• mastihuba

    sezona tu bude coby dup a tak bych měl začít vybírat. Zajímá mne hlavně na co si při koupi dát pozor, teda krom toho aby mi sedla jak prdel na hrnec. Způsoby upínání, utahovací kolečka větrání apd.

    zatim jsem měl na hlavě něco od Gira, ale ani pořádně nevim na jaký znařky se zaměřit, tak prosim neváhejte a pište svoje postřehy.

    0 0
    • Barak  

      Čau, tady něco na počtení:

      http://snow.cz/…t-nebezpecna

      0 0
    • Trey  

      No, rozhodně vyzkoušet, protože každej má jinej tvar hlavy. Mě třeba většina helem tlačí z boku v oblasti spánku, takže potřebuju aby tam bylo právě to zmiňovaný utahovací kolečko.

      Jinak asi to co pro helmu na kolo, měla by sedět pevně ale neměla by tlačit, protože v tom člověk bude celej den :) Na co si dát bacha – chytnout helmu na hlavě oběma rukama a zkusit jestli neplandá dopředu dozadu, jestli jo, tak je velká.

      Co se týče větrání tak se dělají defakto dva typy, jeden má větrací otvory spíš vzadu na helmě nebo zavírací (na helmě je šoupátko kterým se ty větráky zavřou) který jsou určený na ježdění, aby do helmy netáhlo. Druhej má větrátka otevřený, u těch se počítá, že si člověk blbne někde na rampě a potřebuje hlavně větrat. Taky se to liší většinou cenou, ty zavírací srandy a stahovací kolečka něco stojí :) Konkrétní typ co mám tak Giro G10, zavírací větrání, s kolečkem, nic jinýho mě pořádně na hlavě nesedělo.

      0 0
      • mastihuba  

        chtěl bych na zkoušení využít sportlaif, loni tam měli stánek tihle a na kolo mám od nich kokos za litr a sedí perfektně.

        http://www.rzhelmets.com/ski.php

        0 0
        • Trey  

          Hned ta první vypadá jak od Gira ale zhruba o litr levnější :) No ozkoušíš, uvidíš, když padne tak super, z toho co jsem psal má koukám zavírací větrání a kolečko na utažení.

          0 0
    • alinceb  

      Na snb jezdim uz nejaky ten patek a vzdycky sem jezdil bez helmy, :) Loni me ale pritulka donutila koupit helmu (na jare pak i na kolo), tak jsme se domluvili a vyrazili k Zezulovi do Medlanek. Nakonec jsme oba koupili helmy od BERNu, ja konkretne model Baker a pritulka jeho damsky ekvivalent – oba v provedeni Hard Hat (vyrobce udava, ze to neni helma dle norem, ale funguje to uplne stejne a je to pohodlnejsi). Po jedne odjezdene zime muzu rict, ze lip sem si vybrat nemohl. Jedine jeste vzit model s vetranim (mam uzavreny)…aspon ji vyzkousej a uvidis…;)

      0 0
    • tovin  

      Cau, driv jsem jezdil jsem obrak a pak i ucil lyzovat, takze jsem na horach stravil rocne minimalne 3 mesice. Za tu dobu mi proslo rukama docela dost materialu. Co se tyce helem, tak tady narozdil od zbytku lyzarskeho vybaveni, od jiste ceny neplati umera ceny a kvality. Helmy od 2000 vys se kvalitou nelisi. Tady jde uz jen o design.

      Dulezite je aby ti helma fakt padla. Je dobre si ji v prodejne nasadit klidne i na 10 minut. Po tehle dobe i maly naznak tlaceni znamena jednoznacne nebrat. V takove helme bys nevydrzel cely den ani nahodou.

      K vybaveni helmy: – vetrani uz je tu dobre popsane. Pak se helmy lisi podle kryti usi. Kryte usi vs. otevrene (freestyle). Drazsi helmy mivaji prezku kovovou, levnejsi ji maji z plastu. Rozdil je jen v pocitu – plastova naprosto dostacuje. Obe se v rukavicich otviraji stejne blbe :-)

      Pokud bych mel doporucit nejakou znacku, tak relativne neznamou Osbe (dela predevsim motocyklove helmy), za to ale s nejlepsim pomerem cena/vykon.

      Takova dobra univerzalni je Osbe Crime. Nevypada sice moc cool, ale je fakt pohodlna, ma vyjimatelne polstrovani (aby se dolo vyprat) a cena je vic nez prijemna.

      Nedoporucil bych naopak znacku UVEX. V cenove relaci do 2500 jsou subjektivne dost nepohodlne – mam pocit, jako kdybych mel na hlave rovnou polystyren (maji tenke polstrovani).

      0 0
    • goofy  

      Na co bych si pri vyberu dal pozor je krome toho, ze ma sedet jak prdel na hrnec, aby se ti pod ni vlezly bryle a pak netlacily na nos. Cili pokud mas nejake dobre bryle, tak nejlepe si vzit ke zkouseni, protoze nahoda je blbec a zrovna by nemusely sednout :o)

      Jinak vozim taky nejakou srandu od Gira, protoze mi sedla a mel jsem dobrou cenu. Resil bych dobry upinaci system a moznosti vetrani.

      0 0
    • RendyD  

      No, já dlouho zkoumal a nakonec jsem koupil Scott Fission. Pratelný vnitřek, je dost hluboká, výborně větrá, kompatibilní s většinou brýlí, v testu bezpečnosti obstála jako nejlepší. Osobně nejsem příznivcem utahovacích systémů,žádná kolečka ani jiný věci, co se mohou ******, jen pásek pod bradou s nastavením délky. Ale chce ji zkusit, nemusí sedět každému. Protože je to starší model, dá se teď sehnat za pusu (cca 1.500,–), já za ni dával skoro čtverku… Jezdím krátký oblouk a sem tam freeride.

      0 0
    • madcat  

      Musí ti samozřejmě sedět, jak už tu hodně lidí řeklo, takže zkoušej zkoušej zkoušej. Já nakonec vybral Giro Encore – vypadá stejně jako MBX/skate helma Giro Flak, akorát je trochu víc zateplená a nefučí do ní tolik, a má odendavací náušníky, takže si můžeš vybrat, jestli ti bude nebo nebude fučet do uší. Já su spokojenej – sedí mi dobře, vypadá dobře, s brýlama nemám problém, ba ji i vozím na bike někdy v zimě nebo na podzim, když je kosa.

      0 0
    • ronin  

      chybu neuděláš s http://www.redprotection.com/ zastoupení mají i v čechách, takže ošahat a nasadit na škopek nebude problém. Mají praktické vychytávky a drobnosti (pro různé typy), které tě přesvědčí o tom, že ostatní helmy jsou škopkem na hlavě :)

      0 0
      • JSt  

        prvni vec je vzit si s sebou bryle a helmu vybrat, aby je kopirovala. fuk mezi brylama a helmou na cele zavani rymeckou :-/.

        stelovatko obvodu strycle nemusi byt na skodu, pac v pripade vetsi kosy vpohode navleces nejakou tenkou cepicu.

        osobne jsem takovy nejisty, kdyz spatne slysim okoli, proto vozim kokosku a jeste z ni mam odeply usi.

        z hlediska odolnosti se mi nejak nepozdavaji na lyze in-mold skopky. radej polys v pevne plastove skorepine. kdyz si vemu, co snesou in-mold cyklo helmy, tak na lyze bych potreboval kazdej druhej den novou, kdezto skorepinovou jsem rozstipal az v pulce pate sezony :-))).

        edit: jak je zrejme, posral jsem zarazeni ;-).

        0 0
        • mastihuba  

          jak je to vubec u kokosu s větráním brejlí, vždyť celej ten horní otvor zacpu helmou.

          0 0
          • JSt  

            s mlzenim nemam problem, pokud mam enem jedny bryle. poridil jsem lyzarsky na boku vybrany pro noziciky dioptrickych, ale je to nepouzitelny, pac dvoje bryle na sobe se nesnesou a ty dioptricky se mlzi. contaktni kocky nevedu. tak jezdim bez dioptrii, min se bojim a v difuzce jsem oproti druhym ve znacne vyhode, antoz oni si na ty mzitky pred ocima musi teprve zvykat :-)).

            0 0
            • Trey  

              Spis asi zalezi na tech brylich, me prijde, ze se mi s helmou mlzi zhruba stejne jako kdyz jsem jezdil jenom v cepici.

              Btw. kolik ze to mas dioptrii? Já teda bez čoček ani ránu jak na snowboard tak na kolo :)

              0 0
              • JSt  

                novy dvoudioptricky skla mam od konca stredni tzn. 7 let. od te doby jsem u ocara nebyl O:-). da se predpokladat (aji to pocituju), ze se mi augle nejspis zhorsily…

                na kolo to bez bryli moc nejde, casto jsem prorazel :-)). lyze jsou celkem ok. kamose poznam podle hader a stylu, prehlidnuty nerovnosti poberou lyze a nohy ;-).

                0 0
            • Skicross  

              Ny lyže nosím normálně taky brýle a nemám problém. Vybírám lyžařské brýle OTG (over the glass) a ty se nemlží. Momentálně střídám levné Carrera Pro Optic a Scott Unlimited OTG.

              0 0
              • JSt  

                sak rikam, ze mam brele vybrany na boku pro nozky – otg. nejaky skoty a proste se mi ty diopctyricky mlzi…

                0 0
    • Skicross  

      Dobrou zkušenost mám s výrobky firmy POC. Cena je vyšší, ale komfort je vynikající. Jinak je samozřejmě nutné vzít s sebou brýle a zkoušet s nimi. Nesmí mezi helmou a horní hranou brýlí být mezera.

      0 0
    • Dag  

      Po zkušenostech z kola, kdy mi přilba zachránila život jsem se rozhodl si pořídit nějakou kokosku i na lyže.

      Budu potřebovat přilbu i s brýlema. Jsem se díval že přilba bude stát kolem 2–3tis a brýle 1–2tis.

      Celkem se mi zalíbily přilby s hledím. Jenom nemám kolem sebe nikoho, kdo by je používal a měl nějaké zkušenosti.

      Nemáte někdo zkušenosti s podobnou přilbou, nebo někoho ve svém okolí???

      http://www.teamsport.cz/…del-2012–13/

      http://www.teamsport.cz/…del-2012–13/

      0 0
    • Reed  

      Já si objednal tutu i s brejlema. Nejsem náročný, spokojenost.

      0 0
    • black.horse  

      Letos plánuju po mnoha letech oprášit lyže a taky budu kupovat svoji první lyžařskou helmu, nejvíc mi zaujala Giro G10 MX s tím kšiltem vypadájak bajková:-) G10 bez kšiltu jsem měl možnost zkusit a seděla mi na hlavě výborně. Jen nevím jak vybrat brýle, nosím dioptrické a čočky ne. Takže buď bikové Rudyny s clipem a nebo lyžařské a pod ně civilní dioptrické, což se potí:-(

      0 0
      • Dag  

        Na to GIRO G10 jsem se též díval a zkoušel si jí. Na hlavě mi seděla parádně.

        Po přečtení pár recenzí jsem usoudil že asi pořídím klasickou lyž přilbu a brýle než přilbu se štítem.

        0 0
        • black.horse  

          A co konkrétně Tě k tomu vedlo? Mimochodem, ten štítek lze sundat kdykoliv, takže se z toho stane klasika.

          0 0
          • nitraq  

            Mrkni o kousek výš, on myslí helmu se štítem a la Top gun:) Klasickej kšilt je úplně v pohodě.

            0 0
            • black.horse  

              aha, už jsem se lekl, co to vymejšlí za spekulaci:-)

              0 0
              • mastihuba  

                Z plexi bych měl respekt kuli mlžení. Dobře si vzpomínám jak se mlzilo plexi na hokejové přilbě.

                0 0
      • pitos  

        Právě jsem koupil Giro G10 bez štítku.

        Brýle mi tam sedly Uvex Apache…navíc jsem je dostal za skoro poloviční cenu, tak nebylo co řešit.

        0 0
        • black.horse  

          a poradíš kde?:-)

          0 0
        • Breakpain  

          jsem jedno ucho, minulou zimu jsem měl helmu na 4 kousky :) … tak potřebuji novou a seděla dobře … tak do ní půjdu zase …

          0 0
          • pitos  

            Přilbu mám za normální cenu(2800kč),l­evnější mám brýle ale ty jsem bral myslím poslední.

            Kupoval jsem v kamenné prodejně Team sport v HA. Jinak Teamsport.cz.

            0 0
        • goofy  

          Ja myslim, ze vklidu volba. Mam G9 uz nejaky ten patek a kdyz sedi, tak na tom neni co na zkazeni :-) Co nejake nove fosny? Budes nakonec neco porizovat?

          0 0
      • goofy  

        O stitku jsem obcas uvazoval v lese, kdyz me svihla nejaka vetvicka, zeby to mohlo lepe chranit. Na sjezdovky to asi zadnou vyhodu mit nebude.

        0 0
        • black.horse  

          výhody nepotřebuju, já ani neumím moc lyžovat, spíše mi zaujal vzhled připomínající bajkovou helmu:-)

          0 0
          • nitraq  

            Pokud sedne na kebuli, tak klidně:)

            0 0
            • black.horse  

              sedne, resp verze bez štítku sedla, a jinak sjou stejný… takže není co řešit:-) po vejplatě pro ni jdu, nechci vlézt po letech na lyže a někde se přizabít. akorát pak ještě nějaký brejle, do kterých dostanu dioptrický pod ně

              0 0
    • vitan  

      Jestli SNB nebo SKI model je asi jedno.

      • musí ti dobře sedět
      • měla by pasovat s brýlemi, které hodláš používat, protože ti tammůže buď foukat na dutiny nebo naopak tlačit na nose

      např: Salomon Ranger/Brigade, Dainese, Bern

      0 0
    • bluma  

      Jako všude záleží na kedlubně, ale zkus zahrnout i Smith Variant.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.