• vpa007

    Staré vlákno Dětské kolo 20 po 10 letech překročilo hranici 2000 příspěvků a už se pomalu načítá. A tak je čas na nové, které se opět bude věnovat pomoci s výběrem stroje s průměrem kol 20", recenzím sériových řešení i sdílení ekonomických i ultimátních domácích staveb! ;-)

    PRAVIDLA VLÁKNA: Prosím všechny diskutující o slušnou komunikaci. Dobrá kritika není flusání na věc, ale prostor k zamyšlení a zlepšení. Hulvátské chování, urážení a nadávání budu bez milosti potírat. A nebojte se zeptat, klidně po desáté – není špatných otázek, jen špatných odpovědí ;-).

    0 0
    • vpa007  

      Rozcestník na spřízněná a v danou chvíli živá vlákna:

      0 0
    • vpa007  

      A hned na rozjezd jeden celkem hezkej aktuálně čerstvej (20.9.2022) článek Kids 20 Inch Bikes: 12 Best Bikes for 6 and 7 Year Olds

      0 0
    • Florenc  

      Odkaz na staré vlákno mi nějak nefunguje https://www.bike-forum.cz/…olo-20-2.htm ?

      0 0
    • kubiik  

      Ahoj, tak jsme se take dostali do věku, kdy budeme nahrazovat Early Rider 16, za nějakou 20tku. Teď je otázka kterou. v původním vláknu se řešilo leccos, ale že bych z toho byl moudrý, to nejsem. Bude to pro holku 6let s tim, ze po ni to bude mit jeste syn.

      Jaká kola tedy jsou na výběr (v zavorce orientacni cena):

      Early Rider Belter (18t)

      Rascal 20 (15t)

      Islabikes Beinn 20 S – pořešit dovoz z UK 500 liber

      Frog 20 (10t)

      Woom 4 (12t)

      Beany Zero 20 (10tis)

      Kubikes 20L (11t)

      SUP FLY 20 (nedostupny)

      Jako laik nemam ambice hodnotit pocet zubu na prevodnicich nebo delce klik, to se uz odehralo v predchozim vlakne :) Pomohlo by mi, kdybych dostal jednodusse tip, ktery kolo z toho seznamu vybrat nebo naopak vyskrtnout pripadne proc a ve vysledku se dobrat toho, ktery je vhodny koupit.

      Diky :)

      0 0
      • tompca  

        Aby Ti mohl dát vůbec někdo tip, když už nemáš ambice něco hodnotit, tak by bylo docela vhodné napsat kolik holka měří, délka vnitřní nohy (ty kola se velikostně liší) a způsob užití kola, jestli bude dcera jezdit po cyklostezkách okolo Vltavy nebo kopce v Jizerkách.

        0 0
        • kubiik  

          Koukam, ze se to zaradilo pod jiny vlakno. Tak jeste jednou: Delka vnitrni nohy 66cm (pokud se meri od rozkroku). Zadny jizerky – budou to cesty podobne stezkam u vltavy nebo zpevneny polnacky.

          0 0
      • Micey  

        6 let.. do jara jeste vyroste.. byl bych si jistej, ze uz neni pomalinku cas na 24’. Moje holka presla na 24’ v necelejch sedmi letech (akorat sem dal kratsi kliky), ted v 7,5 je ji supr a na jare uz bych si ji na 20’ neumel vubec predstavit. Tak abys za rok nekupoval stejne novy..

        0 0
      • kubiik  

        Jeste jsem nasel ORBEA MX 20 TEAM, ze je skladem – take celkem pekny kousek (proti frogu nebo woom teda) :)

        0 0
      • kubiik  

        Tak v ramci diskuze se nakonec mluvilo jen o kolech Beany Zero 20, Kubikes 20S. Jestli jsem pochopil spravne, tak L je vetsi ale neni to o veku ale pomeru tela a nohou, coz se moc asi menit nebude. Rascal kvuli malu prevodu ne, Woom 4 jsem vyradil, ze se mi libi nejmin. Frog asi nebude na urovni Beany ani Kubikes, coz jsou 2 kola, u kterych neudelam chybu ani jednim – pochopil jsem to spravne?

        0 0
        • oddie  

          Proč byl L a S nebylo o věku? Já měl doma dvacítkové Isly S a L, a perfektně to na sebe navazovalo.

          0 0
          • kubiik  

            Dcerka ma ted 4,5 roku, vnitrni nohu 46 a celkovou vysku 120. Kolo dostane zacatkem leta, chci ho koupit ted a schovat ho na pudu. Neresit zda kola pristi rok budou nebo za kolik. Predpokladam, ze do te doby jeste neco malo povyroste, tak pokud bych mohl vzit Kubikes L, tak ho vezmu, protoze ji zade vydrzi o neco dele nez treba Beany. Ale z prispevku jsem si vyvodil (mozna mylne), ze pomerem tela a nohou je spis na Sko.

            0 0
            • oddie  

              Jestli má už teď 120cm, tak určitě L a bude ho mít jen rok, další rok už bude na 24".

              0 0
              • kubiik  

                Doprcic, ja na tom telefonu nejsem schopnej trefit cislo. 110cm ted ma.

                0 0
                • oddie  

                  Aha. No Isla S byla perfektní 110–115, L-ko na 120–130. Pokud to máš jen na jedno dítě a další už to nezdědí, Sko bych už nekupoval.

                  0 0
                  • kubiik  

                    Bude to mit jeste syn. Islu jsem nakonec taky vynechal z duvodu ceny. Beany je za 10tis a Kubikes za 13tis – musi byt tyrkysova barva a ta je jen na de strankach. Drazsi nema smysl uvazovat. Dcera ma ted ER 16, tak na tom vydrzi nez ji bude Kubikes 20L – uplne nas nic nezene, ze bychom museli prechazet uz ted.

                    0 0
      • dědek mohy  

        Na jaře jsem vyměnil dceři ER16 za Sup Fly 20. Jezdila na tom bez problémů, jen to na ní vypadalo dost veliké. V té době 5,5 roků, cca 105 cm. Teď bude mít za pár dní 6 let, vyrostla na 112cm a už to vypadá lépe. Jen teda musím říct jednu nevýhodu, která mě předtím nenapadla – neutáhne zápěstím řazení. Na těžší převod dá, ale na lehčí tu pružinu nepřetáhne. Přitom já když to zkouším, tak to chodí lehce, necítím žádný problém. Jen prostě v tomhle věku ještě nemá tu sílu.

        0 0
        • oddie  

          Na menší dvacítce jsem měl pružinu roztáhlou šroubovákem, aby byla co nejměkčí, tak tak aby to ještě řadilo dolů. Pak mi to děli utočily. Někdo místo toho volí páčky.

          1 0
          • dědek mohy  

            Teď už to řešit nebudu. Počítám, že už toho moc nenajezdí a do jara snad zesílí… ale díky za tip

            0 0
          • sorak  

            Potvrzuju, ze figl s roztazenim pruziny sroubovakem funguje, taky jsem delal a obe holky nemely problem razeni utahnout.

            0 0
        • kycis  

          Otocne razeni? Kluk mi to zvladal se stejnou vyskou bez problemu, ale dcerce co kolo po nem zdedila jsem to musel vymenit za packy, neotocila s tim… S packama funguje uplne v klidu, Altus nebo neco takoveho.

          0 0
          • dědek mohy  

            Třeba bych zjistil, že nemá sílu ani v palečku =)

            Už to tak nechám, přes zimu ji budu věšet na hrazdu a to by bylo, aby zápěstí nezesílilo =)

            0 0
            • Cryzyy  

              tak packu prodlouzis a mas problem vyresen :) mala je mala a drobna, ale tohle na 20" SUPu davala od zacatku, (zacinala na nem letos treba na 104cm a ne ze by letos zase nejak moc povyrostla), zkousela ne nem jezdit uz driv, kdyz to vypadalo, ze 16" Woom nebude, musela se teda rozjizdet z moji nohy, protoze jinak nedosahla na zem a sesedat seskokem, ale radit ji slo :-)

              0 0
        • tompca  

          Buď roztáhnout opatrně pružinu, jak je psáno výše nebo dát silniční přehazovačku (mají ty pružiny slabší), třeba Shimano Claris GS.

          0 0
        • Pán z Dubu  

          A také potrénovat. Tzn. předhmátnout pro přeřazení dopředu a zatáhnout za loktem. Protlačování ze střední polohy do prolomeného zápěstí je nedostačující.

          0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
    • Micey  

      Edit: Double, sorry.

      0 0
      • kubiik  

        V breznu ji bude 5let, kolo by mela dostat pred letem, protoze junior bude zralej na jeji 16ku

        0 0
      • kubiik  

        Delka vnitrni nohy 66cm (pokud se meri od rozkroku). Zadny jizerky – budou to cesty podobne stezkam u vltavy nebo zpevneny polnacky.

        0 0
        • tompca  

          Jsi si jistý, že délka vnitřní nohy u 5 leté holky je 66cm, kolik měří 140–145cm?

          0 0
          • kubiik  

            Premeril jsem jinym metrem a vysledek je 45cm, manzelka krejcovsky metr strihla a zacinal na 21cm a toho jsem si nevsiml (?!)

            0 0
            • tompca  

              Takže výska 98–103cm, to je na 20" kolo málo. Na jaře možná tak Kubikes 20S (od 106/46cm), délka klik 114, převody ,1×8

              https://www.kubikes.de/…20S-mtb.html

              0 0
              • kubiik  

                Vyska je 110cm ted. Ja bych to kolo rad koupil ted na podzim (v bikeru maji ted slevu 10%, coz mi prijde treba na ten kubikes fajn) a schoval ho na leto

                0 0
                • tompca  

                  Tak Kubikes je ok, jen bych ji vzal do obchodu a zkusil jestli S nebo L, rozdíl v délce klik 114 vs. 127mm, délka rámu je 42 vs. 45cm, S má o 1.4cm níže střed klik, jak L, a pro vnitřní délku nohy jen 45cm by byla asi vhodnější.

                  0 0
                  • DDDD  

                    Řešíme něco podobného. Výška 112 a nohy 46, teď v září 5 roků, takže na jaře 5,5. Aktuálně Woom 16 a sedí dobře. Na 24 to ani na jaře nebude. Ve výběru mi zůstal Kubikes S 20 a Beany 20. Víc preferuji Kubikes, lepší převody (čímž vypadnul Rascal) a hezká geo (Woom 20 nic moc). V bikeru mají jen Kubikes L, takže sleva dobrá, ale ne na ten správný model.

                    0 0
                • tompca  

                  Co tenhle Amulet Youngster 20", akorát vyměnit kliky za 28z 127mm a má combo představec a řidítka.

                  https://eshop.skisportdrapela.cz/…er-20--2022/?…

                  Kliky

                  https://www.specialisteelektrokol.cz/…kryt-retezu/?…

                  0 0
                  • DDDD  

                    Jenže to jsou všechno kola s vysoko postaveným středem. Beany a Kubikes S je v tohle o dost jinde. Když má teď nohy 46, tak nemám moc předpoklad nějaký razantní změny.

                    Jinak by pak připadal do úvahy i Woom Off

                    0 0
                    • tompca  

                      Beany ne, to má také vysoko střed, rozdíl oproti Kubikes S skoro o 2cm + kliky 114vs. 127mm.

                      0 0
                      • DDDD  

                        Stejně jako ten Amulet? Kliky na Beany jsou na výměnu, mají 32z a dost přísnej nejlehčí převod na dětský kolo.

                        0 0
    • Gru  

      Doporučuji

      Sorry nedal jsem reagovat

      0 0
    • kubiik  

      Mate nekdo zkusenosti s Frog 53? Ted je za nejakych 9–10tis, coz mi prijde jako pekna cena. Konkretne uvazuji o tomto: https://www.bikero.cz/…022-p493828/

      0 0
      • tompca  

        To číslo 53 u modelu značí minimální doporučenou vnitřní délku nohy. Jinak to kolo je parametricky stejné (řazení, převody, délka klik) jako Kubikes S.

        0 0
      • oddie  

        S Frogem mám zkušenost, že to byl strašně dlouhý jezevčík. Aktuální modely nevím.

        0 0
        • filous  

          Já mám opačnou zkusenost, frog 48(16") bezva kolo, obě děti si ho zamilovali. Dlouhý byli naopak SUP FLY 20 a 24, zlatý RB KID. Na tom Supu obě děti hrozně leželi.

          0 0
          • Cryzyy  

            na SUPu staci vyhodit sedlovku s offsetem a dat kratsi predstavec… pak teda jeste kratsi kliky, prehazovacku, razeni, kazetu a plaste a je to ok :) vlestne jeste sedlo a riditka

            0 0
            • oddie  

              Takže vlastně vyhodit vše :D

              0 0
              • Cryzyy  

                nojo, co nadelas :-) stejne mas vsechno doma, az na ty kliky kterejma to zacalo, protoze puvodni jsou 127mm a z prevodniku padal retez, kliky ale fpohode pouzijes na nalsim kole s 24" kolama, takze se taky nic nedeje :-D

                0 0
                • oddie  

                  Zlaté Isly, co měly všechno „správně“ rovnou, jediné, co jsem tam předělával bylo sedmikolečko na o něco lehčí převod, ale jen z 32 na 34z…

                  0 0
                  • Cryzyy  

                    na SUPU byla hned kazeta nevim-34, ale stejne jsem tam daval vrsek z 9s XT kazety, protoze tam byl jenom silnicni kratkej orech a pak packove LX razeni a prodluzoval jsem na nem packu

                    Isla by se mi libila Creig 20, ale nevim zda bych za ni dal 24k, Beinn je malo trailove :)

                    0 0
    • Smazaný účet  

      Ahoj jak se díváte na ten woom off 4?

      Přemýšlím jestli to není trochu overkill kolo s hydraulikama a MTB plášti.

      Jak alternativu jsou všechna ostatní kola Frog/beany/Amulet, tam jsou pláště spíš “gravel”.

      Přece jen ten woom off je 2krat dražší… ale je fakt ze mladého kolo baví a chce jezdit semnou na traily. Nicmene plno jízd bude mít také po cyklostezce. U Woomu z toho na 100% udělám bezdusaky.

      0 0
      • TommyP3  

        Hydry určitě nejsou overkill, přece jenom dítě nemá takovou sílu v prstech. Malá měla na začátek Bb7 taky jsem myslel ze to stačí, po jednom prudším ale krátkém kopci co měla problem na konci ubrzdit podle jejich představ, měla celkem dlouho blok jet z kopce. Byť byl par metru dlouhý.

        0 0
      • tompca  

        Tak jestli ho mladý využije, tak za ty peníze na kupkole, dobrá volba.

        0 0
        • TommyP3  

          Pořád mě iritují ty rovné řídítka na dětských kolech. Řeší se váha, délka klik a posed. Díval se někdy někdo na polohu rukou? Mě ty rovné přijdou hrozně nepřirozené. Na jaře jsme přecházeli na 24" a moc to nedopadlo, navíc malá chtěla jezdit sama kolem baráku, a mít kolo v nějaké vyšší hodnotě je celkem o nervy pokud nejde jen o společné vyjížďky. Navíc na bytě to není kam dát a do kolárky to prostě nedám. Tak jsem jí složil lowcost bike. Z haluzově za pár korun koupeného letitého Spešlíka Hotrock, bez držáku předního kola s pružinama jsme poskládali kolo pro priceznu s blatníkama, košíkem a všema blbostma co jsou mně proti srsti, ale ona je vyžaduje. Dal jsem jí tam řídítka s 16° backsweep a přijde mi že jí to vyhovuje daleko víc. Na biku vozím vlaštovky s 6° a na kole do města s 29° a rovné moc nedávám kvůli karpálům. Tak si říkám že by to u dítek taky mohlo mít nějaký pozitivní dopad. Rovné řídítka nejde zužovat do nekonečna a v určitém poměru už ruce vyvracet prostě musí. Aby měli ruce kolmo bez, musely by mít třeba jen 40 cm na šířku a to je zase divné a někdy nemožné kvůli místu na brzdu a řazení.

          0 0
          • tompca  

            Většina dětských kol má řidítka s backsweep 6–9°, takže rovná nejsou.

            1 0
            • Gru  

              Teď to řeším na stavbu 27,5" a myslim si že ty s 9° jsou ideální.

              0 0
          • Smazaný účet  

            Promiň ale nepochopil jsem co navrhuješ? Berany ať drží riditka za páky?

            0 0
      • kocers  

        Za mě Woom OFF naprosto super kolo. Je to jedno z mála kol, co jsou do terénu. Jede ale dobře i na asfaltu. A jak už tady padlo, ta cena na kupkole je na dnešní poměry luxusní. Za tu cenu ho i za pár let zase prodáš.

        Co se týká brzd, tak hydry jsou pro dítě super, protože nebude muset tak zběsile mačkat.

        0 0
        • Smazaný účet  

          No prave za plnou cenu bych o tom ani neuvažoval… navíc to kolo víc jak rok nebylo k sehnání. Vím od známého co jezdi woom klasiku.

          0 0
          • kocers  

            Já ho sháněl loni koncem jara (kdy sem nestihl poslední kousky) a taky se nedařilo. Dokonce sem psal přímo do WOOMu, jestli by neměli aspoň rám s vidlicí a i ti se mi omluvili, že nemají vůbec co prodávat. Nakonec žena ulovila 3 týdny před narozkama na FB jetý za luxusní cenu a bylo. Asi dva dny od koupě, přišla do Čech dodávka a najednou mě uháněly dvě předobjednávky :-D

            0 0
        • DDDD  

          Off je super, ale na větší děti. Když mi teď začíná vyrůstat z Woom 3 tak to na přechod na OFF není. To by musela mít tak o 10cm víc. Ten off je trochu mimo řadu a úplně nenavazuje

          0 0
          • kocers  

            Naše nastupovala cca ve 112cm a bylo to tak akorát. Má ale spíš kratší nohy, takže dosáhla na zem jen tak tak. Myslím, že dítě co má 110 a normální až delší nohy to dá taky. Hlavně ten posun z 16 na 20 s řazením je nebe a dudy.

            0 0
    • kubiik  

      Woom off je nadherny, ale cenove vysoko. Mam objednany Frog 53 Tour de France a Beany Zero zluty. Obe kola maji packy razeni. Cenove jsou nastejno za 10tis, tak se rozhodnu az prijdou a uvidim je nazivo.

      0 0
    • Mr.Dan  

      Dcerka za měsíc 5 let, 110cm. Doteď jezdila Rascala 14 a jediné ale zato velké mínus je příliš lehký převod. To mě odrazuje od koupi Rascala 20, kde je sice planetová 3 rychlostní nába, ale bojím se, že tam budou velké skoky a i ten nejtěžší převod bude moc do lehka. Má někdo zkušenost?

      0 0
    • tompca  

      Lehký převod je u většiny 14" a 16", k Nexus 3 skoky mezi převody jsou opravdu velké 36.4% ( Ratio 0.733, 1.000, 1.364) , doporučený převodový poměr (převodník a pastorek, nevím jaký je na Rascalu 20") pro Nexus 3 je 2.0–2.6 z toho plyne (když budeme brát dětské kolo a nejlehčí převodový poměr 2.0), že nejtěžší převod bude srovnatelný s ostatními dětskými 20" (okolo 2.7) a naopak nejlehčí bude moc těžký (1.4), takže kolo je to sice hezké, ale tak na ježdění po cyklostezkách v rovinatém terénu.

      1 0
      • Mr.Dan  

        Díky moc za reakci. Právě že absence hodně lehkých převodů ani nevadí, bydlíme v Polabí a do žádných hor slečnu tahat nejspíš nebudeme. Spíš ty velké skoky, to je horší. Ale pokud je to odladěné tak, že ten hlavní převod je ten prostřední a pak je tam zkrátka jeden pro svištění z kopce a druhý pro výšlapy hore, tak asi gut. Jinak jsme se stávajícím Rascalem spoko, je to dobře vymyšlené a zpracované a to se cení…

        0 0
        • tompca  

          Teď jsem na toho Rascal 20" koukal pořádně a má náboj Sturmer Archer a ne Nexus 3 (nevím měl jsem nějak zafixováno, že má Shimano), ale je to podobné (tím se omlouvám).

          Gear Ratio

          • Overall Range – 177%

          • Gear 1 – 75% (Gear 2 – 25%)

          • Gear 2 – 100% (Direct Drive)

          • Gear 3 – 133% (Gear 2 + 33%)

          Do Polabí asi dobré.

          0 0
          • tompca  

            Montují rám oba náboje podle toho co seženou.

            https://www.rascal-bikes.com/…es/rascal-20

            Archer má o něco menší rozsah 177% ku 186% u Nexusu.

            1 0
          • Mr.Dan  

            Nakonec jsme šli do Galaxy Cetis 20. Cena třetinová, rozsah i počet převodů dvojnásobný… A kliky 127, což mi na 115cm prcka přijde ještě celkem v pohodě. Vím, Rascal má tuším 115mm.

            0 0
    • Smazaný účet  

      Dotaz jak široká riditka na kolo velikosti 20?

      Koupili jsme kolo a je tam 580mm a s tím jsem jezdil nedávno ještě já. trochu bych to zkrátil protože na 5 let mi to přijde moc :)

      0 0
      • Gru  

        No tak to zkrať, řidítka se nezkracují podle velikosti kola ale jezdce. Dcera měla 560mm pak na 24" 580 mm a teď na 27,5 má 620 mm

        0 0
      • PatRyck  

        Já zkracoval na 20” na 520

        0 0
        • Gru  

          Teď si říkám že jsem napsal blbost. Na 20" byli myslim dokonce 540 mm

          0 0
      • kycis  

        Na 20" jsem mel 56cm, byvaly by byly lepsi jeste kratsi, ideal asi 52cm, ale protoze jsem pouzil 31,8 rodla co byly doma a ty uz nesly vic zkratit, nechal jsem je tak. Vic riznout nesly, protoze by se pak nevesly gripy + brzdy. 24" XC bike zacinal malej nekdy v sesti letech taky s 56cm, rok na to jsem dal 60cm. O rok pozdejc na 24" bikepark stroji 63cm, za dalsi rok 26" XC s 64 cm. Ted v osmi 26" trailbike 68cm. Ve sklepe se mi vali asi 15 ruznejch riditek a zkousim a kombinuju s predstavcema, co bude sedet. Takze tak :-)

        0 0
    • Simpi  

      Co si myslíte o Cube Acid 200 Disc? Nikde jsem to tu nenašel a cena mi přijde fajn.

      Diky

      0 0
      • tompca  

        Těžké 9.5kg (asi i bez pedálů), převody 36/13–34 (Fly má 28/12–32, Amulet Youngster 32/12–32, váha 8.5kg, zase má, ale dlouhé 140mm kliky), vzadu šroubovací vícekolečko, za 12.500 mi to nepřijde nějak fajn cena.

        0 0
        • TommyP3  

          mají to divně psáno, já našel verzi se 127 mm klikama a 32t převodníkem. ale jsou to dardy za tuhle výbavu už by to šlo líp složit.

          Jeden dotaz – nemáte někdo plonkovní karbon vidli 20" ?

          0 0
          • Cryzyy  

            Karbonová vidlice pro 20“ kola není úplně běžná věc, dělají se nějaké BMX, ale tam s hmotností zase tak moc neušetříš a nepíšeš pro jaké brzd jí chceš.

            0 0
          • tompca  

            Nic moc lepšího asi nevymyslíš

            https://m.aliexpress.com/…0190359.html?…

            0 0
            • TommyP3  

              jasně aliexpres je bez debat, tam pujdu až jestli se něco neobjeví tady, jinak nepočítám moc na véčka, už teď je tam disk a s pivotama by byl asi výběr ještě menší.

              0 0
        • ceo  

          Nejvýšší model Amuletu youngster má v sérii kliky 127mm, nižší už 140mm

          0 0
    • Simpi  

      máte někdo zkušenost s Merida Matts j.20? nenašel jsem tu žádné info, na netu jsem nebyl schopen dohledat hmotnost. díky

      0 0
      • kocers  

        Kolo nevypadá úplně špatně, ale zde https://99spokes.com/…ts-j.-20plus píšou 9,5kg, což teda nic moc.

        Třeba Woom Off má o 1,5kg méně, ale ano taky je značně dražší.

        0 0
      • enjoy  

        Má můj syn druhým rokem, co potřebuješ vědět?:-D

        Kupoval jsem tuto verzi 2020(kolo tenkrát stálo 12500,–), bez odpružené vidlice(která byla pak už tuším od 2021), schválně.

        Reálně má to kolo jenom jedinou nevýhodu, či potřebu uprgradu(což byla otázka pár stovek) a to jest větší převodník, protože to kolo je s 28 převodníkem dost pomalé i na nejtěžší převod. Koupil jsem loni stejně dlouhé kliky s větším převodníkem (ani řetěz nebylo třeba měnit za delší. Fakticky jsem měnil pouze pravou kliku s převodníkem).

        Jako velký benefit tohohle kola považuju to, že jak má široké pneu a super geometrii, tak už to mladýho zachránilo od pěkných pár držkopádů.

        Letos jsem mu dal delší představec a letošek ještě v pohodě odjezdí(má 130cm, je mu čerstvě 8 let). Kolo nepůdobí malé, jako jiné 20".

        Jo, ještě jsem trošku zařezával řidítka, ty jsou dost široká.

        A v neposlední řadě to kolo vypadá v reálu skvěle a funguje zcela bezproblémově.

        0 0
        • sorak  

          Souhlas s prevodnikem – pokud nechces hrabat do toho kolecka vzadu, tak ty kliky davaji prevod moc lehky, pro vyjizdky s trochu zdatnejsim ditetem nebo z mirneho kopecka (zeleznicni sklon) dite jede furt na nejtezsi prevod a stejne kmita nozickama dost divoce.

          Geometrie – ano, tim, ze ty riditka jsou vysoko, tak bych rekl, ze je to kolo vhodnejsi i do terenu a dite jede s vetsim prehledem.

          0 0
      • sorak  

        Mame doma v ruzove, kupovano hlavne kvuli designu, znovu bych to asi uz nekoupil kvuli vetsimu mnozstvi veci, ktere jsem predelaval, ay mi to prislo dobre.

        Originalni vaha po vybaleni z krabice viz foto – 9.76kg – bez pedalu a bez namontovaneho stojanku (je v krabici, ma pul kila :D)

        Nepamatuju si a nemam nafocenou aktualni vahu – v pripade zajmu muzu zkusit zvazit, mam vyfocene jen puvodni + nove zadni kolo, kde byl rozdil myslim –300g.

        Vidim na tom tyto vady:

        • puvodni plaste jsou fakt tezke > nahrazoval jsem za Schwalbe Little Joe v kevlaru
        • 7-mi rychlostní šroubovací kolečko Shimano Tourney MFTZ500 navic s odskokem mezi 6 a 7mym pastorkem – nevyhovujici rozsah 14–34 a odstupnovani taky neni idealka – kvuli nemoznosti prehodit za neco rozumneho jsem vypletal nove zadni kolo s nabojem ARC z Ali a daval 8mi kolecko Sunrace 11–34z / 8rychlosti a prehazoval radici packu (hazka umi 7 i 8 pastorku)
        • do ramu se flaska nevleze, ram ma sice body k upevneni na horni ramovku zvrchu, ale to jsem se rozhodl neriskovat
        • sedlovka a riditka zakladni hlina, daval jsem Ali karbon

        FOTKY CELEHO KOLA JSOU IHNED PO VYBALENI Z KRABICE – PRED UPRAVAMI

        1 0
        • Simpi  

          Díky všem za reakci, geo mi právě přišla fajn, chci to pro 4,5 leteho kluka, akorát mi vyrůstá z rascala 16-sedlo máme vysunuty na rysce. Líbil se mi ten terénní setup a kotouče.

          Ale je pořád docela mladej, tak se bojím ty váhy,by měl kolo najednou o 4kg těžší, to je dost. Možná teda kouknu po kubikes. Případně co er?

          Jaká je ideální délka klik? A převodový poměr? Mají cenu kotouče, nebo je to spíš aby mi nezavidel?

          V tomhle dost plavu ????

          0 0
          • kycis  

            Hele já bych to zas tak nehrotil, moje malá raketa jezdí od 4 let na Amuletu po bráchovi, ten váží asi 8.5 kilo. Ona byla ( a pořád je) drobeček a nemá s kolem problém. Jasně, pokud plánuješ delší výlety, pak bych váhu řešil víc, my se kolem spíš bavíme, blbnem kolem baráku, jezdíme z kopce a tak. Ale vejlety v krusnejch kolem 15 km na tom v 5 letech dávala.

            Měnil jsem kliky, byly tam 140/32 zubů, dal jsem 127/30 zubů, kazeta je 7 speed 14–28, na velký výjezdy to není, takže buď zatlacim, nebo sleze. Kluk to tenkrát urval silou, tak jsem to neřešil, a teď už vím jak rychle z toho vyrostou, tak to taky neřeším :)

            Jo a ještě jsem pro ni musel vyměnit grip shift za páčky, holka to neutáhla.

            2 0
            • Simpi  

              změřil bys mi prosím délku tvojí osy a řetězovou linku?

              přijde mi, že je tam střed s moc dlouhou osou a vlastně to při zařazeným největším pastorku dře o ten kryt. kdyby tam byla kratší osa, že by to fungovalo líp

              0 0
              • kycis  

                Ty jo změřil bych, ale potratil jsem supleru… Pomohlo by tohle? Jinak by osa mohla být kratší aby se zmenšil q faktor, ale vše funguje a řetěz je rovně na 4 kolečku, tak jsem to neřešil. Délka osy je originál, ale kolik nevím, sundávat kliky se mi nechce, promiň.

                0 0
                • Simpi  

                  v poho dík, zatim sem objednal kliky od kubikes, který maj aspoň normální hmotnost. dyžtak koupím novej střed, to už je pár porun.

                  0 0
          • Baf13  

            V poměru cena/váha jsou na tom velmi dobře kola Amulet

            https://www.amuletbikes.cz/…tska-kola-20.

            Jen je potřeba vyměnit ty kliky (ideál je co výška v cm, to délka klik v mm)

            1 0
            • tonik666  

              Delka klik: Pripadne zaokrouhlit vysku ditete na desitky smerem nahoru a to je delka klik.

              Dite do 140 cm kliky 140, Dite do 130cm kilky 127/130, Dite do 120cm kliky 115

              1 0
              • xtreo  

                Nebo na to lze jít ještě složitěji. ;-)

                1 0
                • Simpi  

                  tak mám doma toho amuleta, vážně budu muset vyměnit ty kliky, můj špunt má 110cm a kolena jdou do absurdního úhlu. takže počítám kliky 115.

                  řeší se u toho nějak typ středu, délka osy, řetězová linka, nebo něco takovýho? nemáte doporučení na nějaké konkrétní?

                  plus ještě koukám, že brzdové páky jsou dost daleko od gripu, aktuálně na ně prakticky nedosáhne. ale vypadá to, že jsou to tak základní páky, že tohle nejde nastavit? nebo to jenom nevidím?

                  díky za pomoc

                  0 0
                  • Simpi  

                    brzdy už jsem vyřešil, červík se našel. Zbývají teda jenom kliky

                    0 0
                  • Cryzyy  

                    Delka osy co nejmin a retezova linka, tak aby to chodilo co nejlepe :-) na kratke zadni stavbe to muze byt trochu problem, pokud clovek da kazetu s vetsim rozsahem, dost pomuze 11/12s retez treba na 9s kazete.

                    1 0
                    • Filippo  

                      Tak jak píše Cryzyy. + Buď seženeš kratší kliky na ten střed co máš, nebo budeš muset koupit střed podle klik co seženeš.

                      0 0
    • Cryzyy  

      SUP FLY EVO 765

      2 0
    • los_tomanos  

      Kluci a holky, pripravuju pro malou k 5tejm narozeninam 20” kolo. Mladej odzil 20” s gripshiftem, 24” vynechal a letos jezdi na 26” s GXkem.

      Premejslim ze bych male dal uz na 20” kolo packove razeni, nejakej nazor? Diky

      0 0
      • trpaslik72  

        Já to musel dcerce na FLY 20" vyměnit, protože gripshift neutáhla. Neřešil jsem žádný úpravy páčky, jako někteří zdejší členové a úplně vpohodě s tím asi od 5ti let řadila.

        0 0
      • kycis  

        Určitě, malej jsem musel vyměnit grip shift za páčky, protože tím neotocila. Je to nějaká obyč 7s páčka, asi altus, a radila s tím hned od začátku bez problémů.

        0 0
        • trpaslik72  

          Já dával Shimano SL-M315. Přehazku tam má tu origo Tourney. Chodí to bez problémů.

          0 0
      • Smazaný účet  

        měli jsme kolo s gripem a vyměnil jsem to za páčky. Grip neutáhl. Malej nechtěl s gripem vůbec jezdit. Páčky viděl u kamaráda i u táty tak to prostě musel mít! :)

        V 5 letech zvládá páčky úplně skvěle. Měnili jsme komplet kolo – ale to je vedlejší, nejen kvůli páčkám).

        0 0
      • Mamut  

        https://www.aliexpress.com/…1489646.html

        Chodi to pekne a lahko a obe packy su na palec, ktory je silny dost.

        0 0
      • sorak  

        Obě moje holky utáhly páčky v pohodě (starší, ale méně vzrostlá v 5ti, mladší, ale mohutnější ve 4 letech).

        Kdyby byl problém s tuhostí chodu páčky, tak se to dá vyladit ještě oslabením pružiny hazky (mírně roztáhnout širokým plochým šroubovákem pružinu hazky).

        0 0
      • Auditor  

        U nás naopak. Děti s pácčkama nefungujou (na 20" i 24"¨), griphisft bez problémů.

        Mladej mi na 24" dokonce páčky … promáčkl tak, že ji zničil …

        Bohužel je pak problém s pákou brzdy, uplne ergonoicky nesedí, ale zválá to.

        A na dalším kole, 26/27 už bude mít páčky.

        0 0
      • oddie  

        Je to individuální, moje děti měly nejdřív gripshift, že páčky nechtěj, pak si jednou někde páčky zkusily, když jsme kupovali jeté kolo na přestavbu, a najednou otočily, že chtěj radši páčky :D

        0 0
      • dědek mohy  

        Asi uděláš dobře. Moje dcera loni v 5 letech gripshift taky neutáhla, když bylo třeba řadit na lehčí, museli jsme zastavit a přehodit jsem ji musel já. Letos v 6 letech už to utáhne. Nebo dceru pravidelně věš na hrazdu, ať ji zesílí zápěstí =)

        0 0
    • MTesil  

      Zeptám se někdo zkušenosti s redukcí předního náboje 74mm do 100mm vidlice? Stavím dceři kolo a chci kola z Ali a tam je se 130mm zadním v kombinaci jen 74mm přední. Nebo to bude na novou vidlici?

      Případně kdyby měl někdo nějaká lehká kola navíc, tak prosím o nabídku.:)

      Děkuji.

      0 0
      • TommyP3  

        já to řešil na Biketone, buď ráfek na 24 děr a sehnat někde staré mavic ride náboje, přímé dráty mi taky nakrátili v pohodě, nebo 16 děr ráfek a náboj libovolný na 32 děr, rychloupínáky nejsou v módě tak se dá sehnat ledacos kvalitního levně.

        0 0
      • Mamut  

        Dat tam beznu 108mm osu za 10Kc/ks a hromadu podloziek? Pri zatazeni deckom to problemy robit nebude. Osa teda musi mat dost dlhy zavit. Tusim (opravte ma niekto), ze je tam nejaky dost kuriozny rozmer zavitu, takze zavitnik na to nebude len tak v kazdom zeleziarstve.

        0 0
      • oddie  

        Mám doma 20-derovy rafek z Isly, resp. Celé zadní kolo se špatným nábojem – rozpadly orech, nestandard, nejde snadno nahradit. Kdyby si to nekdo chtel preplest na silnicni 20-derovou nabu…

        0 0
    • sorak  

      Hoj, dotaz – na 24tce Merida Matts J20+ reším brzdy, jsou tam hydrauliky, ale obyčejná Tektra, na kolo se mi přesunula mladší dcerka (příští týden 5let) , která je ale méně šikovná jak byla ta starší a asi má i kratší prstíky..

      Potřeboval bych ty brzdy poladit, aby byl krok kratší a páka byla blíže u řidítek.. hrál jsem si s tím 2 večery – odvzdušňoval, znovu naplňoval, zkusil natlačit víc oleje až pístky víc povyjely a pak je trochu zatlačit – fígl, který mi funguje u Avidu/Sramu, ale nejsem schopný se dostat na kratší krok, tak abych dcerce mohl nechat páku jen cca 2cm od řidítek..

      Klidně bych tam ty brzdy i vyměnil, ale zde bych potřeboval tip za jaký model/značku – rozhodující je krátký chod a možnost naštelovat páku blízko řidítkům, brzdná síla je vcelku jedno, bude to brzdit 30–35kg (vč. kola).

      Měli byste nějaký tip?

      Dik!

      0 0
      • bathed  

        Deore nebo slx

        1 0
      • tompca  

        Zbytečná práce, sežeň na bazaru nejnižší Shimano se servovawe MT500(501), nebo mám doma obyčejné MT200. Ty se servowave jdou, ale nastavit jednoduše šroubkem skoro o 1cm blíže gripu.

        1 0
    • Neťa  

      Hoj, než to hodím na bazar, tak to vystavím tady – je čas poslat dál nejmenšího člena stáje – 20" GT v holčičím setupu :-). Bral jsem ho tady z druhé ruky už jako potuněné (hlavně kola na průmyslech a 1×8), já ho potunil ještě trochu víc (kratší kliky a osa, menší převodník, bovdeny v kuse atd.). Kolo je v super stavu, najeto má prd, holky to měly každá na jednu sezónu. Cenu bych si představoval tak 4500. Více info případnému zájemci samozřejmostí. Klidně do sz.

      1 0
    • MTesil  

      Puzzle pro tatínky.:)

      1 0
      • Mamut  

        Jj, tohto som sa ja tak obaval (kde zozeniem lehky 20" ram, kde dalsie detske kompnenty atd.), ze som kupil hotovku Beany Zero 20, napriek tomu, ze som uz par dospelych bikov z zivote postavil od nuly. Nakoniec som na tom aj tak tolko veci povymienal, ze som to mal stavat od nuly tiez. Nemusel by som platit komponenty 2× a navyse teraz skladovat sice dost slusne , ale nie uplne najlepsie/najlahsie komponenty z Beany.

        Navyse Beany bicykle, tak ako pridu su dost nenastaveny, naboje pretiahnute a s prilis malo vazelinou atd. Kolesa odcentrovat, bowdeny prilis dlhe, koncovky bowdenov su prilis male do navariek ramu, takze bowdeny su dost zalomene na vstupe do koncoviek, co robi velky odpor lanka a decko nestalci zadnu brzdu atd. atd. atd. Takze aj bez vymien tam bolo prace ako na kostole.

        Takze po dvoch skusenostiach s Beany Zero 16" a 20" tvrdim, ze ti pride krabica nasypanych komponentov, ktore su nahodou usporiadane tak, ze tvarovo pripominaju bike. Ale aby s toho bol bike pre male decko, tak pocitat peknym poctom hodin vlastnej prace, alebo to hodit do servisu a tych par hodin za to zaplatit.

        24" budem urcite stavat od nuly. Casovo to vyjde na rovnako a financne na menej.

        2 0
      • MTesil  

        Tak doskládáno. Finální váha bez pedálů je 6,7 kg. Dceři je ještě bohužel velké, tak není doladěn posez a radši jsem nechal trochu delší krk. Ale počítám, že ještě bude zkrácen

        3 0
      • JR82  

        Rozepište prosím komponenty.

        Děkuji

        0 0
    • los_tomanos  

      Nechce někdo na stavbu? Nám posloužil dobře.

      0 0
    • TJK  

      potreboval bych poradit nejaky zibatejsi a sirsi plast na predek mladymu na Rascala, ve vidli je cca 60mm mista, jsou tam origo Kendy 1.95 a libilo by se mi neco jako Racing Ralph 2.25 / Crown Gem 2.25 pripadne neco podobneho… cil vetsi objem / pohodli / lepsi grip

      0 0
    • Jan D.  

      Earlyrider seeker 20" za cca 13500 kč i s dopravou z Německa. (aktuální sleva plus sleva platná pouze pro dnešek se slevovým kódem FLASH23KIDS – kód se vztahuje i na všechno ostatní dětské zboží)

      https://www.bike-components.de/…Bike-p78967/?…

      2 0
    • Mirapro  

      Kdyby někdo chtěl Scott Scale, je na něm nové zadní kolo s ořechy HG a nabojem Deore, kazeta 11–36, prehazovavka sram X9, razeni 1×10 X5, karbonova sedlovka, pláště Rocket Ron minimálně jeté, brzdy Deore. Možno prodat i bez těchto komponentu nebo jen ty a dám to zas v původním stavu na bazar. Za 9 jak to je.

      1 0
      • TJK  

        co na tom mas za RONy ? myslim sirsku? 2.25? a kevlar nebo drat ?

        Shanim dozadu neco misto plnotucnyho 2.35 Groung Controlu

        0 0
    • gaven  

      Ahoj. Mám dotaz.

      Na kole z profilu (SUP team 20), jsem měl doposud postarší brzdy Magura MTS.

      V zadní stavbě mám redukci z FM na PM pro 140mm kotouč. Vidlici mám čínský carbon s PM 160mm.

      Třmeny jsem montoval na vidlici bez adaptéru a vzadu pouze s výše uvedenou redukcí.

      U brzd odešla páka a já jsem chtěl namontovat Šrám Guide RE, které se mi válí doma.

      Problém ale je, že v obou případech je nelze namontovat bez redukce, protože zůstává cca 7mm mezera.

      Setkali jste se s tímto problémem?

      Nevím, jestli další adaptér, na větší průměr kotouče problém vyřeší.

      Předem díky.

      0 0
      • TommyP3  

        Dej tam tvarovane podložky z véčkových špalků a mělo by to být cajk.

        0 0
        • gaven  

          Vepředu to vyzkoušet můžu, ale vzadu mám redukci viz foto a délka šroubu (který je pevnou součástí redukce) nebude stačit.

          Nevadí mi redukce případně dokoupit, ale nechce se mi zkoušet na slepo.

          0 0
          • tompca  

            Dozadu tedy asi budeš muset dát 160mm kotouč+redukci, když má 140mm redukce krátký šroub. Rovná podložka z V-brake má tloušťku 3mm, z každé strany dáš tvarovanou a jsi cca. na 7 mm. V šuplíku jsem jednu redukci na 160mm kotouč našel jestli máš zájem.

            0 0
            • gaven  

              Během dneška to pořádně změříme a dám vědět.

              Díky za nabídku!

              0 0
          • TommyP3  

            Jestli máš staré třmeny s Avid standardem tak nebude moc na výběr. Ta podložka tam prostě patří. Pod fm to dát nejde? Ale jestli to posune správným směrem.

            0 0
            • gaven  

              Díky za rady.

              Vyřešeno pomocí podložek.

              Matice na zadním adaptéru drží, i kdyz to není ideální.

              0 0
    • Jan D.  

      Kolik foukáte na 20"x2.25" do lehkého terénu, 20 kg děcko? Máme to na duších, Rocket Ron EVO LS, ráfky docela široké (woom off).

      0 0
      • sorak  

        Nemam zmerene, ale foukam, tak, ze jde zmacknout rukou bez vetsi namahy.. Holka 22kg jezdi Little Joe 20×2.25, na asfaltu neni patrne, ze by to mela nejak prilis mekke, v terenu dobry, plast/duse se neroluje

        3 0
        • vpa007  

          Přesně tak, taky to foukám děckám tak nějak „okometricky“… :D

          0 0
        • alinceb  

          Little Joe 20×2.25? To se dá někde koupit?

          1 0
          • sorak  

            je to 20×2.0" sorry za mystifikaci.. realne to vypada sirsi.. :)

            0 0
      • Auditor  

        Vzadu na omak tvrdsi, vepredu na omak lehci … jestli to pomuze :D

        1 0
      • Mamut  

        Tak, aby ked na to to decko posadim, tak sa ten plast troskazdeformoval. Ma to pruzit, preto je to taky balon. Ak to nabombujes, tak to je len abytocna vaha, co musi decko tahat.

        0 1
    • alinceb  

      Člověk na sebe chvíli není dost přísnej a najednou má na cestě další projekt…o.O

      Kdyby někdo chtěl, tak pláště Maxxis Creepy Crowler 20×2.0 půjdou pryč. Cena lidová…

      0 0
      • alinceb  

        Ještě kdyby to někoho zajímalo, tak tohle real Little Joe 20×2.0 – jedna z mála 20” gum se skládací patkou.

        2 0
    • Simpi  

      Nechcete někdo pláště schwalbe Black Jack 20×1.9?

      Jetý asi 2 měsíce. Jako nový. Přešli sme na širší a zbytečně nám tu lezej

      0 0
    • TJK  

      Nechtel by nekdo Advent 9sp sadu? v top stavu z detskeho kola.

      radici packa

      Prehazovacka

      Kazeta a retez (jestli bude k necemu)

      Prepletam kola na S Riprock a budi davat asi 11sp na XD a shimano

      0 0
    • TJK  

      Nechtel by nekdo Advent 9sp sadu? v top stavu z detskeho kola.

      radici packa

      Prehazovacka

      Kazeta a retez (jestli bude k necemu)

      Prepletam kola na S Riprock a budi davat asi 11sp na XD a shimano

      0 0
    • TJK  

      Nechtel by nekdo Advent 9sp sadu? v top stavu z detskeho kola.

      radici packa

      Prehazovacka

      Kazeta a retez (jestli bude k necemu)

      Prepletam kola na S Riprock a budi davat asi 11sp na XD a shimano

      1 0
    • ramdam  

      Přátelé, nevím jestli tady ten odkaz už není, ale narazil jsem na Ali na zajímavý kliky, který se určitě (127) na 20” kola budou hodit. Můj plán je začít klikama menšíma (110/114) a až bude potomstvo z 20” vyrůstat, hodit tam 127čky. A stejně tak na 24” biku … by se za mě 127/140 hodily. Pokud to není trailová obluda s příliš širokou zadní stavbou.

      Q faktor 150 je imho prima !

      Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! US $42.34 | CRUZbike Children's Folding Bike Crankset Ultralight 127/140/150mm Hollow Tech Crank Aluminum Alloy Bicycle Parts Accessories

      https://a.aliexpress.com/_mPNgFgq

      1 0
      • Cryzyy  

        127mm je na 20" kolo zbytecne moc, q-faktor ani hmotnost neni lepsi, nez na 4hranu co mame

        0 0
      • oddie  

        To jsi šikovný, o Cruz klikách už tu píšem asi rok, mám je aktuálně v různých délkách na 4 kolech :)

        1 0
        • ramdam  

          tyhle ty? Já viděl odkazy jen na ty klasický… neodlehčený…

          0 0
      • Mamut  

        Na 20" ber 114mm kluky.

        Inak o tychto klukach viem, pred asi 1–2 mesiacmi mali len 140mm a 127 aj 150 bolo zasedene. Tak so mpisal predajcovi, ze kedy budu 127mm a odpovedal, ze su vo vyrobe. Odvtedy sa naskladnili 150mm, taakze snad raz aj 127mm budu.

        Inak Kubikes kluky 127mm s NW 28t prevodnikom na titanovej ose https://www.aliexpress.com/…2284271.html vyjde vaohvo mozno aj troka lepsie, Q-fatkor podobny, ale stalo by to viac, nez tie Cruzy. Kubikes + osa cca 86E. Cruz s 28t NW cca 49E.

        0 0
        • ramdam  

          jojo, kubikes nebo kania … vím o nich …

          Dají se koupit i kliky z woomu …

          0 0
          • TommyP3  

            trochu to nabírá grády, HT kliky na 20" :-D, dřív byly nejlepší zkracované od Matbikera, ale za tyhle peníze už by mi asi bylo blbé ho vůbec otravovat, mě teda udělal super pohon ze starých 105 klik a na ně DM převodník raceface. V délce 110 mm a jsou akorát. Jen když to všechno sečtu, tak vlastně vyšly ač bazarové dráž než totok

            1 0
            • oddie  

              114, 127 a 140 byly nejlepší z várky od nějakejch Rock Machinů, stály asi 450 a byly hliníkový i s převodníkem a krytem. Ale ty už pár let nejsou, v krámech je nahradily Max1 s ocelovým převodníkem, to už není ono.

              0 0
            • sorak  

              Jj, mas pravdu, s tema cenama a moznostma na Ali uz neni uplne potreba otravovat Matbikera.. bral jsem holce CRUZbike 127mm na RB Kid125 (puvodne 140mm ProWheel) a spokojenost

              1 0
        • ramdam  

          Tak jsem si s prodejci popovídal a … už maj i ty 127 ky:)

          0 0
        • Mamut  

          Cruz s 28t NW cca 49E.

          Tak opravicka, Cruz 127mm s 28t NW prevodnikom vyjde na cca 68 EUR s vahou (odhad 595g). Proti Kubikes + titan osa (tie iste parametre) za cca 86 Eur s vahou 540g. Oboje v podstate rovnaky Q-faktor a pri Kubikes moze mozno este clovek trocha poladit dlzku osy.

          Na Beany Zero 20 (stred 68mm BSA) mam kluky Kubikes 114mm (28t NW) so 4-hran titan osou 113mm a nameral som Q-faktor 152mm (Kubikes tvrdili 146mm pre 115 osu!) a ma to 516g dokopy (143+343+30 = osa+kluky+sruby). Nabuduce by som skusil 110 osu (a MOZNO by sa museli obrusit kluky o nejaku desatinku milimetra v pripade kontaktu s lavou maticou stredu).

          1 0
          • ramdam  

            Jojo, to je asi fakt. Cruz i s těmi odlehčenými jde podle údajů nad 638. Což mě překvapuje …

            Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! US $42.34 | CRUZbike Children's Folding Bike Crankset Kid's Bicycle Hollow Tech Crank Ultralight 127/140/150mm

            https://a.aliexpress.com/_mL285mK

            0 0
            • Mamut  

              Tak uz su dostune aj 127mm, s 28T NW + loziska = 64 EUR.

              Zaujimave je, ze ten isty obchod ma tie kluky zalistovane 2× https://www.aliexpress.com/…6832601.html kde 127mm este nie je dostupne, ale uvadza nizsie vahy, a to ze ma pravdu potvrdzuje fotkou 140mm/25T on-NW s 605g. Z toho som odhadujem vahu 127mm/28T NW na cca 595g. Tak bud zmenili vyrobok a CNC tam nechava viac „masa“ alebo maju bordel v popisoch.

              Proti Kubikes 127mm/28T + titan. osa (tiez Ali, ale iny predajca) = 82 EUR / 540g

              0 0
              • ramdam  

                Jojo, napíšu klukům ať si v tom udělají pořádek:)

                Jinak … možná do těch 127 půjdu na 24” kolo…

                Tak pak podám report. Jasně, Kubikes jsou o něco málo lehčí, a je tam vždycky možná optimalizace osy…

                0 0
    • TJK  

      byl by zajem o 20" ? nez to dam na bazar… aktualne po servisu ( vsechny lanka a bowdeny novy) a novy streva v prevodovce – protoze sem v tom vrtal a sem ***** :-D

      0 0
    • ceo  

      Předělával někdo 20" na bezduše?

      0 0
      • gaven  

        Ano. 2 páry kol.

        Jak původní kola že SUP team 20", tak i nové kola Spank Spoon 28.

        0 0
        • ceo  

          Jaké pláště drží?

          0 0
          • gaven  

            Mám Billy Bonkers 20×2,0.

            Původní ráfky tubeless ready nebyly, ale širší páska to vyřešila.

            0 0
      • alinceb  

        Chystám se na to. Jen TLR ráfků je ve 20” žalostně málo. Teda já je naštěstí na kole mám.

        Před lety jsem předělával ráfky RMX XCO RIO s gumama Schwalbe Mow Joe kevlar a musel jsem dost čarovat s páskou v ráfku a kola neudržela vyšší tlaky.

        0 0
    • ramdam  

      Zdar. Když už je tu řeč o kolech ….

      tohle

      Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! US $37.29 33% Off | Bicycle Wheelset 20inch Novatec A271/F372SB V brake 451 406 4bearing 7–11speed 20 24H Aluminum alloy Folding wheels With QR

      https://a.aliexpress.com/_m0zP7Py

      nebo tohle

      Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! US $35.86 22% Off | Novatec Folding Bicycle Wheelset 20inch 451 A291SB/F482SB Aluminum alloy Rim 406 V brake 4Bearing 20/24H 7–11speed Bike Whee

      https://a.aliexpress.com/_mOC5oCK

      někdo v praxi zkoušel?

      0 0
      • gersa  

        U těch druhých je shiping kolem 4k, to asi nikdo zkoušet nebude

        0 0
        • ramdam  

          nene, to je default ale dá se změnit na standard za cca 45 usd. Rozdíl ve vylaledné ceně je doslova pár stovek…

          0 0
        • ramdam  

          Zajímalo by mě proč jsou ty druhý těžší, jestli tl dělá ta nepatrně větší šířka a jestli jsou ty lehčí OK … nebo už jsou ‘ moc lehký’ …

          0 0
        • ramdam  

          Zajímalo by mě proč jsou ty druhý těžší, jestli tl dělá ta nepatrně větší šířka a jestli jsou ty lehčí OK … nebo už jsou ‘ moc lehký’ …

          0 0
          • TommyP3  

            Na dítě co bude mít když moc tak 25 kilo? Nebál bych se i 16 drátů. Já to řešil javaxy od biketone a nábojem crossride nebo crossmax na 24 drátů. Na ru se dají sehnat levné na bazaru a vypadají dobře. Cenově to o moc dráž nevyšlo a bylo to do týdne.

            0 0
            • ramdam  

              Ta kola se převážně děljí na skládačky. Na jednu stranu si na to sedá dospěĺák, na stranu druhou … skládačka jezdí po asfaltu …

              1 0
              • kycis  

                Na našem amuletu jsou výplety 20/24 drátu, jen jednosteny ráfky a drzej už 4. sezonu. A prckove to nešetří, občas ho ještě segre zabaví velkej brácha a ten už má dobrejch 35 kilo :)

                1 0
            • sorak  

              Jojo, presne tak, vetsi dcerce jsem umotal Remerx Top Disc + 16 dratu Ritchey Logic 1,8mm v nerezu + Alu niple.. odjela na tom sezonu a pak to predavala mensi dcerce, ktera na tom dokoncila druhou sezonu.

              Nejezdime jen asfalt, obcas mirny teren, na druhou stranu starsi dcerka obcas vezme toto kolo do ruky a jde s tim zkusit nejaky maly skocek ci dropik (20–30cm), jestli se to jede jinak jak na jejim „velkem“ RBcku. :)

              0 0
    • Simpi  

      Nemáte někdo doporučení na menší platformy na 20 kolo? Zkoušel jsem brouzdat alikem, ale nějak nenacházím dětský

      0 0
    • ramdam  

      Já na dvacítku mám tyhle…

      Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! US $22.53 45% Off | 1 Pair Bicycle Pedal Aluminum alloy 3 bearing Lightweight Road Mountain Bike Bike Cycling accessories

      https://a.aliexpress.com/_mtJqw5k

      0 0
    • H88  

      Ahoj, nebude se někdo v dohledné době zbavovat nějaké ideálně neutrální (nejdříve pro holku, následně pro kluka :) ) 20”?

      0 0
      • rass76  

        Kubikes 20s mtb, červený, praha … plánoval som to dat na bazos tento mesiac.

        0 0
        • H88  

          Dej mi do DM nějaký info, ideálně s fotkami. Díky

          0 0
    • Vojtas  

      Vám tady dám odpoveď na mail co sem psal do BIKE FUN International s.r.o. Koprivnice- Superior, Rock machine , …

      Na stránkach RM je chyba v popisu kola a nikde tam nemají hmotnost, tak mě to trošku nakrklo protože to nebylo první u čeho sem na něco takovýho narazil.

      Tak aby jste vedeli jak to s tou hmotnosti je :-D

      *Dobrý den,

      děkujeme Vám za zprávu.

      Váš email jsem zaslala technikovi Rock Machine a čekám na jeho vyjádření, o kterém Vás později informuji.

      Co se týká hmotnosti:

      Hmotnosti celých kol neuvádíme záměrně, jelikož je to zavádějící údaj. Neexistuje totiž standardizovaná procedura jak kola vážit a váha nevypovídá nic o jízdních vlastnostech.

      Doporučujeme kolo vždy vyzkoušet u dealera.*

      Vybíram kolo pro dceru, 5 let, 111 cm 17,5 kilo, ted jezdi na Woom 3 jako drak,.Strizlik je furt nemocnej tak jak malo jezdi nepovedlo se mi ji zvyknout na spravnou vysku sedla, Neumi, boji se na vysoky sedlo nasedat, vysedat. Tak vybiram mensi ram aby se ji lip sesedalo.

      Zatim jsem naladenej na Amulet Tomcat 20. Prijde mi to docela v cajku za ty prachy.

      https://www.amuletbikes.cz/…-2024-amulet

      0 0
      • Auditor  

        To o hmotnosti se da najit u vice vyrobcu, i u dospelych kol.

        0 0
      • Chaingang  

        U toho Amuletu jsem na prodejně navážil rovných 8 kg včetně pedálů. Na letošní rok přesunuli montáž kol z Asie do ČR a na Slovensko, kvalita zpracování a její kontrola se tím hodně posunula.

        0 0
      • DDDD  

        Dcera podobných dispozic jezdila na Beany 20 od necelých 110cm. (Možná už od 105, před tím Woom 3). Woom 4 jsem nechtěl a jiná kola jsme nezkoušel, tak neumím porovnat. Chtěl jsme hlavně k její drobný postavě něco lehkého.

        0 0
      • Vojtas  

        Tak sem si až pod stromečkem pořádně prohlédnul ten Tomcat, v te barve co v odkaze, údajně model 2024. Objednáváno minulý týden v kramě kterej ho neměl skladem ale nechal si ho dodat. Cenovka 8999. A místo plášťů s kevlar patkou tam jsou nějaké Kendy 20×1,75. což mi teda je docela divný. Celý kolo sem nevážil, jestli má těch 8 co píšou. Někdo podobný poznatek?

        0 0
        • TJK  

          Jestlibtam je Kenda Small block tak ty jsou lehoucky i s dratem, davaji je na Rascal v zakladu, je to dobra super rychla guma

          0 0
        • Chaingang  

          To je dost zvláštní, všechny mi přišly s kevlar pláštěma Chaoyang 20×1,95.

          0 0
          • Vojtas  

            mel bys foto vzorku? Vlastne sem ho ani nikde nevygooglil. Abych vedel o co jsme prisel.

            0 0
            • Chaingang  

              Je fakt, že některé házely, ale bylo to spíš na kolech 2021/2022. Asi nějaká horší série. Teď už jsem měl dlouho štěstí na rovné kusy.

              0 0
              • Vojtas  

                Diky, tak to jsou stejny slicky jak mame. Tak asi budu muset stejne poridit plaste vic do terenu jestli bude chtet do lesa. Spatnej vyber kola, to me nejak nedoslo :-D

                0 0
                • tonik666  

                  schwalbe little joe 2.0. ideal plast na cesty i do terenu.

                  0 0
                  • MJ24  

                    mám je a myslím že super, nevím jestli jde něco lepšího za rozumné peníze sehnat

                    0 0
                    • MJ24  

                      jen doplním naváženo 435g

                      0 0
                      • gaven  

                        Já jsem na 20" nasadil Billy Bonkers a spokojenost. Jsou lehké a dobře jedou. Není to sice nic do bláta, ale syn na tom odjezdil spoustu trailů i výletů.

                        0 0
                        • marshalll  

                          Ty jsme měli na novým SUP F.L.Y. Vůbec by mě neurážely, kdyby neměly ve 2.0" šířku 1.75" pláště. Asi tomu nepomáhaj ani ty úzký 18mm ráfky, ale Crown Gen 2.25" (chtěl jsem zachovat skinwall) na tom vypadat přecijen důstojnějc ;)

                          0 0
                  • Vojtas  

                    díky, píšu si.

                    0 0
                  • Vojtas  

                    jede to dobre i na asfaltu rikas? Mame tu za mestem upraveny traily spis pro decka, ale cesta tam je bud po cyklosce nebo nic moc panelce. druha varianta je spis na nizsi tlaky. Kolik vlastne foukate deckam?

                    0 0
                    • TJK  

                      malo :) mekky na omak asi tako jako bys u sebe mel kolo prazdny ze bys jel po rafku :)

                      1 0
                    • Mamut  

                      Od oka. Tak, aby sa to pod nimi trocha deformovalo pri beznom jazdeni, takze pruzilo, ked treba.

                      0 0
                    • tonik666  

                      ca 25PSI

                      0 0
          • Vojtas  

            Tak vyjádření ze servisu je takovéto.

            Máte pravdu z výroby je kolo osazené plášti CHAOYANG 20X1,95 KEVLAR, 120TPI.

            Z praxe víme, že to jsou pláště nekvalitní (špatně drží tvar), proto tam kolega dává „lepší“ Kendu.

            Mám se kdyztak o plaste prihlasit, ale jestli jsou tak spatny tak nevim jestli o neco prichazim :-D

            Docela by me zajimala hmotnost takovych plastu.

            u tech 1,75 sire mi trosku vadi ze neni tolik prostoru na ubirani tlaku.

            0 0
    • Mr.Dawe  

      SPRÁVNÁ/ ŠPATNÁ úvaha?

      Mám doma po synovi 20" modrého SUPa FLY 20". Malý na tom jezdil velmi spokojeně, nicméně z něj vyrostl a kolo jsem nechal rok mimo provoz pro menší dceru, které je aktuálně 5 let. Není moc velká, aktuálně 102 cm, takže na hraně pro 20" kola, nicméně je podzim a na jaře bude zase o chlup větší. Jelikož je geo FLY dost sportovní a dlouhá, tak přemýšlím o prodeji a výměně za WOOM 4. Má to smysl, nemá to smysl? Co by mělo ještě krátkou geo a bylo podobně lehké jako WOOM? Díky

      0 0
      • tompca  

        Těch kol je celá řada, Beany zero, Kubikes 20S nebo 20L, Academy Grade, Stuf LW 20"apod.

        Podle mě to, ale nemá finančně smysl (jediné koupit něco bazarového), váhové si polepšíš tak o cca. 0.5kg, na jaře bude mít dcera okolo 105cm a to je tak min.nastupni výška na ten Fly.

        0 0
        • Mr.Dawe  

          Kol je rozhodně celá řada, nicméně mi třeba Kubikes nebo Beany přijde dost podobné jako FLY, ten WOOM je trochu jiný. Jsem s tím na vážkách, finančně je to určitě blbost, ale chci aby to malou bavilo, takže jsem ochotný pustit chlup. Otázkou je jestli ten posun z FLY na WOOM je vůbec posun a jestli správným směrem. Budu to muset ještě pořádně vyzkoušet.

          0 0
          • MTesil  

            Dcera je podobně velká, možná o fous menší. Nedávno jsem dostavěl kolo na fotce s tim, že začne jezdit na jaře až do něj doroste, protože nedosáhne pořádně na zem a rám je vysoko. Nicméně chtěla na něm tak jezdit, že to kolo sama vzala a prostě na něm začala jezdit. S tím, že se naučila naskakovat a seskakovat. Takže bych to nejdřív vyzkoušel a uvidíš.

            0 0
            • PatRyck  

              Tohle je moc pěkně řešené. Chválím hlavně ty kliky, protože přiměřenou délku (tohle je 114 mm?) považuji za naprostý základ (spolu s rozumnou délkou řídítek). Ostatní věci jsou méně důležité

              0 0
          • tompca  

            Porovnej si geometrie Beany, Kubikes a Fly, rozdíl v TT je skoro 3cmn(421mm vs. 450mm), Kubikes 20S má ještě o skoro 2cm níže střed (vůbec asi nejvhodnější geometrie dětské 20 co se u nás dá koupit).

            1 0
            • H88  

              Přesně. Ten kubikes vychází dobře. Porovnání s ER 16”.

              0 0
      • PatRyck  

        Zvaž jenom výměnu představce za nějaký ultrakrátký a dále sedlovku bez offsetu a kratší kliky (114 mm), popř. ještě užší řídítka a vhodnější sedlo (na fotkách mi to tovární přijde strašně vysoké). Pak tam časem podle potřeby vrať původní komponenty a přebytečné komponenty prodej. Takhle to dělám dětem už několik let.

        0 0
        • Mr.Dawe  

          Toto je asi cenově nejrozumnější varianta. Už padlo rozhodnutí, že to budu řešit na jaře.

          0 0
        • Lišák  

          Když jsem potřeboval na děckokole dát sedlo co nejníž, tak jsem tam namontoval klasickou ocelovou sedlovku se sundavacím zámkem, co se dávala kdysi třeba na fávo. Zámek jsem otočil dovnitř sedla a pokud bylo potřeba tak směrem dopředu. Sedlo bylo dole a blíž k řídítkům. Až děcka povyrostla, tak jsem to vyměnil za lehkou sedlovku s přímým zámkem z Ali.

          0 0
    • TJK  

      Ahoj

      Kdyby někdo chtěl na dětské kolo, tak rozprodám díly z mého Specialized Riprock 20", všechno technicky v top zánovním stavu… edit kromě nábojů… konusy potřebují trošku lásky

      • Sedlo Specialized: 300kč
      • Gumy Specialized Ground Control 2,3": 300kč/ks
      • Hydraulické brzdy Radius + 160mm kotouče: 500kč sada
      • Náboje Boost 15×110/ 12×148 / Shimano ořech / konusy a přidřený: 200kč oba
      • Sada Microshift Advent 9sp, Přehazovačka, 5azení, řetěz, Kazeta 10–42 (Shimano): 1200kč sada
      0 0
    • alinceb  

      Krabice plná radosti z veetireco.de. Můžu vřele doporučit. Fajn ceny v akci a doručení do týdne.

      4× Crown Gem 16×2.25

      2× Crown Gem 20×2.25 TLR černé

      2× Crown Gem 20×2.25 TLR skinwall

      2× Flow Snap 20×2.4 TLR skinwall

      1 0
    • TJK  

      pomalu se blizíe do finale, uz vlastne jen dodelat kola a razeni a mam finito :) tesim se jestli se nakonec podari nejaka zajimava vaha.

      1 0
    • Jan D.  

      Kdyby někdo hledal trailovou mašinku pro prcky, tak tu je v akci Nukeproof Cub Scout za 559 eur. Má pevné osy 15×100 a 12×142, takže půjdou zrecyklovat nějaké staré náby kdyžtak. Jsou tam bezdušové ráfky WTB sti30 tcs a bezdušové Minion DHF. Lehké to není, ale prostor kde ušetřit pár deka určitě je.

      https://www.fahrrad.de/…1260193.html?…

      0 0
    • kuba92  

      Zdravím, na jaro budu pořizovat pro holku kolo 20" (pak ho zdědí ještě syn) a zkouším se zorientovat v nabídce. Dost chvály jsem četl i zde na foru na Rascal, které jde teď nové pořídit za 12.300, což mi přijde slušná cena a skoro bych ho už kupoval. Ale ještě u stejného prodejce je možné koupit za 11.900 BMC Twostroke Al 20 v2. Myslíte prosím, že je BMC lepší volba? Asi do žádných extra terénů se nepoženeme, spíš budeme jezdit lesní, polní cesty a cyklostezky na Plzeňsku (spíš roviny a mírné kopce). Děkuji za případné názory.

      0 0
        • Lišák  

          2,4 gumy na 20" – to je dětský fatbike, ne? Řekl bych, že tyhle gumy ocení jen dětští vyznavači EN / DH, kteří nahoru jedou lanovkou, nebo tlačí.

          0 0
          • Jan D.  

            Tak pokud se nejezdí jen po asfaltu tak široké gumy zvýší pohodlí. Jen by to chtělo lehčí gumy a bezduše.

            0 0
            • Lišák  

              Moje děcka měla dvacítku tuhle.

              Black Jacky nebyly nic moc, ale v té době nic moc jinýho nebylo. Ty Tiogy potom byly lepší. 20" x 1,75. To lehký děcko potřebuje minimální tlak, takže pohodlí je v pohodě.

              Asfaltu jsem se plánovaně vyhýbali. Lesní cesty, jednoduché traily.

              0 0
              • Jan D.  

                Pěkný kolečko. Tak ono to stačí, ale proč nemít širší, pokud budou mít dobrou váhu. Trochu se i zvýší obvod kol, bude to mít lepší průjezdnost terénem. Samozřejmě je to lepší spíš pro mě jako fotra než pro děcko, který neřeší ale jezdí:D

                0 0
          • kuba92  

            Je pravda, že jsou široké tak, že jen z úvodní fotky kola jsem se rovnou koukal jako první na toto do specifikace. Nicméně po včerejší zkušenosti, kdy se malá trápila na rozmáčené polní cestě jsem dneska přesvědčený, že to není na škodu. Což se na asfaltu zase může rychle změnit…

            0 0
        • kuba92  

          Děkuji za tip!

          0 1
          • Mirapro  

            Nemáš za co, za 10 super

            0 0
            • ceo  

              Malé jsem koupil a koupil bych znovu

              https://www.kolokram.cz/…023-p272245/

              Je to stejné těžké jako rascal 16, ma to lepší lak, na kterém díky rawu nejsou tak vidět škrábance

              Brzdy standardní Shimano…

              Záporem jsou moc široká řidítka, což je levné řešitelné

              0 0
              • Jan D.  

                To má fakt jen 8,2 kg?

                0 0
                • ceo  

                  Nevážil jsem, ale pocitově je to lehčí než rascal 16. A o dost lip vyvážené.

                  0 0
                  • Jan D.  

                    Za tu cenu super. Akorát bych vyměnil pláště. Co tam zhruba vleze?

                    0 0
              • Vojtas  

                Sakra pod stromecek sem koupil s veckama za 9 tisic :D Tohle je dobra cena, škoda. Chtěl sem samozřejmě i kvuli váze vecka, ale se stojankem ma stejne 8,4.

                0 0
      • TJK  

        osobne bych koukal na beany / rascal na to co planujes jezdit

        0 0
      • DDDD  

        Když jsem to řešil já, vzal jsem Beany. Rascal vypadnul pro malý rozsah převodů. Zvažoval jsem ještě Woom Off, ale ten neprošel barvou, nakonec i Beany po výměně gum je super.

        1 0
        • duk  

          +1 Beany super. Po výměně gum za ty co má Rascal a zvýšení rozsahu vícekolečka kolo bez kompromisů a za slušnou cenu.

          0 0
          • DDDD  

            Pravda, měnil jsem ještě kliky za 28z. Ale taky je potřeba řešit geo kolo. Beany je snad ze všech (aspoň z těch co jsme uvažovali) nejmenší. Ostatní jsou větší. Pro nás to byla výhoda (holky jsou malé). Třeba Woom off, Amulet jsou větší

            0 0
      • Jano12345  

        Zdravim.Ja som mladej kúpil specialized riprock 20" 2023.Bývame v meste na kopci a žiaden detský bike nemal dosť ľahké prevody.Az tento riprock má vzadu 9sp.kazetu 11–42.Mlada není žiadny cyklista,ale vysliape domov úplne v pohode.A vlastne celý ten bike je parádne postavený,všetko funkčné a ešte aj farby sú parádne.Len váha je 10kg.Ale malá nezavodi,tak je to fajín bike.

        0 0
        • Mamut  

          Kupit nieco lahke (napr. Beany) a vymenit prevody za aspon srubovacie 8 kolo 13–34 a kluky za 28/114mm vyjde daleko jednoduchsie a lacnejsie, nez prestavovat 10kg bike na 7.5kg.

          0 0
          • tonik666  

            Vzhledem k tomu jak rychle dite z kola 20” vyroste je veskere predstavovani jen zabava tatinku.

            Menit ma smysl jen plaste.

            1 0
            • DDDD  

              Co znamená rychle? My ho máme už rok a 3 měsíce a dřív než v létě do 24 nedoroste.

              0 0
            • TJK  

              jojo souhlas… kdyz to bude jezdit 2 sezony tak to bude az az..... kdyz ale musis tak musis :-D

              0 0
            • Jan D.  

              Záleží, kolik dětí se ti na tom kole vystřídá. Pokud je to jen pro jedno dítě, tak to kolo je doma fakt na chvíli. I když my máme Woom Off 4 a syn na něm začal jezdit loni v létě a do výšky kterou Woom uvádí jako minimální dorostl až letos na podzim. Takže minimálně další rok na něm vydrží, pokud tedy nějak skokově nepovyroste. Nicméně zrovna u toho Wooma není třeba nic tunit.

              0 0
            • VojtaRC  

              Jen dotaz. Co je na origo pláštích špatně a za jaký pláště se to mění? Diky

              0 0
              • drumlin  

                To záleží kde se jezdí. Mladýmu jsem měnil do lesa Rocket Rony za DHF/DHR a rozdíl nebe a dudy. Samo pokud ti origo vyhovují, tak na nich není nic špatně.

                1 0
                • VojtaRC  

                  Zatím po kole koukám, do jara je zatím čas. Spíš mě to jen zajímalo. Teď máme Beany 16 a tam to bylo asi úplně jedno. Ale chci aby ho to bavilo, tak jsem ochoten pustit chlupa a kolo mu maximálně přizpůsobit. Nehledě na to, že pak ho budou dědit další dva :)

                  0 0
              • DDDD  

                Pokud se ptáš na Beany, tak ty co tam jsou nejsou kromě asfaltu dobrý. Měnil jsem za Rony, který i tak někdo dává pryč :)

                1 0
          • tompca  

            Beany má normální 7sp. kazetu 11–28 a šroubovací vícekolečko s hmotností půl kila na dětské kolo asi dávat nebudeš (8 sp. 13–34 se ani nevyrábí). Nehledě na to, že 34z pastorek by možná nepobrala osazena přehazovačka, montují tam co jim přijde pod ruku (Shimano, Microshift). Nové modely Beany zero 20 (od roku 2023) mají už i 114mm kliky s 32z převodníkem.

            1 0
            • Mamut  

              Osobne som prestavoval Beany Zero 20 na srubovacie 8-kolo (a teraz budem predsa zase prepletat na kazetu, ale chcel som to navrhnut co najjednoduchsie)

              13–34z https://www.aliexpress.com/…4858251.html

              8s packy vhodne pre male decko https://www.aliexpress.com/…5373824.html

              prehadzovac Shimano Claris SS

              To 8-kolo 600g, ale nahradzuje ti zaroven aj orech, tak to nie je az taka tragedia. Ale ak 10kg bike s normalnou kazetou ti pride lahsi, tak sa nenechaj brzdit.

              0 0
              • tompca  

                Máš pravdu v tom, že starší modely Beany zero 20 měli asi šroubovací 7sp. vícekolečko 14–28z (koukal jsem se na specifikaci), tak to potom bude vícekolečko z Ali asi nejlevnější cesta, jak zvýšit rozsah převodů, ale pořád tam bude rozdíl minimálně +100g oproti kombinaci kazeta+ocelový o­řech.

                0 0
            • oddie  

              Pokud má 7sp kazetu 11–28, asi bych ji přeskládal z jiných pastorků, pokud se má jezdit i trochu v kopečcích. Na Islách jsem to jejich 12–32 přeskládal na 12–34, 32/11 děti nepotřebovaly a naopak 32/34 se hodilo spíš.

              1 0
    • alinceb  

      Náš 20er gang. Zatím obě děti na 20”, ale dcerka bude už od jara sedlat 24er a obě dvacítky budou pro syna…

      4 0
      • trpaslik72  

        Ten fullík to je TOPka. Normálně bych si ho dal do prosklený vitríny v obýváku :D

        0 0
        • tonik666  

          V tomhle věku má full ještě omezený použití. Měli jsme ho a je primárně do bikeparku. Takže pouze pro opravdu hodně nadšené tatínky, což Alinčeb samozřejmě je :D

          0 0
          • kycis  

            To máš těchto, ale proto je tam určitě ten Amulet. Máme ho doma taky, jen ne tak pěkně vytunenej. Vsadím botky že moje malá PocketRocket by toho fulla milovala! Ale holt si musí počkat, snad brzo doroste aspoň do 24" s odpruzenou vidlicí. Teď je akorát mezi, 20 malá a 24 velká. Snad do jara trochu povyroste…

            0 0
            • kycis  

              Chtěl jsem napsat to máš recht. Miluju automaticky opravy .

              0 0
            • alinceb  

              Dcerka bude teď přecházet na 24 a už bude mít taky 2 kola. Celopevný Force Forkys (možná dám taky odpruženou) a fulla Norco Fluid FS 4.2. Jsem zvědavý, jestli jí to někam v terénu posune. Moc tomu nevěřím zatím…

              0 0
          • alinceb  

            Hele toho Amuleta jsem stavěl už před pár lety pro synovce, pak vozil jeho bráchu, teď mojí dceru a říkal jsem si, že 20" full by už byla zbytečná zhýralost. Jenže před letní dovčou jsem synkovi dostavěl custom 16" a on se tak rozlítal na pumptracku a ve skillcentru, že jsem po dovolené v Saalbachu už projížděl inzerci a v září už byl Propain doma. A samozřejmě jsem ho nemohl nechat ve stavu jako při nákupu, takže servis vidle, pohon Shimano 10s (místo SRAMu 10s), jiný sedlo, představec, carbon řidítka, pláště na bezduších, plovoucí kotouče. Ještě budu dělat jiný brzdy a časem možná teleskop.

            No tak jsem nemocnej, no! NO A CO?!? :D

            1 0
            • kycis  

              Hele já ti rozumím, ja tam mám nachystáno:

              Pro malou 24 Custom ultrasonica až bude mít cca 122 cm a parádní HT enduro NS tak od 130 cm

              Prcek má teď k dispozici Metu HT na enduro a 26 ultrasonica na normální ježdění.

              No a protože author už bude na jaře velikosti na hraně, čeká tam už rok a pul xc celoperko co jsem koupil výhodně od kámoše. v tý době ještě malej závodil, teď už ne, tak to kolo bude trochu navíc, ale co uz :)

              No a už tam mám slibenyho xs Spectrala , do kterýho asi vyroste za rok. Ale nekup to dopředu když je to teď za dobře :)

              Takže v poho, postizenejch je náš dost :D

              0 0
            • tonik666  

              Zrovna Propaina jsem nechal jak prisel z vyroby.

              Je tak tezky, ze male dite nema sanci ho uslapat, natoz vytshnout nekam na kopec. Mladej s nim jezdil v Rychlebkach, ale nejlepsi je nekam na lanovku. A dote z nej rychle vyroste.

              Zato vetsiho Propaina prestavuji ted a to uz je potreba:)))

              0 0
              • alinceb  

                Těžký? Na fulla mi to nepřijde vůbec špatný, na to, že na 20” kola skoro nic není…

                A to tam ještě nemám ani carbonovou sedlovku. Dcera jezdila na 20” až do teď (v únoru jí bude 8). Zas nepotřebuju děti za každou cenu cpát na velký kola, jako to dělaj jiní rodiče…

                0 0
                • Jan D.  

                  Hodně luxusní váha. Co jsi tam potunil, aby ses na ni dostal? Koukám, že výrobce udává 10,5kg.

                  edit: Aha, už to čtu výš. Pěkný to máte.

                  0 0
                • tonik666  

                  Tak pevnak na 20” umi byt o hodne lehci. A hmotnost ditete je ca 20kg. A to je to s cim srovnavas.

                  Proto je to tezky, pro dite je to jako motorka pro dospeleho

                  0 0
                  • alinceb  

                    Jasně, právě proto doma taky nechávám toho 8kg pevňáka (původně měl 7,3kg, ale teď má těžší AL vidli). Syn má lehce nad 20kg, je ale dost silnej (po mně), takže na výlety ušlape i fulla. Spíš se zatím potýká s řazením – má malou ruku a nejde mu domáčknout páčku až na konec. Na druhém kole je X0 gripshift.

                    A na výlety do kopců a na traily asi koupím nějaké tahadlo. Naposled zkoušel nejlehčí trail ve Vratislavicích, dolů to šlo, ale nahoru jsem mu to vytlačil. Azur na Klínovci dal v pohodě. Příště se rozjezdíme a zkusíme možná Rubín. Do parku jsem mu pořídil pár 2.4 Flow Snapů a ještě vybírám integrálu.

                    2 0
    • RttB  

      Takovejch diskuzí co jsem přečetl a takovejch videí co jsem shlédl.. A nakonec jsme rozbili prasátko a v akci koupili Wooma 4 OFF v té nové měděné barvě. Zaprvé kotoučové brzdy (to byl must have), zadruhé pořádné pláště (jezdíme les / bláto / začínáme traily), za třetí vyšší rám (ten vydrží o rok až dva déle než třeba zmiňovaný prťavý Kubikes S), za čtvrté vzhledem ke všemu velmi nízká hmotnost (8kg)… Už je doma a čeká až bajker do léta povyroste. Zpracování všeho vypadá dobře. Ano, ta cena je relativně dost, ale nic tomu podobné prostě není :(

      1 0
      • tonik666  

        Proč jsou kotoučovky must-have? (S ohledem na nižší hmotnost bych u 20 klidně měl V-čka. U 24 už máme kotouče, jsou snazší protože je to standard u kol, např. když je chci vyměnit za lepší).

        1 0
        • RttB  

          Jednoduché. Při delším sjezdu už s předchozím Beanym 16" „fňukal“, že to nezmáčkne / neudrží. Na normální ježdění OK, ale jakmile byl delší sjezd, tak to dlouho zmáčklé neudržel. Za TŘI MĚSÍCE z Beanyho vyrostl a pak jsme přešli na Canyon Offspring 16" kde jsou už hydrauliky a vše bylo v pohodě tak, že jsme mohli jít do bikeparku, kde čtyřleťák 5× za sebou sjel celej trail – samosebou že celou dobu brzdil. Ani jednou si nestěžoval na ruce / prsty… A tímto směrem (traily) se chceme dál ubírat – proto hydrauliky. ;)

          0 0
        • kocers  

          Pokud se jezdí trochu víc z kopce, tak kotoučovky i na 20" jsou přínos. Ono to dítě je sice lehké, ale taky nevydrží tu brzdu mačkat tak dlouho. Ale samozřejmě, ve většině případů bohatě stačí V-čka. Jen proč nemít kotoučovky, když tatínek je taky má a dneska už to vlastně neni ani moc drahá sranda.

          1 0
        • marshalll  

          Mě na véčkách na 16" Beany teda furt točilo, že to buď na jedný nebo druhý straně přidrhávalo. Po seřízení se to za chvilku zas rozhodilo. Na 20" jsem už o ničem jiným než hydraulice nepřemýšlel (i kvůli sjezdům).

          1 0
        • alinceb  

          Pro mě jsou kotouče na dětské kolo jasné “must have” pro každou velikost. Dal jsem je už na 16” a možná dám i na 12” Kokuu pro neteř dozadu. Ruka se tak rychle neunaví a oni brzdí z kopce prostě furt…

          1 1
      • Jan D.  

        Dobrá koupě. Jestli jsi kupoval v akci, ani na tom pak tolik neproděláš. My máme doma už dva off 20". Bral jsem je teda oba z bazaru za super ceny. Občas se něco objeví.

        Dlouho jsem vybíral, ale všude bylo něco špatně. Buď váha nebo osazení nebo obojí. U Woom Off mají osazení takové, že už do toho není nijak třeba zasahovat. A jako bonus je, což ani nijak zvlášť nezmiňují v marketingových textech, že mají bezdušové ráfky a u těch novějších i tubeless pláště.

        No, asi jsem fanoušek woomu, no. Visí nám tu 4 kusy:D 14", 16" a 2×20". Ale 14" a 16" asi půjdou do světa. Než do nich malá doroste, zteřely by jim pláště:)

        1 1
        • RttB  

          Přesně. Tady na tom kole je vše jak má být… Mě hned i padla do oka ta nová měděná barva. Pořizovací cena tohohle nového modelu v této barvě byla v akci 18,200,–. Teď to bude obouchávat junior a pak to dojezdí druhej (ten se teď teprve učí chodit).

          Jediné co jsem hned pořídil je kratší představec (35mm místo 50mm), ale ani sám nevím, zda ho použiji…

          0 0
          • Tatut  

            Souhlasím se vším. Ja jsem predstavec nechal a ani riditka jsem zatím nestihl urezat.

            Kotoucovky jsou skvela vec a must haje!

            Na 16 měl Včka ale ty nebrzdily nějak pekne. Ono kvalitní Vbrake na dětském kole nebude určite a proto je lepší mít jistotu s kotoucema.

            0 0
            • kocers  

              Zrovna V-čka pro dítě jdou celkem slušně vylepšit pořádnýma pákama a ani to neni taková darda → Avid Speed Dial 7

              Tyhle páky jsou prostě super a lepší na V snad ani neexistují :-)

              1 0
              • Vojtas  

                Jáj na tyhle sem dneska myslel, protoze mam v supliku Avid Vecka, ale s tema obyc pakama by to nemelo ten vyznam. Tak diky :-D

                1 0
      • bop  

        já tě chápu. Kluk taky jezdí Zero 16 a letos chceme zkoušet family traily, nevidím důvod proč dětem nedopřát lehkou brzdu. Absolutní souhlas.

        Díky tomu, že je spíše menší (103cm), na jaro pošilhávám naopak po něčem menším – Kubikes S trail, nový Beany Blaster XC. Woom 4 Off je parádní, pokud sedí nebo brzy bude velikostně, není o čem.

        1 0
        • Jan D.  

          Syn na Woom Off 4 začal jezdit loni v létě. Do udávané minimální výšky 118cm dorostl až letos na podzim. Bohužel nevím, kolik loni měřil. Sedlovka nebyla ani celá zasunutá.

          0 0
          • kocers  

            Naše na WOOM 4 OFF nasedala cca ve 113cm a bylo to takové řekl bych hraniční. Pravda, má asi o malinko kratší nohy než průměr, ale menší bych na to asi ani nezkoušel. Max dítko s hodně dlouhýma nohama.

            0 0
            • Jan D.  

              Je možný, že měl tak nějak podobně. Roste nějak pomalu. Ale nohy má myslím celkem dlouhé vůči tělu.

              0 0
    • Mirapro  

      https://www.fahrrad.de/…1325101.html?…

      Nemá někdo typ na něco podobného s menším rámem, třeba kubikes 20 trail, tohle je za superprajs

      0 0
    • Jan D.  

      Tohle je taky pěkný 20" kolečko. Je to to samé jako BMC, akorát pod jiným názvem. váhu píšou 9,2 kg.

      https://www.staterabikes.de/…oll-30001607

      Aktuálně lze navíc využít kód NEW10 na 10% slevu.

      0 0
    • Vojtas  

      Chlapi poraďte, dcerá ( 113cm/18kg ) má teda na Amuletu (8,4kg se stojánkem) tyhle Kendy . Maj asi půl kila.

      Zatím jsme toho moc nenajezdili, ale je nadšena z trailu za městem Na Vinicích, Vysoké Mýto, je tam i pumptrack, upraveny drahy, klopenky, boule atd. Řádila tam už loni na Woom 3 ( 16") , ale návštěvy bych napočítal na rukách, věčně je nastydlá nebo něco…

      Cesta tam je buď pešina, panelka nebo asfaltova cyklostezka, což jsou i všechny ostatní cesty z města + za městem les se šotolinou, žádný velký kopce ani dlouhý sjezdy se tu nekonaj.

      Mám obavu z nějakýho uklouznutí v zatáčce na trailech a aby se pak nebála, je na sebe dost opatrná, tak se mi tyhle pláště moc nelíbej. Pravda dneska sebou sekla na ledu na náměstí a nic si z toho nedělala, jela krokem, spíš vypada že to chce vyzkoušet, tak možná zbytečně plaším.

      A ta myšlenka je jestli koupit rovnou nějaký pláště s vzorkem kterej třeba hůř pojede ale zároveň by se snížila hmotnost ( Little joe 1,4 ) .Jestli ta hmotnost vyváží ten valivej odpor. V tý šíři 2,0" mi to přijde zbytečný? nevím.

      Nebo neřešit váhu a vzít něco co trošku pofrčí. Black Jack 20×1,90

      Což by mohl být i Cross king 20×2,0

      Billy Bonkers sem takovej rozpačitej, možná kdybych to viděl na živo…Ale čistě na ty upravený traily by to asi mohlo být taky dobré.

      Nebo se na to teď ****** a počkat až kam se to naše ježdění vyvine.

      Dík za názory, už sem to nějak překombinoval.

      0 0
      • alinceb  

        Kdybys chtěl, asi budu dávat pryč Schwalbe Mow Joe 20×1.85 kevlar. Jsou jeté, ale furt ok. Na ceně se nějak domluvíme určitě…

        0 0
      • Simpi  

        My sme Black Jacky dávali pryč kvůli malymu objemu. Syn si stezoval na drncani. Nakonec sem našel v Německu veetire crown gem a sme spokojený. Hrubší vzorek a ještě to jede. Cena v poho.

        1 0
        • Vojtas  

          a v jaky šíři to bylo dostatečný?

          0 0
        • kycis  

          Takze na fotce jsou ty 2,2? Ptam se kvuli pruchodnosti, ze bych malej taky upgradnul Amuleta :)

          0 0
          • Simpi  

            koukám na web a jsou to dokonce 2.25. vejdou se tam v pohodě.

            link tady

            ještě je dělaj ve 2.6 ale to už mi přišlo jako overkill a bůh ví, jestli by se to vůbec vlezlo :)

            0 0
      • gaven  

        My máme na 20" Billy bonkers a odjezdili jsme na tom Rychleby (černý potok)i Bielsko (nahoru lanovkou)

        Když jezdíte hlavně za sucha, jsou perfektní. A za mokra to taky jde, pokud ne jezdíte nějaké kořenité pekla.

        0 0
        • Vojtas  

          nemas je zvazeny? Na Cycology je maj za dobre ale maj psano 490g. Jinde nachazim 355 nebo oboje, to asi okopirovali vsichni z jednoho webu. Podle Schwalbe webu maj jen jednu verzi 355g, ale nevim jak se na to da vsadit, jestli neni vic verzi.

          https://www.cycology.cz/…ci-p1346118/

          0 0
          • Florenc  

            Kupoval jsem je tam před 10 dny pro dceru a naváženo 345g včetně vázací gumičky. Takže já jsem spokojen :)

            1 0
            • Vojtas  

              Diky!

              a nejaky lehci duse k tomu jsi bral?

              0 0
              • Florenc  

                Ještě ne, ale mám v hledáčku light od Schwalbe, č.10415710 (AV)

                1 0
            • Vojtas  

              Tak jsem objednal, spolu s avid pakami na vecka, tak jsem zvedav. Pan je dokonce na muj dotaz prevazil, jen nevim proc si to nemuzou opravit, ten dotaz na vahu maj u plastu v diskuzi uz dva roky :-D

              0 0
      • Tatut  

        cokoliv místo té kendy…

        na woomu máme schwalbe rocket ron a je to super guma do terénu. Na asfaltový přejezd, kde se mladej trápí (rozumněj on jede tak 15 ale já bych tam jel 25 km/h) používám gumolano takže nějaký valivý odpor bych ani neřešil. Hlavně pohodlí v terénu a já sí zlepším fyzičku když ho pár km potáhnu :)

        0 0
      • oddie  

        Little Joe 1,4 jsme na jenom kole měli, jsou fajn, ale dneska už bych volil širší, pokud dovolí stavba. Rozdíl ve valivém odporu podle mě u děcka nepoznáš.

        0 0
      • Mamut  

        Pokial jazdis sucho a vlhlo, takze nie mokro a bahno, tak Billy Bonkers dezen musi stacit. A vsetky ostatne parametre ma skvele. Tiez sa na nich chystam, teda moje deti.

        0 0
    • TJK  

      Za me asi Crown Gem top guma…

      do vlakna mam doma 2.3 Ground Control flak jacket , zanovni, levne kdyby nekdo chtel sadu gum vic do terenu

      0 0
    • Pan F.  

      Nemáte někdo tip na kliky 114mm nebo 110mm s 28z převodníkem? Koupil jsem Goldixy 110mm, ale vůbec nesedí řetězová linka.

      Je jedno na jakou osu. Ideálně teda na Shimano 24mm a Sram DM, ale asi skončím na 4hranu.

      Díky.

      0 0
      • TJK  

        jakou mas tedy linku? mas to siroky nebo naopak uzky?

        0 0
        • Pan F.  

          Siroky. Potreboval bych prevodnik s offsetem tak 12mm. Pada to z velkyho pastorku, i to drhne pri slapani, jak se to krizi..

          0 0
          • PatRyck  

            Offsety pro GXP jsou 0, 3 a 6mm. Nemá náboj náhodu šířku jen 130 mm namísto MTB standardu 135 mm?

            Tenhle problém znám dobře…

            0 0
            • Pan F.  

              Jj, vim, ze offset 12mm nesezenu. Nabu nevim, je to Kubikes 20", mrknu doma, ale je to ve vysledku jedno..

              0 0
              • PatRyck  

                Tak je a není, protože šířce náboje 135 mm odpovídá offset 6 mm. Proto by těch 12 mm nemělo být potřeba. Třeba je na těch Goldixech s převodník s 0 nebo 3 mm offsetem a 12 mm je ve skutečnosti příliš a není to potřeba.

                Tady byly několikrát byly diskutované 20" rámy se šířkou zadní stavby jen 127 mm. Je to sice prehistorie, ale i ty se vyskytují.

                Co přesně je to za rám a jaká kazeta?

                0 0
      • oddie  

        S 28z leda zbastlit…

        0 0
        • Pan F.  

          30z by se asi taky dalo. Prinejhorsim tam necham puvodni 127mm..

          0 0
      • Mamut  

        Kubikes na 4-hran. Predavaju rovno na strankach.

        0 0
        • PatRyck  

          Taky bych bral tyto spíše než třeba Frog, protože mají verzi s 28 zuby. Frog jsou jen s 32 z.

          Každopádně změřit ten zadní náboj dává smysl pořád, protože podle toho by se měla zvolit délka 4hranu. Kubikes jsou ochotní a určitě prozradí, jakou řetězovou linkou mají na kolech a jaký tam dávají 4hran.

          0 0
          • Mamut  

            Ja mam tie Kubikes 114mm/28NW na 113mm ose (Beany Zero 20), , ale asi by sla (max s velmi lahkym opilovanim) aj 110mm. Chcel som co najmenje kvoli Q-faktoru. Ten vysiel 152mm, Kubikes tvrdi 164mm pri 115mm ose. Vaha 343g + 30g sruby do osy.

            0 0
        • Pan F.  

          Diky moc. Tam me nenapadlo se podivat.

          0 0
    • obok  

      Zdravím, prosil bych o radu. Syn už má 16tku malou, takže je potřeba koupit větší kolo. Padl mi do hledáčku Amulet 20 cena za mě super. Doteď musí brzdit všemi prsty aby zmáčkl brzdu a po delším kopci ho bolí ruce. Zrovna u toho modelu jsou Shimano MT400 a zajímalo by mě jestli tato základní řada bude lehčí zmáčknout než V brzda? Bude jezdit jak asfalt tak i lesní šotoliny a lehké traily. Počítám i s upgradem řazení (gripshift mi neutočí) a pláště s hrubším vzorem (kde nemůže ho stejně tahám na laně). Důležitá je hlavně nízká váha kola, protože má 110cm/17kg. Nebráním se jiným značkám či modelům. Dík za rady

      0 0
      • Simpi  

        máme a veskrze spokojenost. jezdí to od 5 let a 107cm. gripshift utáhne. občas, když je unavený, tak mu musím přehodit na nejlehčí převod já.

        jenom jsme museli měnit kliky. byly tam 140. a pak jsem ještě měnil střed, protože byla špatně řetězová linka.

        a na závěr jsem koupil objemnější pláště.

        Jinak spokojenost.

        1 0
    • Mirapro  

      Kdyby mezi vámi někdo prodával Kubikes 20S Trail tak SZ, díky

      0 0
      • bop  

        Ted jsme akorat koupili, s ohledem na obe deti, tak za 4 roky :-)

        0 0
    • Jan D.  

      Přesouvám sem debatu ze slevového vlákna v návaznosti na příspěvek TJK o GX 11s pohonu na dětské kolo. Taky to zvažuju na 20" woomy off. Teď tam je 9s Sram X5 s kazetou 11–32 a převodníkem 28z. Když jsem to zadával do kalkulačky, převody do lehka vychází podobně jako na mém mtb s eaglem. Ale takhle to převádět asi nejde, když dětské kolo je v poměru k váze dítěte někde jinde než moje kolo ke mně. Má smysl mít na 20" tak extrémně lehké převody? Kopce kolem máme, tak bychom to asi uživili. Otázka jestli se do kopce v tak malé rychlosti na kole vůbec udrží:)

      TJK: nehodil bys sem kdyžtak fotku jak to gx na 20" kole vypadá? Kolik je místa nad zemí?

      0 0
      • oddie  

        A co s tím chcete jezdit? Na 20" jsme měli 32z převodník, původní kazetu s 32z jsem pak přeskládal na 34z a stačilo to bohatě.

        0 0
        • Jan D.  

          Výlety kolem komína. Je to nahoru a dolu. Moje oblíbené trasy na mtb mají cca 2000 výškových metrů na 100 km. Samozřejmě budu děti šetřit, ale kopcům se prostě nevyhneme, protože bydlíme na kopci. A dva na laně za sebou neutáhnu:)

          0 0
          • oddie  

            Skoro bych řekl, že dát tam 9s kazetu XT 11–34, udělá to s 28z převodníkem na dvacítce parády až až, a ještě ušetříš pár gramů za pár Kč. Nějaké zásadně větší rozsahy bych si nechal na 24".

            0 0
            • Jan D.  

              Taky si říkám. Hazka by ty 2 zuby navíc pobrat měla.

              Každopádně to nemění nic na tom, že to gx do šuplíku by se asi hodilo:D

              0 0
              • tonik666  

                To tvoje přeskládávání je číčovina.

                Abys spočítal ekvivalentní převody, musíš použít kalkulátor, který zohledňuje délku klik a obvod kola (např. Sheldon Brown). Pak máš terpve srovnatelné požadavky. Ale dospělý má jinou hmotnost a výkon než dítě, takže je to stejně jedno…

                Měli jsme kolo 28z a 11×32 na snad X4 a šlo s tím vyjet všechno, Rychleby etc…

                0 0
                • Jan D.  

                  Počítal jsem tu: https://www.gear-calculator.com/

                  Obvod kola se tam zohledňuje. Délka klik ne.

                  0 0
                • Jan D.  

                  Nemyslím, že to srovnání je jedno. Šlo mi o to, jestli má smysl dávat 11–42 na 20" kolo. Na 42 pastorku dítě pojede při nějaké normální kadenci do kopce tak pomalu, že z něj stejně s největší pravděpodobností spadne. Pouštět se do toho nebudu. Nicméně ty dva zuby navíc na největším pastorku by asi nebyly špatné.

                  Ale jestli vám stačilo 28 a 11×32 do Rychleb, tak to tak asi též zvládneme.

                  Woom Off 4 má kliky 110mm.

                  0 0
                  • TJK  

                    mladej ma na Riprocku 20 nejlehci prevod 30 – 42 a normalne na tom jede i do hodne prudkyho kopce i v terenu.. zase bych se toho tolik nebal.. deti sou sikovny

                    0 0
                  • Florenc  

                    My máme 26 / 34–11 9 sp. a v pohodě všechno, kliky 127mm. Když je dítě unavený nebo otrávený nebo mu to podklouzne, tak můžeš mít převod jakej chceš a zůstane viset. Lehčí už bych moc nedával.

                    0 0
                    • Florenc  

                      Oprava kazeta, máme 26 / 40–11 9 sp. Jinak platí, že lehčí než to naše už bych nedával :)

                      0 0
      • pačes  

        Na kazetu 11/32 můžeš klidně dát 30T pilu, vyzkoušeno, klidě i 32T.

        0 0
        • pačes  

          Teď stavím děckokolo na 24 kolech, pila 32, dozadu 9speed 11/34. Na mý 26tce v profilu vozím pilu 44/30 a kazetu 11/34 a v pohodě, rychlejší je do kopce asi potlačit

          0 0
          • Jan D.  

            Tak udržet se na kole do kopce rychlostí chůze je výzva, co mě baví. Děti to ale asi moc bavit nebude, pravda:D

            0 0
          • tonik666  

            Na 24 celopéru do terénu máme pilu 26z a vzadu 11–42 kazetu. Kolo je těžší a jezdíme hodně do kopce, a jde to…

            U 24 je to stejně ještě hodně o tahání na laně, pokud má dítě jezdit více do kopce.

            0 0
      • Mamut  

        Poskladal som decku na 20" 28z prevodnik ku 13–34z 8-kolecku (casom bude kazeta 11–34) a este sa ten najlahsi vyuzil. Pri 114mm klukach. Mozno aj 36z by sa este vyuzila, vyssie uz asi nie.

        0 0
      • pačes  

        https://www.haven.cz/…lu-mtb-1334/ levnější než XT 9speed a skoro o 100g lehčí. Pro prcka bych se toho hliníku nebál, šel jsem do ní.

        0 0
        • oddie  

          Hustý, to jsem měl vidět před pár lety – ale to by zas nebyla ve výprodeji :)

          0 0
        • Jan D.  

          To vypadá na děcko kolo fakt dobře. Ty s ní máš zkušenosti?

          0 0
          • pačes  

            Zatím je kolo ve výstavbě. Kazeta pohledově vypadá docela robustně, má pravděpodobně i nějakou povrchovku, blejská se to jak psí koule. Pastorek 11T je ocelový, pár náběhů na zubech kazeta má, na dospělý kolo bych se ale hodně bál. Jen ta závěrná matka má pěkně ošklivou barvu, nahradila ji čínská.

            0 0
      • TJK  

        na netu jsou fotky toho Riprocka s Microshift Advent 9sp a jde to dost blizko zeme, spodni kladka je na urovni prechodu rafek – guma, ale ta GX bude o kus kratsi…

        jinak riprock ma prevody 30z ba klikach a 11–42 9sp kazetu, kliky nechavam a kazeta bude XD 10–42 takze prevody i ma pomaly lezeni do brutus kopce, mladej to obcas vyuzije

        0 0
    • ramdam  

      Tak už se to projelo kolem bytovky:)

      3 0
      • VojtaRC  

        Krasnej ultralight. Úplně vidim, jak by na to moje žena chtěla montovat obří pulkilovej zvonek ,:-)

        0 0
        • ramdam  

          Mno jo. Naštěstí dcera tím netrpí. Teda pokud ji nějaká spoluškolkačka nepřesvědčí, že je tam potřeba košík na plyšáka či tak něco :)

          2 0
      • pačes  

        Na těch brzdovejch botkách máš uzavřený Alu matky M5?

        Ten komín je šílenej, dej to pryč, stejně se to nikdy nepoužije

        0 0
        • ramdam  

          Tak to je samozřejmě ze strachu že říznu moc. Potíž je, že dceři se ten ‘ koobouček ‘ moc líbí :D

          0 0
        • ramdam  

          A uzavřený matky to uplně nejsou

          1 0
          • pačes  

            pokud je to něco lehkýho, kde se to dá koupit?

            0 0
            • ramdam  

              Myslím to má poloviční váhu oproti originálům co u botek byly. Ja to kupoval jako barevnej kontrapunkt, váhově by možná šlo ještě trochu minimalizovat…

              Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! US $2.78 27% Off | 4 PCS Bike Brake Shoes Screw Replacement Brake Pad Bolts Aluminum-Alloy V-Brake Block Nut Brake Line Fitting

              https://a.aliexpress.com/_EzSpq49

              1 0
              • pačes  

                Díky moc za odkaz, ty nápisy se zminimalizují na soustruhu :-)

                1 0
          • Lišák  

            Doporučuju pilníkem srazit ostré konce zaštípnutých bzzz pásek. Dokáží nepříjemně poškrábat.

            1 0
    • sorak  

      Budeme davat do sveta Merida Matts J20+ pokud by mel nekdo zajem, zatim jsem to jinde nedaval.

      Nejake foto prikladam pro predstavu, muzu pak lepe nafotit.

      Ma samozrejme nejake mensi oderky, elox na nabojich je jiz trochu vybledly, predstava o cene 10tis.

      Zmeny proti originalnimu setupu:

      • plaste Schwalbe Litlle Joe 20 × 2.0" s kevlarovou patkou
      • zadni kolo puvodne se sroubovacim 7mi koleckem (tezke, spatne odstupnovani vicekolecka) prepleteno na naboj ARC s klasickou kazetou 8 pastorku, draty 1.8mm Ritchey Logic
      • vymena radici packy at to umi 8 pastorku
      • karbonova riditka
      • karbonova sedlovka
      • Tektro brzdy vymeneny za Shimano Deore
      • lehke hlinikove pedaly z aliku
      • ESI gripy – zkracene

      ( predni kolo mam k dispozici jak puvodni, tak prepletene na ARC naboji )

      ( k dispozici bud originalni kliky 28z/127mm nebo 32z / 127mm )

      Prvni 2 fotky puvodni stav pred upravami

      1 0
    • TJK  

      Riprock 20" drobna uspora na nabojich :) Dodavatel Tomaschek z EiE vlakna :-D

      1 0
    • VojtaRC  

      Měl bych pár dotazů.

      Dostali jsme starší kolo Pells Razzer 20 a chci ho klukovi přizpůsobit.

      Sehnal jsem kratší kliky a maji o 8 zubů menší převodník, než je stávající. O kolik je potřeba kratší řetěz? O 4 články?

      Kolo má ocelovou vidlici. Je přínosem ji vyměnit za hliníkovou? Kde se dá případně sehnat? Moc jsem toho na netu nenašel.

      Jaké jsou dobré pedály? Stávající jsou kovové a obávám se, že z toho budou pěkná jelita na nohách.

      0 0
      • Vojtas  

        Zkus dát nějaký foto, ale osobně sem názoru že za poslední roky se dětská kola tak posunuli i u větších výrobců že nemá cenu ladit x let starej kus pokud se jedná o základní model.

        Ale určitě tu budou lepší a zkušenější rádci, ale bez tý fotky nebo popisu jakej má ta vidlice krk se stejně moc nedozvíš.

        0 0
        • VojtaRC  

          Já s tím souhlasím. Měl jsem v plánu Amulet Tomcat. Čekal jsem, jestli se něco neobjeví na bazaru, ale počítal i s tím, že koupim funglovku. Jenže žena přivezla tohle a tim to bohužel končí… takže musím improvizovat :)

          https://www.mojekolo.cz/…er-20-green/

          0 0
          • Florenc  

            Dal bych tomu max. lepší pláště a víc bych to toho nesahal

            0 0
            • tompca  

              K plášťům bych přidal ještě kliky 127/28 (30) co má už koupené a tím bych končil.

              0 0
              • Nydlak  

                Pokud bude problém se zvládnutím otočného řazením je potřeba pocui s předěláním řazení na páčky.

                0 0
                • tompca  

                  Viděl jsi někdy páčky na 6 sp. pohon? Předělávat to na cokoli jiného je vyhazování peněz, a je lepší koupit jiné kolo, tedy pokud se Ti jiný pohon neválí doma v šuplíku.

                  0 0
                  • oddie  

                    Mohl by dát 7s páčky a sedmikolečko, ale vyhazování peněz to je, no. I když jestli to kolo dostali, je to pár stovek.

                    0 0
                    • tompca  

                      To by mohl dát, ale občas se stane u starších dětských kol, že se mu tam nevejde a musel by posunout osu a přeplést ráfek, aby byl ve středu zadní stavby.

                      0 0
                      • VojtaRC  

                        Změřím a uvidim, ale je to dost pravděpodobná úprava. Protože ted bude mit nejtěžší prevod 28/14.

                        Ale i tak s tim vším, co tu bylo vypsáno mě to nevyjde víc než na 2000kc, což si myslím, že je ještě v pohodě.

                        0 0
                        • tompca  

                          Musíš mít mezi posledním pastorkem a patkou místo cca. 7–8mm, aby se vešlo sedmikolečko.

                          Jsem prohrabal šupliky a kdyby byl zájem, tak mám komplet 7sp pohon (řazení, přehazovačka, sedmikolečko 14–34z, řetěz) sundaný z dětského kola i hliníková řidítka jsem našel (délka 520mm, váha 235g).

                          0 0
                          • VojtaRC  

                            Měří se to k hraně kolečka, nebo kazety?

                            Uvažoval jsem spíš o kazetě s nejmenším kolečkem s 12 zuby. Ale díky za nabídku.

                            0 0
                            • tompca  

                              Já to měřím od patky k pastorku (musí se tam vejít ještě jeden pastorek a mezera cca. 5mm + místo na řetěz. Ale jestli chceš kazetu, tak musiš přeplést zadní kolo na náboj s ořechem.

                              0 0
                      • Nydlak  

                        Také jsem toto absolvoval, nakonec z toho vyšlo výtězně řešení přepletení na standardní náboj s ořechem a předělání pohonu na 9s. Pak už není problém s převody. např kazeta 11–34t.

                        1 0
              • VojtaRC  

                A ten řetěz se teda zkracuje o půlku z toho, co ubyde zubů na převodníku?

                0 0
                • tompca  

                  Ne, délka řetězu se určí dle obrázku (velká, velká+ 2 články, bez provlékání řetězu přehazovačkou).

                  1 0
          • Tatut  

            podobnou chybu jsme taky udělali… jen s bazarovkou koupeno za 4500 prodané za 4000 s tím, že to koupil rodič s o 1 rok starším dítětem… ten grip shift je třeba pro 4letého nepoužitelný. 6ti leťák už by to mohl zvládat OK…

            0 0
            • VojtaRC  

              My ho dostali z rodiny. Žena vidí jen na že je lesklé, neodřené, nic víc na tom neřeší… já z toho radost nemám.

              Gripshift kdyžtak pořeším, to je to nejmenší. On jezdil na podzim u bratrance na kole a otáčel s tím obstojně.

              V 6 letech počítám, že bude mít 24". Má na čtyřech a půl letech 115cm.

              0 0
      • pačes  

        ty B se závitem 14mm, váha páru 195g, kluzná, tedy bez ložisek, ale točí se obstojně

        https://vi.aliexpress.com/…6560084.html?…

        1 0
    • Mirapro  

      Má někdo tip jako alternativu k Kubikes 20s Trail (od cca 105cm), jde mě o to než pořídím jestli pro malé dítě existuje něco s kotoučovými brzdami s váhou do 8 kg a od 105 cm

      Diky

      0 0
      • tompca  

        Neexistuje, i ten Kubikes 20s trail bude se 105 cm hodně na hraně, záleží i na délce vnitřní nohy.

        0 0
        • Mirapro  

          Se 105 cm je kolo OK. Ten rám je oproti ostatním malý, jiný jsem nenašel.

          0 0
          • pačes  

            Prodávám Orbeu Race 20 v TOP stavu s dost nízkým rámem, ale nemá kotouče, zato vidli s 65mm zdvihu a váhu 6,995kg

            0 0
            • Mirapro  

              Díky, váha super ale reach a stack odpovídá mnohem větší 20 než Kubikes.

              0 0
            • kocers  

              Ta vidlice tam je dost brutální. A navíc s těma úzkýma pláštěma. Ta vidle je originál a nebo domácí výroba? Vypadá to na spodek z 24", ale vrchní nohy minimálně ze 160mm vidle :-)

              1 0
          • tompca  

            Menší se také, aspoň v ČR žádný neprodává, oproti ostatní konkurenci má níže střed o cca. 2cm.

            1 0
    • sorak  

      Posilam do sveta nasi 20tku, kdyby nahodou mel nekdo zajem:

      https://bike-forum.cz/…a-matts-j-20

      0 0
    • cubista  

      https://www.amuletbikes.cz/…tska-kola-20

      Ve vlákně už se o Amuletu psalo, ale máte někdo nějaké nové zkušenosti? Vnučka má teď v březnu 6 let a bude potřebovat velikost 20 namísto 16, která už je jí malá. Nejezdí žádné divočiny, spíše naopak se trochu bojí, takže používané to bude na zpevněných cestách. Zdá se mi to dobrý v poměru cena/výkon na to, co potřebuje.

      0 0
      • obok  

        Nový model má už kratší kliky. Řazení jé páčkové. Zpracování super. Zatím stačilo vyměnit jen pláště. Za mě super kolo v poměru cena/výkon. Syn přesedlal ze 16tky a nedělalo mu to žádný problém. Naopak si pochvaluje hydraulické brzdy.

        0 0
        • cubista  

          Díky.

          0 0
        • cubista  

          Ještě jedna otázka. Jak si kluk zvyknul na páčkové řazení? Netuším, zda je pro děti lepší řazení páčkové nebo gripshift. Já měl vždy páčkové, když jsem si někdy půjčil kolo s gripshiftem, tak se mi to nelíbilo. A vnučka má 16 kolo bez přehazovačky.

          0 0
          • oddie  

            U mě byly 20" s gripshiftem, na první vyzkoušení na 24" páčky moc nechtěli, asi síla zvyku, tak říkám, ať na tom chvilku jezdí, že to pak předělám, ale teď nemám narychlo čas, za tejden už nic předělávat nechtěli a dneska už jen páčky.

            0 0
            • cubista  

              Asi je to o zvyku. Neměl by být problém, když začne napoprvé s páčkami.

              0 0
              • gaven  

                Já šel rovnou na páčky.

                Gripshift mi přišel jako výběhová záležitost a chtěl jsem ať si zvyká od začátku na jeden systém.

                Protáčecí grip mi přijde jako ne moc dobrý koncept obecně, natož pro dítě, které občas zpanikaří.

                0 0
          • obok  

            Gripshift jsme zkoušeli a neutočil ho. Za mě jednoznačně páčky.

            0 0
          • Auditor  

            Na 20" gripshift, pak jsem zkusil pářky, ty chlapec urval (prostě je promáčk) .. .na 24" přechod z gripshiftu na páčky… první jízda se soustředil, teď bezproblémově.

            EDIT – jo, pozdě :D

            0 0
        • cubista  

          Objednáno, díky všem za konzultaci. Kombinace výbava, hmotnost a cena vynikající.

          0 0
      • Vojtas  

        Máme tomcat 20 sh, s veckama, gripshift. Kupoval sem jiny plaste, gripshift asi taky nahradi packy, protoze i kdyz se furt houpe na hrazde, tak to neutoci, holka 5,5r. Nelibi se mi taky nesymetrie uchopu riditek. Gripshift je moc tlustej tak riditka drzi na kraji, ale nalevo je drzi jak to vyjde…

        S plastema Billy bonkers i stojankem kterej neco pridal jsme na vaze cca 8 kg, vazeno bez svetel.

        0 0
    • Alfons na kole  

      Ahoj, taky jsem se dostal do situace, kdy je dcera zralá na výměnu kola. Hledám nějakou asi trochu větší (?) 20. Má cca 120, nohu 52 cm, odjezdila Kubikes 16, ale už na ní vypadá jak medvěd v cirkuse, tak je potřeba něco většího. Žádnej extra jezdec není, ale už bych jí rád letos vytáhl na nějaké delší cyklovýlety. V nejužším výběru jsou Kubikes 20L, který je na bazaru cca za 9k. Nebo Sup Fly 20, který nový (2022) seženu teď v akci taky za 9k, což je lákavé. Někdo tu psal, že Fly má zpočátku tuhé řazení a je třeba ho dost upravovat, aby bylo ok. Je to pravda? Protože to já dělat nebudu, neb tomu nerozumím, raději bych kolo koupil a jen hustil duše.

      Díky za postřehy a ať se daří.

      0 0
      • oddie  

        Kubikes 20L má tak akorát na sezónu, příští rok budete kupovat 24". Sup Fly je takový nízký jezevčík, ten jí ve 20" bude malý možná už teď, tam už by to bylo skoro na vyzkoušení 24" rovnou.

        0 0
        • DDDD  

          S touhle výškou ji bude 24" Beany zero.

          0 0
          • Alfons na kole  

            A tam jsou potřeba nějaké dodatečné úpravy/výměny?

            0 0
            • DDDD  

              Max pláště, nejsou moc do terénu, ale to spíš záleží kde jezdi

              1 0
              • Tatut  

                souhlasím, vidím to podobně ale tazatel píše, že raději by jel delší cyklovýlet takže pokud zvolí asfaltovou cyklostezku tak ty pláště jsou na to úplně ideální!

                0 0
          • Alfons na kole  

            To Beany Zero vypadá moc pěkně, má i páčky místo grip shiftu. Jen teda v bazaru nikde není. Ještě mi z těch 24 vychází Kubikes 24S. Ideálně se asi stavíme někde v obchodě a okouknem, jaká velikost by byla nejlepší.

            Každopádně díky za tip.

            0 0
        • Alfons na kole  

          Měli jsme doma Specialized Hot Rock 24 (který jsem naštěstí prodal) a i při nejnižší sedlovce to bylo k zemi ještě dost daleko. Ať je to klidně na rok, prodám ho za podobné peníze a koupím jiné. Přitom o tom Sup Fly píšou, že je až do devíti let. Což je mi jasné, že je blbost. Leda možná při nějaké vadě růstu.

          0 0
          • oddie  

            Ty dětské spešly jsou katastrofa, podle toho to nejde moc posuzovat. Jinak údajem prodejců o věku bych se moc neřídil, leckdy tam maj úplné nesmysly. Jinak 20L jsem měl pro děti taky (Islu, což je s Kubikes velice podobné), jezdily na tom do těch zhruba 125cm. Ty nízké 24" – Sup Fly, Beany Zero – ale už klidně mohou sedět teď.

            0 0
    • cubista  

      Musím pochválit Kubasport z Prahy. Koupil jsem u nich Amulet 20 pro vnučku za dobrou cenu. Kolo přišlo v originál krabici od výrobce a bohužel byla překlesaná brzdová hadička zadní brzdy. Hned druhý den poslali nové kolo a původní si převzal dopravce k vrácení. Kolo musí ještě vnučka vyzkoušet, dostane ho k narozkám, ale za rychlé řešení problému mohu prodejce pochválit již nyní.

      1 1
    • Pan.Fazole  

      Líbí se mi pro malou ten Amulet Youngster.

      Jediný co – ještě jí nejsou ani 4roky, ale už má 107cm a nohy 46,5cm. Bude to OK nevíte? Dle tý jejich tabulky by to snad mělo bejt od 105cm, ale radši bych když by mi to někdo potvrdil.

      Kolo jí baví, a na 20" kole kamarádky jezdila už skoro před rokem (když sem jí pomoh nasednout a sesednout).

      a pak samozřejmě největší problém bude barva, budu muset zase shánět aspoň růžový pláště a gripy :)

      0 0
      • Mamut  

        Moje skusenosti s dcerami(ale ine deti to mozu mat inak) su, ze ked sa to dobre nazve a vychvali, ake je to lahke a skvele, tak na farbe nezalezi. Bike moze byt aj hnedy, ak ho nazves „anakonda“. Moja starsia ma zeleno-zlte Beany, nazvala si ho „sarance“ a dalsie idelane pozaduje v rovnakej farbe. Zohnal som biele RB, takze smola, ale aspon som na Ali zohnal velku nalepku lucneho konika, takze uz mam odsuhlasene, ze ju tam nalepime a zase to bude „sarance“.

        0 0
        • rimuln  

          Presne. Dcera to same. Kdyz jsme kupovali kdysi jeji 20. Tak jsme byli primo v Core v Dehylove u Dusana. No a prvni co tak pry ruzove kolo atd. My ji vysvetlovali, ze to je sice hezke, ale ze po ni to kolo pak bude mit braska a na ruzovem jezdit nebude. A zda se ji libi jina barva. Ona ze jo, ze se ji libi i to oranzove. To ruzove kolo ma ale „kytickovane“ ruzovo bile sedlo. Takze kdyz Dusan rekl, ze neni problem dat to sedlo na to oranzove kolo. Tak bylo vse ok. Mladsimu jsme akorat pak koupili nove sedlo a win win.

          1 0
      • Simpi  

        náš na tom jezdí od 107, dělku nohou už nevím, a bylo to v pohodě.

        0 0
    • sorak  

      Mel bych k dispozici upgrade sadu na decko-kolo:

      • prepletene 20" kola na nabojich ARC, draty 1,8mm, Alu niple, polovicni pocet dratu, elox vybledly, loziska jak nova
      • 8speed kazetu 11–34 (maly najezd, ale uz trochu osuntela)
      • radici packu pro 8rychlosti

      Mel jsem puvodne na Meride Matts J20+, kde z vyroby bylo sroubovaci 7mi kolecko 14–34 s velky skokem mezi 6 a 7mym, pred prodejem jsem uvadel do puvodniho stavu bo novy kupujici nemel o upravy zajem.

      Predstava o cene – zaplety 1300,–, kazeta 200,–, razeni 100,–

      Pri odberu najednou 1500,–

      0 0
    • Kemis  

      Ahoj, neválí se někomu doma obyč.dětské pedály po upgradu na lepší, něco jako AUTHOR APD-522-JUNIOR. Budu posílat do světa nipper core 20 a jeden pedál mám prdlý, tak bych to rád vyměnil. Kdyžtak do zprávy..děkuji

      0 0
    • Franta1984  

      Prosím o radu kolo 20" pro dceru (5 let, 120 cm). Aktuálně jezdí na Woom 3 ale už je ji malé. Jezdí rekreačně, silnice, polní a lesni zpevněné cesty. Mám vybráno:

      Woom 4

      CORE NIPPER 20" AL, REVO-6, CHROMOVANÝ RŮŽOVÝ 7.5KG

      Díky za každou radu a názor.

      0 0
      • Velomiwookie  

        Woom 4 nebrat, dcera ani deti 2 dalsich kamaradu neutahnout ten podelanej gripshift, ted tomprekopavam na packu. Doporucuju zkusit predem nebo rovnou vyskrtnout z vyberu

        0 0
        • Tatut  

          Souhlas

          Woom Off nebo třeba Beany mají páčky.

          0 0
          • Velomiwookie  

            za 120 korun to jde vyresit, plus nejake gripy teda jeste

            https://www.mtbiker.cz/…p143475.html

            0 1
            • duk  

              Jo, tuhle páčku máme na Beany, kvalita teda na úrovni hračkářství, ale zatím funguje a co je super, že jde opravdu zlehka a už ve čtyřech letech jí mladej bez problému utáh a to jsem měl u něj trochu obavu, protože ručičky měl slaboučký :-)

              0 0
              • DDDD  

                Jedno dítě odjezdilo a žádný problém nebyl. Naopak to vypadá na repas obou nábojů. Což mě trochu překvapilo, v kontextu toho, kolik váží a na kole odjela. Kdybych takhle měl řešil svoje kola, tak nejezdim a servisuju

                0 0
                • Mamut  

                  Kupil som Beany 16" aj 20". Obe mali prilis utiahnute a prilis suche naboje. Takze otvorit, domazat, nastavit.

                  Napriek strasnym kecom, ako je to kvalitne poskladane, som mal skor pocit, ze prote nasypali do krabice vsetky komponenty a cestou ku mne odmov sa to nahodou utriaslo do podoby biku. Ked som to chcel mat na slusnom standarde a nastavene tak, aby to 3 rocne (a v 2. pripade 5 rocne) decko dokazalo jazdit a ovladat, tak som musel v podstate sahnut na vsetko a mazat a nastavovat. Docentrovat, nastavit naboje, skratit prilis dlhe bowdeny, vymenit koncovky bowdenov s prilis malym vonkajsim priemerom, takze bowdeny sedeli v navarkach pod uhlom a lanko o ne drhlo, nastavit pruziny na brzdach, nastavit brzdove botky na brzdach atd atd.

                  Po Kubikes je to asi stale najlepsi bike pre ne-skladacov, ale pocitat s tym vsetkym, alebo si vyhradit este 2000Kc a strcit to do servisu, ktory nema tendenciu flakat svoju pracu.

                  2 0
                  • Andrzej  

                    Mame od nich 24", kupovanou asi v r. 2022, a daval jsem to dohromady tak 2 hodiny. Pak jsem jim tam i volal a popsal ty spatne veci. Podekoval mi za zpetnou vazbu. Asi jim to vydelava dost penez i tak… Naboje fakt hrozne, u zadniho cekam kdy se to rozsype, podle zvuku ktere to vydava. Ale jezdi se na tom malo, takze vydrz nemuzu hodnotit.

                    0 0
      • DDDD  

        S touhle výškou ji bude Beany 24, woom jedině off.

        0 0
        • Franta1984  

          Woom OFF je pěkný, ale na ježdění po silnici kolem baráku trochu moc MTB a cenově už je dost vysoko. 24" nechci, chci kolo které ji bude akorát, tudíž 20". Počítám s tím že bude na jednu sezonu a příští rok 24".

          1 0
          • DDDD  

            Beany je od 115, takže se 120 ji akorát bude. Na ježdění okolo baráku skoro lepší, pojede lip jak 20".

            0 0
    • Simpi  

      Tak jsem na Amuletu vyměnil gripshift za páčky z Ali. Nevíte, jde sundat ten číselník? Zabírá hroznýho místa a brzdová páčka je pak zbytečně daleko

      0 0
    • exBURN  

      Jen bych dodal že není k zahození pells rocket 20. Dcera je z něj nadšená kvuli barvě a kupoval jsem teď v akci za 8990,– Má dobré osazení – řazení páčkama a kevlar pláště. Sestavené bylo taky dobře

      2 0
      • pee.tr  

        Pěkné. Na jak vysokou postavu je na fotce nastaveno? Dcera má 117cm a jezdí ještě na Woom 16", ale už by to chtělo změnu.

        0 0
    • exBURN  

      Dcera je malinká, má 5 a půl, ale neměřil jsem. Má dost sníženou sedlovku bo potřebuje ze sedla došáhnout na zem jinak se bojí. Doma ji změřím, ale bude to asi mín než 117cm.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.