Doporučení 29" kola, Superior XC 829 2008 apod...

18 nepřečtených
  • cardel

    Zdravím,

    rozhodl jsem pro výměnu kola a chtěl bych nové 29". Nemohl jsem ale najít žádné rozumné. Koukal jsem na loňský model Superior XC 829 Disc, ale po přečtšní několika diskuzích jsem zjistil, že ta jeho vidlice v kombinaci s brzdami, není to prevé ořechové. Letošní model už vypadá trochu lépe co myslíte?

    http://www.superior.cz/…29/bike.html?…

    Do hodně težkého terénu se dostanu méně, takže hledám nějaké univerzálnější MTB, se kterým se nebudu plazit třeba i po silnici. Proto je pro mě 29" velikost jasná volba.

    Mohu ho mít cca za 18500 Kč což je asi maximum, které bych chtěl do nového kola investovat. Rád bych ho ale porovnal i s jinými typy, můžete mi prosím doporučit jiné značky, které se v 29" velikosti vyrábějí? Nejlepší by bylo si takové kolo sestavit, ale na to nemám dost zkušeností a asi bych se ani nevešel do mého cenového limitu.

    Ještě by mě zajímalo, zda již někdo toto kolo nevlastní a jakou případně zvolil velikost rámu. Měřím 189cm a myslím, že je to asi v rozmezí 19" a 21,5"

    Díky za tipy a doporučení.

    0 0
    • Mirman  

      ja vlastnim letošní 929,mé poznatky jsou vcelku kladné,oproti tomu co jsem měl před tím je to luxus,na polních cestách je to raketa,v technikých pasážích je to malinko horší,je to takový malý tank.Při mé výšce 191 cm mám 21,5 kolo.Akorát co mě vadí,je lehké zadrhávání kotoučovek,snad to časem přejde…

      0 0
    • pasek  

      takze sem stastnym majitelem supa xc 829 …mam 194 cm , ram 21,5 byl na me just ale je uplne akorat :-)) …pred tim sem jezdil krossa a v porovnani s nim VRELE doporucuji (porovnani s klasickym mtb slouzit nemohu , to sem jezdil naposled tak pred 8 lety , olprana s damskym ramem :)) …ja ho koupil za dacet (ale mel sem vlastni sedlo a pedaly, NEBOj tak vo prazdninach ho zlevnej na tech 18 000 , aspon tak to bylo u minulyho modelu) KRATKE ZHODNOCENI:-hmotnost pro hobika a 29tku dobra!!!
      -vidlice ma pomerne plynuly chod, ale zarim mi nesla vic jak sotva do pulky zdvihu(pritom sem pomerne tezkej teren jel) …pro hobika vyborna
      -BRZDY …NEMAM vyhrady , oproti veckam zmena k lepsimu
      -razení – výborné (tichy chod)

      -plaste: trochu huci po dilnici ale jedou slusne , lehky teren vyborny , tlumi narazi a letej po ceste, bahno musite prispusobit rychlost jizdy ale uplne nezradi

      – sedlo nemuzu posoudit , mam BBB anatomic desing CTL
      -tuning : kosik na lahev a ROHY

      0 0
    • cardel  

      Super, díky za reakce, 929 je ale výbavou i cenou trošku někde jinde. Současné kolo mám ve velikosti 21", takže si akorát přeměřím SUPa a myslím, že vezmu tu 21,5" verzi.

      Ještě by mě ale zajímalo doporučení jiných typů 29" od jiných výrobců. Neznáte jiné konkurenty? Nebo někoho kdo by za stejný peníz kolo v této velikosti a srovnatelné výbavě dokázal poskládat?

      0 0
    • t29  

      Mám Gary Fisher – Cobia, na svoji výšku 178 cm jsem vzal 19" rám. Když jsem kupoval, byl Superior 829/929 taky v hledáčku, ale Cobia mi vyhovovala geometrií rámu. Podle ceny a výbavy bych to viděl na 829, jestli budeš mít možnost vyzkoušet i Cobiu, třeba tě přesvědčí. Výrobců 29" je samozřejmě víc, ale nemám s nima zkušenosti.

      0 0
      • sps-punker  

        zdárek,možná to bude vypadat hloupě, ale chtěl bych se zeptat, v čem je 29" rám jinačí?Je větší?Případně kde?Díky

        0 0
        • MattsSpeed  

          kolecka se otacaju, psenicka se mele mele…

          aby si mi rozumel, nie ram ale kola su 29", tam hladaj rozdiel

          0 0
        • Vegan  

          Oproti 26" mas kola velikosti 29"

          na remu se to samozrejmne projevuje vysi stavbou ramu delsi zadni stavbou a vydlice musi byt take delsi, navic je ram samozrejmne uzpusoben tomu aby krk byl na ramu posazen vys prave diky delsi vydlici aby to nedeformovalo geometrii. V zasade to fsak z dalky jen tak nepoznas ze by na prvni pohled ram vypadal uplne jinak :)

          0 0
        • Vegan  

          u levnejsich pseudo 29" MTB se daji pouzit crosove ramy

          0 0
          • Martin  

            bohužel u krosového rámu nelze použít tlusté pláště, končíš někde na 42 nebo 45mm.

            0 0
            • miťo  

              S výjimkou Apache Wakan, tam jsem nacpal 2,1" a blatníky taky.

              0 0
    • cardel  

      Tak na GF Cobia jsem koukal, ale nenašel ani loňský model v ceně srovnatelné se SUPem.

      Nějaké další tipy na výrobce 29" kol?

      0 0
    • pasek  

      ja sem psal o 829 NE O 929 !!! tam je rozdil ceny cca 10 000 Kc. ja sem tyhle kola hledal jediny dostupny bajk 29 je ten muj sup ostatni zacinaj na 30 000 (KONA, GF atd.) …rek bych ze o moc levnejc ho nepostavis , maximalne za cenu kompromisu u nekterych komponenetu , proste pockej tak ctvrt roku a voni ho zlevnej na tech 18 000

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.