• MisakMisak

    Ahoj, rád bych si poridil freeride (ne FR/EN i kdyz zadani tomu naznacuje) kolo DO 70 000kč. Privital bych, kdyby bylo trosku jezdivejsi do kopce a dalo se na nem i lepe normalne jezdi, proto bych i uvital nizsi hmotnost (nizsi hmotnosti neni nutno se drzet ale uvital bych ji). Jsem si vedom, ze u FR kola to mozna bude problem, ale nabidka kol je velka, tak doufam, ze se takove kolo najde :-)

    S moji velikosti 180cm a 72kilo budu volit velikost kola M.

    Kdyby ste popripade potrebovali dalsi udaje pro lepsi vybirni, tak se ptejte, rad odpovim :-)

    0 0
    • tomfree  

      Tady to všechno už je popsané.

      0 0
    • Vegan  

      Pomer cena/vykon do kategorie FR/DH ted podle meho idealne spada CUBE HANZZ jez ma tedy blize k FR

      Pak samozrejmne dale je to furt to same viz to vlakno co sem postnul kolega pocinaje Giantama Reign X nebo Faith, pres Spesla SXo, konce trebas Trek Session

      0 0
      • Adam Nawrath  

        Ty woe si vyjmenoval vsechny libustky. Jen si z nich vybrat. Muheheeeeee!!!!

        0 0
        • Al Stra  

          nikoliv libůstky, nýbrž střední třída

          0 0
        • Vegan  

          Naopak Libustky typu Santa Cruz, liteville… atd… jsem vubec nezminoval

          0 0
      • pajasimi  

        kdyby na něm za tu cenu byly Hamry tak je to bombovej bicykl

        0 0
        • Vegan  

          No pak by byl take o 0.5kg tezsi a to uz by byla prumerna vaha kdezto 16.5 je dobra vaha… hezkej zaklad na gramareni…

          0 0
          • tomfree  

            Půl kila to dělá proti top klikám xtr a pod. a výhody: krátký šaltr,použití všech kombinací převodů,nepadající řetěz,netřeba napínák,víc místa pod rámem.

            0 0
            • Vegan  

              Gazman tu tusim psal, ze vuci jeho gramarskemu setupu to dela 700g takze –200g na normalni setup a jses +/- na 500g a to je sakra dost

              0 0
              • tomfree  

                Kdyby jsi pořádně četl tak psal 1058g s tím,že má jednu placku,bez přesmyku,hamr AM má 1600g tak si to spočítej a nešiř bludy,na giantu máš taky kupu závaží a hamr je alespoň účelný.

                0 0
                • Mr.Duck  

                  Já bych hammer asi uzavřel tim, že to neni pro každýho :) Třeba mě by byl 100% nahovno. Skoro nevyužiju ani nejlehčí převody co mám(36/26), protože bych sice leccos vyjel, klidně v sedle, ale kde ten převod opravdu potřebuju je to s tim kolem prostě nuda a radši si to vytlačim..takový ty běžný stoupání se daj na 36/21–23, a kdo by se houpal v nějaký nesymslný stojce s FR kolem :)

                  Pro někoho to může bejt dobrý, někdo se třeba houpe do kopce rád, ale pro mě by to bylo zbytečnýho víc než půl kila navíc.

                  A 1058 s 1plackou bez smyku mi přijde dost..to je tak váha mejch Atlas FR i s napínákem..

                  0 0
                  • tomfree  

                    Já myslím,že to patří spíše do kategorie enduro,je to stejné,jako teleskopická sedlovka,taky se ti nevyplatí,pokud jezdíš většinou se sedlem dole.

                    0 0
                  • gazman  

                    Tak.

                    0 0
                • Vegan  

                  Oprav me zdali se pletu, ale ty srovnavas FR setup s hamrem AM ktery vazi mene (konkretne 1600g ), ale take ma mene panzecoravny zpodek a trebas na Pinkbiku uz je par fotek kde s nim nekdo sel na sutr a uplne to znicil, ja srovnavam rovne s rovnym a tam uz ma Hamr v pancerovane verzi 1800g… Takze i kdyby pouzil tu nepancerovanou AM verzi tak na tom bude vahove porad hur.

                  0 0
                  • tomfree  

                    S klidným svědomím ti řeknu,že až tu budou jezdci a tratě na úrovni těch s pinkbiku tak se tím budu trápit a do té doby ti můžu říci,že už dostal pár ran od kamenů v Beskydech a je pořád jako nový,narozdíl od rockringu co mám na RBčku.

                    0 0
                    • gazman  

                      No nechtěl bych s tím ******* o šutr jako o tomto víkendu v Kruškách, už by bylo asi zarobene.

                      0 0
                • gazman  

                  Takhle drahá věc nesmí být tak tězká, to je prostě mimo mísu.Mluvím o hammeru.

                  0 0
        • gazman  

          Jdi mi z dílny s tím závažím:-)

          0 0
    • cat  

      specialized enduro(evo)

      0 0
      • Bysto  

        Canyon torque, napr vo verzii dropznone musi byt nesmrtelny;-)

        0 0
      • esti  

        To bude ještě chvíli trvat než se dostane pod stovku.

        0 0
        • cat  

          pokud nemusis mit evo, tak model 2010 sezenes i pod 50

          0 0
    • mandel  

      Rock machine whizz, docewla prijemne me prekvapil

      0 0
    • logoman  

      Hlasoval bych pro cube hanzz, vypada krasne a vybava taky dobra, myslim ze ani spatne jezdit nebude :). Pak pro sx trail, letosni model je jeste krasnejsi nez hanzz ale cena je prehnana pokud by byl levnejsi tak bych mu dal prednost. Preci jen je to uz nekolikata generace takze geometrie bude spickova a cely kolo bude vymakany, je dost prodavany, urcite to je spicka mezi FR kolama :)

      0 0
    • pitos  

      Musím dat hlas za Giatn Faith,velmi příjemné FR kolo.Osobně mi hodně sedělo.

      Jinak Trek Session s Totemem právě poskládal kamarád a také nevypadá vůbec špatně.

      0 0
    • MisakMisak  

      Koukam, ze co clovek to jiny nazor. Znamena to, ze nezalezi tolik na kole? Nybrz na tom, jak mu to kolo sedne?

      Kazdy hodi nejaky nazev a malo kdo k tomu neco rekne a jak pak nevim, proc to kolo doporucuje. Protoze ram a vybrane komponenty odpovidaji cene? Nebo protoze zrovna jemu to kolo sedlo ci ho sam ma tak mu prijde dobre?

      Nemyslim to nejak spatne. Vsem dekuji za snahu mi pomoci, ale nerad bych vybiral kolo, protoze tomu dotycnemu se na nem jelo dobre, kdyz asi neni moc velka pravdepodobnost, ze jel i na jinych ze zde psanych kol tak dlouho, aby je porovnaval a stejne se muze pak stat, ze me sedet nebude, protoze kazdy od toho ocekava trosku neco jineho.

      Asi zatim nejvice doporucujete Cobe hanzz co se tyka pomer cena/kvalita, ale neni to spise EN/FR kolo? Napsal sem, ze bych rad jezdivejsi kolo, ale za predpokladu, ze nepujde prave o EN/FR kolo. Rad bych cistokrevne FR, ktere mirne zasahuje do DH, ale aby se na tom kole dalo normalneji jezdit a ne jen sjizdet. Nechci si kupovat EN/FR kolo jen protoze si budu jednou za cas chtit i normalne vyjet ns kole, kdyz vim, ze freeride je to co laka a to castecne zasahuje do DH, kde by uz EN/FR kola dostavali poradne zabrat v porovnani s FR/DH koly.

      Co jsem se tak koukal, tak o Specialized SX rikaj, ze je i jezdive na toz, ze jde o FR/DH kolo. To se mi i libi a lonske modely se daj sehnat za hezke penoze. Model Demo, take vypada dobre, ale obavam se, ze to uz jde spise o DH kolo. Prave neco takoveho sem myslel, uz s vystuzenejsim ramem, ale nic uplne tezkeho a co nejvice jezdiveho do kopce. Je opravdu hromada ramu, proto doufam, ze nejaky bude vyhovovat a splnovat me pozadavky :-(

      0 0
      • Kubas.1  

        Hanzz má vzadu 200mm, takže enduro to určitě není. Jinak jde o to, co budeš jezdit a jak se k tomu kolu chovat…jak mi řekl Petr Heiník – pro někoho je FR metrovej drop, a pro někoho 10 metrovej…

        0 0
      • Vegan  

        Cube HANZZ ma vzadu 190 v predu 180mm to ti prijde jako EN/FR ? kdyz to srovnas s SX ktere je prave spis zdvihy nepatrne nize co se ramu tyce a v tomto je na tom praktycky identicky jako Giant Faith… Rozdily jsou vzdy v hlavne v geometrii a v pouzitem typu zadniho odpruzeni a jeho konstrukci zatimco Giant pouziva neco jako virtual VPP tedy jejich mluvou Maestro ( predelany DW link), tak CUBE i Spesl maji klasicky ctyrcepove zaveseni zadniho kola tedy vicemene technologii Horst-Link co je lepsi nebo horsi je hodne tezko rict, spolecne s geometrii je to vzdy individualni, ale ve vysledku oboji funguje velice dobre a z principu se Maestro bude vice zamykat pri slapani a vice kopat do pedalu ( tzv. pedalkick).

        Vcem ma ten Cube HANZZ tak moc navrch oproti konkurentum je vybava kde mas proste dobre komponenty za nabizenou cenu zatimco jak u speslu tak u Giantu je to spise zakaldni vybava coz se hezky ilustruje na vidlici a tlumici a prave tyto dve komponenty maji na chovani takoveho kola velmi stezejni vyznam.

        0 0
        • Vegan  

          Hanzz ma vzadu 200mm uz s tech hodnot blbnu… omlouvam se..

          0 0
          • MlokCZ  

            Má opravdu těch 190mm

            http://www.cube.eu/…eries/hanzz/

            0 0
            • Vegan  

              V pravo si otevri katalog tam pisi 200mm ? pak si vyber :-/

              0 0
              • MlokCZ  

                Myslím, že správně bude 190mm. Tak to má 95% zdrojů informací.

                Je ale pravda, že u Cubu nějaký ten milimetr zdvihu neřeší. Starší Stereo se nejprve vyrábělo s nápisem a oficiálním údajem 130mm, pak to bez jakéhokoliv zásahu do rámu změnili na 140mm. A změřeno ten rám přitom měl 150mm :-)

                0 0
                • Vegan  

                  Nutno dodat, ze nejsou jedini kdo na to takto haze bobek :)

                  0 0
        • MisakMisak  

          Ma sice 180/200mm ale me se celkove nelibi. Nepusobi na me od pohledu, jako poradny FR bajk :-)

          Nekomu to mozna prijde smesne, ale za ty penize bych rad, aby to aspon trosku vypadalo, jak si preju. A to je rubusnejsi/vys­tuzenejsi ram kola.

          A prednost davam prave kvalite ramu a predni vidlici. Zbytek uz se da popripade vymenit za rozumnejsi penize ci pockat az se opotrebi. Nemusim mit hned tu nejlepsi vybavu vybavu – prednost ram a vidlice.

          0 0
          • Vegan  

            Pokud se bavime viste o vidlici tak pri letmem pohledu Cube HANZZ ma Fox 36 VAN OB R 180mm, 20mm through axle. Specialized SX Trail I ma tezkou RS Domain RC ktera je uprimne kvalitou trosku nekde jinde ( hure), pokud se ti ale navysi rozpocet tak SX Trail II ma v zasade tu samou vidlici jako Hanzz ( vyjma vice nastavitelneho tlumeni ma RC2 patronu) avsak dulezity detail je ten, ze stoji cenikove 115k tedy cca 47k vice jak Hanzz. Pak tu mame Giant Faith1 kde mas vydlici Marzocchi 66RCV jez sice chodi obstojne ( i kdyz zazrak citlivosti to neni ), ale opet je desne tezka a nebo opet s vyssim rozpoctem Faith0 a to je opravdu dobre poskladany bike kdybych na nem mel a hledal kolo co ty tak bych sel do nej jednak Gianty sam jezdim a jednak ma dobre komponenty ale ten stoji zase ke 100k.

            CO se tyce bytelnosti tak, zde si myslim, ze nejbytelnejsi asi bude spesl pac ten RAM snad vazi tunu ( v nadsazce ), ale ja si myslim, ze na FR je proste vaha take dulezita a, zde opet vse mluvi pro Hanzze.

            Secteno podrzeno vcetne toho co tu pise Pitos tak pokud mas penize tak jdi do Faithu 0 je to super bike, je to Giant tedy hodne overeny a jezdeny kolo s perfektni vybavou, ale pokud je pro tebe tech 70k limytujicich tak bych se nebal jit do HANZZe. A pokud se ti neliby tak samo je to tvuj vkus a tve penize :) tedy ve vysledku tvuj boj :o)

            0 0
            • MisakMisak  

              Urcite mas ve vsem pravdu. Mozna budu za hlupaka ale nedokazu si predstavit, ze bych na tom kole rad jezdil, kdyz se mi nelibi ani trosku.

              0 0
            • MisakMisak  

              Urcite mas ve vsem pravdu. Mozna budu za hlupaka ale nedokazu si predstavit, ze bych na tom kole rad jezdil, kdyz se mi nelibi ani trosku.

              0 0
            • Mr.Duck  

              Tak SX se dá postavit celkem lehkej myslim :) Ale z těch co píšeš se mi taky nejvíc líbí Faith..i když je to dost vysoký, musel bych si na tom něco pořádně pojezdit, abych se s tim sžil.

              Ale co sem tak koukal, začíná se mi víc a víc líbit http://www.yt-industries.com/shop/index.php… …asi těžko tu najdu někoho, kdo ten rám má, abych ozkoušel co? :)

              0 0
              • pitos  

                Myslím že Faith zase tak vysoký není.Osobně mám rád nízké rámy s nízko položeným středem a na tom kole jsem se cítil dobře.

                0 0
                • Mr.Duck  

                  Mno já mám teď SX Trail v Lku, a přijde mi, že ten Faith v Sku je podobně vysokej..musel bych se na tom projet.

                  Pro mě je hužel Lko trochu overkill(173cm) zvlášť na FR, table s tim nedám asi nikdy..na druhou stranu na DH mi to asi vůbec nevadí. Jestli je ten Faith podobně vysokej, ale kratší (což je asi každý kolo:)), tak to může bejt boží..a nebo taky moc divoký, chce to zkusit.

                  Myslim, že u prvního FR/DH kola toho moc vymyslet nejde, vlastní zkušenosti nenahradí žádný fórum, a já třeba ani po půl roce na SXu nevim, co bych vlastně chtěl. :)

                  0 0
                  • logoman  

                    lol to musi byt peklo 173cm a v L, musi to docela zabit hravost kola sam mam 186 a M pitch se mi zda akorat

                    0 0
                    • Mr.Duck  

                      Ty hele, neni to tak hrozný jak to zní. Mko by mě skoro určitě sedlo líp, ale jediný, kde mi přijde, že mě to omezuje je když chci dělat nějaký ty triky, který mě ale beztak nikdy moc nešly zatim :) Na druhou stranu je to parádně stabilní v rychlosti a prudkejch sjezdech..ale už pokukuju po něčem menšim, a víc DH :)

                      0 0
          • tomfree  

            Tady máš jedno co působí,rám něco vydrží je hezké,komponenty jsou kvalitní,tradice dlouholetá,kvalita prověřená :-))

            0 0
            • MisakMisak  

              Jak se jmenuje to kolo? :-) neni to uplne to orsve orechove, ale taky se mi libi.

              0 0
              • Al Stra  

                je to k přečtení na rámu

                0 0
              • tomfree  

                Je to Turner DHR.

                0 0
              • Kubiczech  

                Turner DHR

                0 0
                • MisakMisak  

                  Dekuji. (Na mobilu sem to neprecetl kvuli rozliseni a stahovat to s EDGE pripojenim by byla vjecnost).

                  A bohuzel je to vylozene DH kolo podle popisu na strankach.

                  0 0
                • MisakMisak  

                  Dekuji. (Na mobilu sem to neprecetl kvuli rozliseni a stahovat to s EDGE pripojenim by byla vjecnost).

                  A bohuzel je to vylozene DH kolo podle popisu na strankach.

                  0 0
            • Blackbiker  

              Tome nepleť ho, vždyť tohle je dhčko s cenou rámu jak jeho rozpočet:-)

              0 0
      • pitos  

        Těžko ti tady někdo může doporučit něco co bude nejlepší,takové kolo není.Každý má jiné zkušenosti, každému může sedět jiná geometrie a odpružení,jez­dí jinde…

        Pokud vůbec nevíš,jsi bez zkušeností s takovými koly, tak bych šel pro zažátek do něčeho ověřeného co jezdí hodně lidí,jsou na to dobré ohlasy.

        Druhá varianta je si vyzkoušet osobně co nejvíce různých kol a rozhodnout se, takovou možnost ale každý nemá.

        Poprvé to bývá skoro vždy tak trochu loterie.

        0 0
        • MisakMisak  

          Prave proto bych radeji kolo, ktere mi nekdo doporuci kvuli ramu a vidlici, nebo spokojenosti uzivatelu s malou poruchovosti. Geometrie bude dost podobna u takovihle kol ne? Toho se ja moc nebojim. A kdyz budu mit treba 3 favority, tak si je sezenu k odskouseni pro jistotu :)

          Zatim mam jen jednoho favorita – Spesl SX trial

          0 0
          • Kubas.1  

            IMHO pokud se rozhoduješ mezi Hanzz X SX Trail, tak ani s jedním chybu neuděláš…Cube má sice lepší výbavu, ale pokud se ti nelíbí tak je to myslím jasný…

            0 0
            • pitos  

              No tak zrovna Hanzz moc ověřený nebude.Cube s takovými koly teprve začíná a moc lidí ho ještě určitě nemá,natož aby byly prověřené.

              Ale vypadá to dobře,to nepopírám a klidně bych ho risknul.

              0 0
              • MlokCZ  

                Rozhodně nebude prověřený jako jiné déle jezdící modely jiných značek. Ale neprověřený taky není. Ten rám byl navržený už nějaký čas zpět (2009) a než se začal prodávat, tak jezdilo docela dlouho několik testovacích kousků.

                http://www.bikenet.cz/…e-hanzz-2011

                0 0
                • pitos  

                  Tak to je jenom dobře.Jak jsem psal,klidně bych ho do výběru zařadil.

                  0 0
                • Vegan  

                  JJ tohle jsme cetl hned jak jsem nekdo hanzze postl nekdo poprve, ale ted jsem to nemohl najit fajn, ze si to sem dal.

                  0 0
        • MisakMisak  

          Prave proto bych radeji kolo, ktere mi nekdo doporuci kvuli ramu a vidlici, nebo spokojenosti uzivatelu s malou poruchovosti. Geometrie bude dost podobna u takovihle kol ne? Toho se ja moc nebojim. A kdyz budu mit treba 3 favority, tak si je sezenu k odskouseni pro jistotu :)

          Zatim mam jen jednoho favorita – Spesl SX trial

          0 0
    • MisakMisak  

      Jo a omlouvam se za sve chyby. Jedu pres mobil – notebook vypovedel sluzbu :-(

      0 0
    • Al Stra  

      pokud by byl zájem, tak něco malinko jiného, tahle firmička mi byla vždycky sympatická

      http://www.ultimatebikes.cz/…

      http://www.ultimatebikes.cz/…

      0 0
      • pitos  

        Tak ten TR250 bych do výběru zařadil.Sám jsem o tomhle letos hodně přemýšlel…parádní kousek:)

        0 0
      • Mr.Duck  

        Takový TR250 nemusí bejt zlý..ale přijdou mi dost drahý, pořád je to jenom jednočep :( Jezdil sem chvíli na Blindside, a nějak extra mě to nenadchlo..

        0 0
        • MisakMisak  

          Ano je to moc drahe. 100 000 bych za kolo nedal.

          0 0
          • Al Stra  

            všechna výše zmíněná kola můžeš samozřejmě koupit za cenu značně převyšující hranici sta tisíc, záleží na volbě komponentů a výši vysokohorské přirážky_slevy..

            0 0
    • Baba-Ji  

      mně se třeba zamlouvají kola postavené na Nicolaích. Příští bike postavím asi na rámu UFO ST.

      http://www.nicolai.net/…reeride.html

      …mají tam i komplet kola

      0 0
      • MisakMisak  

        Bohuzel take moc drahe :-(

        0 0
        • Baba-Ji  

          jo no, ale koupit od nich ciste jen ram a zbytek doskladat se da

          0 0
          • Al Stra  

            cena tohodle rámu bude cca. 42.5 s tlumičem, fakt nádhera, kolik barevnejch variací se dá u nich vymyslet, taky bych od nich jedno kolečko snesl-)

            0 0
            • Saske  

              Docela by me tedy zajmala celkova castka, kdyz jen ram s tlumicem vyjdou na 43tisic :)

              0 0
            • MisakMisak  

              Nejak se mi nechce verit, ze bych se s timhle ramem dostal na 70 000,– … ale vypada moc pekne :)

              0 0
            • Baba-Ji  

              mno pohraval(m) si s myslenkou, ze bych v budoucnu vzal jen ram(bez tlumaku), paac zbytek bych prehazel ze soucasneho biku, takze investice by byla nejakych +/- 35K :)

              0 0
              • MisakMisak  

                Joo mit uz kolo, tak by to bylo super. Taky bych si poridil tenhle ram ale, kdyz uvazuji o novem kompletu, tak se nevyplati :-(

                jedine vzit komplet kolo a prodat z nej ram, ale to mi prijde zbytecne.

                0 0
                • Atilla  

                  Já být tebou jel do nějakého test centra a tam zkoušel. Jak jezdíš, kde jezdíš, kde bydlíš, máš blízko lanovku? Abys nedopadl jako kluk od nás, koupil si scotta gamblera a nic na tom neumí. Kolo je to těžký, takže nás vůbec nestíhá a hlavně je to na palbu dolů, takže technické useky v malých rychlostech jsou hrozně namáhavé atd. Vůbec se u nás teď rozmohly FR/DH stroje a lidi na tom jezdí to na co bych raději měl HT. Každopádně nic proti tobě, nevím jak kroutíš řidítky, ale abys nakonec nebyl raději za nějaké FR/EN.

                  0 0
                  • MisakMisak  

                    Jo jo. Toho sem si vedom.. prave proto se mi zamlouva SX trail, ktery je i celkem jezdivejsi. Jeste se mi zamlouva Noton, ale to neni uplne co bych si predstavoval..

                    Kazdopadne diky za upozorneni :-)

                    0 0
                    • pitos  

                      Také by nemusel být špatný nový Truax od Norca.

                      Je to letošní nástupce Shora s tím že by měl být o něco lehčí.

                      http://norco.com/…ide/truax-1/

                      http://www.nsmb.com/…os-new-truax

                      0 0
                      • MisakMisak  

                        Ale Truax uz neni FR :-)

                        Shore 2 se mi libi a za pekne penize je. To uz tady mame dve kola za 50 000. Dokazal by je nekdo srovnat, jaky je lepsi? Popripade porovnat s Notonem, ktery je na tom velmi dobre pomeru cena/kvalota. Pro­sim

                        0 0
                        • Vegan  

                          A co jineho nez FR ten Truax podle tebe je ?

                          0 0
                          • MisakMisak  

                            Na tech officialnich stranksch je pod FR vedeny jen Shore 2 a 3 a ne Truax, ktery ma uplne jinej ram nez jaky sem psal, ze bych chtel.

                            0 0
                            • pitos  

                              Truax je pro rok 2011.Shore se sice ještě dělají, ale jen jako levnější očesané verze.

                              http://norco.com/bikes/mountain/

                              0 0
                              • MisakMisak  

                                To divne, kdyz kliknu na FR kola tak to truax proste nenajde ale, kdyz kliknu na ten odkaz, tak je zarazeny ve FR. Asi nejaka chyba stranek :-( … kdyz je Shore 2 ocesana verze, tak kolik stoji Truax? Nepodarilo se mi to najit :(

                                0 0
                                • pitos  

                                  V mojem odkazu máš i ceny.

                                  Kolik ale bude stát tady netuším,zeptej se českého dovozce nebo nějakého prodejce za kolik budou tady k sehnání.

                                  0 0
                                  • MisakMisak  

                                    Jsem tu pres mobil, takze se mi nejak nedari najit cenu, ale i tak dik ;-) asi tedy pockam, kolik bude stat u nas, takze zatim mi to je k nicemu tohle kolo.

                                    0 0
                            • Vegan  

                              No jestli se ridis jen tim co ti napise vyrobce tak to je dost smutne… :-/ kazdopadne a na 100% Truax je FR bike uz jen kvuli geometrii

                              0 0
                        • Kubiczech  

                          A jak rozlišuješ co je a co není FR?

                          0 0
                    • Atilla  

                      Kámoš má nove SX 2009, tak si to občas půjčím. Jede celkem ochotně i do kopce, závodní ambice to nemá, stejně začne zdvihat na zadní. Má tu prostřední verzi a je to poměrně dost těžké, typl bych přes 18kg. Na cestu dolu hodně pěkný. Domain sice není úplná žehlička, ale bere hezky. V zadu klasická spešl houba:) Za 70k se dá pořídit už dost luxusní kolo intense, cove. Jde o to co hodláš dělat. Já vím, že větší než 3m drop si neskočím a na blbnutí do lesa a nějaké ty jumpy v bikeparku si vystačím s RB Monster 140mm. Ale pokuď chceš lítat velký polety a dát mu pořádně nažrat, tak bych vzal něco hodně dimezovaného viz. SX, Stinky, …

                      0 0
                      • jest_cz  

                        jezdím SXo, cca půl roku… můžu jenom potvrdit poznatky v komentu od Atilla. Rám je celkem krátkej, ale že by se mi zvedal na prdel, to říct nemůžu. Párkrát už jsme se projeli víc, jak 5okm a šlo to. Bike opravdu něco váží a 2.5 Miniony v butylu, tomu taky moc nepřidaj, ale jak říkám jde to. Tenhle víkend jsem ochutnal Trutnov- Jánky- Černá hora- Pec. A ujet to šlo v sedle :) Ten Domain s Foxem nemá cenu srovnávat, ale mně nijak nevadí. Kolo se dá v celku i pěkně zavřít, jak předek, tak zadek (oproti sérii mám 4ku). Propedal funguje skvěle. Je to hravej bajk. Do zatáček padá krásně sám a do skoků se taky krásně láme. Baví mě. Jediný co bych mu vytknul já, tak je váha(trubky jsou poctivý takže se zas nemusíš bát praskání, pokud nejseš prase) a možná ta vidle. Ale není to nic zásadního. Toť Sx, za mě …

                        0 0
                        • Atilla  

                          To zvedání jen v prudkém kopci. Na RB dojedu trochu víš, pak už je to limitováno krátkým představcem.

                          0 0
                    • Saske  

                      A co tohle? http://kolo.cz/…rentice-2011?…

                      Sice o nem nic nevim, ale mozna se ti bude libit.

                      0 0
    • Blackbiker  

      víš jak, ten bajk ti fakt musí sednout, poradit ti může každej třeba to co má doma,ale já to tak dělat nebudu.Vem si na test SX traila,s tímhle kolem neuděláš špatně. Mne osobně se nelíbí,ale to je vedlejší,hlavně že se líbí tobě.Já bych si koupil klidně teď tohle

      http://www.canyon.com/…es/bike.html?…

      testoval jsem Torqua FR původní verzi a už tehdy boží kolo. Teď jistě vychytali chybky a za tu cenu není co řešit..

      0 0
      • Blackbiker  

        dle mého 180 180 je totální optimum pro bajk typu FR.Ještě De Vinci má Frantika a to tu pár lidí má tak se poptej-taky hodně cajk. Mrkni se na zahraniční různé servery-hledej informace, pak si z nich vyber to podstatné a rozhoduj se hlavně sám:-)

        http://www.mtbr.com/…1543crx.aspx

        hele v reálu v bikeparcích vidím jak fungujou německá kola(nechci je propagovat), ale vidím, že kdybych měl u sebe jít do dhčka bajku jako že jednou to přijde, tak němce bych se rozhodně nebál. YT industries je příkladem toho, jak se dá vytěžit z minimální ceny maximum.

        0 0
        • Scotty  

          Frantik už se nedělá…leda tak sehnat někde starší,nebo nějaké zbytky na eBay.. Devinci už to kapku pozměnilo.. i DH Wilson už vypadá uplně jinak.

          0 0
          • Blackbiker  

            jasný, o změnách v Devinci vím-už dávno mám doma videa v complu jak chodí novej sjezďák. Myslel jsem právě ho koupit ještě na ebay toho frantu:)

            0 0
      • Saske  

        Co se tyce 6.0 ROCKZONE, tak by byl lepsi YT Noton si msylim. Aspon me ho doporucovali spise nez tohle.. taky sem nad nim uvazoval.

        0 0
        • Kubas.1  

          proč? (neříkám že je to blbost, jenom ze zvědavosti)

          0 0
          • Saske  

            Nejsem ten pravej, abych to vysvetloval. Je to napsane tady :)

            0 0
            • MlokCZ  

              A kde to tam taková informace je. Já tam tedy vidím, že pouze ty sám tam píšeš něco o tom, že Noton je jasná volba.

              Co se týká srovnání Noton x Torque, tak tam o tom nevidím ani slovo.

              Dokonce v tom vláknu ani nevidím, že by kdokoliv na tom Notonu jel, kdo tam o něm píše (u některých příspěvků to sice nelze vyloučit, když to tam není napsané, ale nevypadá to).

              Kdežto Torque i když starší ročník jel Blackbiker a popisuje z praxe.

              V naší partě jezdí taky jeden Torque, ale to je ESko na 160mm, takže i když chodí opravdu parádně tenhle rám, tak už není rozhodně FR kolo, tak dle toho nic doporučovat nechci (FR kategorie jde už taky mimo mě).

              0 0
              • MlokCZ  

                Tak přeci jeden, to jsem přehlédnul. Pajasimi ho jezdí a to dlouhodobě.

                0 0
                • Saske  

                  Ano a prave s nim sem se o tom kole hodne bavil. Asi sem si popletl, ty informace mam od neho. Jemu ocividne sedlo uplne perfektne.. nemuze si ho vynachvalit.. jeho zatim nejlepsi bike :)

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Ten Noton může být výborné kolo, prostě ale relevatních informací hrozně málo.

                    (okud někdo nemá přímé srovnání Torque x Noton, tak nemá smysl k tomu nic psát.

                    Při výběru je také třeba přihlédnout ke geometrii.

                    Tady je třeba mezi Notonem a Torque obrovský rozdíl v délce rámů.

                    Noton je opravdu extra dlouhý na tuhle kategorii kol. V 17" (což Mko je) má 600mm.

                    Torque v 18,5", tedy o dost větší velikosti má 583mm. A v 16,5" (tedy jen v o 0,5" menší velikosti) má 573mm.

                    Mně by třeba Noton byl v Mku už na výšku malý a přitom bych tak dlouhý rám nemohl mít ani na ježdění více do XC, natož u FR kola.

                    A Lko už je dokonce pouze stejně vysoké co Mko, takže je to také pořád 17". To už snad ani nepočítají, že se na tom bude sem tam plnohodnotně šlapat (tím myslím s dostatečně vytaženou sedlovkou).

                    Tu geometrii si naštěstí každý může ujasnit sám, jestli mu bude ok nebo ne, na to ani na tom nemusí jet.

                    Třeba pajasimi ho má v Sku, takže toho se ta probelmatika krátké sedlové trubky větších velikostí vůbec netýká.

                    0 0
                    • pajasimi  

                      geometrie jsem se před koupí hodně bál, když jsem to neměl možnost vyzkoušet..tak jsem porovnával s tim co znám..celý léto jsem jezdil Dema 7 a nový bighity ve velikosti S..tak jsem porovnal geometrie bighita a notona v S, a bylo jasno:)

                      0 0
                    • Blackbiker  

                      Píšeš dobře!-ano-chtělo by to přímé srovnání, geometrie je taky základem pro výběr pro konkrétního uživatele-já potřebuju vyšší a delší kolo-proto všechny RB jsou nepoužitelné pro mne,například. Se 2ma metrama se ale dost odlišuju od ostatních bikerů ve FR/DH samo:-)

                      Hlavně ve FR DH to musí mít pořádně položenou hlavu kvůli stabilitě zkopce,tohle pochopil i Gazman i když tomu nedával velkou váhu a teď si libuje s tím stavitelným creekem jak se zlepšily vlastnosti dolekopcom jeho horse.

                      0 0
                • pajasimi  

                  jj vozim ho ale spíš na lehčí xc typu http://www.bike-forum.cz/…l-30207.html , na to si ho nemůžu vynachválit..a teď vážně..chtěl jsem lehký malý hravý kolo na freeride, proto byla volba jasná..nijak ho nešetřim a zatim drží..co vydrží se teprv uvidí..kdybych chtěl něco co neni jezdivý a na čem budou manipulační přesuny větší dřina (auto nemám a ani na dojíždění do lokalit v okruhu 30km neuznávám, rád se projedu i na krávě, v minulosti jsem to tak taky dělal) tak beru bez jedinýho zaváhání TUESE FR http://www.yt-industries.com/shop/index.php… , kterýho jsem měl možnost projet ještě dřív, než jsem nějakýho Notona měl.. no a paráda, o kapku hravější než Demo 7, kterýho jsem lítal celý léto..akorát bych ho ještě víc předělával k obrazu svýmu, než jak předělávám Notona..u něj jen drobnosti, zbytek časem

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    A to, že píšeš, že je jezdivé, tak tím spíše vůbec nechápu jeho geometrii ve větších velikostech.

                    430mm délka sedlové trubky v největší prodávané velikosti…

                    0 0
                    • pajasimi  

                      no víš jak, na jezdivosti nebo říkejme tomu výjezdovosti přidávaj kliky..co si budem povídat na frbiku je přesmykač kravina, proto tohle je jedno z mála řešení jak to kompenzovat..vim o tom že Noton M a L maj stejnou dýlku sedlový, a liší se jen horní rámová,..proč to tak udělali nevim, asi nějakej důvod k tomu bude, ale já ho neznám:) asi s tim kolem opravdu počítaj na „super enduro“ (nevim jak kdo, ale já jsem nikdy na enduro kolech nevozil sedlovku nějak moc vytaženou) až „light-freeride“ :) možná by někoho uklidnilo kdyby Lko bylo ještě větší, možná někomu současný Lko sedí, asi jediná možnost jak to zjistit, je zkusit..mě osobně na jezdivosti ubírá jen zadní plášť Ardent 2,4 (byl jsem zvyklej vozit Gravity, což sice neni fr plášť ale tak nějak svuj účel plnil) ale měnit zatim nebudu..ale to mluvim o Sku..s většíma zkušenost nemám

                      0 0
                      • goofy  

                        Vidis, ja si treba nejsem schopen predstavit na enduru nemoct vytahnout sedlovku az do nebes. Proste na presuny po „acku“ nebo na vyjezdy dle me potreba… Ale je fakt, ze to sme odbocili, pac tu je rec o FR kolech :o)

                        0 0
    • Saske  

      A co kolo od tehle znacky? Knolly pokud ty ceny jsou za cele kolo, tak do toho pujdu i ja. Me se nejvice zamlouva Kolly Delirium. Moc pekny kousek a hodnoceni ma velmi dobre ->

      0 0
      • vojtechposmourny  

        Obávám se , že tě nepotěším, ale ceny jsou pouze za rám s tlumičem.

        0 0
        • Saske  

          :-( skoda.. moc se mi ten ram libil, tak snad nekdy v budoucnu za par let… :)

          0 0
          • pajasimi  

            mě bylo hned divný, že by delirium s nejlepším tlumičem, jak jsi psal, stálo 65 včetně všech komponentů ⇒ celej bike:)

            0 0
    • MisakMisak  

      Nejspise ozelim jezdivost a sahnu po YT Tues FR :-)

      Jsou na nej dobre ohlasy a ta cena je moc pekna.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.