Byli jste nekdy pracovat v Americe ?

66 nepřečtených
  • N-Dorfin

    Ahoj, na leto jsem si domluvil praci v USA (zabavni park Chedar Point, stat Ohio, pozice Lifeguard), tak by me zajimalo, jestli nekdo z nasi bikove komunity pracoval za velkou louzi … Zajimaly by me vase dojmy, rok vycestovani a hlavne taky nejake uzitecne tipy .. Dík moc :o)

    Anketa: USA

    3x
    33%
    6x
    67%
    0 0
    • jonti  

      Work and travel 2003– rozhodne super zkusenost, nejvic mi pomohlo nedivat se jen na penize ale uzivat si krajinu a zivot.

      Byl jsem v jizni Kalifornii, je tam krasne teplo a chci tam jeste nekdy vyrazit na dovolenou.

      0 0
    • martin_bakov  

      Kamarad tam jede ted na leto tak sem taky zvedavy jak ho prace u kolotoce v zabavnim parku nekde v Ohiu bude bavit :) …ale zeme to je pekna, rozhodne bych tam jako turista nekdy zajel.

      0 0
    • scret  

      ohledne tyhle pozice, mas nejake skoleni atd.?

      0 0
      • Cpt_Morgan  

        Vem mě sebou,ale neumim po americku

        0 0
      • N-Dorfin  

        skoleni probiha primo na miste … drogovy test, pak plaves x metru ruznyma stylama, vytahujes z vody predmet, kousek plaves pod vodou .. nemam strach ze bych to neudelal .. krom bikera jsem aj triatlonista a dite od rodicu doktoru, takze prvni pomoc taky nejde uplne mimo me .. vcera na pohovoru, kdyz jsem te americance pres skype vysvetloval, proc jsem vhodny na tu pozici, tak ze me byla uplne nadsena :D .. „excellent“ she told me :D …

        0 0
        • karliner  

          Mě by tedy zajímalo, co by se stalo, kdybys testem z nějakého důvodu neprošel, co já vím, třeba deriváty THC se v těle můžou udržet až 3 měsíce a můžou se ti tam dostat, aniž bys o tom věděl.

          0 0
        • scret  

          diky, jenom me zajimalo jak skoleny resp. neskoleny lidi tam berou:)

          0 0
    • speedy gonzales  

      jo:-)

      2005 a 2006 v Boulderu v Rocky Mountains. nejlepsi leta meho bajkerskeho zivota:-)

      0 0
    • Dinoxus  

      Byl jsem na Work and travel v roce 2003. Prace jako plavcik u bazenu v Baltimoru. Rozhodne super zkusenost, vsem bych vrele doporucil. Minimalne nejlepsi kurz anglictiny jaky muze byt. Nejel jsem si tam tenkrat vydelat, ale i penize byli prijemne (tenkrat byl teda jeste kurz USD pres 30)

      0 0
      • pepino  

        Byl asi 28kč, ale to je detail. Vono to za chvili možná bude stejný :)

        0 0
    • bad robot  

      Jo, byl v roce 2001 – 2003 (Florida, Jacksonville a pak Illinois, Chicago). Tip – jed se podivat vsude kde to pude. Akorat Ohio je bohuzel v casti, kde toho (podle me) neni moc zajimaveho. Stredozapad a zapad je ta prava Amerika.

      0 0
      • N-Dorfin  

        plan je takovej .. na zacatek a konec new york .. po dobu prace okoli 5 velkych jezer (chicago, detroit, niagary atd.) .. pak odlet smer san francisco, pujcit karu a projet kalifornii ze severu na jih .. yosemite national park, los angeles, las vegas, grand canyon .. krom turistickych destinaci chci i rozhodne zamirit nekam .. na venkov, jestli to tak muzu rict .. at vidim taky realitu .. je to jeste daleko, tak jsem zvedavej jak se to nakonec vyvrbi (:

        0 0
        • Luka  

          pujcit karu: bacha, hodne pujcoven tam ma nejnizsi mozny vek 26let (buhvi proc, ale ma…) zkus se po tom poinformovat

          0 0
          • bad robot  

            to je pravda, kdyz jsem tam byl ja tak hodne pujcoven taky nepujcovalo auto pokud clovek chtel vyjet do jineho statu federace…ale neni problem najit takovou ktera pujci bez omezeni, treba hertz…pak jsem mel problem s tim, ze jsem nemel kreditku, musel jsem si ji zaridit a vlozit na ni urcity obnos…ale treba se to zmenilo, v dobe krize se slevuje na pozadavcich, aby byl nejakej kseft

            0 0
        • bad robot  

          L.A. nic moc, pro me to byla ztrata casu, radsi jsem mel jet do San Franciska. Jinak v Kalifornii urcite stoji za to Sequoia National Park, Lake Mono, mesto duchu Bodie a rozhodne Death Valley. Tam je toho hodne k videni – Racetrack Playa, Zabriskie Point, Badwater Basin, Eureka Dunes, Ubehebe Crater, Dante's View, Artist's palette.

          0 0
    • Jenda  

      2.5 mesice University of Illinoi, Chicago.

      Nikam jinam jsem se nedostal, vopruz, vopruz, vopruz. Placaty hnusny mesto, do jedny tretiny nebo mozna poloviny jako bilej vubec nemuzes. Vedro, koupani v jezere na hovno protoze te lifeguard necha jen tam kde je to do pasu takze se tam placas s bandou pakistancu co neumi plavat.

      Priroda minimalni, vsude je mesto, bikove bida. Verim ze jsou v USA hezky a prijemny mista ale Chicago mezi ne rozhodne nepatri. Jediny co tam za neco stoji je mistni galerie a akvarium.

      0 0
      • vojtechposmourny  

        :-) to mě pobavilo

        0 0
        • Jenda  

          ted uz se tomu taky smeju ale tam mi moc do smichu nebylo :-) nicmene udelal jsem si tam rekord – bikoval jsem ve 43 C ve stinu (na slunicku tachac ukazoval 48) a zjistil jsem ze to docela jde akorat mam spotrebu cca 10 l vody na 100 km:-)

          0 0
          • Hádě  

            při závodě to spotřebuješ i při 30 a pěkně napsaný

            0 0
      • tonik666  

        Můj americkej spolubydlící považuje Chicago za jedno z nejhezčích a pro život nejlepších míst v usa. jen pro srovnání.

        0 0
        • Jenda  

          no zeptej se ho schvalne (pokud je bilej) jestli byl nekdy pod 75 jizni :-)

          0 0
          • bad robot  

            nekde tam jsem zaparkoval auto kdyz jsem poprvni prijel do chicaga…vystoupil jsem, sel jsem hledat telefon, zavolal znamym, prijeli pro me a jeli jsem na north…nic spatnyho jsem tam nevidel…bydleli tam i dasli mi znami a no problem…obcas prestrelka,ale kde ve velkych americkych mestech neni? mimochodem nejnebezpecnejsi mesto v usa je udajne washington-je tam nejvice vrazd rocne…byl jem jeste v jacksonvillu a to je vopravdu hnusna betonova placka plna cernochu a dvouprodovych silnic krizem krazem pres cele mesto…chicago je ciste a pekne…nemuzu srovnavat s mnoha jinymi mesty byl jsem uz jen v L.A.,las vegas, new yorku, londyne, bruselu a nejakych dalsich vetsich mestech evropy (Ljublana,Sou­thampton,marse­ille…) ale chicago bylo jedno z tech lepsich a bezpecnejsich…vzdy a vsude je to o tom kde se pohybujes a jak

            0 0
            • Jenda  

              No mesto jako takovy – proc na severu (v bily casti) jezdili policajti se stazenejma okynkama v kosilich a na jihu v negrtownu jezdili s vytazenejma a v neprustrelnejch vestach?

              Auto jsem tam nemel takze na kole jakakoli cesta na jih a zapad znamenala aspon 20 min pres oblasti kde kdyz clovek pichne je lepsi pokracovat.

              Jinak mesto jako takovy az na to ze je velky tak tam absolutne nic neni a okoli je fakt nic moc. Asi kdybych mel auto a mohl se o vikend popovezt 50 km nekam pryc tak je to lepsi ale jinak? Z placek mam depresi a zeme kde na 160 km nastoupas 200 m a to jen diky tomu ze nekolikrat krizis trat je voser.

              Ja ale nejsem smerodatnej protoze me proste USA styl vsichni jsme happy moc nevyhovuje, ty 2.5 mesice me v tom jen utvrdily a prihoda kdy po koncerte Santany skupinku lidi kteri se spontalne sesli a hrali na bonga rozehnali policajti na konich tomu taky moc nepridala. Hlavne ze na kazdy akci meli nekolik propagacnich a naborovych center USA army.

              No at si to kazdej prebere jak chce, me se tam nelibilo:-)

              0 0
              • bad robot  

                to je jasne, co popisujes by se nelibilo nikomu a v usa je samozrejme tisic lepsich mist nez chicago…ja tam nemel problem…zato jsem dostal do drzky v anglii ve vesnici pulborough :-)

                0 0
                • Piiiiitrs  

                  vystrely jsou pomerne normalni. prestrelky ne, ale jednotlivy vystrel je celkem bezna vec asi vsude. pokud jsi nekde na ceste u lokalni highway mezi typicky hospodskym meeting place a rezidencni zonou jeste lip kousek od benzinky, kterou obcas nekdo prepadne a proto tam vecer nekdy hlidkuji a pri hlidce obcas nekoho zkontroluji nejaky opilce a kontrolvany je tak na mol, ze neuposlechne ani opakovane vyzvy, tak sem tam varovny vystrel uslysis docela bezne. vic prace da narazit na prestrelku u benzinky. i kdyz zalezi spis na tom jaky stesti mas na lokalitu a lidi v ni slouzici/mistni veleni.

                  0 0
              • bad robot  

                a pokud jde o lidi tak mam jen pozitivni zkusenost…a nejpozitivnejsi vubec s policejnimi slozkami…po utoku na WTC me zadrzela pohranicni policie v novym mexiku…hrozilo mi zadrzeni v tabore pro ilegaly, soud a vyhosteni…pocital jsem s nejhorsim protoze meli opravneni byt drsni na ilegaly jako ja…nicmene jsem je dokazal presvedcit,ze nejsem pripad pro zadrzeni,dali mi podepsat dobrovolnou deportaci,sebrali mi otisky,vyfotili me,prodlouzili mi pobyt do doby nez jsem mel naplanovany odlet + tyden navic kdyby se neco stalo, podali mi ruku!!! a pustili me…mohl jsem docestovat co jsem mel naplanovano a na letisti pri odletu mi nedali ani zakaz vstupu…proste asi extremne pozitivni zkusenost a stesti

                0 0
      • puzo  

        Já jsem byl v Chicagu v roce 2000 asi půl roku , bydlel jsem ve čtvrti Westchester u známých a moc se mi tam líbilo . Koupil jsem si tam moje první pořádné kolo a to SCHWINN MOAB , které jsem si pak vzal domů .Stálo mě v té době 900 dolarů a dolar byl asi 35 kč , tak to bylo na tu dobu celkem dost peněz .Vydělal jsem si na něho za čtrnáct dní , takže spokojenost. Za půl roku jsem toho moc nestihl projet , protože jsem chodil do práce , ale co jsem viděl , tak bylo supr. Město je obrovské , má kolem 10 mil. obyvatel , tak určitě není všechno dokonalé . Mluvím o roku 2000 , kdy jsem tam byl já . Je fakt , že když sem jel o půl šesté ráno na kole do práce , tak na mě koukali jak na blázna. Já si na Ameriku nemůžu stěžovat , byla to nová zkušenost . Lidi tam jsou prostě jiní , ale to si o nás američané myslí asi taky .

        0 0
    • jIrI___  

      Jedeš tam sám nebo s nějakým kámošem?

      0 0
    • misuge  

      jj, jako lifeguard v Sun Valley resorte v Idahu, v 1998–99

      popritom ako servisak v bikeshope… dovliekol som si odtial jedneho z prvych SantaCruzov na Slovensku :)

      v okoli bolo asi 500 mil vymazlenych singletrailov, cista nirvana

      „Jdi na zapad, mlady muzi“ je jedine co ti mozem ohladom USA poradit, vychod je zlo :)

      a ked uz budete cestovat, nutne musis navstivit Moab v Utahu, poziciat bajk a pojazdit… take nieco inde nenajdes!

      inac skvele bajkove destinacie v USA najdes na http://www.btrails.com/

      0 0
    • Piiiiitrs  

      Na W&T primo ne.

      Takze nekolik rad. 1. Jedes do civilizovane zeme, kde je zbozi levnejsi nez u nas ve vetsine pripadu a kde jeden blok baraku obcas byva dlouhy jak v evrope cela ulice. Kdyz mas obchodak za rohem, tak to muze znamenat, ze je treba 5 minut chuze ale nejblizsi dalsi je zhruba 2 hodiny pesky daleko. Takze si ujasni zbeznym pohledem na satelitni mapu jestli oblast, kde budes bydlet a kde budes delat je vidlakovsky mesto, vidlakov nebo mesto podobny tem evropskym. Podle toho budes nejspis auto nutne potrebovat nebo mozna se bez nej pujde obejit za cenu hodne velkych kompromisu a problemu navic.

      Opak plati pro sluzby. Jestli tam jedes akorat na leto, tak si vem hadry a boty co mas na sebe a do zavazadla na palubu si vem jeste 3× tricka, spodary, ponozky aby kdyz se kufr zatoula ses mel do ceho prevlict dalsi den a nemusel hned shanet obleceni. Potom vem jen to nejnutnejsi co budes potrebovat. Ideal je na 2 mesice cestovat akorat s oblecenim co mas na sobe a zavazadlo 13kg v hadrove tasce co moc nevazi a dobre de sbalit nebo co ji muzes pred navratem s klidem v dusi vyhodit. S tim, ze vsechno co vydelas bude lepsi utratit za zbozi nebo zazitky a dost mozna se vyplati i pokud mas neco nasetreny v korunach utratit pres kreditku za zbozi i ty koruny, kdyz uz tam letis.

      Zhruba 3 roky zpet se tam zacala zvedat inflace, tak mozna i zbozi krapet poposkocilo. Kazdopadne kurz je ted dos nevyhodnej na to vozit domu penize.

      Levnejsi zbozi tam je pokud ovsem srovnavas tu samou znacku/vyrobce typ. Pokud chces srovnavat hadry treba s vietnamcama na trznici, tak ti se tam hur hledaji, ale obcas na international trade fair festival se daji potkat i emericti vietnamci. Jinak se pohybujes v jine kategorii zbozi a nebo vlezes do kramu pro rednecky a tam maji i levnejsi kategorii a ta je zase min vyhodna obcas nez nejaky mistni produkty pokud neni v akci, ktera tam byva jak kdy vetsinou celorocne ;-)

      Takze prvni vec co je levnejsi jsou kufry nebo spis sady kufru. Pokud nechces uplnej hadrak ani rovnou samsonite nebo neco jeste drazsiho s dozivotnim pojistenim prepravovanych veci na 10tis usd a v pripade kradeze novy kufr zdarma, tak kufr, kterej maji skoro vsude za nase zhruba 1500 sadu 3 nebo 5 kusu nejobycejnejsich kufru. Pokud chces pevnejsi latku s vyztuhama tak za 160usd sada tri kufru. Hardshell karbonovej pokud mas stesti na vyprodejovou akci a lokalni tovarni outlet za 240usd sada 3 kufru, ale relativne zbytecne malych a tenhle vyrobek naopak neni v kazdym hyperu co tam na poli maji. Vybirej podle velikosti, protoze jestli tam budes dostatecne dlouho a prubezne obehnes vsechny vetsi kramy v okoli, tak nebude stacit ;-)

      Dalsi z levnych veci… hadry, kosmetika, sportovni vybaveni, cerna elektronika atd.

      A klasika, ktera bude platit asi pro kazdy tamni stat. Pokud jedes mimo hlavni mesto tamniho statecku, tak moznosti vyhodnych nakupu se budou zmensovat, ale nezmiziz uplne jen je potreba hledat na netu kde maji podobcku nektery znamy shopy, ktery maji v tamnim state zastoupeni. Proste jako srovnavat u nas Prahu s jinyma mestama nebo vesnicema…

      0 0
      • karliner  

        Jen bych doplnil, že bych radil pojistit se na ztrátu a zpoždění zavazadel, pokud letíš do Ameriky do nějaké díry, je velká pravděpodobnost, že minimálně zpožděná budou :-)

        0 0
      • Aldamore  

        Jen pro upřesnění brácha je v Chicagu 12 let, sestřenice 13 let a kamoš byl 13 let. Všichni jedou pomalu domů někteří už jsou brácha v květnu 2010. Všechno drahý, musíš makat jak debil aby jsi si vydělal co vyděláš tak tam necháš a to brácha staví dřevostavby 8mým rokem teď má kolem 5000 dolarů měsíčně a co spolu kecáme tak je tam tak obrovská inflace, prý si to ani neumíme představit. Kamoš se vrátil v listopadu 2009 a čuměl jak to tady máme levný i na přepočet ne jen vůči platu. Jen na upřesnění, ale jít si tam vydělat pár kaček nebude zase takovej problém, když si je chceš dovézt domů.

        0 0
        • Piiiiitrs  

          tak samozrejme pokud se budem bavit o jidle, tak nejlevnejsi je fastfood a ten ma stejnou cenu jako v CR.

          pokud se budem bavit o holici, tak je levnejsi si jit koupit zastrihavac vlasu nez jit jednou/nejvic trikrat k holici.

          ale to je vsechno kategorie sluzeb.

          0 0
          • Piiiiitrs  

            jinak pokud se budem bavit o rednek obchodech, tak k-mart, walmart, ross ress for less, kohls, wings.

            pokud o podprumeru, tak sears, macys

            pokud o tech odkud si zarucene neco odvezes, tak o marshalls a rei.

            a samozrejme 70% nakoupenyho zbozi bude z ebay a amazonu ze statu NY kde prodejce neplati sales tax pokud prodava mimo stat NY.

            0 0
            • Piiiiitrs  

              wings ma byt wings beachwear.

              kazdopadne kazdej ten obchod ma webovky s cenama… treba http://www.kohls.com/…gage+Set.jsp

              za 1122kc kufry sada 4 kusu… ale nejvetsi ma jen 25 palcu coz je podle me malo proto je to jeste levnejsi nez sem psal. kolem 28" se budou o fous drazsi.

              kdo chce, at si udela predstavu jestli se vyplati nakupovat v CR…

              este me napada bestbuy, kde maji obcas akce – nekupovat prislusenstvi na tom te natahnou. nebo z netu bh photovideo. i kdyz amazon obvykle vede. office depot ma obcas na takove spotrebak taky neuveritelny ceny. treba svyho casu na flash karty a disky v nejvyssi rychlostni kategorii od sandisku (jedny z nerychlejsich prepocteno na MB/s)

              0 0
        • Matso  

          bol som v chicagu tesne pred vianocami a urcite to tam bolo ovela lacnejsie a bolo to aj hlavne kurzom 1:1,5, hlavne oblecenie a este najlepsie ked su to ich americke znacky, tak oproti nasim krajinam je to fakt za bagatel. Skor bratranec ktory uz je tam okolo 15 rokov pozeral ze ake to mame drahe, hlavne co sa tyka tychto veci a o autach, motorkach ani nehovoriac. ja som si tu ameriku uzil dost dobre, co tam bolo asi pre mna drahe tak boli rozne atrakcie, za to sa tam pekne plati, ale ako mat europsky plat a zit v amerike tak urcite by to bolo super, aspon teraz to tak bolo.

          0 0
        • pepino  

          „jak to tady máme levný i na přepočet“ co konkrétně, dej příklad.

          0 0
    • Piiiiitrs  

      jo a jestli chces poprve v zivote videt jak vypada ovoce a zelenina prvni jakosti, tak se stav ve whole foods a budes mit potom ale odpor nakupovat cerstvou zeleninu a ovoce v CR ;-)

      0 0
      • kloubik  

        A co teprve o vikendu kdyz vyrazis na Farmers' Markets. Mily prodejci, naprosto cerstva zelenina a ovoce…

        Jsem ted v Californii a to se proste neda srovnavat, Farmers' Markets si clovek uplne uziva. Par lidi co znam se odtud nedavno vratilo do CR po par letech a psali ze si nemuzou zpatky doma zvyknout. Z kvality prodavany jidla jsou v soku a o neprijemnem personalu temer kamkoliv vkroci a pesimistickych lidi vsude na ulice nemluve.

        Ted psal zrovna kamarad, ze prvni tyden co se vratil rano vzdycky nastoupil do MHD s dobrou naladou, obcas na nekoho s usmevem kyvnul, proste se tak nejak usmival, tvaril prijemne, jak je tady normalni. Ale po tom co se na nej lidi nevrazive divali jako ze neni normalni, a ze se asi zblaznil nekoho ciziho jen tak pozdravit, tak ho to rychle preslo…

        0 0
        • Piiiiitrs  

          nepripominat prosim. nejdriv nechapes. potom s tim bojujes. pak to vzdas a rikas si nedostane me to a ve finale te ta celorepublikova depka z hulvatstvi/nes­lusnosti/nese­rioznosti/nes­chopnosti nebo co si to tady vlastne pestujeme stejne dozene.

          0 0
        • rasto  

          k tomu, abych zazil sok z usmevu prodavacek nemusim chodit za louzi. staci do francie, nemecka ci rakouska… jen u nas stale nic…

          0 0
        • jIrI___  

          Všechno je lepší než falešný úsměv…

          0 0
        • pepino  

          Když při cenách vyšších než v USA budeš brát 12000 čistýho, tak se těm lidem moc divit nebudeš…

          0 0
        • Jenda  

          po mesici se mi z toho jejich falesnyho usmevu a zajmu uz chtelo blejt. prijde mi ze lidi jsou tam uplne stejny kurvy jako kdekoli jinde jenom to umej lip schovat.

          0 0
    • losna  

      Strávil jsem loni v USA 5 měsíců, sice na vojenských základnách, nejprve Airforce v San Antoniu a potom u USMC v Camp Lejuene, ale bylo to super, co mě dostalo, byla tu již zmiňovaná vstřícnost a ochota, v obchodech ale i na ulici, když se člověk potřeboval na něco zeptat. A ty ceny spotřebního zboží, to byl ráj :), hlavně v obchodech na základnách, jako voják neplatíte daň a výprodeje mají taky.

      0 0
    • alinceb  

      Já strávil léto 2007 v zábavním parku Dorney Park and Wildwater Kingdom v Allentownu, PA na pozici game operator (přes CCUSA). Hodně kámošů dělalo lifeguardy a líbilo se jim to, ale já bych to za ty drobný nedělal. Za to léto sem si ztěží vydělal na ntb, nějakou elektroniku, hadry z výprodeje a na náklady už nezbylo. A to sem dělal od rána do večera a šetřil jak se dalo.

      V létě 2008 sem na doporučení kámošů zkusil Montauk (the End) na Long Islandu (NY) s agenturou ATEP. Dělal jsem taxikáře. Chodil sem kalit, surfovat a na výlety do krásných národních parků v okolí. Dá se tam jezdit na kole po okolí (v bikovém obchodě pracovali 2 slováci). Za léto jsem vydělal na 2 kompletní snowboardové výbavy, spoustu hadrů, ntb, kameru, poplatil cca. 60 000 dluhů po první americe a všechno si užil. Sice sem necestoval jako ostatní, ale i tak to bylo super. Můžu jen doporučit.

      Když bych měl srovnat taxikařinu v Montauku s prací v parku, tak by mi bylo asi do pláče. Do parku už bych nikdy nejel, je to prostě špína (a Dorney je z nich nejhorší). Můžu ATEP jen a jen doporučit.

      0 0
      • N-Dorfin  

        jou, tak to zni moc dobre .. taky nepocitam s tim, ze to bude nejak extra super, ale tak clovek se snad neco priuci a pristi rok pojede jako mazak (:

        0 0
        • Piiiiitrs  

          jestli si tam pujcis auto, tak obcas potrebujes mezinarodni ridicak tusim zenevsky vzor – nikoliv vidensky. (jistota je jistota uz i kvuli pojisteni). jestli mas karticku ridicak bez data konce platnosti, tak mozna se na to bude blbe tvarit v pujcovne nejen proto, ze nebude mezinarodni.

          jinak znacky tam maji z casti psany jak basnicky, takze jestli neumis anglicky, tak nejspis porusis nejaky pravidlo.

          u-turn je otaceni v krizovatce. no uturn nebo preskrtla zatocena sipka, tak je to zakaz otaceni v krizovatce. yield je den prednost v jizde. a cervenej trojuhelniko-sika vodorovna je zakaz predjizdeni. zbytek je intuitivni. meli by mit nekde na vebu uradu kde vydavaji ridicaky takovy pdfko dvoustrankovy kde jsou kompletni (podstatny) pravidla provozu a z toho je vetsina jeste vysvetleni znacek. (ne jak ty nase)

          semafor plati ten co je na protejsi strane krizovatky natocenej primo k tobe nad tvym pruhem. zaveseny znacky taky vetsinou pro pruh nad kterym visi jinak nemaji moc vyznam. jinak na sloupech mimo krizovatky jako doma…

          0 0
          • Piiiiitrs  

            kdyz najizdis do krizovatky neni neco jako prikazany smer jizdy, ale treba na Tcku kde se pripojujes do jedmoserky bude na protejsi strane treba napsany one way na sipce. cernobila.

            potom klasika upozorneni na cestach s delicim pasem dve sipky nad sebou protismerny oddeleny carou pri pripojeni na tecko proste obrazek zlutocerny pro blby, ale v noci v slejvaku z toho prd vyctes kdyz na to koukas prvne. stejne pak na zacatku ostruvku/odde­lovaciho pasu zlutocerna sipka smerem kam se mas napojit. tak at se tam nekde nevystipete.

            0 0
        • alinceb  

          No i kdyby ti nic jiného Amerika nedala, tak ti dá aspoň dobrou angličtinu (teda pokud nebudeš úplně rezistentní a tupej…;) a zkušenosti. Zas na druhou stranu někteří tu píšou jak je to strašně růžové a to fakt není…určitě si uděláš obrázek sám a pak mi třeba dáš za pravdu. Strávil jsem tam dost času a potkal hodně lidí (hlavně během taxikaření) se kterýma sem se o hodně věcech bavil a můžu zodpovědně říct, že bych tam žít celý život nechtěl…;) Ale jako zkušenost je to k nezaplacení (i třeba do CV, až budeš hledat práci, tak na aktivní angličtinu s praxí hodně zaměstnavatelů slyší…). Každopádně si to tam užij a bav se. Docela ti závidim, sám bych jel znovu, ale přítulka už mě nepustí…:(

          0 0
      • stefan222  

        nazdar kamo,mozes mi napisat mail a pokecame viac o lete v usa, mam v plane tam ist no potreboval by som neake info a tak,piste ak niekto mozte pomoct.popripade odporucit agenturu

        0 0
    • marapara  

      Ne.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.