• gaboma

    Ahoj,

    rozhlížím se po novém horském kole, a jelikož jsem tak trochu cykloanalfabet, žádné kolo nemám a v jednotlivých komponentech se nevyznám, potřebovala bych poradit.

    Moje představa – chtěla bych dobré horské kolo, na cyklostezku do práce, ale i na polňačku a les o víkendu. Můj finanční strop je 30tis (maximum, který nemusí nutně nastat). Viděla bych to na deore komponenty, popř. XTéčka, vidlice rock shox, nejlíp s uzamykáním na řídítkách, samozřejmě pokud možno co nejnižší váha a cena v poměru k výkonu… Když jsem navštívila prodejnu, nejlépe se mně jezdilo a do oka mi padlo kolo od Ghostu http://www.bike-eshop.cz/…-5–2015–27–5 ale zdá se mi, že bych za tu cenu mohla dostat i víc. Úplně asi netrvám na dámském modelu…měl by pro mě někdo nějaký zajímavý tip? jinou alternativu? Díky M.

    0 0
    • gaboma  

      http://www.specialized.com/…/crave/crave

      ještě jsem koukala na toto.

      0 0
    • zdenal8  

      Píšeš, že chceš vidlici rockshox a ve výběru máš kolo s SR suntour.

      0 0
    • Bocka  

      Ahoj, ten Ghost není nic moc… vyváženost komponentů nulová… Zkus se podívat na www.cyklonemcik.cz , dají se tam najít slušná kola :)

      0 0
    • Erknold  

      Líbí se mi, že se nechceš držet stropu, tak zareaguji, i když jezdím krosové kolo, což by se na Tvé použití také nechalo.

      Nicméně, jsou tři základní cesty, jak získat kolo. Sériovka, Němčík, stavitel. Já zatím šel dvakrát cestou stavitele (já i má krásnější polovička), nemohu si stěžovat.

      Vidlice RS?, spíše si řekni, jak chceš moc jezdit v mrazu. RS nebo Suntour pak je vedlejší, obojí je kvalita. Deore, SLX, XT záleží jak u čeho. U hodně věcí Ti bude stačit Deore, možná u všech. Ve výsledku se budeš rozhodovat zda vidlice Epixon, nebo Rebu (dle teplot ježdění), co bude deore a SLX a jaká vymazlená kola. A samozřejmně doplňky (košík na lahev, možná blatníky, nebo nosič, když chceš jezdit i do práce).

      Pro zajímavost zkus napsat mejla uživatelům Scalar, Hnoj, Maajkee a Brno asi nejlepší Bluma, ten by měl být tamnější. Při nejhorším to bude ztracený čas, ale to si nemyslím ;)

      0 0
    • sharkeeCZ  

      Pokud nebudeš jezdit závody a těžké terény, tak je REBA zbytečný luxus, stačí základní vzduchovou vidlici. Deore/SLXko bude bohatě stačit a šel bych do varianty 2×10 než 3×9. Bez urážky, ženy mají obvykle problém správně ovládat přehazovačku, natož ještě přesmyk.

      0 0
        • PolsondeSide  

          joo, to mi připomnělo mojí bývalou, která i za 2 roky ježdění nedokázala pochopit princip odřazování/řazení.

          Z kopce shazovala na nejlehčí pilu a div jí neulítly nohy a do kopce když jí došel dech tak tam kopla ještě težší a šla do příkopu.

          Svého času jsem jí tam chtěl dát české popisky na páčky a to nemluvě o tom, že měla pernamentně řetěz křížem.

          Jinak slečně na ty její požadavky a výkon který asi podá bude bohatě stačít nějaký kousek kolem 20 klacků. Nad je pro tyto účely zbytečný luxus.

          0 0
          • sharkeeCZ  

            to určitě stačit bude. ten L-P je za tu cenu super i váha skvělá

            0 0
          • Pan.Fazole  

            tak tak, a když poradíš ať si přehodí na lehčí, tak se ti dostane odpověď ve smyslu, že máš držet hubu a nevybírat výlety do kopce

            0 0
          • pocestny  

            Na všechny tyhle ženy platí jednoplacka.

            …1×10 a všechny problémy jsou vyřešeny.

            0 0
            • sharkeeCZ  

              A to je problém, že nejelvnější kolo s 1×převodníkem stojí jako 10 těch obyčejných.

              Jsem zvědav, jestli to montéři kolo pochopí a začnou nabízet novou XT řadu na kola pro ženy. Ale chápu, že většinou se kupuje stylem "víc převodů, více Adidas – já byl před ještě před 10–20ti lety na tom stejně)

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.