cross (MTB asi ne:-)) do 15 (max.18) tis.

20 nepřečtených
  • Jujicer

    Ahoj, zdravim všechny odborníky z oblasti „bajků“. Mám na Vás jednu,ale zato velkou prosbu. Potřeboval bych poradit nějakou sestavu (buď už něco existujiciho nebo alespon seznam komponentu). Měřím 195cm, vážím 100kg, moje trasy vedou prevazne po zpevnenych cestach, terenu minimalne. Proto jsem se rozhodl spis pro cross nez pro MTB. Myslim, ze bych nevyuzil jeho prednosti do terenu a na silnicich bych se zbytecne trapil. Investovat bych chtel neco okolo 15 000Kč, maximalne tak 18 000Kč.

    Byl bych rad za odpruzenou predni vidlu,odolnej ram, nejaky kvalitni kotoucovy brzdy, atd:-)

    Díky moc všem za rady!!!

    0 0
    • Kurt  

      Jiste sis prosel temata podobna tomu tvemu a tak urcite vis, ze mas kontakrovat uzivatele „scalar“, ktery ma zkusenosti se skladanim crossek dle pozadavku. Napis mu e-mail, uvidis, co ti nabidne.

      Jsou tady i dalsi „skladatele“, ti se jiste ozvou sami.

      0 0
    • felix.org  

      scalar :-)

      0 0
    • spešl  

      Pokud mohu doporučit, tak již několika rodinným příslušníkům a známým jsem doporučil kolo Pells Crono (většinou verzi Elite nebo Pro) a všichni jsou maximálně spokojení.

      Lepší postavené kolo jsem za stejné peníze nenašel.

      Kola fungují spolehlivě a není zatím ani během tří let na nich nic opravovat (roční nájezd kolem 4tis.km).

      Jen bych chtěl dodat, že nemám nic společného s firmou Pells, není to úplně můj šálek kávy, ale tohle kolo se jim opravdu povedlo, poměr cena/výbava.

      Tak třeba tě zaujme.

      0 0
      • scalar  

        Všimnul sis, že zakladatel vlákna má 100 kg a tyhle Pellsy mají obyčejné levné vidlice NCX s pružinou na 70 kg?

        0 0
        • spešl  

          Ano všiml, ale také jsem si všiml, že na crossová(trekin­gová) kola se povšechně dávají vidlice s mizivou funkcí… Tedy alespoň co jsem měl možnost vidět, tak o nějaké „funkci“ se nedalo moc mluvit. A to ani u vyšších modelů vidlic…

          0 0
          • scalar  

            Tady Tě musím opravit, existuje vidlice Suntour NRX ve vzduchové verzi, je to v podstatě crossové verze oblíbebých vidlic Epicon/Axon. Má silnější vnitřní nohy, krk i vnitřní nohy z Alu slitiny, nastavitelné tlumení, zdvih až 75 mm. Hmotnost pod 1,7 kg.

            Pravdu máš v tom, že na sériových kolech vidět není (stojí totiž 5 tisíc). Na kole stavěném na zakázku v požadované cenové relaci být může, a to i se slušnými kotučovými brzdami a kvalitními výplety s náboji na průmyslech.

            Takové kolo je hmotností i užitnými vlastnostmi od toho sériového Pellsu hodně vzdálené. Jsme v cenové relaci kolem 17 tis.

            0 0
            • spešl  

              Ano, o této vidlici vím, ale standartně se moc na kolech neobjevuje a už vůbec ne v cenové relaci do 15tis.

              Chápu, že postavené kolo jistě bude lépe sestaveno, bude méně vážit,ale s tou cenou do 15tis. už si nejsem tak jist. A kolo ve stejné výbavě na kotoučích nebude vážit méně než kolo s Avid single digit 5.

              Ale je fakt, že trekkingy nestavím a tudíž nemám takový přehled a můžu se mýlit, to přiznávám ;-)

              Jen jsem pro rodinné příslušníky hledal co nejlepší seriově postavený trekking do 15tis. a jako nejlepší mi po hledání prostě vyšel tento Pells, nic víc. Stavba na zakázku je samozřejmě věc jiná… Každopádně servisuji kola spoustě lidem a tento Pells je i po třech letech a cca 12tis.km bez jediné závady, další dva také. Jen jim měním řetězy a promazávám, ani nějaké větší doštelovávání není nutné, vše drží, zatím ;-)

              A už to tu nebudu tazateli zaplevelovat.. Ať vám to jezdí ;-)

              0 0
              • scalar  

                Tak kotoučovky určitě přinášejí dvě možná tři desetinky navíc, taky většinu crossů stavím na véčkách, ale konkrétně tohle vlákno je o crossu na kotoučích.

                Na véčkách pak není problém dostat se s touto vidlicí NRX a sadou Deore pod 15 tis.

                Nic proti Pellsu, rámy jsou dobré, na dvou jsem jezdil sám, když je občas nabízejí ve výprodeji za dobrou cenu, stavím na nich. Bohužel jejich běžná cena je na dvojnásobku jejich hodnoty :-)

                0 0
                • spešl  

                  No,nevím… Avid single digit 5 – 420g komplet, cena cca 600Kč. Když vezmu např. Avid Elixir 1 – 830g, cena cca 2500Kč. To je zhruba půl kila navrch… Navíc mi přijdou kotouče na treka zbytečné, sice jsem taky dva měl na prodej s kotoučema, ale na silnici to dle mého není až zase tak potřeba. Ale nechme toho, nechci se tu přít co je lepší, ať si každý vybere podle svého gusta, hlavně zdraví a hodně spokojenosti v sedle ;-)

                  0 0
                  • scalar  

                    U véček jsi zapomněl na páky, lanka a bowdeny. Elixiry 1 jsou podstaně levnější.

                    Kotouče obecně nejsou no crosse nutné, v tom máš pravdu, ale tady je zakladatel vlákna vyžaduje, asi ví proč, když váží metrák, do ceny se vejdou.

                    0 0
      • oddie  

        Ve zdejších tématech „cross za 15tis“ se dá lépe postavených kol najít celá řada.

        0 0
        • spešl  

          Seriově postavených, nebo na zakázku postavených? Já seriově postavené do 15tis. lepší nenašel… Třeba jsem ale jen špatně hledal ;-)

          0 0
          • oddie  

            Jaký je důvod kupovat sériový šmejd, když se za stejnou cenu nabízí mnohem lepší kolo postavené na zakázku?

            0 0
            • spešl  

              Nevím, cross jsem nestavěl, ale moc nevěřím, že bych se při srovnatelné výbavě dostal na stejné peníze… Tedy při nákupu v maloobchodech, živnost nemám…

              0 0
              • oddie  

                Konkrétních NABÍDEK zakázkového crosse za tyhle peníze tu za poslední dva měsíce byly snad desítky.

                0 0
                • spešl  

                  Ok, nestudoval jsem forum ohledně nabídek crossů, pár měsíců jsem tu nebyl. Já jsem většinou bral crossové kola od kamaráda, který vozil předváděčky z Německa za super peníze, jenže přestal vozit a tak jsem tchyni, dědovi a kamarádovi doporučil toho Pellse a všichni jsou spokojení… A o to jde, ne? ;-)

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.