nový full scott,radon nebo canyon

15 nepřečtených
  • kucka7

    Zdravím,

    už jsem se tu na podobnou věc ptal ,ale to jsem neměl k mání ceny.Tak prosím o názory na volbu mého novéha kola.

    Jedná se mi a chrtí full (mám závodní ambice :) )178cm a 71kg.

    http://www.radon-bikes.de/…d_18424_.htm tady s cenou nehnu tak cca.60000,–

    http://www.canyon.com/…es/bike.html?… tu také ne tak 72000,–

    http://www.scottmtb.cz/…tt-spark-30/ tady jo tak cca 69000,– a vyplatila by se jít u scottu do 20 za 84000,– ,ale to už je přes limit a musel bych došetřit a to se mi nechce

    u scottu se mi líbí ten twinloc,u ht jsem to na vidli používal jen jsem to měl na korunce a občas jsem vjel do terénu a pak se to špatně odemyká

    moc díky za rady

    Anketa: tak který ?

    14x
    48%
    5x
    17%
    3x
    10%
    6x
    21%
    0x
    0%
    0 0
    • McBlacky  

      docela těžká volba.

      největší nedostatky mají ty kola společná a sice převody 42/32/24 s 11–36 -vůbec nechápu smysl. Hliníkový sedlovky a řidítka ke karbon rámům taky nic moc.

      Kola má nejlepší Radon, stejně tak podle mě tlumič (spolehlivostí rozhodně). Ale zase u něj je největší otázka geometrie. Ta je u scottu prověřená a i Lux má slušnou.

      0 0
    • Smazaný účet  

      u radonu máš zámek vidle taky vyvedený na řídítka (tím pádem je v dosahu a tlumíč není zas tak daleko aby se nedal ovládat za jízdy) mě třeba ten scott nějak extra nezaujal.

      Nešlo by něco slušného v téhle ceně poskládat?

      já bych bral http://www.bikeparkmost.cz/…el-3-m-2011/ a z těch co máš vybrané asi canyon.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Ak uvazujes nad Sparkom model 2012, tak ta musim upozornit ze zatial nie su v obchodoch. Ja mam od septembra (zari)2011 na preobjednavku objednany Spark 10 mod. 2012. Doteraz nedorazil a nie je ani v Cechach. Neostava mi len cakat. Predosly GT Force som vyhodne predal na jesen, tak teraz jazdim len na cestaku alebo na zimaku aj ked je uz jar.

      0 0
    • kucka7  

      ten scalpel mě zaujal ,když ho přidám do výběru tak jak se pak vyvinou vaše rady?

      0 0
      • Bysto  

        ak chceš fakt chrtie XC-čko na hltanie kilometrov, tak scalpel ťa nesklame, hore sa to krásne škrábe a dole máš pocit, žo má väčší zdvih ako naozaj a ešte k tomu je ten rám aj relatívne tuhý. Strýko ho chvílu mal, tak som si bol dať na ňom jeden švih a úplná paráda. A hlavne je to CD, a s lefty, fakt zaujímavý kúsok, aj keď zas je najhoršie ohádzaný zo všetkých a tie FSA kľuky tiež nevyzerajú najlepšie a osobne ako endurista by som nemal moc veľkú dôveru k tým trom šróbom

        0 0
    • anqelito  

      co jsem slyšela, tak scott měl nějaký problém s rámy u sparku u těch nejvyšších řad. 20 a 30 jsou k mání bez problému. Ty další by mohly být už po velikonocích…taky čekám a už to vypadá nadějně…ťuk ťuk ťuk

      0 0
      • Smazaný účet  

        Dnes sa mi ozval predajca SCOTT v nasom meste, ze vo stvrtok bude navazka vyssych rad SCOTT ov z centralneho skladu pre Europu do skladu v Cechach, takze po „velikonocich“ by mal konecne dorazit aj moj Spark 10.

        0 0
    • rudik1  

      chtěl bych se jen zeptat…že se tedy vtírám.

      jaký je u radonu rozdíl v stage series a skeen series?

      nějak v tom plavu.díky

      0 0
      • Azmir  

        stage je hliník a skeen je carbon

        0 0
      • QwertyN73  

        Stage je určením spíš AM, Skeen XC. Ještě doplním, že skeen mají i v hlíně.

        0 0
        • rudik1  

          díky, oběma:-)

          0 0
        • rudik1  

          teď tedy čtu,hned první řádek…

          stage i skeen-oba hlina …

          edit…už odpověď chápu:-D.přehlédl jsem písmenko :-D

          0 0
    • QwertyN73  

      Ber Radona, nejlepší poměr cena/výkon, není to tuctovka, kterou má kde kdo a za zbylej peníze, můžeš vzít kolo třeba do Alp. Osobně mám už druhýho Radona a jsem naprosto spokojený.

      Pokud chceš kolo, za kterým se každý ohlídne, kup si scalpela s kripl vidlicí.

      0 0
    • reza.traktor  

      Záleží, jak velké ty závodní ambice máš.

      Já jsem před rokem koupil přesně tohodle Luxe, protože jsem toho málo věděl o jeho osazení. Vidlice je málo citlivá a ani lidem, kteří se tvářili, že by to mohli zlepšit, se to moc nepovedlo. Navíc má tragický lockout, který přestává fungovat asi po 20 hodinách provozu po každé repasi (tzn. chvíli mi fungoval třikrát – jako nový a po dvou servisech). Tlumič od DT taky problém, buď full lock, nebo otevřít, ale ideální nastavení jsem za celou sezónu nenašel. Psal jsem tu o tom před výměnou, bude to v historii.

      Výsledek – vyměnil jsem celé pružení za Sid XX a Fox RP23 a jsem oproti původnímu naprosto nadšený. Fox od TF tuned je citlivější, máslovější a rychlejší „bez mlácení“, nevidím dovnitř, ale rozdíl mi přijde obrovský. Propedal je proti možnostem DT fantazie, vozím to zavřený kromě sjezdů. Sid má skvěle fungující lock, už ze série je citlivější (ale mám trochu přefoukanou negativku, což u té DT na Luxu nešlo).

      Lux je nádherný kolo, geometrie mi naprosto vyhovuje, ale na jiných fullech jsem se vždycky jenom krátce svezl, takže k tomu nemám moc co psát.

      Pokud jsi závodník drsoň, tak ho vem (tlumič přežiješ a vidle tě teda bude *****). Já bych ale dneska vzal buď toho ultimátního se Sidem (stejně jsem ty 4000 eur nakonec utratil), nebo vzal podle peněz jednoho z Radonů, pokud nemáš nic proti jejich geometrii. Za daný prachy mi přijdou skvěle namixovaný – z mého pohledu nejdůležitější součásti fullů mají bez kompromisu. A ten dražší dokonce je bez kompromisu snad celej, jak tak koukám.:-) A vyšší zdvihy se taky můžou hodit.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.