• Broda

    Zdravím vlastním GT Avalanche 2.0 disc blue a uvažuji o výměně některých komponentů, chtěl bych se Vás zeptat které by jste mi poradili vyměnit. A jestli by jste mi poradili nějaký celoodpružený rám pro komponenty z tohoto kola, mám totiž raději náročnější terén. Předem moc diky.

    0 0
    • milan-z-brna1  

      Zdravim, má taky tuhla ava, kdosi kdysi napsal, a já s tím souhlasím že na kole jsou nejdůležitější: rám, kola, vidlice, brzdy. Ostatní je spotřebák a  lze měnit de opotřebení. Já apgrjduju dle této zásady a tak aby komponenty byly úměrné celku, tedy aby výrazně nepřevyšovaly technickou úroveň zbytku kola. Použitim nadprůměrného komponentu v průměrném zbytku by byl zmařen jeho potenciál a jednalo by se o zbytečný výdaj.

      Můj apgrejd je následující:

      kola  shimano wh m 505, brzdy shimano lx 585, vidlice sr epicon 2009 v základu.

      Ježíšek mi sice naježil LX kliky, když nesehnal epicon, ale ty zatím zůstanou ve skříni a budou čekat až dojde i na novou kazetu a řazení.

      Rám celopéro ke kompnentů z ava 2.0 je nesmysl, vznikne hodně low-end full, a nebude radost na něm jezdit. Navíc cena za kterou jsem např já kupovval ava 15k +cena full rámu cca 8k -za to se dnes dá sehnat třeba ňáká celopéro merida nebo gt z roku 2008 a bude to nové kolo. Objektivně nahlédnuto je nejlepší netunit vůbec, resp. poze měnit opotřřebené komponenty, jezdit a šetřit na nové kolo. Neboť i zde je diskutabilní zda z vložené peníze dostnu odpovídající kvalitu

      na mym příkladu kolo 14.500, nová kola 2.500, brzdy 2.890, nové kotouče cca 500, vidle 3.600, sakum prdum 23.990a to ještě chybí kazeta 990 + řazení 700

      celkově se dostnu na hodnotu cca 26.000,–, za tu cenu bych mohl mít třeba canyona ktrý by byl určitě tak o třídu výš než moje kolo ve výsledku, bohužel cyklistika není sport, ale diagnóza a krom toho takhle budu mít stále na čem jezdit a radost z vylepšování a tak. Celkově je však tuning vždycky ztrátová záležitost.

        
      0 0
    • Marccoo  

      Tohle ,na tomhle se dá stavět,komponenty tam pujdou namontovat.Můžeš pak upravovat jako divej.

      0 0
      • Skalamander  

        Jo, koupí si ava2.0 za 10k, sundá z něj komponenty a hodí je na rám za 50k…

        0 0
        • milan-z-brna1  

          to co napsal Marccoo sice zní jako vtip, bohužel je to však pravda, na TAKOVYM rám se má stavět…ach jo…

          0 0
          • Marccoo  

            Pokuď chce něco upravovat,musí mít pořádný rám,sice né třeba tenhle.Podle mě je hloupost přestavovat GT2.0 na fulla.Většinou lepší full rám stojí víc než původní kolo,byla by to směšná slátanina.

            0 0
        • jIrI___  

          Aneb logika kupředu… :-D

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.