• Tess.85

    Zdravím vespolek,

    Chci se zeptat… podzim se blíží… pořád dumám nad bundou na bajk a pak v zimě na běžky… Chci aby byla nepromokavá, neprofoukla a hlavně hodně prodyšná… Dost se na kole i na běžkách potím a v sofshellových bundách jsem se potila tak, že nějaká prodyšnost nebyla znát.

    Mám ráda věci od Endury… a přemýšlím jestli fakt se vyplatí investovat do té nejvyšší řady MT 500 II https://www.koloshop.cz/…i-modra.html

    Nebo by mi bohatě stačila Single Track II https://www.koloshop.cz/…ulberry.html

    Parametry voděodolnost, prodyšnost chápu… akorát si moc nedokážu v reálu představit ten rozdíl v uváděných hodnotách…

    Budu ráda za názory nebo i další případný typy třeba na jiný bundy.

    Jinak cíleně vyloženě v dešti nevyjedu, ale v blátě, mokru, zimě mi to nevadí no a když přijde chcanec, tak to stejně musím většinou dojet mokro/nemokro :D

    Dík za každou radu;)

    0 0
    • ZPetr  

      Mám MT500 a jsem s ní hodně spokojený. Voděodolnost dost dobrá, prakticky jako pláštěnka. Prodyšnost určitě lepší než softshellová ale stejně se zapotim. Hodně pomáhají zipy v podpaží a taky jak jsi pod ní oblečená.

      0 0
    • Pain  

      MT 500 ll jsem vlastnil. Já se teda v ni potil hodne. Jezdil jsem funkcni triko pod, otevreny veškerý větrání a beztak mokrej hodne. A to se nejak extra nepotim normalne. Takze jsem ji obratem prodal. Ale urco se najdou lidi kterym vyhovuje. Ted uz si radeji koupim neprofuk co dýchá( to uziju vic) a do deště jen plastenku nejakou. Jezdim celoročně jako ty. Tem uváděným hodnotám u te bundy proste nevěřím. Hlavne teda prodyšnost. Na me to působilo jako takovej skafandr. Řekl bych ze to chce zkusit, ale u bundy kolem peti litru trochu drahej test. A na bezky už vubec tuhle bundu.

      0 0
      • Tess.85  

        No právě… za 6k trošku drahá sranda zkusit a říct… to fakt není ono :/

        S tím že se potím jsem smířená, ale nechci být pokaždý úplně durch, protože pak je mi samozřejmě při sjezdech příšerná zima a se slzou v oku vzpomínám na svoje plahočení do kopce :-D

        A nějakej tip na dýchající neprofuk bys neměl? ;-)

        0 0
        • koldas  

          Jakákoliv bunda za 6K je trochu ftip…

          Teda pokud nejsi zrovna profi sportoveckyně a nejedeš na severní pol.

          Ty ceny jsou šíleně nastavený a přemrštěný…

          Ale když kupujete…

          0 0
          • Tess.85  

            Asi takhle… radši utopim víc peněz v něčem co mi sedne a bude fungovat než mít pro mě nefunkční věci, který mě budou štvát, každou chvíli koupím něco jinýho, co kdyby to bylo lepší, v podobný cenový relaci… tudíž v sumě pravděpodobně vyhodim víc peněz a budou se mi doma kupit akorát hadry co nebudu nosit…

            Když už je chladno, vlhko, zima, tak prostě jezdit chci, protože kolo zbožňuju, ale zároveň chci aby mi při tom bylo i dobře, když k tomu pomůže bunda i třeba za 6k, tak jsem ochotná to do toho investovat… Ale mám svý hranice… a to je asi takhle :D

            0 0
    • Jakobo  

      Ja si myslim, ze budes potrebovat bundy 2. Nevim, kde budes na bezkach jezdit, ale treba ja nepromokavost u bundy na bezky nepotrebuju, protoze (nerad to vyzrazuju) v zime, kdyz chodim na lyze neprsi.

      Pokud jsi turista a na bezkach nezavodis muzes pouvazovat o bavlnenem anoraku. Husta bavlna neprofoukne, ma vybornou prodysnost o ktere se GTX a spol muze jen zdat a ma i dalsi vyhody.

      Nakonec treba zjistis, ze musis jet sakra dlouho v desti nez ti ten anorak promokne. Dobry anorak ma hustou vazbu jak celta a v desti celkem drzi, je to celkem pouzitelne i na kolo, ale tam se to nehodi vzhledem.

      0 0
      • Tess.85  

        Jezdím na Šumavu, letos bych chtěla zkusit i Novohradský hory, protože to není taková masovka jako Šumava (Modrava, Horská Kvilda, Kvidla).

        Neprší, ale déšť se sněhem taky není úplná chuťovka :D

        A co si mám konkrétněji pod pojmem bavlněný anorak představit? Tlustá bavlněná mikina to asi nebude ;)

        0 0
        • Jakobo  

          Ne. Skutecny seversky anorak a teplakovka jsou neco uplne odlisneho.

          Treba z norskych znacek dela levnejsi anoraky Bergans. Na ty se podivej. Åsnes delal anoraky bez modernich prvku jako suchace, ale dnes uz od obleceni upustili a vyrabi tusim jen lyze. Dalsi jako Fjallraven nebo co si nechava delat v CR Kraken z Bushcraftportalu asi nema cenu jmenovat, pac uz je to bud z membrany nebo vlny a navic za silenou cenu a znovu, to nema s pravym anorakem uz moc spolecneho. Anorak je urceny do drsnych podminek, musi byt jednoduchy a spolehlivy za kazdeho pocasi (zadne debilni zipy, co budou namrzat, ale druky, snury, jednoducha kapuce). Podivej se na fotky Nansena, Amundsena. Na vetsine jsou vyfoceni v anoraku.

          Jeste dobry material je polyamid, treba v Dekaci jsem si kdysi koupil takovou bundokosili a ta je bezvadna. Pokud chces neco fkcniho za malo penez i to muze byt reseni. Hlavne se vyhni polyesteru (vlakna na nite se vyrabi z PET lahvi, silne hydrofobni matros), coz je zaklad drtive vetsiny (problemu) vsech softshellu, fleecu a spol.

          0 0
    • tompca  

      Já si loni koupil tuhle

      https://www.sportisimo.cz/…g-ws/211414/?…

      Pod to dávám podle počasí 2–3 vrstvy a za ty prachy na kole i na běžkách spokojenost.

      0 0
    • theedge  

      Neexistuje nepromokava buda ve ktere by se clovek pri vykonu na kole nebo behu na bezkach nezpotil a nezaparil. To nema sanci zadna nepromokava membrana sanci odvezt.

      Nevim jak je na tom novy Gore-Tex Active.

      0 0
      • Tess.85  

        Neříkám nezpotit, to místo bajku můžu na procházku po městě :) ale když se hlavně při výjezdech zpotím jakože dost, tak při sjezdech je mi prostě fakt zima…

        Snažím se zjistit, jestli bundy, který „deklarujou“ celkem vysoký čísla co se prodyšnosti týče fungujou líp než softshellka, tu jsem měla zevnitř prostě mokrou, jakože hodně. Nebyla s lepenými švy, takže ve švech nakokec byla mokrá úplně nejvíc…

        0 0
        • theedge  

          Dela se to tak ze do kopce se oblika min a dobre prodysne vrstvy aby se clovek pokud mozno co nejmin zpotil. A na dlouhej sjezd dolu se dava neprofukova vesta, popr. cela bunda. Nikdd tam nepotrebujes nepromokavost. Musis se vysvlikat a oblikat – tak si zajistis optimalni komfort. Zadny zazracny univerzalni obleceni neexistuje.

          0 0
          • Tess.85  

            V dešti bych tu nepromokavost celkem uvítala ať do kopce nebo z kopce :D

            Podstatu tvého vysvětlování chápu, nechci zázraky, ale taky nechci vyhodit 6k za bundu na kterou pak budu akorát nadávat a výsledek bude stejnej jako v softshellce za litr ;-) Proto se ptám na praktický zkušenosti, tipy případně na jiný bundy/značky, po čem dalším koukat…

            0 0
            • plzakj  

              Endura MTR? Slevil bych z te totalni nepromokavosti. Na dest bych poridil plastenku za par stovek.

              0 0
            • theedge  

              Nevim jestli dobre chapes co ti tim rikam. V podstate ti rikam zadnou nepromokavou bundu za 6k nekupuj. Cim vic bude nepromokava tim min bude prodysna a budes se v ni parit.

              Na turistiku a outdoor ano. Ale na jezdeni na kole a behani na bezkach to moc nema smysl ( pokud na tech bezkach opravdu behas a ne chodis ).

              Nepromokavost – jezdis zamerne i v desti a opravdu za kazdeho pocasi jako jsou podzimni pliskanice? Ja takovych lidi moc neznam – jeden dela triatlon na svetove urovni a druhej jezdi Dolomitenmana na MTB. Pokud jsi takova tvdacka tak bych se podival na neco od Gore – delaji radu Bikewear. Popripade ta Endura MT500. Z otdoor rad nejakej Gore-tex rada Active.

              0 0
            • nomecz  

              https://www.salomon-run.cz/…oded-jacket/

              Ale zapomen na batoh

              0 0
    • Paja  

      V zime na bezkach a vetsinou ani na kole nepromokavost neni potreba, takze jezdim v pertexove vetrovce (+ prip. cykloplastenka v batohu).

      0 0
    • Lance  

      Taková technická: neexistuje PRODYŠNÁ bunda, tak jak bych si představoval. Prostě není

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.