• Forester

    Zdravím,

    díval jsem se na nějaké vlákna ohledně navigací, ale řeší se tam spíš konkrétní trable s jednotlivými přístroji.

    Rozhoduji se o koupi nějaké mapové GPS. Základní úkony, které od navigace bude chtít, tak je navigovat po předem připravené cestě (doma) a případně nalezení trasy (navigace) – nouzovka.

    Používám samostatný sporttester Polar 800Cx s kompletní sadou senzorů (rychlost, kadence, GPS, běh). Pokud by ta GPS navigace uměla pracovat s těmito čidli, tak jedině plus. Pokud ne, tak bych vozil oboje.

    Narazil jsem na Holux Funtrek 132 nebo Garmin Edge 810 (ten už je za ranec). Ale nemám s tímto typem přístrojů zkušenosti.

    Dát za to 10 tis. už je docela ranec a pro mě strop.

    Jinak, budu to používat na bike i silničku (CX) a musí to mít držák na představec.

    Uvažoval jsem i o mobilu, asi by to bylo nejlacinější řešení, ale jen do prvního pádu.

    0 0
    • tpm_slee  

      jediný problém bude nekompatibilita Polar čidel vs. vybíraná navigace, Holux i Gramin podporují ANT+, což Polar nemá..

      Jinak bych volil jako navigaci Holuxe a čidla ANT+ od Garminu..hodně bych zvažoval o čidlech kadence a rychlosti, dle mne zbytečné když máš GPS..

      Pak by ses v klidu vešel tak do 7 tis.

      0 0
      • Forester  

        díky za info ohledně těch čidel. To jsem myslel, že to mají vyřešeno lépe.

        No, řešením je také pouze samostatná navigace bez sporttesteru, ale tam možnosti neznám vůbec. Vozil bych dva budíky jako kdysi :-) (tachometr a sporttester)

        0 0
        • black.horse  

          Skoro včechny GPS tacháče Ti nahradí Sporttester… prodat Polara a koupit jednu věc, co umí vše (GPS + tepy). Třeba Edge800/810/1000 nebo něco od Polaru, pokud je máš rád, naštěstí Polar už taky má GPS výrobky.

          0 0
          • black.horse  

            Omlouvám se za drobnou mystifikaci, měl jsem na mysli Polar V650 a ten neumí klasické mapové navádění na přístroji, jen GPS záznam :-(

            0 0
          • Forester  

            co jsem se dočetl, tak u Garminu většina kritizuje ty mapové podklady.

            mě zaujal ten Holux, má větší displej i rozlišení. zkusím se na něj někde podívat naživo.

            jak je to při běhu. tom se asi nedá připnout na ruku, bych ji musel mít jako Arnold.

            a co aplikace a práce s nimi? U Polara jsem si zvykl jak na desktop, tak tu webovou.

            0 0
            • black.horse  

              To je na výrazně delší povídání než se mi chce psát, na BF v historii něco najdeš a výborné recenze nejen na garmin tady

              Aspoň stručně: Mapové podklady u Garmina mi nějak nevadí, používám Edge 800 a využil jsem jak na silnici tak v terénu. Podle předem připravené trasy se dá jet i bez mapy, kolikrát je z principu snažší sledovat jen čáru na bílé ploše než koukat na obrázek mapy, ale problém jsem neměl. Větší problém je dle mě obecně GPS technologie, kdy v hustých lesích a sklaách je slabý signál a klesá přesnost, což je problém spíše u neprostupných míst, třeba ve skalách a lesích Českého ráje jsem se setkal s odchylkou 50m, což Tě může poslat o odbočku vedle, ale tím bude trpět každá GPS. Velký displej a rozlišení bude zase v rozporu s životností baterie, kterou to chce mít dle mě aspoň 8hod, kvůli celodenním švihům, ale je to komfortnější, uznávám. Konkrétně Edge modelová řada jde připnout na ruku stejně jako edge800 otočená o 90° takhle jsem s tím naběhal pár stovek kilometrů, podle mapy jsem párkrát běžel i v terénu v neznámé krajině. Aplikace je plně zdarma implicitní od Garminu a dále soubor *.FIT jakožto výstup té krabičky berou skoro všechny tréninkové app – Endomondo, Neotrack, Strava, trainingpeaks, Sportstracker a mnoho dalších různých kvalit a míry podrobnosti analýzy.

              0 0
              • Alesklouda  

                Ahoj přihřeju si polívčičku má někdo zkušennosti s tímto zařízením ?? díky

                Sigma ROX 10.0 GPS

                0 0
                • Breakpain  

                  Kdybych nechtěl navigaci .. líbil by se mi, mám ROX 9.1, ale přijde mi, že když už do toho člověk leje takové peníze … tak už je lepší připlatit a vzít si navigaci … Minimálně pro mě je to super věc – já s mapou trefím leda tak do pr** a možná ani tam ne :).

                  0 0
              • Forester  

                moc díky za report!

                nějaké ty recenze tady na bf jsem přečetl. ještě musím dočíst co jsi postnul.

                obecně jsem pochopil, že si hodně lidí stěžuje na vektorové podklady obecně a naopak chválí rastrové, co jsou třeba u toho Holuxe. Z logiky věci je to sice trochu divné, ale uživatelé asi vědí, co píší.

                Co se týče obecně technologie GPS, ty věci jsou mi celkem jasné.

                Rozhoduji se mezi lowcost řešením Holux 132 nebo Garminem. Když prodám svoji Polar sadu, tak to zase nebude taková darda.

                Dnes se zajdu podívat na ten Garmin a pak někde zkusím ten Holux a uvidím.

                0 0
                • black.horse  

                  Zajdi se kouknout a koukni i na podporované SW, ono je taky otázka, co je pro Tebe priorita, zda mít hezkou líbivou mapu na koukání a nebo přístroj, z něhož si data mohu vyexportovat do nějakého tréninkového deníku. Pro mě je třeba ten deník důležitejší než vlastní mapové navigování, proto bych si toto ověřil jako první. Já zůstávám u Garmina právě kvůli těm záznamům, má přístroje pro kolo, běh i plavání a vše na jedné aplikaci, proto mu řadu chyb a nedostatků odpustím, protože každé platforma má svoje chyby i nedostatky, otázka je co jsou priority.

                  PS.já dřív taky užíval pár let Polar (konkrétně CS400) a offline PolarProTrainer mi dodnes přijde jako jedna z nej aplikací k tréninku, přešel jsem kdysi právě kvůli GPS.

                  0 0
                  • tpm_slee  

                    Ale co popisuješ, export zvládne Holux taky a používání online deníků kam se exportují gpx údaje je bezplatné a lze to i z Holuxu a odkudkoliv jinak..třeba garmin connect další..

                    0 0
                    • black.horse  

                      Tak to je fajn, že to umí, aspoň je to konkurence schopné:-) já nepsal, že ne, jen, že kdybych o tom přístroji uvažoval, tak tohle si zjistím jako první.

                      0 0
                    • MaPa  

                      každý gps logger umí export.

                      náznak schovaný za black.horsovým příspěvkem ale je, že třeba u garminu stačí přístroj připojit ke kompu, nezabývat se pronikáním do nějakých složek, ale v deníku (webovém, off-linovém, atd.) dát „importovat“ a automaticky se odfiltrují již importované aktivity. V deníku pak nové záznamy jen otaguješ, přístroj odpojíš a máš hotovo.

                      ono se to nezdá, ale při používání x-krát týdně je ten komfort rychle znát. navigace na mapě přímo v přístroji je hezká věc, ale kolikrát za rok jí potřebuješ přímo při jízdě? Z mých sedmi let jízdy s různými gps zařízeními (vždy na řidítkách) mám podobné pocity jako on – stačí mi nemapová gps-ka (jen slepá mapa s předpřipravenou trasou), v případě kdy potřebuju mapu na přeplánování nebo návrat nebo něco podobného už stejně stojím a můžu to řešit nad papírem, mobilem nebo mapou u rozcestníku… ale každý to má jiné. a těch specialit co jeden přístroj dělá lépe než jiný je taková paleta, že se to tady na b-f snad ani nedá rychle popsat, protože nikdy nevíš v čem jsou priority tázajícího se… a když už si je on ujasní, většinou mu vypadnou jeden, dva přístroje, na ty se jde kouknout a vybere si i bez b-f.

                      0 0
                      • Forester  

                        tak nějak žiju v tom, že ovládání programů, který popisuješ je +/- stejné u všech.

                        zkusím ještě pohledat na netu, je fakt, že když s tím člověk dělá trochu více, tak uživatelský komfort je potřeba. V tomto ohledu jsem spokojenej s řešením od Polaru. Škoda, že Polar nemá žádnou mapovou GPS :-(.

                        0 0
                  • Forester  

                    tak jsem včera zašel a viděl. Stavil jsem se v Letňanech, tak to vypadá jako Garmin obchod.

                    Zkoušel jsem 810 i 1000. Je fakt, že zobrazení map na 810 je fakt mizerný. Dovedl bych si představit tu 1000, ale 15 do toho nedám.

                    Zatím jsem dospěl k tomu, že si nechám kompletní sadu Polaru co mám a k tomu přikoupím nějakou mapovou GPS. Doporučoval mi tam Oregon, ale za cenu cca 10 mi už nepřijde takový rozdíl od té Edge 1000.

                    Takže nejspíš zkusím ten Holux 132, zatím jako mapovou GPS, vyzkouším a když to půjde, časem dokoupím Garmin senzory (viz doporučení výše) a nakonec i ten Garmin Edge :-). Půjdu postupnými kroky :-).

                    Než jsem dospěl k Polaru, prošel jsem si cestu od VDO 12.6, HAC 4Pro a Hac 5. Je fakt, že programy k Hac 4 i 5 byly teda otřesný a člověku nestačil jeden, ale musel používat 2, resp. 3. Takže uživatelský komfort skoro 0.

                    0 0
                    • black.horse  

                      Uff, mě postupná cesta přijde zbytečně drahá, ale podle popisu a specifikace si říkám, že by Ti klidně ten Holux mohl stačit jako cílový stav. Umí to záznam, mapu, tepy, výškoměr, tak proč by ne? A kolega vedle uvádí, že i výstupní GPX soubor je OK. Tak pokud nechceš zbytečně investovat, tak proč ne? Rozhodně je to zajímavé zařízení…

                      0 0
                      • Breakpain  

                        Z toho, co pises mi plyne, ze o tom neco vis. Jake duvody by Te presvedcily, abys vzal Garmin, kdyz navigace je nutnost (mineno bez navigace NE)?

                        0 0
                        • black.horse  

                          Ale já o tom nic nevím, resp. nemám osobní zkušenost s Holuxem jakožto relativně novou věcí, tak by bylo nefér posuzovat jen dle pár fotek na netu. Zatím jsem si z GPS zařízení prošel kromě GPS v mobilu jen Garminama konkrétně Oregon, Edge 500, Edge 800, 910XT a Fenix2. Funkčně podle letmého shlédnutí produktu proti Holuxu nic nemám, klidně jsem Ti ho i doporučil, zvláště pak pokud máš nějaký budget. U mě by neprošel už ze zcela drobného důvodu: design, rozměry, držák. Je to velký a obludný, držák je šílenej. Holux je konkurent spíše k Oregonu a jiným turistickým navigacím, nikoliv k malé sportovní sérii Edge. Tím, že máme doma z cyklistických Edge800 i 500 a chystám se na 1000 časem, tak vnímám pozitivně kompatibilitu držáků na všech kolech. Navíc, na silničce to vozím v tomhle držáku což je z hlediska uživatelského komfortu o autobus jinde. Ale to nemusí být pro řadu lidí podstatné důvody k investici. A co se týče ceny, Edge800 jsou koupil z bazaru, takže za stejný jako u Tebe nový Holux:-) vozím to na bajku a silnici, ale taky i občas na zápěstí při běhání nebo výletech, což s tou cihlou taky nepůjde pohodlně (běhání po nových trasách kvůli mapě, poslední měsíce jsem ho na známých trasách nahrazoval lehčí 910XT a teďka nově tím Fenixem2). Při užívání více přístrojů mi přijde praktičtější mít jednu platformu/výrobce, ale to není to rozhodně nutnost, jen můj názor. Garmin má taky svoje slabiny a není jich málo. Pokud ten Holux umí co je v popisu, je to opravdu poměrně zajímavá konkurence k Oregonu.

                          0 0
                          • Breakpain  

                            Diky za reakci. O par radku nize kolega pise, ze pri prehrani do deniku bude chybet zaznam tepu a kadence, neprenese se. Psal o starsi verzi, je tu nekdo, kdo tohle muze potvrdit / vyvratit u noveho Holuxe?

                            Budget je, ale radeji si pustim vice, nez pak zase menit. Mam Sigmu a tam to take nestalo malo … A ted musi vse pryc :-(

                            0 0
                            • Shaby  

                              Soubor GPX záznam tepů neumí, nehledě na přístroj, ikdyž ho exportuješ z Garmina. Tepy z Garmina jsou myslím ve FIT souboru. Největší výhoda Garmina je, že spousta programů má import přímo z ANT agenta a není nutný nějaký další export, a z něj si vezme všechna data, která obsahuje.

                              0 0
                              • MirkoCarver  

                                Mýlíš se, Oregon má v gpx souboru i tepovku. Přenáším si přes gpx soubor data do SportTracksu a tepovka tam je.

                                0 0
                                • Breakpain  

                                  A kadence?

                                  Hodíš mi link na nějaký tvůj záznam abych se koukl, jak vypadá „výsledek“ ?

                                  0 0
                                • Shaby  

                                  Ok, sorry za mystifikaci. Teď jsem trochu pohledal a novější specifikace gpx souboru fakt přenášejí i další údaje (tepy, kadenci, teplotu, apod.). Já ale když dám export gpx ze sporttracs, tak tepovku neobsahuje (import do ST jde přímo z ANT agenta).

                                  0 0
                                  • MaPa  

                                    samotný standardní gpx to neumí, data (kadence, tepovka aj) jdou přidat do extensions, ale musí s tím umět pracovat obě strany, ST například import umí, ale exportuje to bez

                                    0 0
              • Forester  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                0 0
            • Japhy  

              Tak mi ukaž jiné mapy s podrobností 1:5000 (jako podklad slouží SM 5). Rastrové mapy na nějaké hračičce ve které běží jako OS Windows Mobile 5.0 CE se s tím nedají srovnat. A že si někdo nedokáže přizpůsobit vzhled, to už je jeho problém.

              Jestli chce GPS jen na kolo a běhání, Edge. Jestli i do ruky na pěšo a nevadí cihla na řídítkách tak Oregon, jestli má hluboko do kapsy tak Dakota.

              0 0
      • Breakpain  

        Jak nahradíš pomocí GPS čidlo kadence?

        0 0
        • Forester  

          předpokládám, že nijak. Prodává se samostatný senzor kadence.

          0 0
    • milmat  

      Já mám Holux 130, starší a pomalejší model. A tady jsou moje postřehy. Dobrá je relativně cena a již zmíněná kompatibilita s ANT+. Výdrž bez podsvícení cca 8–10 hodin (Garmin by měl vydržet déle), na slunci je to celkem čitelné právě díky reflexnímu podkladu. Co je tragické jsou mapy – respektive Smartmaps SW. Nejprve SW ovládání je dělané snad na stylus, prstem to je horor. Mapy jsou rastrové = tváří se to jako papírová mapa, popisky se neumí otáčet. Navigace je omezená jen na cesty, popřípadě turistické značky. Polňačku tam nenaplánuješ (pokud tam nevede turistická značka). Malou útěchou je možné za jednorázový poplatek mít možnost používat kromě CZ map i OpenStreet mapy, ale je potřeba je nahrávat z webu Smartmaps. Plánovací SW funguje jen pod Windows, nefunguje v emulaci Windows pod Linux (Wine). Ale hlavně Holux nemá žádný portál, kam by šly záznamy nahrávat a analyzovat. Ano GPX nahraji třeba do Endomondo, ale nejsou tam přeneseny tepy, s kadencí si teď nejsem jistý. Aktualizace SW a map je krkolomná a pracná – není žádný SW, který by to zařídil na jeden klik.

      Takže jako ekonomická varinata Holux OK, ale tam je konkurence bazarový Garmin 8×0. V každém případě já teď pokukuji po Garminu Edge 1000 :-)

      0 0
      • Breakpain  

        Tak to diky za dulezity podnet !! Chci videt analyzu treninku – mapu, rychlost, tepy, kadenci atd … Z toho mi plyne, ze v kombinacii s navi jednoznacne Garmina.

        Za me dekuji, vcelku rychle to vyresilo me dilema :-D

        0 0
        • tpm_slee  

          tak ten Edge 1000, za tu cenu máš tři Holuxe, to je mazec..

          Jinak, každému vyhovuje něco jiného, já mám radši rastrové mapy, pořád vím kde jsme, i když mapa rotuje..plánování po polňačkách neumí ani Garmin, navíc cyklo turistickým plánování je rozhodně přesnější v Holuxu. V Holuxu je možnost plánovat i mimo značené cesty – tzv. funkcí neplánování, nebo si jde trasu vyklikat v mapě na PC..to že to nejde na Linuxu asi není třeba komentovat..

          Co se týká tepů atd, v Holuxu zobrazíš, pokud zaznemenáváš i v Holuxu, pak tepy, kadenci a atd. je možné si prohlédnout v přiloženém softu EZ tour Plus..to co jsem nezkoušel je export těchto informací někam ven do jiných služeb..

          0 0
          • black.horse  

            Ty primitivní „cenový“ výlevy si odpusť, z neznalosti srovnáváš neporovnatelný výrobky rozdílných vlastností a zaměření. Furt nechápu tu snahu srovnat s Edge, to je jiná třída výrobků, přímá konkurence jsou dle mě spíše outdoor řady Dakota/Oregon/Mon­tana. Edge je řekl bych úplně jinde i množstvím přidaných doplňkových funkcí, u Garminu to jsou dokonce plně oddělené divize a vyrábí to úplně jiné pracovní týmy. Krom toho, Edge má řadu jiných funkcí, které Holux nemá a za které se připlácí(spolupráce s mobilem přes BT, online tracking, připojení Wattmetrů, ovládání kamery – proti němu je Holux základní verze ořezaná na hlavní funce). Otázka je, zda to uživateli za ty peníze stojí nebo funkce navíc prsotě nevyužije a pak je totiž zbytečné investovat, to si musí zvážit každý sám dle svých potřeb. Co si pamatuju, tak GPX soubor v principu umí tepy a nadmořskou výšku, jen by to chtělo ověřit, že z toho Holuxu tam ta data jsou uložená a tedy to půjde přenést do nějakého tréninkového deníku.

            0 0
            • Breakpain  

              Pro mě je primární:

              zobrazit současně:

              • tepy
              • kadenci
              • rychlost
              • mapu
              • nadmořskou výšku

              a zároveň to musí umět navigovat – mám blbý orientační smysl, takže minimálně nouzovka typu „naveď mě z aktuální pozice domů“.

              Pár fičur navíc rád využiju, bez toho co jsem jmenoval se neobejdu a tam mi vychází prostě, že to umí Edge, Holux ne.

              Každopádně kolega zmiňoval 1000, já uvažuju o 810 … přijde mi zbytečné si připlácet … v mém případě.

              0 0
              • tpm_slee  

                Tepy, kadenci, rychlost i nadmořskou výšku Holux umí, klidně na jedné obrazovce – stačí si to nastavit.. i jak rychlost z čidla nebo GPS, nadmořskou barometrickou nebo z GPS

                viz: http://www.bikeandride.cz/…spolit-2.jpg

                A na mapu se přepneš stisknutím levého hardwarového tlačítka?

                http://www.bikeandride.cz/…32-start.jpg

                Navigace také bez problému..

                http://www.smartmaps.cz/…martMaps.png

                0 0
                • Breakpain  

                  Diky, proklikam to aztbudu doma. Jen aby nedoslo k mylce, vim, ze to umi, ale potrebuju, aby to umel i exportovat do treninkoveho deniku.

                  0 0
                  • milmat  

                    Já Holuxe (130) importuji do Endomonda přes GPX. GPS se přenese, ale tep a kadence ne. Ještě k Edge 1000: prý je v jeho SW dost chyb, takže s koupí moc nespěchám. Zároveň i jeho cena je pořád hodně vysoko.

                    0 0
                    • Breakpain  

                      Mas pravdu. Takze jsem vzal Garmina – edge. Chyby tam jsou a postupne je opravuji – trosku zvlastni :-o … Ale potreboval jsem. „logger“

                      0 0
                    • buricl  

                      Mám Holux 260 Pro a exportuji data z EZ Tour Plus přes GPX na Stravu. GPX obsahuje tep i kadenci, ale ve formátu, který Strava nenačte. Dal jsem dohromady postup, jak GPX upravit (bez změny dat samozřejmě) tak aby se tep i kadence na Stravě načetly:

                      http://www.bikeradar.com/…iewtopic.php?…

                      Předpokládám, že i pro jiné služby podobné Stravě by to mohlo zafungovat, ale nemám to vyzkoušeno.

                      0 0
        • tpm_slee  

          tak ten Edge 1000, za tu cenu máš tři Holuxe, to je mazec..

          Jinak, každému vyhovuje něco jiného, já mám radši rastrové mapy, pořád vím kde jsme, i když mapa rotuje..plánování po polňačkách neumí ani Garmin, navíc cyklo turistickým plánování je rozhodně přesnější v Holuxu. V Holuxu je možnost plánovat i mimo značené cesty – tzv. funkcí neplánování, nebo si jde trasu vyklikat v mapě na PC..to že to nejde na Linuxu asi není třeba komentovat..

          Co se týká tepů atd, v Holuxu zobrazíš, pokud zaznemenáváš i v Holuxu, pak tepy, kadenci a atd. je možné si prohlédnout v přiloženém softu EZ tour Plus..to co jsem nezkoušel je export těchto informací někam ven do jiných služeb..

          0 0
          • MirkoCarver  

            Garmin už umí routovat po polních cestách, bohužel ne po všech.

            0 0
            • sharkeeCZ  

              zneužiji vklákna k dotazu ohledně těchto naviudělátek. Plánuji si do konce roku/na jaře zakoupit novou cyklohračku od které bych rád následující schopnosti

              • kadenci
              • tepák (ideálně, který bude fungovat s tímto HR monitorem ( http://www.runtastic.com/…rate-monitor )
              • bude umět navigovat podle nahrané GPX trasy (stačí jenodboč/eď rovně)
              • bude umět konfigurovat obrazovky
              • použít až na 3 kola
              • barometrický výškoměr
              • analýzy jízd přes PC (včetně dat z kadence, tepáku,výškoměru)
              • ideálně exportovatelný do Runtasticu/En­domonda
              • ať je co nejlehčí a vejde se na předtavec, nebo s kvalitním držákempřed představec
              • baterie na 12 hodin
              • propojit s mobilem (BT) ideálně s identifikací příchozích hovorů(Android)
              • nabíjení i z USB

              které přístroje to mohou spl¡ovat? Předem všem díky za tipy

              0 0
              • BB  

                asi se bude lámat chleba na tom upozorňování na příchozí hovory, ale koukal jsem na Garmin Edge 1000 a ten by to měl umět.

                0 0
                • sharkeeCZ  

                  ten umí jen iOS

                  ta notifikace telefonů by byla fajn, ale zatím jsem nic nenašel (mimo fithodinek)

                  0 0
                  • koko0925  

                    Vypadá to, že v budoucnu to půjde i s Androidem a hlavně kdo máte 810ku, tak možná některé funkce z 1000ky přidají i tam.

                    http://translate.google.com/translate…

                    0 0
                  • black.horse  

                    ano, stejnou sviňárnu udělal Garmin i u hodinek Fenix2, BT spojení s mobilama zprovoznili nejdříve jen na iOS a pak dali zařízení do prodeje s tím, že Android bude v některé z aktualizací FW… to mi přijde jako svinstvo, protože se to od nich nikde v materiálech a ani při prodeji nedozvíš, honí uzávěrky na uvedení do prodeje a vydávají nehotové produkty:-/

                    0 0
                    • sharkeeCZ  

                      asi je to otazka preferenci majoritniho trhu. Pokud je majoritou US, pak chapu zamereni na iOS. Ale neznam zakaznickou strukturu Garminu.

                      0 0
                      • black.horse  

                        To máš pravdu, já ten postup taky celkem chápu, ale třeba když jsem přecházel z 910XT na Fenix2, tak Livetracking přes BT bylo pro mě jednou s věcí, s kterou jsem počítal a kromě recenze třetí strany, jsem se to nikde nedozvěděl ze strany Garmina. Ani web, ani prodavač, ticho po pěšině, vadí mi přístup… mají na rovinu varovat, nemáme, doděláme během 1/2roku. Hotovo, jasná situace a vyřešeno.

                        0 0
                        • sharkeeCZ  

                          bude umět Garmin připojit ten tepák od Runtasticu? Asi jo, nebo ne?

                          Jinak souhlas, není nic hošho než špatný přístup k zákazníkům

                          0 0
                          • black.horse  

                            Garmin používá pro čidla a senzory ANT+ Ten pás jede na BT. Takže dle mě nebudou spolupracovat.

                            0 0
    • Forester  

      Dneska jsem si od kolegy zapůjčil Garmina 800, tak ho vyzkouším. Nahrál jsem si tam trasu domů. Jde mi o to, vyzkoušet si tu navigaci. Ty sportovní funkce budou +/- stejné jako u mého Polaru.

      Pak se rozhodnu, do čeho půjdu :-).

      Na cyklobazaru byla za dobrou cenu 810, bohužel už je pryč.

      0 0
      • Forester  

        jak probíhá diskuse, black.horse mě celkem znejistěl :-).

        celkem by mě zajímalo, za kolik prodám toho Polara 800Cx s kompletní sadou čidel (rychlost, kadence, běh, hrudní pás a GPS), pokud bych se rozhodl jít do toho Garmina. Pokud to bude Holux, prodávat nemusím nic. Ani nebudu vzpomínat, kolik to stalo :-).

        0 0
        • black.horse  

          Jak to? Kvůli té integraci BlueTooth a u Android zařízení? :-) Tak to prostě je s touhle funkcí na notifikace hovorů/SMS, jen to říkám na plnou hubu, všude jinde se o tom spíše mlčí… jinak na tom webu http://www.dcrainmaker.com/ najdeš recenze poměrně podrobné i včetně negativ. Taky proto jsem někde výše říkal, že i Garmin má svoje mouchy… Nikde nejsou jen pozitiva a nejhorší je, že jak obecně koukám na vývoj spotřební elektroniky, tak v tomhle konzumním pojetím celý svět míří spíše do řiti než kamkoliv jinam :-( sere se na kvalitu, musí to bejt rychle a levně a zbytek se dožene marketingem…

          0 0
      • koko0925  

        Jak už jsem psal v jiným vlákně, ta 800ka je lepší. 810ku jsem prodal a vrátil se zpět k 800.

        0 0
    • natureman42  

      Mrkni ještě do tohohle vlakna o navigacich TEASI :

      http://www.bike-forum.cz/…e-teasi.html#…

      0 0
    • Forester  

      tak jsem si půjčil Garmin Edge 800 od kolegy, nahrál mi tam trasu domů a zkoušel jsem. použil jsem držák na představec.

      Musím říct, že jsem byl celkem zklamaný.

      Teď už vím, že držák na představec je pro mě nepoužitelný, musel jsem se pořád sklánět a v některých momentech jsem stejně nic neviděl (sluníčko a nekvalitní displej).

      Pokud se displej použije pouze pro zobrazení informací ze sporttesteru, je to paráda. Data jsou velká, vše je vidět moc hezky. U Polaru to je taky dobrý, ale displej je násobně menší, takže to nebude nikdy tak dobrý.

      Pokud si zobrazím navigaci, už je to horší. Barvy na displeji splývají.

      GPS je hodně nepřesná. Minimálně v porovnání s čidlem Polar G3. Jel jsem po silnici 2.třídy, lesem pod korunami stromů. Odchylka Polaru a Garminu cca 40 metrů. Když byl na jedné straně les a pak louka, odchylka se snížila na cca 10m, při volném obzoru byl výstup totožný. Doma jsem se ještě jednou díval na data z Polaru a ten přesně seděl na silnici.

      Kdybych si dnes kupoval nový sporttester, neváhal bych a vzal toho Garmina. Ale když už mám Polara s kompletní sadou snímačů, nevyplatí se mi to a ještě bych si koupil nižší kvalitu GPS.

      On to tedy píše i Garmin, že ta 800/810 je především sporttester a doplňkově navigace a mohu to jen potvrdit :-).

      Takže budu hledat dál a spíš mezi navigacemi.

      0 0
      • Breakpain  

        Na cem jsi jel? Na navigaci je lepsi ten predsazeny drzak na riditkb :-)

        0 0
        • Forester  

          na silničce, resp. CX :-). Ten držák je to nejmenší, to se dá vyřešit koupí jiného.

          Problémem je ta funkčnost, tedy dle mého spíše nefunkčnost GPS (viz výše).

          0 0
          • black.horse  

            Tak pak hlavně dej vědět u čeho a s jakým výsledkem skončíš, nepřesnost GPS v místech s omezeným výhledem na oblohu mi taky vadí, tak by mě zajímalo jak na tom je konkurence… mi hází edge800 pod stromy odchylky tak 5–10m více je spíše výjimka co se mi stává spíše jen v hlubších údolích nebo mezi skalami či mezi domy v úzkých uličkách.

            0 0
            • Forester  

              tak zatím jsem skončil u toho Polaru a senzoru G3, který má dle mého názoru (potvrzeného testováním :-) dobrou citlivost.

              Zkusím někde zjistit, jaký to má GPS chip, třeba to potom pomůže v rozhodování.

              Jako přesnost do 10m beru jako pohoda (v lese). Dělám nějaké měření s GPS v lese a abych dosáhl garantovanou přesnost do 2m, musím mít zařízení v hodnotě výrazně přes 100 tis. a ještě požívat postprocesing (korekce), aby výsledně dílo mělo požadovanou přesnost. Ale přesnosti cca 5–10m (bez garance) dosahuji se zařízeními v hodnotě cca 10 tis.

              0 0
            • Forester  

              tak nakonec jsem si udělal k vánocům radost a Ježíšek mi naježil Holux Funtrek 132 včetně podrobných map.

              Bohužel mi zatím zdravotní stav nedovolil ho pořádně vyzkoušet. Zatím se zkouším naučit nastavení a ovládání a není to teda nic jednoduchého. Intuitivní to tedy rozhodně není :-). S Polarem jsem ale bojoval obdobně.

              Asi si k tomu koupím hrudní pás, zatím na otestování. Bohužel můj Polar k tomu nepůjde. Ten Holux se mi moc nezdá. Nahoře někdo psal koupit čidla od Garminu. Doporučíte jaké? Zkoušel jsem hledat na Garmin.cz, ale moc jsem nepochodil Popisky příslušenství skoro 0.

              0 0
    • Forester  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • Forester  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • Forester  

      chci se zeptat nějakého uživatele Polar V650, jestli nemá bližší informace k této zprávě Open street maps for Polar V650

      V Polaru tedy budou OSM a zatím to nebude rootovat? To by byla bomba.

      0 0
      • Smazaný účet  

        jaké informace myslíš? koupil jsem jej před čtrnácti dny už s novým sw 1.2.0 a fw 4.1.7– mapu oblasti mám staženou. Při kliknutí na maps je k dispozici :

        a – offline map area – synchronization reguired (vyžádat synchronizaci)

        b – map layers (mapové vrstvy) lze zatrhnout „topografic“ nebo „bike routes“

        c – browse offline map – tam se objeví mapa oblasti a dá se zvětšovat a při jízdě probíhá záznam trasy

        při jízdě lze mapu zobrazit posouváním displeje, kde lze nastavit až šest náhledů s různými funkcemi dle vlastního výběru z přednastave­ných.(pro každé ze čtyř kol vzlášť). Pro mapu je jeden náhled. Já mám na prvním místě náhled : speed, duration, distanc, v jednom řádku a alti a HR dole na rozděleném řádku na půl.

        V dalších náhledech lze nastavit velikost zobrazení položek na displeji – rozdělit náhled na celou plochu, polovinu, čtvrtinu, a osminu. Lze zobrazit – čili rozdělit displej na 1,2,3,4,5(2× s jiným rozložením),6,7,8 b­uď celých řádků, nebo rozdělených – z nich lze vybrat šest obrazovek pro každé kolo vzlášť.

        podobně to má Garmin 500 atd.

        co se týká rootování mapy, nevím, snad bude v další aktualizaci sw

        0 0
        • Forester  

          no, myslím, že při uvedení té 650 nebyla řeč o tom, že by tento přístroj podporoval mapové zobrazení … nebo jsem to přehlédl. Před rokem jsem hledal nějaký sporttester s mapami. Garmin mi nevyhovoval s ohledem na mapový podklad a tak jsem nakonec skončil u toho, že jsem si ponechal Polar 800Cx a k tomu dokoupil navigaci Holux Funtrek 132.

          Pokud ale ten Polar V650 podporuje zobrazení map, tak bych o něm začal uvažovat. A k tomu dokoupil nějaký malý Polar na běhání.

          Jestli to dobře chápu, při zobrazení mapy ti to ukazuje tvoji polohu. Můžeš si tam vložit nějakou trasu? Jde ta trasa udělat I v online službě Polaru?

          Ty další věci co píšeš chápu, obdobně to funguje I u těch mých 800Cx I když samozřejmě s ohledem na velikost je komfort někde jinde.

          0 0
    • Smazaný účet  

      posílám odkaz kde je informace o mapách OpenStreet v Polaru V650 :

      http://www.polarshop.cz/…v650-hr.html

      vpravo je kontakt-poslat dotaz, p.Šácha ti určitě odpoví. Klikni taky na „Polar V650 v praxi, recenze“. o Holuxu 132 jsem vloni také uvažoval, ale mapy-navigování- nepoužívám, jezdím jen silnici a pokud někde bloudím, mám v mobilu Seznam mapy.

      0 0
      • Forester  

        jo, to už jsem včera nastudoval. zaujalo mě, nikdo to neprodávejte a až to bude k prodeji, tak tuto hlášku stáhnu :-). Jak tam píše dál, provádí vlastní aktualizaci firmware, tak už bez problem.

        tak když si dáš náhled mapy, tak ti to ukazuje tvoji polohu? chápu to dobře. A jak jsem se ptal výše, můžeš si tam vložit svoje trasy připravené jinde (nějaký gpx soubor)?

        0 0
        • Smazaný účet  

          moji polohu to ukazuje, vložit gpx soubor zatím nejde, ale jak jsem četl někde na cizím fóru, je to v plánu, prý boudou časté aktualizace, taky přibudou segmenty „stravy“ jako to má Garmin 520.

          0 0
    • juricmir  

      Mrkni na MIO 305 HC, za tu cenu jej mohu jen doporučit v balení máš i sensor otáček kola/kadence a monitor srdečního pulsu. Dál to má mapy česka a slovenska a dáš za to kolem 6 tisíc :) Jediná nevýhoda je v MioShare, kterej opravdu stojí za prd, ale mám zaplou synchronizaci se Stravou a Endomodem takže je mi to fuk :D

      0 0
      • Forester  

        díky, ale to není volba … mám Polar a k tomu Holuxe. Ideální by pro mě bylo mít Polar, zejména kvůli datům, které mám jak offline tak online u Polaru. Že bych musel vše za poslední 4 roky někam přehrávat mě děsí :-) a přijít o to taky nechci.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.