Hydr. kotouč. brzdy - jaký kotouč?

32 nepřečtených
  • dibalaj

    Ahoj!

    Plánuji koupit nové brzdy na MTB (Mongoose Tyax) a uvažuji o SHIMANO Deore M596 (http://www.mojekolo.cz/…-m596-predni). Nejezdím nějaké masakry, ale chci mít brzdy spolehlivé. Navíc ty stávající strašně pískají při brždění.

    Jelikož nemám z výměnou kotouč. brzd zkušenosti, potřebuji poradit, jaký kotouč k nim vybrat. Jaké jsou možnosti? Předem díky za odpověď.

    PS: Pokud je můj dotaz hloupý, omlouvám se, ale nemám s tím takové zkušenosti a tak se radši zeptám odborníků :-)

    0 0
    • Tomáš  

      Co na tom kole jezdíš ( lesní / polní cesty / asfalt ) a kolik vážíš? Náboje máš na Centerlock, nebo 6 děr? Shimano s Al unašečem jsou super.

      0 0
    • JaMull  

      Já vždy vybíral podle designu kotouče a ještě se mi nestalo, že by mi kotouč brzdil nedostatečně, to vážím do 75kg. Pokud vážíš už kolem 100kg tak bych volil nějaké s větším poměrem materiálu v brzdné ploše, většinou mají větší brzdnou účinnost.

      Pro příklad, ani jedny kotouče mi nepískaly, Alligatory měli účinnost trochu menší, ale s mojí vahou vyhovující, a pro mě design best. Hayesy zase brzdily fest.

      http://www.koloshop.cz/…kotouc-.html?…

      http://www.koloshop.cz/…c-160mm.html

      0 0
      • dibalaj  

        Díky :-) Vážím přesně 70kg, takže to problém nebude.

        Spíš mě zajímalo, jestli se dělí na nějaké typy a velikosti, apod. Abych nekoupil k těm brzdám nějaké jiné. Dost se mi líbí ty alligatory. K těm SHIMANO hydraulikám ten kotouč bude tedy 100% sedět?

        0 0
        • JaMull  

          Souhlasil bych se Scottmanem, s tím kotoučem 180mm dopředu. Já jezdil ty Alligatory oba ve velikosti 180mm a max spkojen. Všechny běžně dostupné kotouče by měly být kompatibilní se všema brzdama. Jediné co ti musí sedět je typ připojení kotouče k náboji (6 děr nebo centrlock) a mít správné adaptéry (třmen vs. vidle/rám)

          0 0
      • xshreck  

        hayesy jsou fakt nesmrtelný, já je jezdím už nějaký rok. Pořád stejné, nesjeté a brzdí 1+

        S 615 deorkama + 180/160 kotoučem zabijácká kombinace :D

        0 0
    • hovanec  

      S tímhle si vystačím naprosto v pohodě,brzdy xt,desky koolstop,váha 68kg. Brzdí perfektně,to se o Shimano kotoucich rict neda, alespon ne za ty penize.

      0 0
    • Bonebiker1  

      Možná se zeptám úplně blbě, ale teď mám kotouče nýtovaný a při jejich výměně se znovu nýtují nebo se nýty dají nahradit šrouby?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.