hlavní vlákno bude největší část zátěže, takže tohle snadnější oddělení na více vláken nestačí k plnému vytížení ani dvou jader. A zatim na to výrobci her kašlali taky z důvodu, že dual core byl značně málo rozšířený a ty optimalizace, které jsou pracné (přesně jak píšeš), by neměly valný užitek. Pak to ještě začíná zlepšovat využití dual core ovladači grafiky (jak už jsem zmiňoval), i když to opět využije z druhého jádra zatím jen malou část, ale to využití se stále zlepšuje.

              Jen u té frekvence cpu, co zmiňuješ bych upřesnil, že to platí pouze když se budou brát stejná jádra dual core / single core.

              0 0
        • vlk  

          Popravdě podle mne je dual core zbytečně vyhozený peníz u notebooků, za stejnou cenu mohu mít centrino taktované mnohem výše 1,6Dual core X 2,13 předchozí P4 mobilní.Co bude rychlejší.Smysl mají až novější procesory core2.

          0 0
          • MlokCZ  

            U notebooku kolem 20k ano, ta předchozí reakce už také byla v obecné rovině.

            0 0
    • dieegoo  

      www.alza.cz/…5-d65517.htm do dvacky není tenhle špatnej, cpu sice nic extra, na běžnou práci ale stačí… na hry to za ty peníze nebude tak jak tak, takže bych to neřešil

      0 0
    • dedek55  

      Zdar :-) ACER 4102 WLMI.....3× výměna boardu..... poté jsem dal na „radu“ a koupil Apple MacBook… vydržel běhat 14 dní..poté oprava v servisu kde mi mimo opravy vyměnili baterku…nefun­guje..zítra jdu reklamovat baterku.....tak nevím…asi nooty nejsou dělaný ještě pro práci…

      0 0
      • fousek  

        No kdyby si cet servery o IT tak bys o potizich s baterkama v Macich vedel, s tim Acerem je to proste smula, to muze udelat kterejkoliv NB a PC

        0 0
    • kesu  

      hele acera sem ted mel rok a nebyl s nim jedinej problem,pokud se s nim zachazi slusne tak vydrzi vse jak ma.A za tydle penize nesezenes tak vybavenej buk jako je acer..Dalsi parametr dival bych se na ty co maj integrovanou grafiku jelikoz jinak to nevydrzi nic na baterky.A prijde mi porad lepsi horsi grafika na par blbejch her nez baterie co daj dve hodiny.

      0 0
      • dieegoo  

        presne tak… kor pokud to ma mit do skoly. Je pak blby s sebou muset tahat adapter a hledat kazdou hodinu zasuvku. Ale svuj prvni nout sem si vybiral uplne stejne.. ted pokud bych mel seradit podle ceho vybiram – velikost/hmotnost, konstrukce (aspon viko z kompozitu), baterka, ergonomie, vykon

        0 0
        • kesu  

          ja sem se nejak dostal tam ze hlavni pozadavky byly 15tka display,vaha urcite pod 3Kg,WiFI,BT a na baterie minimum 3 a pul hodiny..Jinak uz mi to bylo vcelku jedno.Na procesoru az tak nezalezi podle meho nejaka 1,6 na normalni pouziti bohate staci zvlast vzhledem k tomu ze buky maj porad horsi displaye nez stolni pocitace..Co se tyka disku tak to bych az tolik taky neresil da se to casum upgradovat ale myslim ze 80gb v buku staci.Jo akorat jeste si davej bacha at to ma aspon 512 ram protoze pokud mas sdilenou grafiku tak ta si bere ram.Tzn pokud ti bezej vidle a autocad tak s 256mas problem.-.

          0 0
          • dieegoo  

            Ja vím, tohle mi vysvětlovat nemusíš, nějakej rok to studuju… 15" displej ej pro mě zbytečná, když mohu mít stejné množsví informací na 12" displeji. Pro mě by byla stežějní poloviční váha notebooku, dvě baterie v balení, kovové provedení. Tohle za rozumnou cenu splňuje Acer TM3022. A navíc je v luxusní bílé barvě :)

            0 0
            • kesu  

              ten je slusnej,ja v tydle kategorii pokukoval po sony vaio ale kdyz sem zjistil o kolik levnejsi a novejsi ma sony buky v anglii tak sem sel ke konkurenci:(

              0 0
    • pz-km  

      klasika – neco levneho na hry… …jenze hry patri mezi nejnarocnejsi aplikace

      pristi patek vynde na zive.cz prehled/test notasu do 20k s dani (levne notasy po pravde radeji ne, je lepsi repas kvalitniho znackoveho – teda od renomovaneho bazaru a pokud je ten notas dejme tomu z banky) a v patek pred vanoci prehled/test notasu pro podnikatele, tj. do 40k bez dane

      0 0
      • fousek  

        Zas NB z banky bude dost pomlacenej, vylomeny panty atd. NB od nekoho kdo si ho koupil za svy bude v podstatne lepsim stavu, z velkejch organizacich bych bral spis desktopa

        0 0
    • Chaingang  

      Dostal jsem tenhle: notebook.cz/__/ tak jsem se chtěl jenom zeptat jestli je to k něčemu použitelny…v po­čítačích se nevyznám

      0 0
      • dieegoo  

        Tak to, jestli je použitelný snad poznáš sám, podle věcí, které na něm provozuješ, k tomu ti snad nemusí nikdo radit.. Nebo jo?

        0 0
    • jjirka  

      Všem Vám moc děkuju, pokusím se z toho něco vybrat ještě jednou dík

      0 0
    • metronom  

      Nedavno jsem kupoval NB (asi mesic). Pozadavek byl rozumna cena,velky dislpej. Vyhral to UMAX za nakejch 17000 s DPH ma 512MB, 60GM, 15,4 displej 1200×800, WiFi, Bluetooth.Vydrz je sice mala, asi neco pres 2 hodky, ale to uz bych chtel moc, i kdyz v tehle cene je bezna jeste mensi…

      0 0
    • ED1  

      Vím, že je to v uplně jiný cenový relaci, ale co říkáte na tenhle notas? Prioritou jsou hry a grafika…

      notebooky.itek­.cz/k456-Notebooky-Lenovo-IBM-ThinkPad-Z-serie/p_598421-ThinkPad-Z61p-CD2–2

      0 0
      • dieegoo  

        Pokud chceš stroj skutečně primárně na hry a práci s grafikou, tak si kup desktop… jinak to IBM je osazené velice slušně (na práci s grafikou, nevim jak jsou na tom FireGl karty s výkonem ve hrách), ale nevím, jak dlouho bude daná konfigurace vyhovovat tomu, co chceš dělat. Pokud ale měníš noťas rok co rok, tak v tom nebude problém.

        0 0
      • pajik  

        jen k těm hrám, v jiném než nativním rozlišením budou vypadat úděsně a je otázka, jestli tahle konfigurace rozhejbe hry v 1900×1200

        0 0
    • goodfella  

      mam ASUS, nemam ho dlouho…cca 3 mesice. Procesor Intel Pentium Core Duo → nemuzu si stezovat, co se tyce baterky, na psani prednasek pri ztlumeni jasu displeje vydrzi az pres 4 hodiny…takze pokud ma jit o vydrz, kup neco co ma dvoujadrovej cpu…ale plati se za nej no. Na filmy ti staci integrovana grafika, pokudi hry tak to bude chtit nakou vlastni, ja mam GF 7300 a de mi vsecko, ale cena miho ntb je nekde jinde nez 20tis. Ale pokud muzu doporucit, kup Asus…Hp sou kvalitni,ale drahy a Acer je srac**..leda na takove to domaci pozvykani :-D

      0 0
      • MlokCZ  

        Teda až na tu výdrž s Core Duo. Ta je právě nic moc oproti jednojádru (na dvoujádro teda ujde).

        Ta tvoje výdrž, to tak souhlasí (mám podobný notebook a podobnou výdrž). Akorát že ten výsledek není žádný zázrak. Stejná konfigurace s Pentiem M (co jsem měl minulý notebook) mě vydržela 5,5–6 hodiny.

        0 0
        • kesu  

          presne core duo zere vic..a co se tyka aceru,mel sem ho ted mam toshibu ktera je v uplne jiny cenovy kategorii a rozhodne bych nerekl ze acer je srac.

          0 0
    • atrex  

      Jakožto student jsem si vybral www.czechcomputer.cz/product.jsp?… , ještě ho nemám, přemejšlim o něm tak měsíc a nenarazil jsem na nic, co bych chtěl víc, takže do toho asi půjdu. Na doma si budu připojovat 19" CRT a klávesnici, takže by to mělo bejt v poho a 1,8kg při velikosti A4 je řekl bych pro mě v cajku. Na hry se vybodni, k tomu notebooky nejsou, pokud teda nevezmeš Dell XPS za hromadu peněz co zase neni moc na nošení do školy…

      0 0
      • kesu  

        hele pokud muzu radit zvaz siemense,dva kamaradi je meli a oba reklamovali nekolikrat displaye. kdyz malej buk tak uzasny je sony: www.czechcomputer.cz/product.jsp?… ikdyz je cenove jinde

        0 0
        • ED1  

          Vaio je bond notebook..:).­.vyborna kvalita vim, ale treba na AutoCad je 13" moc malo (obcas i na cestach potrebuju neco nacmarat). Co říkáte na nativní rozlišení displeje 1920×1200 pro 15,4"? Bojim se aby to nebylo moc maly… na min to sice pujde, ale pixely se uz musi dopocitat a muze to byt rozmaznuty…no ale asi to bude potreba vyzkouset nekde v realu…dik

          0 0
          • dieegoo  

            Pokud nejsi slepej, tak ti nebude dělat problém. Možná písmo bude titěrnýa, ale půjde to. Já měl třeba strach z rozlišení 1280×800 na 12" displeji a taky v tom není žádnej problém. Ale radši si to zkus ;)

            0 0
          • kesu  

            rad se koukam z dalky takze koncim na 1024 na 768 na 15..

            0 0
            • dieegoo  

              fakt záleží na každým.. já bych na 15" nechtěl míň jak 1400×1050

              0 0
              • vlk  

                jj, toto rozlišení mám právě na pracovním noťasu 15,4 ještě klasika-ne širokoúhlý a je to OK.Ale menší písmenka už bych nezvlád.

                0 0
          • vlk  

            Nemusíš zmenšovat rozlišení kdyby se ti to zdálo malý.Můžeš si jen zvýšit dpi.Je to někde pod nastavením obrazovky a pak to nebudeš mít rozmazaný, ale bude to větší.

            0 0
            • MlokCZ  

              DPI ve windows nic neřeší, protože pak přestanou některý věci fungovat. Web. stránky můžou být rozházené (což není ještě takový problém), ale některý aplikace mají natvrdo velikost oken a když se zvětší pomocí DPI objekty, tak se do těch oken nevejdou a smůla (a že jich tu v práci máme takových povícero).

              V práci s tim bojuju u uživatelů velmi často a jediný řešení, který je 100% funkční je zmenšení rozlišení (což zase zkurví kvalitu obrazu).

              Pokud máš štěstí na aplikace, tak se to může pomocí DPI povést, ale je to loterie.

              Jinak já končím u 15 notebooku u rozlišení 1400×1050, to je ještě k přečtení a super se na tom pracuje. Jakékoliv větší rozlišení je na mě moc.

              0 0
              • vlk  

                1400×1050-Souhlas.S tím rozdílným dpi mi haprovala akorát jedna aplikačka od software602.Sem myslel, že to je akorát nějak blbě naprogramovaný, taj jak koukám tak ten problém s dpi bude blobálnějšího charakteru.

                0 0
                • MlokCZ  

                  Většinou to dělají aplikace klient-server, kde je tenký klienti běžící v prohlížeči. Nedá se říct, že by to byla vyloženě chyba v programování. Ty okna mají schválně pevnou velikost (ne základní okno aplikace, ale různá okna s vlastnostmi, kterých mají naše aplikace hodně), protože když se jim povolí zvětšování a dynamická velikost, tak přijdou jiné problémy (a ve velké síti s většinou neschopných uživatelů jsou ty problémy ještě větší). Takže i když by nám to dodavatel předělal na okna s dynamickou velikostí, kdybychom chtěli, tak my také raději chceme tu jejich defaultní verzi s pevnými velikostmi.

                  0 0
        • atrex  

          Hmhm, už mi leží na kolenou ten Siemens, zatim spokojenost, je to fakt malinký a bomba je ta wifina, funguje mi na standartní anténu k routeru po celym domu, ale to většina z vás asi zná…

          0 0
    • jadamek  

      apple ale ten není pro dceru a nestojí do 20k;)

      0 0
      • wroum  

        ano, bajecnej stroj a jen ty nej zkusenosti z provozu dvou tehlech masinek :-)

        0 0
    • pavelr  

      Taky bych se dovolil přiživit. Chtěl bych si pořídit notebook asi 15,4 na běžný věci jako sledování filmů, internet, (varicad), excel, správa fotek, do 22000. Počítač nechci, protože na něj nemám místo.Protože tomu ale vůbec nerozím, budu vděčný za každou odpověď. Co jsem se tak díval, tak se to liší: značka asus nebo acer? procesor celeron, sempron nebo turion? procesor 512, 2×512 nebo 1000? čipset ATI mobility radeon xpress 200M, x300 nebo 1100? operační paměť 512 nebo 1024? graf. karta integrovaná ATI radeon nebo nějaká jiná?, s vlastní pamětí? Co říkáte na tohle? Není to na to moje šmrdolení už drahý? www.alza.cz/…2-d68526.htm Dík.

      0 0
      • Pekáček  

        Koukal jsem po něčem pro sebe a líbí se mi tenhle: www.barbone.cz/index.asp?… Co na to místní znalci? Hry bych na tom hrál spíš občasně… a dražší notebook kupovat nechci. Na stolním počálu mám grafiku Radeon 9550 128MB, bude toto výrazně horší?

        0 0
        • vlk  

          Těžko říci, ale raději bych bral nějakého asuse co má aspoň radeon 7300(bejvávaly také okolo 20–22 tis. mám pocit a6vm model), ta 6100 je fakt slabá.S radeonen 9550 nedokáži srovnávat.Ale bacha asusy jsou u nás snad jen v cenících.Co sem si vždy vybral model, tak nikdy nebyl k sehnání,byl vždy jen v ceníku.

          0 0
      • vlk  

        Po zkušenostech bych do ořezaných procesorů nešel.Bryl bych dual core, pentium M, nebo turionaChipset ta 200m a x300 jsou tak mizerné ve výkonu, že v rámci her nemá smysl s nimi počítat, 1100 už je lepší i když taky nic moc.Operační pamět klidně bych si třeba proo začátek v rámci šetření koupil 512 s tím aby měl notebook ještě jeden slot volný a v květnu nebo někdy jindy bych si přikoupil další paměť-budou levnější-doufám.Na hry je grafická nějlepší s vlastní pamětí.Osobně bych se tak neohlížel po nejnovějších žadách podporujícy nejnovější directx.Stejně ty slabší karty to nebudou dokázat vykreslit dostatečně rychle.Klidně bych kouknul po nějakých rychlých starších typech.Jinak je lepší aby měli vlastní paměť.Jinak notebooky s 3d grafikami více žerou.Při hraní her na max chytížení to často nevydrží déle jak hodinu na baterky-takže hraní poblíž zásuvky.

        0 0
        • vlk  

          PS:ohledně grafického výkonu se mrkněte třeba sem notebook.cz/hwi32/os­tatni.txt

          0 0
            • pavelr  

              Tak už mám doma asus a6km-q072, odkaz v dotazu.

              0 0
              • vlk  

                myslím, že si koupil dobře já o něm také pro bráchu uvažoval, sháněli jsme ještě a6vm-tam byl akorát Pentium M procák a jiná deska místo turiona.Nakonec jsem vzali toshibu 70 s ati x700 a 2,1 pentium M ale stálo o 3 tis více.

                0 0
                • Pekáček  

                  Taky jsem ho pořídil. Na to že to je noťas za 23 tisíc mě dost překvapil, grafika na Far Cry a Half Life 2 vypadá dost dobře.

                  0 0
                  • Pekáček  

                    Tady je obrázek ze stolního PC, je tedy 3 roky staré, ale Far Cry se na tom hýbe i v téměř maximálním nastavení při 1024×768.

                    0 0
                    • vlk  

                      :o) brácha má teď toho noťase s x700 rychlejšího ve hrách než můj 3roky starý stolní PC s ati 9600pro, která je extrémně přetaktovaná na výkon někde k 9800.No jo ono to furt stárne.Far cry na zátěž není moc velký záhul, já to hrál na stolním na 1280×1024 a bez problému.Takhle třeba Armed Assault v 1280 x1024 v plných detailech bych si už moh zahrát už jen na tom noťasu-stařík 3letý dejchavyčný už by to nerozdejchal :o)

                      0 0
                      • Pekáček  

                        No jo, ale to je tak se vším. Já taky čekám potíže na nejnovějších hrách. Ale to že mi HL2 a FarCry tady chodí aspoň tak mi bohatě stačí.

                        0 0
        • navikin  

          Koupil jsem dceři nový notebook ale bez softwaru (pokud nepočítám fdos) rád bych ji tam nainstaloval Linux mandrivu. Jak ale poznám jestli se jedná o 32 nebo 64 bit platformu? Procesor je Pentium M 430. Otázka je asi naivní, ale jsem v tom téměř nepoznamenaný :<)

          0 0
    • Pekáček  

      A co říkáte na tento noťas? :o)

      0 0
      • biker007  

        si v praci ubcas uzivam s timhle krasavcem:) jen ten dotykovej diplay je az moc navykovej, pak prijdu k jinymu kompu a ostatnis e na me dival jak na ****** kdyz tukam do LCDcka a divims e ze me to neposloucha:))))

        0 0
        • Pekáček  

          Hm, vypadá zajímavě! Má plastové tělo a nebo kovové jako ten co máme u nás?

          0 0
    • dieegoo  

      Taky se přidám se svým dotazem… vybírám nový notes do školy. Chci kvalitní konstrukci, dlouhou výdrž na baterky, kvalitní displej (nechci xga. Zatím mám v merku od HPčka tohle to www.megaobchod.cz/…x6325-20992/ …

      Jestli budete mít někdo nějakou alternativu v zhruba této cenové hladině (o moc výš už ne), tak budu rád..

      0 0
      • Fuzzy666  

        tak ja mam zatim supr zkusenosti s Dellem commerce.euro­.dell.com/dellsto­re/config/fra­meset.asp?s=czbsd&l=­cs&m=csk&c=2982&n=6820&c­u=czbsd&v=d&cc=&og­n=&kcd=&ad=&mc=&rs=&cu­id=&cg=&pch=1&de­mo=&gc=&sbc=czpa­dinspn&co=&b=73­043 myslim ze to vyjde levneji jak hpecko, navic mas na dva roky servis zdarma s tim ze ti do 24 hodin kamkoliv zajedou,opravi, vymeni. Libi se mi na nem taky supr konstrukce oproti acerum a hapeckam a jim podobnejm pusobi tak bytelneji. kamosovi ve vlaku spadla plna krosna z vrchu na otevrenej notas a prezil to v klidecku. jediny minus je ze trva tak dva tydny nez ti ho smontujou a doruci, pac ho posilaji z Irska a k cene musis pricist 700 za dodanim, ale i tak mi cena vychazela zhruba stejne jako u aceru. A to je nebe a dudy, pac delly podle testu vychazeji jako jedna ze tri nej znacek co se notasu tyce

        0 0
        • dieegoo  

          Dík za tip, po dellu jsem zatím moc nekoukal.. Radši bych něco s klasickým 4:3 rozměrem, ale třeba u Dellu něco takového najdu.

          0 0
        • dieegoo  

          Hele vážně díky, ty Delly vypadaj fakt dobře a za super peníze. Poskládal jsem zatím tohle: Core 2 Duo T5200 (1.6GHz, 2MB L2 cache, 522MHz FSB, 15.4" WXGA+ (1440×900),1024MB 667MHz DDR2,80GB (7.200rpm))8× DVD+/-RW mechanika, Intel Media Accelerator 950,Wireless karta Dell 1390 802.11 b/g, BT,Baterie 9-článková 85 WHr Li-Ion,servis 2 roky Next Business Day

          a pořád jsem na lepší ceně nežli HP.. jen nemá čtečku otisků prstů, to je docela škoda.

          0 0
          • vlk  

            akorát má mizernou grafiku a slabý procák.-a časem bych dokoupil paměť.

            0 0
          • Fuzzy666  

            Jo taky si myslim, mam ho zatim skoro pul roku a je to fakt v pohode. Jedna kamoska ma hpecko tusim za stejny penize jako ja ten dell a ten dell je fakt o tridu vys. A co sem slysel tak i jednani toho servisu je dost v poho, kdosi si omylem objednal misto ceske klavesnice anglickou a v pohode prijeli, vymenili a este se mu omlouvali pritom to byla jeho chyba. Baterka (mam tusim tu sesticlankovou) mi vydrzi kdyz du treba ve skole do knihovny a mam pusteny DCcko, icq, nakou hudbu nebo film vetsinou tak ke ctyrem hodinam. A narozdil od tech ostatnich se mi libi i design a to zpracovani kdyz to drzis v ruce je takovy bytelnejsi. Kdyz sem drzel naky hpecko nebo acera tak mi pripadalo ze to nemuze nic vydrzet, mozna se pletu, ale nekde na netu by melo byt i naky test odolnosti notasu a ty to jen potvrdily narozdil treba od aceru.

            0 0
            • dieegoo  

              Grafika mě příliš netrápí, hry nehraju a procesor myslím bohatě dostačující (současné Pentium M 1,6 mě taky v ničem neomezuje). Ke konstrukci – Delly jsou obecně velmi chválené, stejně tak ale HP. U Dellu mi trochu vadí rozměry – je téměř o 1cm vyšší než HP a další co mi vadí, je širokoúhlý displej. Acer co do pevnosti konstrukce je skutečně takové máslo, když ho držíš v rohu, tka se dost kroutí.

              0 0
              • Fuzzy666  

                no je fakt, ze ten dell je trochu vetsi, ale treba ten vetsi display mi vubec nevadi, prave naopak. Treba na filmy je to moc fajn. obal sem si na nej koupil schvalne vetsi takovej ten neopren urcenej na 17", coz ho teda docela dost presahuje, ale i tak ho dam v klidu do normalniho batuzku.

                0 0
                • dieegoo  

                  15,4" displej mám teď a fakt bych radši klasický, kde se toho na výšku vleze víc – to upotřebím spíš, než široký displej. U HP se mi ještě líbí víko ze slitiny, bude přece jen pevnější než plast.

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    S displejem naprostý souhlas. Na práci je lepší normální. Při 1400×1050 a 15 displeji nemám na šířku nikdy problém, ale na výšku by se sem tam hodilo ještě více.

                    A Dell je určitě dobrá volba, pokud seženeš za dobrou cenu. V ČR mají koncový ceny dost velký. Když pak vidim, že v práci jako velký zákazník Dellu dostanem z těch koncových cen slevu 40–50%, tak se nestačím divit.

                    0 0
                    • dieegoo  

                      Ta konfigurace co jsem vypsal o pár příspěvků výše je za cca. 30k, což není špatné. Ale kůli displeji se pořád kloním k HP.

                      0 0
                    • dieegoo  

                      Hmmm, tak výdrž 8 hodin na 9ti článkovou baterii je hodně silný argument ve prospěch Dellu… To snad oželím i těch 150 pixelů u displeje.

                      0 0
                      • Terranpva  

                        S tím Dellem také souhlásím, mám ho a naprostá spokojenost. Škoda že nemáš nikoho v USA kdo by ti mohl donést notebook. Já jsem si ho tam v létě koupil za hooodně slušný prachy, není to sice top kombinace,ale naprosto stačí. Navíc se tam dají sehnat i kombinace které ve standartní nabídce nesezenes.

                        Kombinace: DELL Procesor: Pentium M 1,8Ghz (Cache 2 – 2MB) Grafická: Intel 950 HDD: 80Gb (5400otáček) RAM: 1Ghz DDRII 15" WXGA disley s rozlišením 1280 na 800 Dual DVD, integrovaná wifi,sítovka,model 4*USB 2.0

                        Cena: 540dolaru i s poštovným od Fedexu.

                        Jinak do 700dolaru pořídíš i takovouhle kombinaci: CPU:Intel® Core™ Duo processor T2050 15.4" WXGA 100GB Serial ATA hard drive (5400 rpm) Intel® Graphics Media Accelerator 950 Dual DVD, ctečka karet 5 v 1 4 usb 2.0, sítovka,model, wifi Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005

                        Což si myslím že unás absolutně neseženeš… Poohlídni se po někom kdo by ti mohl notac dovezt… zaruka je možno uplatnit i u nás.

                        0 0
                        • dieegoo  

                          V USA bohužel nikoho nemám, takže budu nakupovat tady… I tak mě Dell překvapil, já měl pořád za to, že Dell = dvojnásobná cena oproti konkurenci.

                          0 0
                          • raceman  

                            kámoš si teď objednával dell a řikal, že mu ho dovážejí přímo z VB nebo irska.

                            a vybral si ho kvůli displeji

                            0 0
                            • dieegoo  

                              taky jsem četl, že je vozí z Irska – tomu by odpovídalo i dopravné – asi 700Kč.

                              0 0
                              • Habib  

                                pokud jsem dobre cetl v nejakym starym Computeru, tak prave v Irsku je centrala, kde se vyrizuji objednavky a montuji objednane NB…

                                0 0
                                • Fuzzy666  

                                  jj prisel mi z jednoho přístavu z Irska, kde to kompletujou. Pak to slo tusim do Rotterdamu a pak uz kamionem domu – sledoval sem furt kde je muj balik :)

                                  0 0
        • enjoy  

          chlapi neblbnete s tim dellem.uz jste nekdy videli dell vevnitr?ja mam v praci desktop od dellu a jednou jsem musel kouknout dovnitr,neveril jsem vlastnim ocim.par pocitacu jsem postavil,ale tohle co tam bylo,nepoznaval jsem vubec nic!oni si delaji uplne vsechno po svym,bacha na to.ikdyz u notasu je to asi vic jedno nez u desktopu,to uznavam..

          0 0
          • dieegoo  

            Jak všechno po svým?

            0 0
            • enjoy  

              napriklad:podela se ti zdroj..zapomen ze bysis sel koupit novej do prvniho kramku.dalsi vec je naprosto neskutecna architektura uvnitr skrine,proste chaos.v tom se vyznaji opravdu jenom oni. samozrejme procesor,ramky(ik­dyz ty ramky,u tech bych jim zrovna neveril) atd..to byvaji veci ktery se nelisi atd.. no opravdu je lepsi to videt na vlastni.

              0 0
              • dieegoo  

                Jako že del používá vlastní typ zdroje? :)

                0 0
                • enjoy  

                  asi takhle.. ze se u ty soucastky jedna o zdroj,jsem poznal pouze od zdrojovyho kabelu:-). ono uz otevreni ty cely bedny vyzadovalo lehkou predvidavost:-). no nastesti problem u toho kompu byl nastesti nekde jinde(pro zajimavost,kolega vypnul UPSku:-))),jinak by to byl asi solidni pru… protoze uz vidim,jak si tam za pekny prachy zveme technika od dellu. taky ty delly v praci mame jenom proto,ze musime. jinak ale to uz jsme od notebooku daleko:-)

                  0 0
                  • dieegoo  

                    To otevreni je komplikovane prave proto, aby jim do toho nikdo nelez :) Ale je fakt, že s notesy to nemá nic společného. Na Dell jsem neslyšel jediné křivé slovo, na vybranou řadu HP stejně tak. Dell vítězí skutečně jen kůli baterce a záruce, jinak bych šáhl bez rozmýšlení po HP – ať už kůli displeji, tak kůli čtečce otisků prstů (lenost je hrozná věc).

                    0 0
          • Fuzzy666  

            Asi aby se v tom nevrtal kazdej trouba :)) ne sranda, ale co vim tak kamos si dokupoval ramky a dal je tam v klidu a pokud vim nerikal ze by nic nepoznaval

            0 0
            • dieegoo  

              Mě teda popravdě taky není moc jasný, co v dellu může být tak jiného oproti jiným pc… kdyby jsme se bavili o applu, tak neřeknu ani půl slova, ale tady netuším…

              0 0
          • MlokCZ  

            V práci máme cca 150 notebooků a z toho teď už téměř polovinu Dellů. A vevnitř jsem jich viděl několik a nejsou na notebook nijak zvláštní.

            0 0
    • JIRA  

      Poraďte mi někdo, prosím, kde na netu prodat starší notebook?

      Díky…

      0 0
    • hony007  

      Nechci zakládat nový vlákno, tak se zeptám tady. Chci novou baterku do svýho MSI CR500. Našel jsem ji i na DX, asi to bude to samý, co se prodává tady, jen o půlku levnější :-) Máte s tím nějaký zkušenosti nebo kupujete jen origo?

      0 0
    • Smazaný účet  

      Hodím to sem…

      Ve stávajícím notebooku mám 4GB ram v jednou slotu, chci trochu potrápit i5tku virtualizací a myslím, že by to chtělo ram trochu víc.

      Stávající je DDR3 1600 11–11–11–28, tedy pokud chápu správně CL11.

      Do druhého slotu bych chtěl dát druhou, aby paměti jely ve dvoukanálovém režimu, ale nevím jestli dát 4 nebo 8 GB.

      Jde mi o to, jestli nebude rozdílná velikost dělat neplechu při těch 2 kanálech..

      Další otázkou je pro mě časování (rozumím jen tomu, že nižší číslo, nižší latence = rychlejší přístup?) a značka – 8GB se nabízejí jak v CL11, tak CL10 – rozsach cen je 690 (Corsair CL11), 764 (Crucial CL11), 784 (Patriot CL11) a 944 (Corsair CL10). Corsair znám, crucial a patriot mi nic neříkají.

      Dát za 8GB paměť od Lenova 4800 je pro mě naprosto nepředstaitelné – to je mimo.

      Děkuji předem za rady :0)

      0 0
      • PatrikL  

        Ja by som tam dal nejaký lacný modul od overeného výrobcu s čo najväčšou kapacitou :) Keď si predstavíš aký minimálny rozdiel robia zmeny v časovaní, frekvencii a prípadne aj aký rozdiel je v dual/single channel režime, tak je jasné že do určitej miery je hnanie sa za vyššou kapacitou vhodnejšia možnosť aj za cenu toho že by bolo horšie časovanie/že pamäte by nebežali v dual channel režime.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Co je pro dual channel rozhodující? Shodné časování nebo kapacita?

          Pro přesnost uvedu že mám W7 Pro 64bit. a notebook zvládne 8GB v jednom slotu, tedy celkem 16.

          0 0
          • PatrikL  

            Dual channel je pre mňa teraz záhadou, mám 2× 1GB modul + 1× 2GB modul a beží to údajne v dual channel režime :D

            Časovanie sa upraví podľa modulu s najhoršími parametrami, čiže s najvyšším časovaním, to dual channel neovplyvní.

            Napíšem to ešte raz – radšej prípadne obetovať dual channel a mať viac kapacity ako brať menej pamäte len pre to aby to išlo v dual channel režime na 100%.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Supr, díky :0) Takže vítěz je Corsair 8GB CL11 (ať je časování obou stejné – CL10 = +400 Kč)

              0 0
            • Brosses  

              kdesi sem videl testy, kde je dualchannel jasna brzda.

              0 0
    • mirabike  

      :-D …koukám, co je to za nápad kupovat dceři do školy noťas za 20k.. a hle ostatní normálně diskutujou a ještě z diskuse vyplývá, že to nebude nic moc :O …a pak se podívám na datum založení vlákna.. :-D

      0 0
    • Vrci  

      Přidám se s dotazem sem. Po více než 7 letech budu měnit NTB. Požadavky na nový:

      Win 10

      životnost fyzická i morální

      servisní sít

      opravitelnost

      numerická klávesnice

      obrazovka s minimálním odleskem

      Půjde o pracovní nástroj na účetnictví, občasný transport ke klientům je nutnost

      Prosím o nápady a inspiraci. Dík

      0 0
      • Smazaný účet  

        https://sp.ts.fujitsu.com/…OOK-E756.pdf

        dokina, šachta do které jde strčit druhá baterka/ODD/druhý HDD/záslepka

        servis ve standardu 3 roky global, v ČR po zaregistrování onsite, možno dokoupit záruku na 5 let…

        prodejci mají hotové konfigurace (trochu levnější), ale dá se nakonfigurovat podle přání

        třeba na Alze vidím několik konfigurací, ale asi bych si nevybral

        i7 jsou imho vyhozený prachy, naopak bych chtěl LTE a SSD disk…takže asi konfigurovat na míru

        0 0
      • Smazaný účet  

        Jedině ThinkPad, například tento: https://www.czc.cz/…0610/produkt

        Záruka 3 roky, kvalita, možnost dokovací stanice. Máme doma jenom ThinkPady, jeden nový (X230), zbytek repasované kusy z device.cz (T420, X201, T61) a už spoustu let fungují bez nejmenších problémů a potřeby servisu (a to T420 je každý den na cestách za klienty). Kdybys nutně nepotřeboval nový, tak zajímavý je tento T530: https://www.device.cz/…530-1-6.html

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.