• Rootan

    Ahoj,

    Prosím o radu. Vybíráme dceři nové kolo a uvažujeme nad vhodnou velikostí. Loňský rok odjezdila na 12", ale letos už je opravdu malé – dcerka nám povyrostla na 115 cm (4,5 let).

    A teď řešíme, jestli vzít ještě 16" nebo vzít raději rovnou 18"?

    Řešili jste toto dilema někdo? Jak jste se rozhodli?

    Díky moc :-)

    0 0
    • Al Stra  

      nebude to už spíš na 20? začal bych návštěvou dobré cyklo prodejny…

      0 0
    •  

      Tak moji dceri je taky ted 4,5 a lonsky rok taktez dokodrcala 12" a mam ji stejne vysokou. 16" by bylo akorat 20" jeste dost velky, ja se stestim sehnal 18" starej favorit a je to pro ni na hrane. Kdyz jede je to ok , ale blbe dosahne na zem. Pocitej taky ze 18" kol je jak safranu ,jestli se vubec jeste delaj. Jestli bydlis poblis Upice muzete prijet zkusit.

      0 0
    • ladiki  

      Vzal bych 16" po inzerátech. Lepší se holka rozjezdí. U většího 18" se ji to nemusí líbit a znechutí se to. Raději 16" na 1 rok, než velké se kterým bude zápasit.....

      0 0
    • zdenek007  

      16" bude možná malá. Syn (v dubnu bude mít 5, asi 115cm) na ní jezdil už vloni a letos bude mít 20".

      0 0
    • detoxy  

      Šel bych taky do 16. Udělal jsem něco podobného u syna (dostal předčasně 24, přes štangli dosáhnul jen na špičkách). První půlrok dost padal, hlavně v nečekaných situacích, kdy byl zvyklý, že ze sedla dosáhne na zem. Ale naštěstí na krátké vyjížďky po vesnici jsme měli 16. U menšího dítěte, míň vyježděného a navíc holky takové problémy můžou spíš odradit.

      0 0
      • Lišák  

        kdy byl zvyklý, že ze sedla dosáhne na zem.

        Pokud ze sedla dosáhne na zem, tak ho má moc nízko a při šlapání ho musí začít brzy bolet nohy. Bych řekl.

        0 0
    • Le Corbusier  

      Na úvod bych tě chtěl upozornit že rozměr kol 18" se pro dětská kola nepoužívá. Takže se bavíme o 16" a 20" kolech.

      Co se výběru týče – radil bych radši jít do 16" byť by to bylo jen na jeden rok. Koupíš na bazaru jeté a skoro stejné peníze prodáš. Opravdu nemá cenu kazit dítěti radost z ježdění tím, že mu koupíš velké kolo na kterém bude nejisté, bude se mu blbě ovládat a ze kterého bude padat. Ale chce to vyzkoušet – třeba dá 20" v pohodě.

      0 0
      • oddie  

        Např.: http://e-shop.leaderfox.cz/…2000101.aspx

        Ne že bych jej doporučoval, to ani náhodou, ale pár výrobců dětská kola na 18" dělá.

        0 0
        • vpa007  

          jo, 18" kola existujou, ale je to docela „nestandardní“ velikost, většina dostupných kol je 16" a 20"… sám to tak s děckama mám, malá bude mít na jaře 4,5r a tak ji hodlám posadit už na 16" i přesto, že máme malý 12" kolečko Pidappi… a z 16" je bezproblémový přestup na 20"

          0 0
          • oddie  

            Ony jsou i docela rozdíly mezi číselně stejnými velikostmi. Belter 16" je třeba prakticky stejně velký jako 14" Leader Fox (který je ale zároveň o 2,5kg těžší a děcko s ním podstatně více zápasí). Isla dělá dvě velikosti 20", ta menší S je menší než 20" ingoty z běžné produkce, atd. Chce si to vyzkoušet.

            0 0
            • Le Corbusier  

              To je pravda. Je neuvěřitelné jaké jsou rozdíly ve velikosti rámu – Já koupil dceři kolo s koly 24" a pak zjistil že je stejně dlouhé jako předešlé 20". Rám byl 11", Měl jem v ruce Superior který byl o 5cm delší!. Ale aspoň jí moc dlouho nevydrží a budu moct řešit další kolo:)

              0 0
        • Le Corbusier  

          No jo no – to jsem čekal něco takovýho;) Ale rozšířené to zdaleka není.

          0 0
    • libisenuj  

      Ja bych se jako nekteri zde primlouval za 20"…nas mlady na ni zacal jezdit od 117cm a nebyl vubec problem. Od 130cm ma 24" a taky bez problemu…v lete sem ho hnal 50km na dvacitce a uz mel chudak toho malyho kola plny zuby…a to meril tech 130cm.

      0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      OT

      Ještěže si jsou schopny děti dát kolena až pod bradu a ještě při tom jet na kole. (Fotka z oficiálních stránek ČEZ Bike Prague 2016.)

      0 0
    • Smazaný účet  

      Kdysi jsme to řešili a koupili 18. Kluk přešel z 12, 16 by mu dlouho nevydržela. Pak z 18 na 24. Dcerka možná z 18 bude muset eště s mezistupněm na 20. Je to individuální, záleží na jak dlouho by to mělo být, jestli to pak využijí sourozenci…

      0 0
    •  

      Mam stejne starou holku na k vanocum jsem ji postavil na letosek starého favorita 18" a je to opravdu na hrane nedosahne na zem ale jezdit na nem umí, presto jsem na rychlo sehnal 16" a mam klid.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.