/// Pomoc s výběrem notebooku do 20.000 Kč

74 nepřečtených
  • WEGO

    Zdravím všechny bajkery a ÁJTÝ odborníky zvlášť.

    Plánuji koupi nového notebooku a jakožto antitalent na toto odvětví Vás zkušenější žádám o pomoc.

    Uhlopříčku bych rád 17,3'' palce (není to podmínkou, ale byl bych za to rád) a samozřejmě co nejvýkonnější v dané cenové relaci. Dále bych rád v ceně měl už Windows. Cena do 20.000 Kč. Klidně i méně třeba 17,18K pokud bude dobrý.

    Sloužit by měl primárně na práci, internet a sem tam nějakou tu hru.

    Zcela jistě vím, že nechci notebook značky Acer. Mám ho nyní a nejsem s ním nijak extra spokojen. Přehřívá se, klávesnice jde do kytek, apod. (75% procent lidí kterým se zmíním, že mám Acer, se usměje a řekne, že příště si mám koupit notebook :)

    Kamarádem mi byl doporučen tento http://www.alza.cz/…-d481316.htm#… … Jaký na něj máte názor? Je to za ty prachy to nejlepší co se týká poměr cena/výkon? O firmě Lenovo vím zhruba 4 roky, ale žádnou zkušenost s ní osobně nemám.

    Budu rád za Vaše rady. Děkuji K.

    Anketa: Koupit noťas z odkazu nebo pořídit něco jiného?

    Ber
    3x
    100%
    0 0
    • jIrI___  

      Z jakého důvodu chceš 17,3"? Mi osobně příjde sympatičtější 13" ntb + externí 24" monitor (v dnešní době otázka pár tisícovek a i na ty nejlevnější se bude dívat líp než na 17" displej na noťasu). Vybíral bych mezi Lenovem, Toshibou, Sony a business modely HP, nejlepší poměr cena/výkon má momentálně asi to Lenovo.

      0 0
    • Jones  

      Trochu jsem prohledaval alzu a czc, ale nic lepsiho jsem nenasel. HW se tomu blizilo toto MSI a k tomu Windows

      • je podsvicena klavesnice a je to Lenovo…
      0 0
      • WEGO  

        A který z těch notasu je teda lepší? Lenovo nebo MSI? (popravně o MSI nevím ani ťuk)… počítám, že cena obou notasů je víceméně stejná, jelikož po dokoupení Win8 k MSI jsem taky na 20K

        0 0
        • Jones  

          MSI uz se dlouho zabyva hernima NTB, ale vzdycky se hodne hraly a s tim byl spojeny i hluk. Za me lenovo. Mam od Lenova NTB, tablet i tel :)

          0 0
        • jIrI___  

          MSI jsou dle uživatelů strašně poruchové a mechanické zpracování taky nic moc. Stačí navštívit nějaké odborné forum a přečíst ohlasy uživatelů MSI :). Ze současného Aceru by to pro tebe mohl být skok z louže do bláta.

          0 0
    • KubaBajk  

      Záleží, jestli chceš těch dvacet uvalit nebo se smíříš s tím, že utratíš míň, aniž bys dle mě poznal rozdíl.

      Solidní 17tka (na to, co chceš) se dá koupit o cca 4000 levněji.

      0 0
    • WEGO  

      V tomhle směru mám zcela jasno, chci pouze notas.. potřebuji mít ten notas mobilní… na sledování filmů a porna je přeci domácí kino :D

      spatně zařazeno – mělo to být na 1. příspěvek od jiřího

      0 0
      • Smazaný účet  

        mobilni 17" notas…pobavils:)))

        0 0
        • Smazaný účet  

          Taky se bavím :0)

          0 0
        • soc  

          dvoukolak v cene…

          0 0
        • WEGO  

          někam ho dovezu a pár desítek metrů přenesu pod pažou.. v tom osobně problém nevidím… na sněžku a praděd s ním chodit nehodlám

          0 0
          • jIrI___  

            Každý se k tomu vývoji 17" → 15" → 13" musí dopracovat sám :)

            0 0
            • kubad  

              no nevím mě přijde lepší 17" + 10" tablet a k tomu sem se propracoval sám dlouhodobým vývojem :D

              0 0
            • WEGO  

              tak to já mám naprosto opačný směr evoluce… co se týče mobilu a TV.. začínal jsem na 40 palcích a ted jsem na 60'' .. pro mě osobně platí čím větší uhlopříčka, tím lepší :)

              0 0
            • l-e-t-o  

              mě úplně vyhovuje fullHD 15ka, která má těsně pod dvě kila. Na přenášení a práci mimo domov ideální jak hmostnostně, tak velikostně.

              0 0
    • 159753  

      já osobně jsem to samé řešil před dvěma lety s tím, že používám i složitější programy než oficy..tzn Scia, Cad..

      nakonec jsem si řekl, že při dnešním vývoji koupím klidně i něco hůře vypadajícího z hlediska kvality a co tři roky koupím nový, než abych jednou investoval a pak jej měl „na furt“..

      nakonec jsem zvolil hp probook (4730s)a jsem s tím výběrem spokojený..dával jsem si pozor, aby měl noťas led obrazovku(výdrž baterie u nového byla okolo 6ti hodin, teď okolo 3–4)..pak samozřejmě nutné hw parametry..

      mám 17" potvůrku a sice z důvodu potřeby větší obrazovky i mimo svůj stůl s větším monitorem..nicméně takový kousek se strašně špatně přenáší, tzn za mě bych zpětně volil 15" a k monitoru se připojíš vždy a všude..a dáš jej snadněji do jakéhokoli batohu..

      noťas této třídy jsem po roce koupil přítelkyni i sestře..loni jsem dostal služební (všechno probooky)..a můsím říct (a snad to nezakřiknu), že jsem maximálně spokojen..za ty prachy si myslím je hp perfektní poměr cena/výkon..a člověk nemusí kupovat ani třídu pavilion nebo tak..

      0 0
    • siafu  

      no tak dost by mi vadil lesklý displej, což by pro mě už byl důvod, proč ne, pokud tedy má skutečně lesklý displej :D, ale každý má jiné priority. Pak hmotnost 3 kg je dost – to je tak mít auto, přijet někam, z auta vytáhnout notebook… stačil mi notebook 15.4" a dopadlo to tak, že se mi ho nakonec nechtělo nikam nosit :D

      0 0
    • Pan.Fazole  

      Je to o prioritách – moje byla hlavně kvalitní displej (IPS). To je výsměch co výrobci dávaj do 90% notebooků za panely – ale tak to je daný trhem – pokud to lidem nevadí…

      V showroomu alzy maj nevim nakejch 100ntb a z toho tak 3–4 maj IPS. Ale ta kvalita je uplne jinde.

      Já před vánoci koupil toto za 20k (nové!) :

      http://www.czc.cz/…9555/produkt

      Ono totiž záleží jakou řadu (nejen) u ACERu koupíš – pokud koupíš ten odpad tak dostanes odpad.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Zrovna řada Aspire ten odpad je. Full HD na 15,6" je diskutabilní a Učkový procesor taky není žádná výhra. Když Acer, tak Travelmate řadu. Měl jsem 3 Acery (17" Travelmate, 10" a 11" Aspire One) a už nikdy bych si nic podobného nekoupil.

        0 0
    • WEGO  

      Ještě mi byl známým doporučen jako o chlup lepší než to Lenovo tenhle http://www.czc.cz/…4098/produkt?… … je o litr dražší, ale není k němu zdarma ten antivir na jeden rok, jako v případě toho za 20K od Alzy. Co myslíte? Oplatí se dát ten litr navíc? Osobně jsem nikdy (doufám že mě nezavřou) placenej antivir neměl. Tak nevím zda je to velká výhoda nebo o nic zásadního nepřijdu.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Rozdíly mezi těmi notebooky:

        Procesor je u obou stejný.

        Rozdíl mezi grafikami GeForce GT745M a GT740M je v tom, že 745ka běží na vyšších taktech – je tedy o trochu výkonnější (97. místo proti 102. místu)

        Hlavní rozdíl je ve dvojnásobné paměti RAM u toho dražšího z CZC.

        Takže bych asi připlatil. Mít bezplatný antivir jako kritérium výběru je kravina.

        0 0
        • Delkim  

          jj, zejména když jsou na trhu i bezplatné plně dostatečné antiviry

          0 0
          • Smazaný účet  

            Nebo pořídíš AVG, které není až tak drahé (899 na rok) a použiješ na všechny počítače v domácnosti, čímže se náklady rozpustí :0) Nevím, jestli jiné antiviry nejsou lépe chráněné.

            0 0
    • Chlebovnik  

      Acer ti nevoní, ale koukáš po IdeaPadech? To je jak z bláta do louže (no, v tomhle případě bych řekl, že spíš z louže do bláta).

      Nepíšeš nic o přenášení → kup si stolní PC. To ti za stejnou cenu nabídne trojnásobný výkon oproti ntoebooku.

      0 0
    • Fran-tic  

      přesně tenhle se tu teďka na mě směje. s přenášením 17,3" problém nemám, jezdím s ním do brna a nevím, co mají všichni za problémy. Kvůli té uhlopříčce to oželím a přijde mi to lepší, než mít dva monitory, jeden doma a druhý v brně…prostě pohoda, ale tak to záleží na tobě. já šel do lenova převážně kvůli kladnému přístupu k reklamacím (oproti ostatním).

      0 0
      • Smazaný účet  

        Je celkem rozdíl někam notebook jenom převést a běhat s ním celý den po městě a po škole.

        0 0
        • Fran-tic  

          jasně, záleží na dotyčném. na druhé straně hodím do baťohu a už mi je jedno, jaká to je velikost.zas to tahat v tašce celý den by se mi asi taky extra nechtělo.

          0 0
    • Drno  

      Jestli na tom chces pracovat, tak je dulezite mit matny display. Klidne bych vzal tento HP http://www.alza.cz/…-d475326.htm

      0 0
    • Daveid  

      17 rozhodne tahle http://www.czc.cz/…1720/produkt?…

      za cenu lepsi nesezenes sice stoji 21 tis., ale je rozhodně mnohem lepší než hp 470.

      Kdyby nezbyly penízky tak prodej tu brašnu :D

      0 0
      • Daveid  

        jeste se zeptej jestli nemaji chybu na strance, ze tam je grafika hd 8870m jestli ti reknou ze tam ta grafika opravdu je tak ho kup, kdyz ne tak nekupuj.

        V tom druhém případě kup tento http://www.kasa.cz/…1s-stribrny/

        0 0
      • Smazaný účet  

        i5 4500U (Dell) je horší než 4200M (Lenovo), to HP má dokonce dokonce jen 4200U (na Alze mají špatně buď frekvence, nebo označení!). Grafika AMD Radeon 8870 je na druhou stranu o trochu lepší než GeForce GT 745M (ale nijak výrazně – v 3D Marku 2013 je GeForce lepší), které je zase lepší než Radeon 8750 v HP.

        Doporučuju prozkoumat srovnání procesorů a srovnání grafických karet a vybírat podle toho, nikoliv podle toho, co ti kdo napíše do diskuze. Např. že Dell výkonově za tu cenu nemá konkurenci, když to prostě není pravda (dvojnásobný výkon 745M v Assassins Creed III proti 8870, např.).

        Takže Lenovo pořád nejlepší volba.

        0 0
        • Chlebovnik  

          Nejlepší volba pouze, pokud se dotyčný rozhoduje pouze na základě „číslíček“ a ignoruje další neméně podstatné atributy jako zpracování, chlazení či kvalitu.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Podívej. Řada Inspirion od Dellu není business řada, stejně jako Ideapad od Lenova a ProBook od HP. Takže kvalitou na tom budou ± stejně.

            „Číslíčka“ jsou takové první síto. Pak nezbývá nalézt recenze jednotlivých kandidátů a tam se dozvědět o zpracování, chlazení a kvalitě.

            Nikdo z diskutérů o kvalitě, chlazení a zpracování zmíněných HP a Dell nenapsal ani ň, jen vždycky hlody, že za tu cenu je to to nejlepší. Pravděpodobně majitelé prosazující ten svůj kousek.

            0 0
            • jIrI___  

              +1. Nejdřív protřídit přes měřitelné údaje a až pak spoléhat na zkušenosti druhých.

              0 0
        • Daveid  

          No jo procesory jsou výkonem plus mínus stejně díky turbo boost na 3 ghz. Grafika je o něco lepší než gt 745m.

          Musím ještě podotknout, že rozlišení dell notebooku je 1600×900 a u lenova je vyšší 1920×1080. To udělá poměrně velký rozdíl ve výkonu, protože na nižším rozlišení grafická karta musí zpracovat méně dat než na vyšším rozlišení, což v novějších hrách může znamenat vyšší nárůst fps. Já bych sice volil ten dell, ale aji to lenovo je v tom poměru cena/výkon docela dobré. :D

          0 0
          • Smazaný účet  

            Pokud myslíš, že průměrný rozdíl 11% výkonu mezi i5–4200M a i7–4500U ve prospěch i5 je ± stejně, tak já si to nemyslím.

            Navíc si troufnu tipnout, že pokud výrobce použije ultrabookový procesor do notebooku, který je už jen díky úhlopříčce zaměřený na domácí použití (kde je úplně fuk spotřeba), tak bude někde něco špatně v návrhu – například chlazení. Ale to je jen můj odhad.

            0 0
      • Drno  

        Tento konkretní jsem neviděl, ale v popisu je lesklý display. Na tom se fakt nedá, to je pro mě důležitější než o trochu méně výkonu.

        0 0
    • WEGO  

      Takže pokud to shrnu, tak nejlépe zatím vychází toto LENOVO ? Asi to je podle diskuze zjevné, ale jsem v IT zelenáč, tak se chci ujistit..

      Abych to ještě zkomplikoval :] Kdybych šel s cenou na 22K, co by se za to dalo pořídit? Případně prosím o odkazy. Díky.

      A ještě bych měl dotaz ohledně Windows 8. Vy, kteří jej máte, jak jste spokojeni? Mám nyní Win 7 a jsem spoko, jen se mi jedná o to, abych zbytečně nekupoval notebook s Win 8 a nakonec skončil zpět u mé staré 7mičky. Díky za rady.

      0 0
      • Jones  

        presel jsem z 7 na 8.1 a nemam s tim zadny problem. Hodne kritiky jde od noumu, co si neumi zobrazit plochu nebo vypnout metro. Vubec se toho neboj ;)

        0 0
      • Drno  

        Anebo můžeš vzít nějaký levnější NB, který bude i se slabším procesorem bohatě stačit na práci a internet. A na hry vzít Xbox s Kinectem http://www.alza.cz/…-d520115.htm

        0 0
        • felix.org  

          Na Xbox se hůř kradou hry :-)

          0 0
          • Drno  

            Nektery prodejny nabízí bazarove hry za přijatelnou cenu. A az to omrzi, muzes ji prinest zpatky a dat ji protiúčtem :-) A Kinect je srandicka.

            0 0
            • felix.org  

              Já to vím :-) Mám sice asi jen 10 her, ale všechny jsem si koupil a Kinect je super :-) Věřím ale, že někoho může složitější shánění her zadarmo od koupě odradit.

              0 0
        • WEGO  

          já a ty ovladače at už od xboxu nebo ps nejsme kamarádi.. mačkám všechny tlačítka najednou a jen čekám co se bude dít :)

          0 0
          • Drno  

            Hry pro Kinect ovladas pohybem tela bez mackani knofliku. Vyzkousej v nejakym obchodaku nejakou sportovni hru, mozna se i zadejchas :-)

            0 0
            • felix.org  

              Jo, třeba u tenisu proti profíkovi :-) Při hře ve dvou si zas můžeš s tím druhým i naliskat :-D

              0 0
            • WEGO  

              já vím co ten kinect je zač.. xbox jsem držel v ruce asi 3× v životě (kinect ovšem nikdy) ale na hry už nějak moc nejsem a taky na to nemám zrovna moc času

              0 0
              • Drno  

                Tak to muzes na tom NB dost usetrit, vlastne zadne vykonne i7 a i5 nepotrebujes :-)

                0 0
    • WEGO  

      Díky všem za rady a tipy. Beru tedy tohle lenovo http://www.alza.cz/…-d518461.htm

      Ale mám další problém :) koupil jsem si externí disk, konkrétně tento http://www.czc.cz/…4162/produkt … a problém je, že když na něj chci zalohovat data, fotky, hudbu a filmy co maj do 7GB uloží bez problému. Ale když tam chci dát film, který má třeba 12GB (pouze jeden soubor .mkv), tak mi to zkrátka neveme. Nikdo koho jsem se zatím ptal mi nedokázal odpovědět (prodejce jsem se zatím neptal). Nevíte někdo co to může být?

      0 0
      • Chlebovnik  

        Naformátuj ho na NTFS. Jestli by ti to nevadilo, tak sem prosím pak hoď screenshot té GT 745M z programu GPU-Z. Díky.

        0 0
        • WEGO  

          Jo až mi přijde hodím. Ale to bude až tak koncem příštího týdne, pač na webu alzy píšou na objednávku a dodání do 4 pracovních dní.

          To naformátováni toho disku na NTFS provedu jak?

          0 0
          • jIrI___  

            V průzkumníku klik pravým na disk → Formátovat → Typ souboru: NTFS → Spustit.

            Jinak s alzou mám takové zkušenosti, že u věcí, které nemají avizované jako „skladem“, fungují podobně jako třeba kupkolo…

            0 0
        • WEGO  

          doufám, že to je to co si měl na mysli..

          0 0
    • mouldy  

      Kupoval jsem ted HP ProBook 470 G0. Je vice variant, ja vzal tu s i5 3230m, 8 GB RAM, HD 8750 2GB, bez OS za 16,9K s brasnou zdarma.

      Zatim vsechno slape paradne. i5 je slusne rychla i s dvema jadry a 8750 staci na vsechny hry (se snizenim detailu). Hlinikova konstrukce, rozliseni 1600*900 je taky dostacujici (pro grafiku vyssi vykon nez FHD).

      0 0
    • WEGO  

      Existuje něco jako na mobilmanii porovnání mobilů, ale na notebooky? Zkrátka, že zadám název nynějšího notasu vs. ten nový? Budu na něj čekat asi až do pátku, tak se nudím a chci vědět na co se těšit :)

      Jinak malý dotaz. K notasu bude Win 8 a někde dokonce je Win 8.1 … Jak zapnu muj notas tak se mi nainstaluje win 8 a pak se to samo aktualizuje na 8.1 nebo ne?

      0 0
      • Chlebovnik  

        Ne. Musíš si založit Microsoft účet a provést upgrade přes Windows Store.

        0 0
    • Dejv94  

      Dneska jsme s přítelkyní vybrali novej notas pro ní přesně v téhle hladině, volba padla na Lenovo IdeaPad Flex 15, s i5 procesorem.

      http://interlink.tsbohemia.cz/…d178410.html

      To ohnutí a klikání si rukama je vysoce návykové :-)

      0 0
    • WEGO  

      Zdravím .. to bych nebyl já, abych neměl nějaký problém… tak zas a opět Vás IT odborníky prosím o radu

      stáhl jsem si a nainstaloval Battlefield 4 (měl bych to na PC rozjet bez problému.. mám tento notas ) ale po nainstalování a spuštění je hra jako by spomalená a neplynulá.. a to stejné i u Mafie II .. mám Win 8 a ovladače jsem instaloval na doporučení kamaráda přes program SlimDrivers.. Diskutoval jsem to se známým, čím by to mohlo být a řekl mi, že by to mohlo být procesorem.. že může mít nějaké skryté, zbytečné úkony, které provádí (prý aniž bych o nich věděl) a tím zpomaluje chod PC. Ale nic bližšího ohledně toho nevěděl. Tak se Vás ptám zda někdo nevíte jak to vyřešit? Připadně i uvítám další rady jak zrychlit chod PC. Díky K.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Řešení ti nepovím, ale je kravina, aby nestíhal procesor.

        Mám tento a Mafii II jsem na tom v pohodě pustil. Na nízké detaily, ale jelo to bez sekání.

        Ty máš oproti mě nadupanou sestavu, takže to musí běžet.

        Zkusil bych instalovat klasicky bez toho programu SlimDrivers. Jinak už mě napadá tak verze hry. Já mám Mafii II originálku. Tak pokud jí máš taky staženou, tak se mrknout, jestli případně nevyšel nějaký patch nebo tak něco nebo stáhnout jinde.

        0 0
        • WEGO  

          jako ten battlefield jsem rozjel ( na plné rozlišení – v tom hádám problém nebude ten PC by to měl zvládnout i na plné.. aspon si ot myslím, ale jsem přes tyto věci total amatér) ale bylo to viceméně blbě hratelné tak šel z PC pryč.. mafii mám taky na plné rozlišení a normálně to hraju akorát jak říkám je to zpomalené.. když zapnu mafii a hned dám pokračovat ve hře, tak prvních cca 15 sekund hry jede naprosto perfektně, ale potom se zas zpomalí.. a ovladače manuálně instalovat neumím a ani nevím jak a kde se to dělá.. pokud mi někdo poradíte srozumitelný návod budu jen rád..

          0 0
          • Smazaný účet  

            Tak ona je ta mafie II i celkově pomalejší než byla jednička, ale zvykl jsem si na to :)

            Ohledně instalace ovladačů – většinou je cesta nastavena hrou, takže stačí dávat další další, záleží jaké ovladače máš na mysli. Nejlepší je vyhledat potřebné ovladače pomocí googlu. Třeba zde je odkaz na stažení ovladačů pro Nvidii, která by mohla třeba tvůj problém vyřešit. Jak postupovat ti takhle neřeknu, jelikož jsem v práci a mám tu omezený přístup.

            0 0
          • Smazaný účet  

            Přímý odkaz pro win8 zde

            0 0
          • Chlebovnik  

            Battlefield 4 na plné na takové šunce (v porovnání se stolními PC). :D Na FHD budeš rád za nízké detaily.

            0 0
    • beemiks  

      Já bych doporučil tenhle: http://www.booth.cz/…-2g-dos-bag/

      Kupoval jsem si ho sám, velikost je dobrá, rozlišení taky ujde, hodně her na něm taky rozjedu kolem středních detailů, zkrátka takový průměr.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.