GT Avalanche 2.0 Disc 08 versus Leader Fox Rover

31 nepřečtených
  • Vozataj

    Ahoj, asi nebudete rádi, že zakládám nové vlákno, ale řeším dilema, které tu snad nikde není. Mám v plánu nové kolo. Jsem tak nějak rozumný cyklista, který jezdí převážně po nezpěvněných cestách a lesu,ale i po silnici. Ale chci MTB. Chtěl bych se zeptat Vás, jakožto zkušených uživatelů, které kolo byste mi doporučili, strop mám 15 tis Kč.

    Rozhoduji se mezi tímto

    GT:http://www­.sterba-kola.cz/item/gt-avalanche-2–0-disc-32025/category/kola-gt/group/jizdni-kola

    Leader Fox:http://www.super-nakup.cz/…-rover-2007/

    Díky moc za každý postřeh. Kdybyste někdo měl jiný nápad, nebráním se… Díky moc

    Hezký večer

    0 0
    • Vozataj  

      Sakra, nevšiml jsem si, že ten Fox je jen v 16" velikosti. Jo a ještě, měřím 180cm a vážím asi 88kg.

      0 0
    • marapara  

      To GT je 18", ale ještě by možná mohlo být na tvou výšku. Chtělo by to zkusit.

      0 0
      • BlickM  

        GT, ale  určitě ne velikost M

        XL

        0 0
        • marapara  

          Tak na 180 cm výšky je XL uplně na ho*no :). L je ideální. Sám jsem při svých 185 cm jezdil Avalanche 1.0 L 3 roky, tak vím o čem mluvím. XL je 22" rám, to je tak na 190 cm a výššího člověka.

          0 0
          • michalxo  

            XL >188cm  :) som zivy priklad :D  (ale asi zanedbavam 1cm, ci pridavaju botasky :~) )

            Avalanche 1.0 :)  Inu, tiez som pre teba za L.. skusal som obe a L by ti bolo fajn

            0 0
            • marapara  

              Na 188 cm je to už asi spíš na XL, to jo, ale zakládající píše, že měří 180 cm. To by na XL musel nasedat ze štaflí :).

              Jinak kamarád má Zaskara L, jako teď já a měří 188 cm. A je mu dobrý. Ale je fakt, že Zaskar je delší než Avalanche.

              0 0
    • goboloco  

      GT se na první pohled tváří moc pěkně (rám), ale komponenty jsou zase lepší na Leader Fox. Bral bych GT a po čase bych změnil alespoň házečku a smyk za XT 2008. Pokračoval bych i na nižší váze plášťů. Rám GT je dobrý základ.

      0 0
      • marapara  

        Taky bych to tak viděl … na postupný tunning :)

        0 0
      • marapara  

        Ten Leader Fox je lepší jak v čem. Má sice lepší přehazku a řazení, ale GT má třeba už hydr. kotoučovky. Leader Fox má mechaniky a ty lepší určitě nebudou.

        0 0
        • Vozataj  

          No, myslel jsem, že bych hned při koupi změnil určitě řazení na Deore LX a možná přesmyk, aby to bylo vše v jednom, přehazovačka už D LX je. Má to cenu? Chtělo by to hned, ptz leckterý prodejce bere komponety na protiúčet, takže by to vyšlo lépe, než to kupovat později.

          0 0
          • goboloco  

            Lépe je objednat třeba už XT házečku s kratší vodítkem a klasický přesmyk XT třeba z některého spolehlivého internetového obchodu. Osazení, které už nevyužiješ prodat přes některý bazar na cyklo komponenty. Tím bych začal, ale vše je pouze na tobě. V obchodech neradi mění komponenty a často je to nevýhodné, ale záleží na domluvě. Zkus se podívat na ceny těch XT komponentů.

             
            0 0
            • Vozataj  

              No,chci se na to jít zeptat ke Štěrbovi, ten to má napsané i v propagaci, že lze komponenty vyměnit pouze za rozdíl cen. Schválně se podívám na ceny těch XT. Díky

              0 0
              • marapara  

                Většina prodejců bude asi ochotna odkoupit na nějakou o něco málo nižší než nákupní cenu komponent, popř. jej sundat úplně a odečíst a prodat kolo s bez něj nebo lepším za rozdíl ceny.

                0 0
              • goboloco  

                Sedlo by také nebylo špatné třeba časem vyměnit za něco sportovnějšího. Vlastně největším kouzlem není vypolstrování sedla, ale především jeho tvar. Zkrátka na GT rámu se dá postupem času postavit solidní stroj.

                0 0
    • goboloco  

      Ještě bych rád dodal, že se mi líbí, že třeba už takové kolo je čistě v provedení disc. Vypadá to mnohem lépe než když člověk má kolo mnohem dražší a jsou tam návarky na čepy véček jak na vidlici tak i rámu a někde ještě ráfky pro ráfkové brzdy. Zkrátka to působí kompaktním dojmem.

       
      0 0
    • nobody  

      já jsem si letos koupil taky GT Aval. 2,0 disc 08 a můžu jen doporučit. Kolo je spíš kratší (to mi vyhovuje a proto jsem ho i bral). Osazení je slušné (alivio je funkční stejně jako vyšší řady a hmotnost neřeším), jen jsem dával alivio smyk (je tam acera). Dále jsem si v shopu nechal vyměnit vidlici, pův. XCR je pružina a do 70kg, já si vzal Epicona (který půjde k Milanovi) za doplatek 2tis kč. Můžu doporučit www.mojekolo.cz supr přístup a domluva na výměně komponentů.

      0 0
      • nobody  

        ještě budu měnit brzd. desky za organické (fastopy), protože původní metalické jsou dost tvrdé, žerou kotouč a ve vlhkosti (nemusí být extra mokro) pískají.

        0 0
    • matts1  

      No samo že GT :) a velikost L, a jak píšou více znalý, postupně to můžeš měnit, jak budou peníze. Taky to tak dělám :o)

      0 0
    • Neddy  

      Já mám na GT Avalanche 2.0 Disc 2008 najeto necelých 1.000 km a zatím jsem spokojený. První, co jsem vyměnil, byly pláště – velký valivý odpor. Dále jsem vyměnil přesmykač za Deore a přední kotouč zvětšil na průmer 180, sluší mu to víc a u brzd se pak tolik neprojeví jejich nižší kategorie (nevelký brzdný výkon). Vyměnil jsem také řetěz za spolehlivější, původně tam bylo nějaké nejnižší Shimano, které nelze ani nikde zakoupit.

      Pokud chceš měnit řazení, tak nezapomeň koupit kazetu s 9 pastorky…

      A cena při registraci na Super-nákup.cz je 13 499 Kč, to snad víš… ;-)

      0 0
      • Vozataj  

        Díky za tip, ale cenu jsem nejnižší ještě nehledal, vím, že všude je za 15 tis. No nějak to musím pořešit, nejspíše po zkouškovém, abych si zlepšil náladu, už se na to těším.

        PS:na tom super-nákup.cz je možnost jen e-shopu? nebo mají někde kamenný obchod? díky.

        PS2: Jo jinak jsem se byl podívat u toho Stěrby a měli tam jen XL, to mi přišlo obrovský. L bude myslím vhod. Tak díky a majte sa.

        0 0
        • Neddy  

          Super-nákup.cz má kamenné obchody ve Dvoře Králové nad Labem a v Trutnově (BON servis). Cenu už nižší asi nenajdeš (do výprodejů se tyhle modely obvykle nedostanou, jedině s V-brzdami) a za ušetřené peníze si můžeš nakoupit nějaké lepší komponenty… jednu chvíli tam měli i akci, že sis mohl vybrat za dalších 1.500 Kč doplňky jako dárek, ale to už není.

          0 0
    • jackasss1  

      Jednoznačně GT, velikost L a ještě bych uvažoval jestli nepřihodit ty 4000 a nevzít si Avalanche 1.0 Disc 2008 (já jsem ho kupoval tady MOJEKOLO.CZ a měl jsem k tomu zdarma vybavení v hodnotě 1600 Kč, teďkom myslím dávají zdarma tachometr nebo sportester). Já si Avalanche nemůžu vynachválit, akorát teda ty kotoučovky Auriga jsou slabší. Ale každopádně GT

      0 0
      • michalxo  

        Ja som kupoval GT avalanche 1.0 disc pred tyzdnom, za 15,5kc vo Velo hanak v Brne. Maju tam zlavy do 21.cervna –19%, co je myslim si super cena. Bez vahania som ho vzal, hoci som tam siel s tym, ze vezmem cistu 1.0 :)

        Jo, a s bikom som spokojny. Nespokojny som s nohami a kondickou :(

        0 0
        • jackasss1  

          Si mě krapánek s tou cenou nas… :-D No takže teď bych neváhala a určitě bral toho Avalanche 1.0 A kondička bude, to chce chvíli jezdit prostě :-)

          0 0
          • michalxo  

            nj :D Mal som velke stastie na cenu.. :) Inak odporucam tam ist kupit aj ine komponenty, myslim, ze ta zlava sa vztahuje na vsetko.. Aspon mne to dali vsetko o 19% menej :-) Super akcia :)

            0 0
    • biker23  

      Velmi dobrý poměr cena/výkon nabízí značka Nano: http://www.bradsky.cz/…-p-1645.html http://www.bradsky.cz/…-p-1641.html

      0 0
      • Vozataj  

        Díky. Zajímalo by mne, jestli má s touto značku někdo zkušenosti. Skoro v každém příspěvku ohledně koupi je odkaz na Nano, proto by mne zajímalo, zda je to značka kol v pohodě?…díky

        0 0
    •  

      Zdravíme Ječňáka!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.