• Hurka

    Poraďte prosím. Nové Cody začaly hrozně vibrovat, problém je velmi pravděpodobně v kotoučích, Avid Cleansweep kotouče jsou naprd. Povrdilo to několik lidí, kteří je mají a problém je prý i na Juicy 7. Proto je chci vyměnit. Potřebuji kotouče s co největší plochou brzdící části, bez zbytečných kudrdlinek, aby to pokrylo velké Code destičky bez zbytečných přechodů přes okraj – to vyvolává vibrace. Takže žádné zubaté nebo chrtí kotoučky na okrasu… Zvažuji A2z TY-180 www.cykloprofi.cz/katalog.php?… a dát je jak dopředu tak dozadu včetně A2z adaptérů. Druhá varianta je kulatý Golfren www.cykloprofi.cz/katalog.php?… Ten je ale o dost dražší… Je v nich nějaký zásadní rozdíl? Teď mám 203–185, co udělat kombinaci 180–180 nebo 180–160? Pomůže to taky? Co jiné značky? Dík.

    0 0
    • Splinter  

      No já vyměnil orig. destičky za koolstopy a vibrace přestaly…

      0 0
    • tomfree  

      No když ti vibrujou,tak si hlavně vyber nějaký kulatý a né zase ty patvary,já mám úplně ty obyč z a2z a v pohodě.Nebo si kup floating Hope ta investice se v tom spešlu stratí.

      0 0
      • kesu  

        jo presne tak hopy

        0 0
        • Hurka  

          No s pánem bohem – přes dva litry za kotouč. Kde to kupujete? Zatím jsem ho sehnal v UK za 67USD (floating 185mm na Mono6). Apropo – předpokládám, že ten Mono6 je OK. Nebo radši Floating Mono4? ten je sice levnější, ale přijde mi, že má užší brzdící plochu a je malinko subtilnější… Kdo s tím máte zkušenost? Je nutné měnit i adaptéry?

          0 0
    • goofy  

      Ja si nedovolim jednu poznamku: dovol se, abych se zasmal. Ne ze jsi se nenechal odradit od ech Avid CODE, ale ted si na ne kupijes jese mensi kotouc.. Takze mas zbytecne tezke brzdy, ktere maji nulove davkovani…

      0 0
    • dieegoo  

      Budeš ty stávající prodávat?

      0 0
    • Hurka  

      Děkuji goofymu za povzbudivou reakci (budu kupovat 203–183, takže nebudu zmenšovat rozměr) :-), nicméně pořád řeším dilema – koupit krásné Hope Floating kotouče, nebo radši standardní A2z za polovic – stojí Hope za tu cenu? Je tam nějaký rozdíl v kvalitě materiálu nebo co já vím někde jinde? Co adaptéry, má někdo nějaký problém s adaptéry A2z?

      0 0
      • dieegoo  

        Hope jsou krásný, ale cena nehorázná. A podle toho co psal Kubad, tak rozdíl ve výkonu mizivý. Kdybych nevěděl co s penězma, tak vezmu Hope… i když na tvému spešlovi bych je možná i dopřál :)

        0 0
        • Hurka  

          no jo, za Spešla jsem dal majetek, ale finance nejsou neomezené a u těch brzd jde hlavně o funkčnost a v tomto případě i o odstranění vibrací, což doufám udělají jak Hope tak A2z. Blbé je, že Hope jsou dražší, ale navíc musím ještě nakoupit v UK za min. 100GBP, abych neplatil dost vysoké poštovné, takže za nákup nechám přes 4 litříky (z toho kotouče a adaptéry za cca 3,5tis.)… V případě A2z koupím jenom kotouče a adaptéry za nějakých 1.600 a je to všechno…

          0 0
          • dieegoo  

            4 tisíce je dost velká pálka, to bych ten design asi nechal plavat… jsou sice pěkný, ale za tu cenu asi nestojí.

            0 0
          • Archer  

            Cetl jsem nekolik clanku na mtbr, kde se resila vibrace pri brzdeni. Tak jine kotouce byli resenim min nez v polovice pripadu. Jine moznosti vzniku problemy jsou brzdny desticky, spatne serizeny brzdny trmen, rezonance v ramu a vidlice.

            Mas to na predni a zadne brzde stejne? Nebylo bych rozumne zkusit (jen docasne) nejaky levny jednoduchy kotouc? Treba od Alligatoru, A2Z, anebo dokonce zeptat, mozno se nekomu vali doma stary Hayes nebo neco podobneho. Kdyz „pokusny kralik“ ukaze, ze problem je v kotouce – tak s cistym svedomim vyberes nejaky pekny novy kotouc.

            0 0
            • Hurka  

              právě, že jsem mluvil s několika lidma po světě se stejným problémem (reakci jednoho tady uvádím). z těchto názorů usuzuji, že je problém v kotouči, s nastavením jsem si hrál, u přední jsem to malinko potlačil, zadní vibruje dál a dle pozice brzdiče oproti kotouči se dmnívám, že to opravdu je přechodem horních vlnek kotouče přes velkou plochu destiček+mimo jejich plochu. blbě se to popisuje – myslím, že když hrana kotouče přechází destičkou sezhora (k čemuž v případě vlnky na okraji kotouče dochází) a ne z boku (např. otvor v kotouči přichází na plochu destičky zboku), tak to vyvolá vibraci… Myslím, že to souvisí také s celkovou plochou destičky, která je u Code velká.

              0 0
              • Archer  

                Vypada ze dva pistky na jednej strane dokazou ohnut desticku tak, ze jeden konec zapadne do vlnky, druhy ne.

                Teoreticky, mohl by pomoct bud kotouc vubec bez vlnek, anebo s vetsimy vlnkamy, neco od Alligatoru :)

                Stejne bych jsem zkusil to s nejakym jednoduchym levnym kotoucem.

                Z druhej strany, v bazaru uz se davno nebylo nic zajimaveho od Hope (v pripade, kdyz to nepodari) :)

                Kdyz budes v Praze, zkus kouknut do obchodu „901“, kousek od m.Andel smerem k reke, jak chodi tramvaj. Videl jsem tam nejaky velky rovne kotouce, pravdepodobne od Hayesu nebo Shimana.

                0 0
                • Hurka  

                  Dík ;-) objednám kulaté A2z včetně jejich adaptérů a uvidím…

                  0 0
    • Hurka  

      Hlásím úspěch – s novými kotouči a adaptéry A2z byl problém vibrací vyřešen. Dokonce jsem nechal i původní rozměr 203/180. Žádné vibrace ani jiné pazvuky. Avid G2 kotouče jsou problém…

      0 0
      • omar  

        no tak to mě fakt nenapadlo že to bude takovahle " blbost" každopadně hlavně že to dobře dopadlo, zítra zavolam a vyřešíme ty puvodni kotouče

        0 0
      • hanz  

        docela haluz..čtu todle vlákno až dneska a chtěl jsem tě upozornit že když jsem dával xt brzdy(postmount) na M6tkový kotouče tak jsem musel upilovat kus(cca 1mm) z jednépacky prasete protože drhla o nýt na tom kotouči…nebylo to nijak drastické řešení, navíc v místě kde je velmi malé namáhání ale bůhví jak by to mohlo vyjít u těch code.

        0 0
        • Hurka  

          jj, kdybych dal Hopy, asi je problém, protože u těch A2z je prase velmi blízko kotouče (spodní část u šroubu). být tam matka jako u Hope, tak to dře.

          0 0
      • Archer  

        Gratulujem!

        Jsem vcera taky dal na predni kolo 180mm. Nepodarilo se me sehnat 180 od shimana na 6 der (ani moc jsem ne hledal :), tak jsem tam dal kotouce od Aligatoru. www.cykloprofi.cz/katalog_img.php?…

        Je to v podstate kopie G2, ale jina. Diry jsou jinym smerem a obvod je ciste kulaty. Kdyz nebude prsat, tak to dneska zkusim. Brzdy mam XT.

        0 0
        • mar_tin1  

          no pravdu povediac si asi neurobil velmi dobre… ja som tieto kotuce vozil na LX a problem je, ze dosticky neprekryvaju uplne tie ovalne otvory v kotuci a sposobovalo to vibracie. mal som sice 160mm, ale myslim, ze na 180 to bude rovnake. tak dufam, ze to u teba bude ok, aj ked si skor myslim, ze nebude…

          0 0
          • Archer  

            Vpředu mam 180, vzadu 160. Oba dva jsou Aligatory. Mam rad testováni.

            Když budou vibrace, tak koupím pěkný floating Hope :)

            P.S. Ten česky spellcheck v FireFox je docela zajímavý… umí háčky, čárky atp. :) Pro mé je to docela užitečný.

            0 0
            • mdk  

              Ahoj „HURKA“ mam na teba dotaz ohladom tych brzdovych paciek „straitline“ pozeral som ich ale su dost drahe nevies o nejakych inych cenovo lepsie dostupnejsich…na­siel som akurat nejake pre TRIAL ale to maju uchyt na „maguracke“ brzdy…potreboval bi som pre juicyny 7cky…dikes

              0 0
              • Archer  

                Nejsem Hurka, ale odpoved mam.

                Je to DangerBoy: www.ridetsgusa.com/…merchant.mvc?…

                Dokonce je zastupce DangerBoy v CZ: www.engrambikes.cz/

                Ale kdyz jsem chtel na Shimano – nemeli :( Pokazdy me rikali „zavolejte za tyden nebo dva, mozno budou“ :)

                0 0
              • Hurka  

                Čau, Straitline páky mi dorazí snad zítra (posílali je z US v pátek) :-) Podívej na www.sicklines.com , tam jsou i názory na Dangerboy. Nejsou prý špatné, Straitlines jsou ale lepší – názor lidí po odzkoušení. Pro mne bylo důležité, aby byly na Avid Code a to dělaj jenom Staritlines jako úplnou novinku – první pár je 10 dnů starý. Až dorazí, budu je mít úplně první v Evropě :-) Dangerboy jsou asi levnější ale jenom o málo…

                0 0
        • hanz  

          bude to vybrovat..ozkoušeno :-)

          0 0
          • Archer  

            Sakra. To se me potesil :)

            0 0
            • mar_tin1  

              mozes este zbrusit adapter, aby ti dosticky lepsie sadli na kotuc, ale nie som si isty, ci to pomoze…

              0 0
              • Archer  

                Tak dneska vyzkouseno na Tocne. Brzdi to skvele (po zajeti), a zadne vibrace. Zkusim potom vyfotit brzdnu „cestu“ na kotouce.

                0 0
                • mar_tin1  

                  u mna to vibrovalo hlavne v malej rychlosti a len vpredu. ale ak ti to nevibruje, tak fajn :) skus hodit foto toho kotuca…

                  0 0
                • Archer  

                  predni

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    To by skoro sneslo nepatrně zfréznout adaptér.

                    0 0
                    • goofy  

                      Nesneslo, pac u XT neni mnoho mista nahore na adapteru. Jedine vybrousit i trmen.

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Tak to potom smůla, to už je trošku moc brousit i třmen.

                        0 0
                        • goofy  

                          Blbosti kecam. Chtel jsem napsat, ze neni moc mista, kdyz se zmensi adapter, cili by se musela vzit i drazka ve trmenu..

                          0 0
                  • blue  

                    stejnej problém jsem měl s hayesem 160 mm na pikovi… vyřešily ho nový jiný brzdy :-)

                    snad brzo už i RS pochopí, že postmount je na vidlici lepší :-)

                    0 0
                • Archer  

                  zadni

                  0 0
                  • goofy  

                    No, takze to je ten problem, o kterem se tu hovorilo. Tohle je idealni prvek na vznik vibraci…

                    0 0
                    • Archer  

                      Jsem asi spatne napsal pred tim. Myslel jsem „žadne“ vibrace :)

                      Ja s timi kotocema nemam problem.

                      0 0
                      • goofy  

                        Jasne. Bud rad, ale bojim se, ze kdyz se kotouce poradne zajetou, tak zacnou :-/

                        0 0
                        • Archer  

                          No uvidime. Me se zda, ze uz zajeli, protoze na Tocnej bylo nekolik dlouhych rychlych sjezdu a brzdeni.

                          0 0
                      • hanz  

                        počkej až ty hrany ošukaj desku…jak si to sedne tak to začne, opravdu.Hlavně předek jak někdo už psal.

                        0 0
                      • mar_tin1  

                        ano na zaciatku to nevibrovalo, zacalo to az po zabehnuti. hlavne v malej rychlosti… mal som to na tore, a radsej som tie kotuce vymenil. nechcem vediet, co by to robilo s menej pevnou vidlou…

                        0 0
                  • TinkTink  

                    Jeee, takhle mi taky kdysi sedel jeden kotouc na deskach…totalne mi to znicilo desky :o)…uzij si to.

                    0 0
                  • TinkTink  

                    Jeee, takhle mi taky kdysi sedel jeden kotouc na deskach…totalne mi to znicilo desky :o)…uzij si to.

                    0 0
                    • Archer  

                      :)

                      0 0
                      • bazi.marko  

                        kdyz jsme u toho, jak se bude snaset HOPE Floating 203 mm s Avid Juicy 7? Jak se tam vlezou nyty, spojujici dva kusy kotouce, nebudou drit? Zkusenosti, rady? Nerad bych piloval.

                        0 0
                        • bazi.marko  

                          jeste jedno foto, pro predstavu

                          0 0
                          • goofy  

                            Vypada to, ze by taky mohly zasahovat do trmenu.

                            0 0
                            • Grinch  

                              Zdarec lidi, dle meho nazoru, zasadnim problemem nebudou ani taky ty kotouce, jako spis ty Hayesy!!! Mel jsem, zkusil jsem, vymenil jsem , priplatil jsem za XT a DOBRE UDELAL JSEM!!! kombinace velikosti je take dulezita..mel jsem 203 a 180mm a je to moc…leda ze bys jezdil drsny hodinovy sjezdy…vtom pripade bys ale musel pocitat s tim cinkanim, pac takhle velky kotouce se rozcinkaji jedna radost snad aj pri zatacce na silnici…ja vymenil za 180 a 160 XTR 2007 (mimochodem nejkrasnejsi kotouce co sem kdy mel – jednoduche,kvalitni a necinkaji), NABOJE NA CENTERLOCK a VSE SLAPE TAK JAK MA… Ani v terenu mi necinknou!!! nekecam..kdo je z vych Cech od pardubek, muzem se nekde scuknout a klidne predvedu:)

                              0 0
                              • goofy  

                                Ehm. Na tohle se naramne hodi jedno klasicke kocici prislovi:

                                „Co to sakra meles ty vorechu???“

                                0 0
    • ushi  

      V jednoduchosti je síla.

      0 0
    • 404  

      Ma nekdo skusenosti do Avid Jucy 7 dat kotouce aligator i oblozeni.

      www.cykloprofi.cz/katalog.php?… /kotouce www.cykloprofi.cz/katalog.php?… /brzd oblozeni.

      0 0
      • Hurka  

        hele, jak jsem již psal, dle mého vibrace způsobují ty kudrdlinky na okraji kotouče (alespoň u mých Code). Být tebou, tak tam dám jenom čistě kulatý kotouč bez těch efektních zubů a jenom s dírama, bez oválných otvorů.

        0 0
    • StuntJ  

      Vykopu tenhle hrob, ať nezakládám nové vlákno či nit.

      Na netu jsem objevil docela zajímavé kotouče, myslím vzhledově, ty keci o ABS nechme na pozadí.

      Méte někdo snimy nějaké zkušenosti ???, děkuji za odpověď

      http://kolokolo.cz/…60-mm-rotor/

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.