Doporučení pro výběr nového kola

29 nepřečtených
  • Crave

    Ahoj, jsem tady nový a chtěl bych se vás, zkušenějších zeptat na váš názor ohledně výběru nového kola.

    Uvažuji o koupi, cena do 25.000 Kč. Co se týče ježdění, podnikám jak trasy po cyklostezkách, tak i terénní, ale trekové kolo již mám, takže asi spíše horské s tím, že by mělo být odpružené.

    Velikost kola přesně nevím, jak se v tom orientovat, má výška je cca 187 cm.

    Říkám, moc se v tom, jak vybírat kolo neorientuji, tak bych byl moc rád na co si dávat pozor, jaké značky vybírat, které zase ne, jaké přehazovačky ano/ne, apod.

    Děkuji mnohokrát za vaše reakce.

    0 0
    • Azmir  

      Odpružené doufám nemyslíš celoodpružené? To bys totiž musel tak 10 tis. přihodit.

      0 0
    • Danda18  

      Tak celoodpružené by také šlo, pokud to bude ve výprodeji loňský model a asi jen 26", ale na výšku 187cm by zase byla lepší 29". Velikost určitě L.

      Dobrý by mohlo být tohle http://atombike.cz/…-p-2493.html jde o to, jestli se ve velikosti L ještě sežene.

      Lepší by ale asi bylo nějaké 29" HT, což se v té cenové kategorii dá sehnat už slušné kolo.

      0 0
    • jincom  

      Šel bych do HT, určitě 29, případně 27,5. Šel bych do značky, která v té ceně nabízí slušnou váhu a solidní osazení, což jde ruku v ruce. Ideálně kombinace SLX a přehazky XT. Mám dobrou zkušenost s Apachem, Authorem, Pellsem…

      0 0
      • Crave  

        Co třeba Merida?..na jaké brzdy, přehazovačky se zaměřit? Ať si nekupuju nějaký s..t :)Když už do toho dávám takové peníze, tak ať z toho vyšťavím maximum, co jde :)

        0 0
      • Crave  

        Nebo GT? tyto znacky jsem slysel, ze by mely byt v pohode, ale chtel bych znat nazor vice lidi..;)

        0 0
        • Azmir  

          Tak předně, není to až tak o značce, to je až jedna z posledních věcí, co tě musí zajímat.

          Základní věci co potřebuješ vědět je, jaký chceš rozměr zda 26, 27,5 popřípadě 29, může se to taky odvíjet od toho co jezdíš, ale 26 jakožto „výběhový“ rozměr nabídne nejlepší poměr cena/výkon.

          Co se týče přehazovačky, kterou řešíš, tak přehazvačka je opět jeden z nejméně podstatných dílů na kole. V téhle ceně bude nejdůležitější zřejmě rám a vidlice, kola jsou taky podstatná, ale pokud se nerozhodneš pro individuální stavbu, což by asi byla nejlepší varianta, tak je řešit nemusíš.

          CO se konkrétně týče výbavy, tak základní požadavek by měl být nějaká slušná vzduchová vidlice, žádná RockShox XC32, Suntour Raidon a podobně ale spíš RockShox Reba popřípadě Suntour Epicon. Jako samozřejmost beru kotoučové brzdy, jakýmakoliv od shimana snad chybu neuděláš, avidu bych se pokud možno vyhnul. CO se týče zbylého osazení, kliky s dutou osou a pohon něco ve stylu Shimana SLX popřípadě Sram X.7/X.9 obojí samozřejmě v desítkovém provedení.

          Jako variantu bych být tebou klidně zvážil i bazarové kolo, za ty prachy by mohlo být bud hodně dobře osazené nebo se dají sehnat i téměř nejeté popřípadě nové kousky za dobrou cenu, koukni třeba na cyklobazar.cz

          Jinak hodím ti tu pár tipů na nové, ať víš, jak by ýbava popřípadě měla vypadat, každopádně pokud půjdeš do nějakých místních obchodů, nenech se zblbnout od prodavačů ve stylu že alivio je skoro to samé jako SLX nebo že XCR je vlastně lepší než epicon nebo která značka rámu je nejlepší a podobné bludy. Jinak odkazy hodím jenom 26", kdyby ses rozhodl pro jiný rozměr kol, dá se něco dohledat.

          http://www.cyklonemcik.cz/…carbon-xt-30

          http://www.cyklonemcik.cz/…oxygen-rs-xt

          http://www.cyklonemcik.cz/…-slx-xt-reba

          http://www.cyklonemcik.cz/…6-xt-axon-15

          http://www.cyklonemcik.cz/…-slx-cervena

          http://www.bike-discount.de/…75/wg_id-116

          http://www.cyklofaltynek.cz/…nu/62/id/711

          http://www.cyklofaltynek.cz/…nu/92/id/998

          Snad ti to v orientaci trochu pomůže :)

          0 0
      • nikeid  

        jen malej dotaz – co mu proboha pomůže XT hazka k SLX zbytku?

        na tady ty praktiky jsem alergickej

        0 0
        • nitraq  

          Vůbec nijak, ale lákadlo na zákazníka to je slušný, ne? Si vzpomeň, kolikrát tady nově příchozí psali, že mají kolo na slx nebo xt a nakonec z nich vypadlo, že z tý sady mají jen hazku.

          0 0
          • Crave  

            Tak jakou kombinaci zvolit?…neříkám, že tomu rozumím, ale chci ty peníze vložit do kola co nejideálněji…vím, rozpočet není bůhvíjaký, ale v rámci tohoto rozpočtu bych chtěl mít to nejlepší a nejkvalitnější, co jde..:)

            Díky

            0 0
            • Azmir  

              Je nevím jestli si s prominutím trotl, ale hodil jsem ti tu nějakým 8 kol, která jsou v téhle relaci asi to nej co se dá sehnat a ty tu pak hodíš nějak 10 kol, ze kterých se s bídou dají vybrat dva a to ještě obě bych čekal o skoro 10 tis cenově níž než jsou, tak budto se koukneš co ty kola co jsem ti poslal mají nebo si pojedeš dál svoji.

              0 0
              • cenadamore  

                presne tak…koukni na konfiguraci tech kol a pak jen neco podobneho hledej ve 29 verzi a mas vyhrano a neni potreba to nejak komplikovat…myslim ze pro tvoje ucely je 29 idealni a urcite bych zvolil MTB a na to treba nejake uzsi pneu a mas to i na cyklostezky

                0 0
              • Crave  

                Prestan me laskave napadat..ja tomu az tak nerozumim,abych z těch mých tipů poznal, ze je ta cela konfigurace ok nebo jestli se da v ramci te sestavy sehnat i neco jineho/lepsiho..ja jen chci vedet, co je ok a co nebrat…tot vse…

                0 0
                • Azmir  

                  Napsal jsem s prominutím, ale neber to jako napadnání, spíš mi přišlo, že si z těch rad co si dostal nic nebereš, podívej se třeba co tam je za vidlice a porovnej s tím co si vybral, zjisti si třeba hierarchii shimano sad i brzd, přečti si tu něco o těch vidlicích, nábojích, věnuj tomu trošku času, jestli se nechceš spálit.

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.