Bunda kolo a bezky - podzim,zima,jaro

60 nepřečtených
  • Lance

    Po straveni x casu a procitani starych temat, kde uz ani nefungujou odkazy a totalnimu chaosu ze vseho se ptam co vzit na kolo a bezky.

    odkazy:

    http://www.rogelli.cz/…tua-cervena/

    http://www.rogelli.cz/…lexni-zluta/

    http://www.rogelli.cz/…orino-modra/

    http://www.bezvakolo.cz/…i-viz-yellow

    http://www.bezvakolo.cz/…dchill-black

    pripadne tu neco hodte, ve starych topicach se hodne pise, nebrat membranu, proc???

    0 0
    • MlokCZ  

      Membrána neprofoukne, což je plus, ale zase mnohem hůře dýchá, což je velké minus.

      A každý si sám musí vyzkoušet pro jaký pohyb a teplotu membránu raději ano nebo raději ne.

      Pak jsou také kompromisní možnosti membrána pouze na přední straně. Tuhle možnost používám nejvíce.

      0 0
      • Lance  

        tak hod nejaky odkaz co pouzivas, pripadne dej tip, puvodne jsem chtel toho gridlocka od endury,ale to je spise „plachtici vlajici bunda“

        0 0
      • Koloman  

        Kompromisní variantu s membránou jen na přední straně (jako je ta Endura z posledního úvodního odkazu a nebo Mlokův Kalas) tu většinou chválíte.

        Ale pak je škoda, že taková bunda nemůže při plusových teplotách sloužit jako obstojná pláštěnka, ne ?

        0 0
        • Lance  

          tak ted si mi teda moc nepomoh :-) vsak ten gridlock je takova plastenka, ta bunda neni spatna, ale je vic „plandaci“ jak jsem psal, neni lepsi neco uplejsiho? otazka: je treba mit plastenku? na bezkach v desti nejedu (jasne muze snezit) a na kole – no tam budiz,ale…

          0 0
          • Koloman  

            Já v tom sám nemám jasno.

            Jezdit jen v přední membráně a vědět, že se nezpotím, a nebo mět celomembránu, občas se zpotit, ale vědět, že pro výjimečnou jízdu v dešti mám na sobě pláštěnku ?

            Pes je zakopaný asi v hlavě :-))

            0 0
            • tonik666  
              1. Membrány mimo GTX proprší/protečou – to o čem se bavíme není

              pláštěnka na delší déšť a neudělá o moc více než půlmembránová budna

              1. Zpotit se vždycky – v celomembránce (mám windstopperku) se zpotím

              vždycky. Totiž, zporím se většinou i v poloviční membráně. (běžky – bruslím, kolo – jezdím do kopce)

              0 0
          • tonik666  

            To chcete pánové příliš – něco do čeho voda neteče, ale pouští to vodní páru hodně rychle…bez šance.

            Lance, protože budeš většinou jezdit když neprší a bude zima, takže když už bude sněžit, na funkci pláštěnky bych se vykašlal. Chceš bundu na zimu, v létě bude viset ve skříni (tak jako tam stále ještě visí moje).

            Kompromisy fungují v tomhle případě nejhůř, s obstojnou pláštěnkou nebudeš mít komfort ani v zimě, ani v létě. V létě ani zimě pláštěnku nevozím, jen na hory nosím GTX bundu, která je ale na kolo nepoužitelná.

            0 0
        • MlokCZ  

          Tohle je fuk. Obě celomembránovky co vozím tak rozhodně při dešti nějak extra dlouho v suchu neudrží (ty jsem za pořádného deště už vyzkoušel). Je to samozřejmě lepší než jen membránovka vepředu, ale zázraky nečekej.

          A pokud to bude něco, co vydrží dobře delší déšť, tak v tom nepůjde jezdit vůbec a uvaříš se v tom.

          A v zimně mi nepromokavá vrstva vůbec nechybí. Počasí je mnohem stabilnější, takže zmoknu jen zcela vyjímečně. Když o tom tak přemýšlím, tak jsem v té Kalas bundě s membránou jen vepředu nezmoknul ještě nikdy (a vozím ji dva roky).

          Tohle bych řešil jen v případě, že někdo chce cíleně vyjíždět do deště. Já to tedy nejsem. Když je zima, tak se dešti zcela vyhýbám (přes léto je to něco jiného, to běžně jezdím i když je velká šance že zaprší).

          0 0
          • Lance  

            Presne cilene do deste nejedu a neverim, ze kdyz zacne snezit,tak ta bunda to chvili neudrzi, vylozene mi jde o bundu na ty tri obdobi, v ktere nebude extra zima, kdyz uz by melo prset, muzu vzit do kapsy sbalenou igelit plastenku, stejne toho v zime moc nenajezdim,ale zase vim, ze kdyz tu bundu koupim tak vyjedu casteji, sem neskutecny zimomrivec a brutalne se potim :-)

            0 0
    • tonik666  

      Celo-membránu nebrat, protože v ní je moc horko. To už musí hodně mrznout, aby nebylo, a v teplotách nad nulou je membrána u mě nepoužitelná.

      Ideál je podle mě do nižších teplot membrána vpředu a na rukávech, záda a boky tenké prodyšné. Takovou bundu mám a na běžky nebo kolo super, ale až když mrzne. Do té doby vozím více prodyšných vrstev, třeba teď jsem na kolo otestoval v –1 následující:

      1. tenké funkční tričko + cyklo rukávy
      2. tenký rolák s dlouhým rukávem
      3. Zateplený dres Gore biek wear x alp
      4. Fleece vesta Warmpeace

      A bylo to v pohodě a docela dobře to větralo.

      0 0
    • tonik666  

      Z tvého výběru vypadá jako membrána vpředu – větrání vzadu budna Endura (ta poslední), takže na tu bych se být tebou zaměřil.

      0 0
      • Lance  

        jj prave, ze nevypada zle, jak rikam od toho gridlocka upoustim…

        jeste spatne parametry nema ta rogelli torino…

        0 0
        • tonik666  

          U Rogelli Torino se nepíše nic o tom, že by tam byla odvětraná záda, takže předpokládám, že je ze softshellu celá, a do toho bych nešel.

          0 0
          • Lance  

            hm, ja prave ted pouzivam vetrovku axonku, nepromok,ale to je igelit a jak trochu slapnu,tak jsem durch, nedycha vubec, tak ted nevim co vzit…

            0 0
            • tonik666  

              Vol napůl membránu, nešlápneš vedle. Ta od Kalase co hodil výše mlok je taky pěkná, jen už vypadá hodně cyklisticky, takže na běžkách budeš vypadat jako cyklista :)

              0 0
          • Lance  

            asi jo a co parametry vodni sloupec 10000 a prodysnost 5000? nebo vodni sloupec 8000 a prodysnost 3000?

            0 0
            • tonik666  

              Ignoroval bych. Vodní sloupec 10 000 mají standardně stanové podlážky znamená to, že jsou dost nepropustné. V dešti bude potíž šití.

              Co se týče paropropustnosti, bylo by zajímavé mít číslo za normální fleece pro porovnání.

              0 0
              • Lance  

                jako myslis, ze se mam vykaslat na tento reklamni trik s tim sloupcem 10000? koupit tu enduru? Himlhergot zase v tom plavu :-). Zase si rikam, ze ten gridlock vyuziju i v lete v desti,ale jezdim v desti? nejezdim (teda letos jsem zmoknul parkrat, total durch :-)), ale to chytlo a prislo cestou… Stejne v lete je nejlepsi asi vesta se sitovanyma zadama… proste musim vyresit neco na „ted“

                0 0
                • tonik666  

                  Přesně tak, vykašlal bych se na nepromokavost. Přečti si ještě jednou co tady píše Mlok, druhý odstavec. líbí se mi na Gridlocku jen barva, na podzim-jaro ideální.

                  Návrhů na bundy zpředu neprofuk-vzadu profuk tady bylo víc než jsem si myslel, že jde koupit. Tj. vybíral bych z Endury Windchill, Craft Performance XC light a Kalase co doporučoval Mlok.

                  Když to budeš moc řešit, tak tím ztratíš moc času. Kup si tu co padne nejlíp a co se ti nejvíc líbí. Kolik stála stejně zapomeneš, ale že ti nepadne/je ti v ní horko by sis uvědomoval každou vyjížďku.

                  0 0
                • tonik666  

                  Ještě ta Craftka co sem házel Pebe byla taky vpředu Membrána, vzadu fleece.

                  Šup do obchodu a zkoušet :)

                  0 0
    • ZuzicK  

      Na kole ta membrána ještě jde, protože udržíš tempo, aby ses příliš nezpotil (pokud netrénuješ/ne­závodíš). Na běžkách je ale těžký mít tempo takový aby to jelo a zároveň ses nezpotil. Osobně (jezdím v tempu), navrch beru dlouhou tenkou 1.vrstvu, flísku a prodyšnou, větruodolnou (bez membrány, jen „hutnější“ jednovrstvý materiál) vestu do cca –10°C a i tak jsem spocená jak kůň :-) Pokud více fouká, tak přidávám pertexku, a ve větší zimě přidávám mikinu. Na turistiku bych na vrch vzala oproti mojí vrchní vrstvě max nějakou hodně prodyšnou softshellku.

      0 0
      • MlokCZ  

        Já to tedy mám opačně. Na běžkách udržím rovnoměrné tempo snáze. Kopce tolik nepálím a i v mírných sjezdech si trošku máknu. A přitom se nejezdí sjezdy většinou na běžkách tak rychle jako na kole. Takže snáze můžu obléct toho méně než na kolo.

        Jeden příklad. Jezdím na běžky hodně na Silberhütte (to pro představu, kdo zná místní okruhy) a jezdím téměř výhradně ten 6km okruh.

        A v celomembránové bundě (jen pruh na boku a kousek na rukávu není membránový) jsem si dal jeden okruh na maximum. Takže po něm zpocený opravdu hodně. A i v té membráně jsem v dalších okruzích při už volnějším tempu postupně uschnul.

        Hodně to tedy bude na těch běžkách záležet na profilu trati. Na tom okruhu na Silberhütte nejsou žádné brutální stoupání, v postatě jen hned v tom prvním výjezdu po startu je pár krátkých kousíčku lehce prudších. A zase sjezdy nejsou moc prudké, takže až tak nejedou (ani ve vajíčku) a v dost částech je sjezd hodně mírný, kde je třeba i máknout.

        0 0
        • ZuzicK  

          Na profilu trati až tak nezáleží jako na tom tempu a stylu. Na skatech se třeba nedá moc flákat, pokud chceš aby to jelo, jen z kopce. Takže do Jizerek i do Krkonoš se do stejného počasí oblékám stejně. A taky bude záležet na tom jak se kdo potí.. mě se třeba ještě nepodařilo uschnout.. jen v létě, kdy mám na sobě jednu max dvě lehké vrstvy :-)

          0 0
          • MlokCZ  

            Ten styl bude dělat určitě hodně. Já jezdím jen klasiku. Takže jediná situace, kdy se nelze flákat je prudší výjezd, když ho chci udržet ve stopě. A to je na tom zmíněném okruhu otázka asi 30m z těch celých 6km, více ne.

            0 0
      • Cryzyy  

        jezdim NoWind na bezkach a mimo dnu, kdy je kolem nuly a prazi slunicko (asi tak dva dny za zimu) mi neprijde ze bych se potil nejak moc a mam jistotu, ze neprofouknu. Pod bundou vozim jedno az dve Moira trika.

        0 0
    • Menhir  

      Já jezdím s tímhle, na běžkách to je dokonalé, na kole je občas trochu chladněji, když je moc dlouhý sjezd, ale to opravdu jen občas a hlavně při nočním přejezdu z hospody na základnu ;)

      http://www.denalisport.cz/…-light:3050/

      0 0
      • Lance  

        kolik meris prosim te a jakou mas velikost? ta nevypada zle

        0 0
        • Menhir  

          výška 185, váha 83 (asi) a bundu mám XL :)

          Jo a mám dojem, že má trochu užší rukávy, takže jestli máš ruky jak já nohy, tak to bude asi dost natěsno ;)

          0 0
    • Lister  

      Jen taková poznámka. Pokud bych v té bundě jezdil hodně za zhoršených podmínek a za šera, což se dá v zimě předpokládat, tak bych si hodně rozmýšlel, zda bych chtěl mít na sobě bundu s převahou černé barvy.

      Jinak souhlas s ostatními – jako univerzální bundu bych určitě nebral komplet membránovku a osobně bych nevolil ani klasický zateplený softshel, ale hledal spíše něco lehkého, co se dá dohnat další mezivrstvou.

      0 0
      • Lance  

        prosim rovnez o nejaky odkaz at vim co si predstavit pod tvoji predstavou :-)

        0 0
        • Lister  

          V tomhle ti moc nepomůžu, mám univerzální softshelku od Warmpeace, kterou používám, když je opravdu hodně zima, ale ani tak není úplně ideální. Pak mám ušitou bundu z klasického nezatepleného windstoperru – v místní fabrice něco šili pro Gore Bike Wear a tohle je z matroše který zůstal – tu používám častěji, protože tolik nehřeje a je univerzálnější.

          Teď mám v plánu koupit tuhle Pertexku a zateplení budu dohánět spodní vrstvou. Jsou na ní výborné reference, údajně je ten materiál hodně prodyšný, ale zase lehce promokne a určitě nezahřeje.

          0 0
    • Joseph de Sax  

      a zapoměl jsi na léto…

      0 0
    • Pebe  

      já jsem si řekl Ježíškovi o Craft ve svítivě žluté/zelené, tak doufám bude taky akorát na běžky a na kolo

      0 0
    • Josse  

      Používám tuhle od Pellsu

      http://pcshop.pells.cz/…_d24816.html

      jak na kolo, tak na běžky a jsem s ní spokojený. Přijde mi, že docela dobře dýchá na to, že jde o membránu a NO WIND. Jinak u Kalaše teď mají nějaké v akci za 50%.

      http://eshop.kalas.cz/index.php…

      Jestliže hraje cena důležitou roli, tak tam nic nezkazíš. Vozím od něj dresy a lehčí jarní bundu a dobrý.

      0 0
      • Lance  

        dik, ale skoda, ze ty bundy nemaj v normalni velikosti, jinak bych ji bral z fleku

        chlapi jak to ma kalas s velikosti? mloku napis prosim tve miry a jakou mas velikost?

        0 0
        • Josse  

          Hmm, to jsem az tak nestudoval..škoda.

          Tahle má asi největší nabídku velikostí.

          http://eshop.kalas.cz/index.php…

          ale ta mi přijde nejslabší.

          Já vozím od Kalaše velikosti XXL(bunda) nebo 3XL(dresy), mám 180cm a metrák a je mi to tak akorát.

          0 0
        • MlokCZ  

          182cm, krátké ruce, 70kg, úzká ramena i méně před hrudník. Vše mi od Kalase sedí v Lku perfektně, pouze tahle bunda

          http://eshop.kalas.cz/index.php…

          mi je o chlup větší než by bylo ideální (jak mírně delší rukávy, tak mírně volnější na těle i když pod ní vozím více vrstev).

          Ta tenčí membránovka mi padne jak ulitá a ta jen s přední membránou taky.

          Dle tabulky Kalasu mi sedí hrudník na Mko, pas na hranici M a L, výška na XL :-)

          0 0
    • Lance  

      vzal jsem tu enduru

      0 0
      • MirosPikos  

        Trochu to rozveď, jestli už jí máš doma :) Kterou a jak si s ní spokojen. Brácha má tuším tu Windchill a je moc spokojen. Teď jí vozí i na běžky…

        0 0
    • PAFIRA  

      Ahoj,

      četl jsem tu vaše tipy a mám také dilema kterou bundu pořídit,mezi těmito:

      http://eshop.kalas.cz/…n-x3-cervena#tabs

      http://www.bezvakolo.cz/…chill-ii-red

      http://eshop.silvini.com/…-122426.html?…

      http://www.cyklomania.cz/…l-s-WHO-ELSE

      http://www.krabcycles.cz/…r-II-cervena

      Poradíte? Popřípadě zkušenost s nějakým tímto výrobkem,Díky.

      0 0
      • McBlacky  

        vyber si bundu na kolo primárně, tam potřebuješ o dost jiný vlastnosti a když ti začne být kosa, blbě se zahřeješ.

        Na běžky je lepší mít lehčí prodyšnou vrstvu (technostretch třeba) a přes to softshell vestu

        0 0
      • Lance  

        mám tu enduru a jsem spokojen, používám na kolo a na běžky, už to řeším viz. výše (jinak tvrdím, že funkční hadry neexistují – extrémně se potím)

        0 0
        • PAFIRA  

          Váhám právě taky mezi Endura a Kalas.Endura se mi líbí více vzhledově a Kalas zase,že má odepínací rukávy a jde z ní udělat vesta.Jinak obě budou určitě kvalita,ale to asi i ten Pelss.

          0 0
          • Delkim  

            Endura má taky bundy s odnímatelnými rukávy, si projdi jejich celou nabídku

            http://www.rideko.cz/…151–4-Endura

            např.

            http://www.rideko.cz/…tshell-black

            0 0
            • PAFIRA  

              To sice má,ale toho softshellu se nějak bojím,nevím,nevím…

              0 0
          • McBlacky  

            ty rukávy jsou dost o zvyku a pro výběr bundy bych je osobně zahrnoval až mezi poslední kriteria. osobně jsem jednu bundu s nimi prodal po pár použití a ze zimní teamové jsem je sundal jednou za 4 roky.

            Když jsou podmínky na celou bundu, tak se téměř nikdy nestane, že by se změnilo tak počasí, aby mělo sundání rukávů smysl (bud musí jít dolu celá bunda, nebo brutálně mrznou ruce jen v termotriko co bylo pod bundou). Pokud je den na vestu, tak na kole je to v drtivé většině na nefuk vestu co má prodyšná záda.

            0 0
            • PAFIRA  

              Máš pravdu předsedo.Souhla­sím.No vypadá to,že zítra si pojedu ke kamarádovi do Velacentrum do Roztok vyzkoušet tu Enduru a nejspíš ji vezmu…

              0 0
      • Iv15  

        Taky bych potřebovala novou bundu na zimu na silničku, ale nemusí být moc voděodolná (do deště nevyjíždím), spíš aby byla dostatečně prodyšná a nevypadala na mě jako pytel.

        Má někdo nějaký tip?

        0 0
        • PAFIRA  

          Ty by si tu softshellku mohla mít..

          0 0
          • Iv15  

            Mám právě ze softshellu trochu strach, že to bude až moc teplé a nebude to moc prodyšné.

            0 0
            • PAFIRA  

              Myslím,že softhsell právě prodyšný je a že se v něm neuvaříš,já mám spíše strach z promoknutí…

              0 0
              • McBlacky  

                když se do toho na chvíli opřeš, nebo v dlouhém prudkém stoupání ´vyplaveš´ i ze softshellu. Ono si ale nevybereš, membrány proti větru jsou na tom podobně.

                Jak přestane být teplota na zateplený dres a přes to nefuk vesta, je třeba se smířit s tím, že na nějaký extra švihání už to nebude.

                0 0
                • Iv15  

                  Tak, něco jsem se už v zimě najezdila, pro mě jsou nakonec stejně limitující ruce.

                  Ale mám doma starší bundu Etape, nevím, co za typ, pod ní se vždycky zpotím, ale pak si tak nějak vytvořím určitý klima a zimu to na mě nepustí, pokud se hýbu, ale už jedu celou dobu mokrá.

                  Tak hledám právě, jestli by bylo něco pod čím, i když se zpotím, aspoň uschnu.

                  0 0
                  • McBlacky  

                    podle mě pod ničím co bude odolávat větru v rychlostech nad 20km/h už neuschneš – za předpokladu, že budeš pořád podávat nějakou intenzitu vyšší než kompenzační. Ale třeba něco takového existuje.

                    Mě se osvědčilo mít hodně dobrou první vrstvu, která transportuje ven a máš i ve vlhké příjemný pocit.

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.