unevrzál. bunda (kolo,běh,běžky)

54 nepřečtených
  • delfyn

    sháním bundu na kolo, běžky a běh, nejdřív obecně řeším jestli je lepší

    bunda s méně prodyšným materiálem a skvěle řešeným ovětráním

    nebo bunda s dobrým materálem, třeba i soft shell a větší prodyštností.

    Navíc jestli má smysl mít odepínací rukávy.Mám několik favoritů

    bunda BEAGLE od WARMPEACE bunda Strong od etape s odepínatelný­mi rukávy

     

    bunda Berger ze Sportisima s odepínacími rukávy- nenašel jsem odkaz, překvapilo mě propracování vzhled,otázka je materiál, vzhledově se mi kupodivu líbí asi nejvíc, láká mě odepínání rukávů, skladnost

    bunda Swix s prodyšnou látkou na zádech, plus proti softshelkám skladnost do dresu

      

    Anketa: co by jste vybrali

    11x
    35%
    0x
    0%
    0 0
    • malko  

      Pokud to má být univerzální bunda, tak bych přemýšlel o Tilak-Latok. Je to sice trochu dražší kousek, ale podle mě docela dobře vyřešená (softshell, odvětrání, odep. kapuce). Nějakou dobu ji mám, ale zatím nebyla příležitost ji pořádne otestovat. Co se mi na ní líbilo je to, že svým volnějším střihem ti dovolí vzít si pod ni tlusčí fleesovou mikinu – to se v zimně docela hodí. Ostatní bundy mi přišly až moc obepnutý – že pod to pořádně nic nedáš.

      0 0
    • zskal  

      Já mám tu bundu Strong a můžu ji jen doporučit. Byl jsem v ní včera na kole při teplotách –4 až –7°C, pod ní tři vrstvy a výborně to udýchala. Měl jsem jen malinko vlhké rukávy zevnitř. Neprofoukně a nepustí ani vodu. Na běžky se s ní taky chystám…

      0 0
    • marapara  

      Tak takhle jsem přesně taky váhal. Na SL jsem viděl tu Etape Strong a moc se mi líbila. Ale pak jsem viděl tam kde mají tu WP Beagle (tvůj odkaz), lepší model RIM z Gore Windstopper Softshlellu za 1990. Ta bunda normálně stojí 4550 kč. Měli velikost L, teď tak mají už jen M. Lko mi sedí, perfektní bunda. Dobrý střih, není jen na bika, ale univerzál. Má lehce prodloužené záda, na kolo, běžky, turistiku i běžné nošení ideál. Nepromokavá kapuce v límci, dobře odvětrané podpaždí, očka na palce proti vytahování bundy, výborná prodyšnost.

      Být tebou, pokud ti sedí vel. M, líbí se ti zelená barva, beru tu RIMku. Já nelituji. Ta Etape bude určitě mít horší prodyšnost, i když má fleece na zádech. Ale zepředu v rukávech bude hůř větrat. Ani s batohem v ní nejsem moc zapocený.

      0 0
      • Lister  

        Mám RIM a taky spokojenost, jediný nedostatek – mohla být krapet delší, přece jen má tendenci se občas vytahovat nahoru, ale dá se to vydržet. Za ty peníze to byl ale super nákup.

        PS: a ta zelená barva vypadá v reále opravdu moc hezky, jsem rád, že jsem zvolil tuhle barevnou variantu. Mám L, výška 176cm, a váha cca 90kg – jen pro představu jak je to s tou velikostí, pokud je tazatel stejně vysoký, tak mu M bude asi krátká – na šířku by neměl být problém.

        0 0
        • marapara  

          jj, ale to je tím, že je to univerzál. Já mám Lko a měřím 185 cm a je mi tak akorát. Ale o nějaký cm delší bych ji snesl.

          0 0
        • delfyn  

          mám 185cm a tak necelých 80kg

           
          0 0
          • marapara  

            Tak to jsme na tom zhruba stejně, já jsem o něco lehčí, mám 74/75 kg.

            0 0
    • Vrci  

      odepínání rukávů můžu na běžky jen doporučit, na kolo je k ničemu. Pokud odepneš rukávy, nemusíš už moc řešit skladnost – protože vestu stačí rozepnout – nemusíš ji sundavat. Já bral tak nějak ze setrvačnosti tangete od Kalaše. S jeho bundama jsem byl vždy spokojen, možná jsou jiné lepší, ale já nemám důvod měnit.

      0 0
    • The_Trooper  

      Rozhodoval jsem se mezi Etape Strong a Kalas WIND&WATER bell DENIM nakonec to vyhrál Kalas max. spokojenost otestováno: 

      bežky –5 až –10°C (termotriko + triko z dlouhým ruk. + Bunda Kalas bell DENIM), 

      kolo +8 až –3°C (jen s termotrikem)

      0 0
      • Vrci  

        já vzal kvuli převažujíc silnici oranžovou variantu viz výše

        0 0
    • mirage  

      Dobrý den. Já mám bundu Craft, typ- Curier a materiál – Hypervent a nemůž si stěžovat. Měl jsem i bundu z materiálem pertex a tu jsem po 10 dnech vrátil a vzal Craftu. Hypervent po 1 hodině jízdy na kole v teplém počasí v poho. Pertex po 20min. totálně spocený. Jsou to, ale jen mé postřehy. Tak zatím a šťastnou ruku při výběru.

      0 0
      •  

        Od Craftu používám k velké spokojenosti spodní prádlo do druhé vrstvy, spokojenost není bohužel s třetí vrstvou a to s materiálem Hypervent, mám dvě bundy, obě profouknou a s odvodem potu to taky není nikterak slavný. Od vánoc jezdím Etape Strong (i běžky) a Craft vezmu tak akorát na krátkou procházku s dětma nebo na podzim k ohýnku.

        0 0
      • K2  

        Jakou máte zkušenost s prodyšností Pertexu vůči WS nebo SShell materiálům? Je to srovnatelné, nebo je Pertex díky hustotě tkaní hůř prodyšný. Na Pertexu se mi líbí celoroční využitelnost, akldnost, váha a cena

        Líbí se mi tenhle model od Humi z Pertexu

         
        0 0
        • scret  

          pertex bude podle myho vzdycky prodysnejsi, nema membranu…

          0 0
    • scret  

      jak psal marapara, Rim od WP je supr, hlavne za ty prachy neni co resit… Beagle ma o trochu horsi material, ale obou je zpracovani kvalitni… kazdopadne na beh bych zas az tak sofshellku nedoporucoval, na kolo by se jeste dala, ale pri behu si myslim ji clovek zapoti… zas si ale muzes vzit pod to min vrstev nebo otevrit vetraky… pak navic budes mit univerzalni bundu… takze babo rad:)

      0 0
    • Nikovlas  

      Já mám Pertexovou bundu a nemůžu si stěžovat. Jestli se v ní nezapotím při hodinovym běhu v kopcích (cca 11 km), tak už fakt nevim při čem bych se zapotil. Je fakt, že mám volnější střih… Proti vodě nahovno, proti větru supr. Není vyteplená – když je vedro a fouká, vezmu si ji jen přes slabý triko, když je zima, oblíknu pod ní cokoliv.

      0 0
    • Jituschka  

      Ahoj, já mám jednu podzimní od Spešlu s odepínacíma rukávama, nevím jaký typ,  je to spíš slabší šusťák do teplot kolem nuly, když je větší zima, tak potom softshelku od Lowe alpine, ta je na sport do mínusu, jinak je v ní moc teplo. Radši mám ale víc vrstev a pak případně sundavat nebo přidívat.

      http://www.rockpoint.cz/…acket-1063d/

      0 0
    • siafu  

      na kolo mam tedy vyclenenou samostatnou bundu Merida Isowind a tak tomu bude asi vzdy… kdyz je trochu mokro, snadno se mne podari uspinit, staci se trochu otrit o spinave kolo, z kol se na bundu snadno dostane spinava voda… no a proste nehodlam prat bundu s membranou po temer kazde vyjizdce :)

      na „normalni“ noseni mam Pinguin Parker New. Tuto beru jako doopravdy univerzalni bundu a podle toho vypadaly pozadavky pri vyberu, ktere u bikove bundy vubec nemam napr. „nezatepleni“ (zateplim se volbou spodni vrstvy), nesmi profouknout, nejaka odolnost vuci desti, vetrani v podpazi a odepinaci kapuce!!!!, protoze mi vadi kapuce v limci i mimo limec (s batohem se to blbe shrnuje) a na bezne noseni kapuci nepotrebuju, do hor si ji jako vemu, to uz je neco jineho, cena do 5 tis. kc.

      U bikove bundy na zimu vyzaduji samozrejme klasicky strih, ktery padne na telo, bunda nesmi nikde vlat atd. Vzadu kapsy (typicky casto potrebuju kapesnik), nejaky mensi zatepleni (ve vnitr jemny chloupek), membrana samozrejmosti a cenove cca 3 tis. kc, jinou bundu na kolo ani nemam, na podzim vozim vestu s navleky, soucasna bunda lze pouzit podle miry zatepleni tak do plus 10 st., zalezi jak moc fouka… pod 7 st. si ji myslim uz beru automaticky, no a i na bezky, beh si ji dovedu v pohode predstavit, jen je proste z kola spinava a asi to ani nejde moc vyprat :/

      0 0
    • jan 2  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • delfyn  

      Jinak se softshelem mám zkušenosti jen s "Husky ":http://www.sport23.cz/…utdoor-avros a s tím jsem spokojený na normální chození ale na běh bych ho nebral, protože bych se v ní zapotil, sice je pružná, ale s nic nevážící větrovkou je mi to příjemnější. ALe třeba Swix na běžky začíná místo větrovek dělat slabej softshell, před větrovkma se zádama z prodyšný látky dělal větrovky s větráním sít¡kou překrytím  šusťákem na zádech. Tak co teď s tím:)

      0 0
      • Log1ck  

        Jednoduchá odpověď co s tím. Zvolit dobrej softshell, kterej dejchá. :-)  Tj. třeba ňákej dobrej bezmembránovej. Já mam od Direct Alpine a prodyšnost je perfektní.

        0 0
        • delfyn  

          většina je jich ale s membránou ne?máš nějaký další tipy?

          0 0
          • scret  

            Berghaus treba delal slusnej nemembran. softshell..

            0 0
            • drtyc  

              nezmolkuje se pri behu jak hybes rukama?

              0 0
              • scret  

                nemam s nim dlouhodobe zkusenosti, ale celkove Berghaus je top kvalitka… mam od nich jen nejlehci pacliteovy gate (rozepinaci do 3/4) na svete…

                0 0
                • drtyc  

                  no me po 14 dnehch 2 hodiny denne pesky bagl pres rameno co se dotykal na boku kraje bundy odrel a lehce nazmolkoval i ten softshell. tak zjistuji, jestli to dela ta konkretni verze softshellu nebo nejaka stretchova primes v tom nebo je to obecny jev.

                  0 0
                  • scret  

                    co mas za softshell??

                    0 0
                    • drtyc  

                      alchemy stretch.

                      56% nylon, 40% polyester, 4% elastane Soft Shell.

                      ale ten bagl ma nejaky hruby pogum a tvrdy plasty ochranny, takze mozna to rozedrelo to a fakt plandal a tahal jsem v tom veci obcas i na 3 sporty, takze parkrat to melo kolem 20ti kilo

                      0 0
                      • scret  

                        alchemy, kua to mi neco rika, co to je za znacku? vim jsem to nekde cetl, ale ted si zaboha nevzpomenu u koho:(

                        jinak takhle „debilne“ zmolkovati treba i Direct Alpine, kamos ho mel po tydnu v tatrach „opucovanej“ i od popruhu baglu! hnus! okamzite by sel z domu!

                        ja mam Warmpeace Butterfly, mat. WS softshell, perfektni bunda, jen skoda ze uz ji nedelaj:((

                        no a po cca 3 letech, tahano po meste, na treky, na prochazky i na poradny hory s velkym kletrem, zacina byt hooodne zlehounka videt na zadech, resp. pod bedrama, ze se mozna na ni nekdy nejakej batoh nosil, zdaleka ne, jako to mas na obrazku ty… takze ja mam ve vybirani softshellu jasno:) takhle ma podle me spravnej ss vypadat, proste to neosoupes kdyby se clovek na hlavu stavel… nehlede na to ze WS ss ma ze vsech membran. ss nejlepsi prodysnost…

                        0 0
                        • drtyc  

                          je delanej na stenu a ne na noseni baglu. moje blbost. tam je ok.

                          alchemy jacket – mountain hardware.

                          0 0
                          • scret  

                            trochu alibismus u softshellu nemyslis?:))

                            joo, jasne, myslel jsem si ze to bude Mount.Hard.

                            jinak to se docela divim, docela bych u tyhle znacky cekal lepsi matros…

                            0 0
                            • drtyc  

                              nemyslim, ze alibismus. vyrobce deklaruje slozeni a ucel pouziti vic nez jasne.

                              to, ze se zmolkuje mas jako dan za opravdu neskutecne nesrovnatelny stretchovy vlastnosti bych rekl na trhu neco podobnyho nenajdes.

                              obchazel jsem i loapy a podobny, ale to je vsecku tak desne tvrdy, ze bych se jednou natahl a svy by bud povolily nebo zacaly minimalne zatikat.

                              0 0
                              • scret  

                                o loap, husky a spol. zamerne nemluvim, to jsou jenom takovy imitace… nevim do jaky miry ma Mount.Hard. ty hadry strecovy, jestli vic nebo min oproti kvalitni konkurenci, musim na to nekdy v shopech mrknout…

                                0 0
                                • drtyc  

                                  v cr to ma na  krame rockpoint

                                  0 0
                                  • scret  

                                    vim:)

                                    0 0
                                    • drtyc  

                                      btw. ramena boky zada rukavy limec naprosto bez naznaku zmolku zvenku softik i zevnitr ten strech fleece.

                                      udelal to fakt jen ten kraj co dostal na prdel od toho baglu. je to jako 2h denne po 14 dni se s tim smikat po zemi. vstat. sklouznout. vstat. sklouznout…

                                      schvalne jsem nalozil tasku a zkusil co drhne. plastovej zip. pastovy vyztuze svu. gumava jemna sitovina s milimetrovyma ockama, umelej popruh zpevnenej prositej a plastova spona. zkousim to na druhe tasce, nez co jsem v ni tahal veci ta je tedkom jinde, tak nevim jestli nemela ta taska nekde neco ostryho co by to dralo rychlejc. rikal jsem si, jestli to neudelal suchac na drzadlech, ale ten tam nedosahne kdyz je rozeplej a nebo je sepnutej hodne nad.

                                      takze ciste mechanicky poskozeni trvalym drhnutim o jemne zdrsneny materialy. nikoliv trenim o hladky. popruh na rameno mel chranic hladkej, tak proto asi ok.

                                      0 0
                                      • scret  

                                        no ono asi nejvetsi treni od baglu byva na zadek, resp. jakoby na bedrech, protoze se ti ten batoh pohybuje ze strany na stranu a potom vepredu u „podpazi“, kde to zase dre jak clovek hybe rukama pri chuzi… ty ramena az tak exponovana nejsou…

                                        ale samozrejme zalezi na baglu, muze tam byt neco hrubyho, kolikrat staci i vycnivajici umela nit, ktera nebude mit zataveny konec a ta dokaze natropit neplechu…

                                        0 0
                                • drtyc  

                                  ono to hlavne do nedavna pro me byla jedina myslitelna velikost softshellu na trhu.

                                  0 0
                        • teepeex  

                          ty zmolky normalne sundas strojkem na holeni se ziletkou, noproblema

                          0 0
        • Lister  

          co máš za budnu a materiál. jediný co jsem našel co by se dalo označit jako nemembránový softshel je 4wayTex a ten má parametry poloviční oproti třeba GORE WS SoftshelL

          0 0
          • Paja  

            Asi nejznamejsi vyrobce nemembranovyho softshellu je Schoeller

            0 0
            • delfyn  

              no a jak je to s odolností proti větru? sice hezký že to bude mít prodyšnost ale aby to bylo k něčemu, i když Tilak špantný věci nemá:)

               
              0 0
              • Paja  

                Vsechny softshelly by mely byt vetruvzdorne. U nekterych materialu se lepsi prodysnosti dosahuje tim, ze material neni 100% vetruvzdorny, ale i ten je „odolny proti vetru“. Osobni zkusenost s nemembr. softshellem nemam, mam softshellku z WS softshellu.

                0 0
          • Log1ck  

            Mam DA Fitz Roy . Na ramenou a kusu předloktí má mebránovej SS, ale zbytek je bez membrány. Všecko materiály od Toray. Ze stejnýho nebo podobnýho matroše bych řek, že je z nabídky DA třeba Peak (stará kolekce) nebo Fram8.

            0 0
            • Lukulin  

              Mám bezmembránovou SS The North Face Apex, rozhodně neprofoukne.

              0 0
              • scret  

                slysel jsem na ten jejich Apex zatim chvalu, docela rad bych ho nekdy taky prubnul… od NF mam jenom windstopru…

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.