Canyon vs Radon v 29 za 1 290 €

76 nepřečtených
  • mirez

    Ahojte,

    veľmi pekne Vás chcem požiadať o vyjadrenie k dvom bikom ktoré mám v hladáčiku už dlhší čas, len neviem vybrať teraz ktorý zas raz.

    1. Radon ZR Race 29er 7.0

    http://www.radon-bikes.de/…d_21698_.htm

    http://www.bike-discount.de/…9er-7–0.html

    2. Grand Canyon Al 29 7.9

    http://www.canyon.com/…es/bike.html?…

    Ktorý by ste brali vy? Ja fakt, že neviem už…

    A ak sa Vám chce, ktorú farbu by ste bratli, ja celkom rozmýšľam aj nad oranžovou, bo čierný mám teraz a chcelo by to zmenu :-)

    Anketa: Ktorý bike?

    0 0
    • mirez  

      PS: dopredu ďakujem za všetky názory a odpovede!

      0 0
    • Milvus888  

      ja bych si takhle kolo třeba nekoupil bez vyzkoušeni… nevíš jakou velikost vzít ani nevíš jestli by ti sedla geometrie

      jinak bych vzzal canyon ..

      0 0
      • maajkee  

        Když má člověk zkušenost a nějaký kola už jezdil, stačí mu vidět geometrii a ± ví jestli to bude pro něj vhodný nebo ne.

        0 0
        • Milvus888  

          jojo jasně , já třeba jsem o tom moc přehled neměl a o víkendu jsem jezdil trek a měl jsem 19,5 a bylo mi to akorát , zatímco u spešlu mám 17 a je mi taky dobře.. ale mám pocit že geometrie treku mi sedla vic :(

          0 0
          • Azmir  

            Treka jsem jel 19 a 21,5 a na obou se mi jelo dobře, co potom na to chceš říct? Podle mě to není až tak třeba řešit každý milimetr jako někteří tady.

            0 0
            • maajkee  

              Treka jsem jel 19 a 21,5 a na obou se mi jelo dobře.

              Pak jsi divný :)

              0 0
              • Azmir  

                Proč bych měl být jako divný? Na obou jsem se cítil dobře, u ani jednoho jsem se nebouchal do kulí, posez mi vyhovoval, a dokázal bych mít obě velikosti bez nějakého remcání.

                0 0
                • maajkee  

                  Vždyť píšu, že jsi divný :)

                  0 0
                  • Milvus888  

                    není , je naprosto normální ne detailista jako ty.

                    0 0
                    • maajkee  

                      ?? Ty voe to se mi zdá :) Jestli nepoznáte rozdíl třeba 3cm v délce rámu a třeba skoro 2cm ve výšce hlavovky, tak pak to prostě není co se týče cyklistiky normální.

                      Jardovi kterej na tom pojede do hospody to samozřejmě bude uplně jedno, ale když někdo na kole jezdí a předpokládám, že jezdíte, tak by to poznat měl.

                      0 0
                      • Azmir  

                        Já nikde nepíšu, že jsem nepoznal rozdíl, psal jsem že se mi na obou jelo dobře a kdyby mi někdo řekl at si vyberu velikost, tak upřímně nevím jak bych se rozhodl, asi protože by mi to říkala hlava bych vzal tu 19ku, ale vážně nevím.

                        0 0
    • Papinak  

      Vzhledově Radon orange

      0 0
    • maajkee  

      Canyon se mi líbí víc i celkově jako značka.

      0 0
    • mirez  

      Geometria myslim sediet bude, faktom vsak je ze nad velkostou pri mojich 190cm, 91 rozkrok vaham. Asi vsak vezmem najvecsi a bude…

      0 0
    • ememem1  

      canyon ako vzdy velmi dobry pomer cena/vykon ale ten radon z bike-discountu moc nezaostava, to by v tomto pripade bolo asi posledne kriterum. pokial mas jasno v geometrii tak hlavny rozdiel je v pohone 2*10 kontra 3*10. to musis vediet sa co chces, to ti nikto neporadi. ak v tom jasno nemas tak si skus pozriet nejake thready na tuto temu. ja by som v tomto pripade prave z dovodu pohonu mal jasno ale nechcem ovplyvnovat.

      0 0
      • mirez  

        Kludne ovplyvnuj, ja som 2×10 nejazdil, zvlast nie na 29", tj. priklanam sa skor ku klasike. Ale zas aj vymena by nebola nakladna… Zas neviem. :-(

        0 0
        • ememem1  

          dobre. mne 2*10 nesedi, imho je to pre skor vykonnostnych jazdcov alebo ked to niekto pouziva ako cisty trail bike t.j. bez strmych stupani atd. resp. ked vie co chce. mne uz aj v karpatoch co mas za domom mi to proste nestacilo. ja bych bral 3*10. ak by ti to v canyone boli ochotny vymenit tak je kazda rada tazka, potom ale asi skor ten canyon.

          0 0
          • Milvus888  

            na 2×10 pri 38 /24 vyjedeš vše. zaleží na kombinaci zubů

            0 0
            • mirez  

              No tiež mám troška strach z 2×10 a to dokonca aj pri najtažších prvodoch. Občas na 26 by som ešte točil ale pedale nestíhali, by bolo príjmne toto eliminovať.

              0 0
            • Chlebovnik  

              Tak tak, navíc když ten Canyon má 36/22 a 11–36 vzadu… nebál bych se, že převody nebudou na vyjetí čehokoliv stačit. To už spíš budou chybět těžší převody na maximálce, ale to si musí každý rozhodnout, co jezdí a jestli ty těžké převody na 50+ km/h potřebuje.

              Jináč musim říct, že Radon se pěkně pochlapil. Hlavní rozdíly bych viděl jak už bylo řečeno v pohonu (2×10 vs 3×10), sedlovce (27.2 vs 30.9) – bod pro Radon, kdybys chtěl někdy upgradovat na karbonovou sedlovku (ale i u Canyona se to dá řešit redukcí) a vidlici. Reba i Float jsou fajn, ale Float je přeci jen o level výš. Taky si musíš rozhodnout jestli chceš zamykání z řidítek, sice se to dá k Foxce dokoupit, ale je to pěkně mastné.

              Já osobně bych šel do Canyona, ale je to těsné.

              0 0
              • mirez  

                no takto to vidím aj ja, len zas vidla RS s mi zdá jednoduchšia na servis napríklad. Ale zas Canyon ma asi aj lepšie kolesa. Radon potom kluky a asi aj brzdy by som bral ako jeho plus.

                Fakt neviem

                0 0
              • ememem1  

                Tak tak, navíc když ten Canyon má 36/22 a 11–36 vzadu… nebál bych se, že převody nebudou na vyjetí čehokoliv stačit. To už spíš budou chybět těžší převody na maximálce, ale to si musí každý rozhodnout, co jezdí a jestli ty těžké převody na 50+ km/h potřebuje. – to som si nevsimol, ale mas uplnu pravdu. proste pri 2*10 je rozsah prevodov mensi a bud to akceptujem lebo viem preco alebo budem furt takto meditovat. mne to za to jedno kolecko navyse nestoji.

                0 0
                • Milvus888  

                  me 2×10 uplne staci.. klidne bych presel na 1×11 :D

                  0 0
                • MlokCZ  

                  A hlavně jak už jsme tu několikrát řešili to není jen o rozsahu, ale také o tom nechutném skoku mezi plackami (22/36 je už ozvlášť nechutný skok, ještě daleko horší než 24/38) a pro někoho chybějící 32 placka s důsledkem neustálého řazení malá/velká sem tam.

                  Takže nejen ten rozsah, ale také si musí ujasnit, jestli je schopný většinu odjet na velkou aby pořád neřadil sem tam (a zvlášť při tom větším skoku).

                  0 0
                  • ememem1  

                    nechcel som to tu roztacat zas dokola, je to v histori.

                    0 0
                  • Chlebovnik  

                    22/36 je už ozvlášť nechutný skok, ještě daleko horší než 24/38

                    Tak tomuhle teda moc nerozumím. Já vidím u obou kombinací skok 14 zubů. A to odjetí většiny na velkou placku by přeci mělo být logicky jednodušší právě u 36/22, ne?

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Nejsou podstatné rozdíly, ale poměry. Ze stejného důvodu jsou na pastorkách ve spodní části kazety menší rozdíly než v horní, aby to bylo rovnoměrně odstupňované (nebo co nejblíže rovnoměrnému odstupňování, rovnoměrně to po celých zubech nikdy nepůjde).

                      Nebo to samé na převodníkách. Proto se dělá 24/32/42 (a skok je 8 a pak 10 zubů), stejně tak 22/32/44 (tady už i tak je skok 22/32 poměrově větší a pro rovnoměrné odstupňování by mělo být 22/31/44).

                      36/22 → 1,64

                      38/24 → 1,58

                      Odjetí většinu na velkou u 36/22 jednodušší bude, ale pro někoho na 29tce pořád naprosto nereálné…

                      0 0
                      • prepisek  

                        Té poslední větě nerozumím. Proč nereálné na 29tce??

                        Odjetí většinu na velkou u 36/22 jednodušší bude, ale pro někoho na 29tce pořád naprosto nereálné…

                        0 0
                  • Smazaný účet  

                    22/36 jsem zkousel ale pro mne to nebylo pouzitelne bo jsem casto radil mezi plackama (a k tomu o tri prevody na kazete pro navazujici kvalt) Co se jeste da vyslapat na 32/34 (pila/kazeta), tak na 36/34 uz moc nejde. Nasledovalo shozeni o placku, odrazeni a po vyjeti bud razeni cele placky, nebo urputne shazovani na kazete…

                    0 0
            • ememem1  

              aj hej akurat tych 38 vpredu je napr. na mna do bezneho zvlneneho terenu pomerne dost. proste mi to nesedelo. ale tuto debatu sme uz viedli v inych threadoch.

              0 0
              • Chlebovnik  

                Je to pravda.

                36T na 29 je ekvivalentní 40T na 26, což je na jakž takž rozumném pomezí středního 32T a velkého 44T talíře na trojplacce.

                38T už je ekvivalentní 42T na 26 a to už je imho těžké.

                0 0
          • Dag  

            Náhodou mám doma asi měsíc Grand Canyon 7,9 s plackame 39/26 a je to naprosto dostačujicí i v Beskydech. Měl jsem strach, ale při kazetě 12/36 to jde.

            0 0
    • raceman  

      mas nejaky mail? :)

      0 0
    • Zlatka  

      Lokomotiva na kuřích nožkách a pevné ose, no tomu říkám výhra! :DD

      0 0
    • Dag  

      Mám Grand Canyon 7,9. Zatím najeto 300km. Když kolo došlo, měnil jsem na něm kliky za X5 39/26, kazetu jsem dal sram 1050 12/36 a řetěz C10. CHyběli mi trošku placky do rychla :-),

      Měřím 180 cm a bral jsem Mko. Velikost mi naprosto vyhovuje. Obrátil jsem jenom představec dolů a přehodil podložky nahorů.

      Co se týká kola, tak letí jak raketa. Ovladatelnost je perfektní oproti jiným 29 co jsem jezdil. Kolo je celkově hodně tuhé. Jsem spokojen.

      0 0
      • Radeu  

        Očekávám že ho ve finální podobě brzy najdem v Mých bikách :-))

        0 0
        • Dag  

          Dneska jsem ho umyl a pokud zítra vyjde čas, tak ho nafotím a vložím do našich baiku. Se už divím i sám sobě že jsem to ještě neudělal. :-)))

          0 0
          • Radeu  

            supeer, těším se, sám jsem teď canyonama posedlej, díky Nervu 29 :-)) čekám až budou love a pojede dom, přemýším, že bych si i udělal výlet do Koblenze :-)

            0 0
            • Bafoon  

              tyhle výlety maj svý kouzlo, doporučuju :-) Jel jsem si asi 300km pro rám…

              0 0
    • mirez  

      Ešte to troška upgradnem, zatiaľ podľa hlasovania to vyzerá na Canyon, i keď ja to tak jednoznačne nevidím…

      Kto by chcel ešte pomôcť s rozhodnutím??? :-)

      0 0
      • pee.tr  

        Po několikaměsíčním volném sondování trhu jsem se před pár dny dostal na úplně stejné rozcestí mězi dvěma značkami jako ty. Akorát u mě to ještě zesložiťuje váhání mezi 26" a 29". Mám 186cm a na 29" jsem v životě neseděl. :-) A pak ta Foxka, jsem zvyklej zamykat vidli a nevím, jak tahle bez ovládání (chápu-li to správně) funguje.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.