• eBUZZ

    Ahoj, rozhodl jsem se v blizke dobe zacit jezdit na kole a mam vytipovanou kombinaci obleceni: bunda wolf od axonu a kalhoty s windstopperem typ energy nebo effect. Chci se zeptat do jake miry je toto obleceni teplotne univerzalni. Mam na mysli, zda neni urceno spis do vetsiho mrazu a s prichodem jara nebude az tak nutne. Nejvetsi duraz kladu na rozumnou cenu, kdybyste mel nekdo jiny lepsi navrh. dekuju

    0 0
    • MartinXC  

      Ty gatě odhaduju cca od –5 do +8 (leda by bylo silně větrno tak až do +10), pak se v nich uvaříš. Při – se hodí mít přes ně teplé návleky na kolena. Bunda se dá až do +15, podle toho jak si vezmeš vrstvy pod ni a rozepneš kapsy.

      0 0
    • Daf  

      Jestli chces capaky jen do vetsich mrazu tak ty WS ber, ale moc univerzalni to neni. Podle me lepsi je si poridit capaky s chloupkem uvnitr a zateplena kolena bud zdvojenim latky, nebo nejakou membranou. Celkem v pohode se v tom da jezdit do –5C. Pokud bys chtel jezdit i ve vetsich mrazech spis bych si poridil nejake spodary nez neprofuk pres celej predek. Clovek se v tom nepoti a celkove je to elastictejsi, takze se v tom lip jede.

      0 0
      • eBUZZ  

        O vhodnosti WS do mrazu nepochybuju, ale nevim co konkretne na nohy s prichodem jara, kdy v nich pry bude dost horko. Koupe takto teplych capaku mozna uz nema ted smysl.

        0 0
        • Daf  

          V tech zateplenejch se da jezdit vcelku v pohode do +12C. Kolem 15C se to da taky ale to je u me hranice kdy vaham jestli nevezmu kratasy s nakolenikama. Pod 10C je to jeste v pohode na capaky.

          0 0
    • kafac  

      Ja mam capaky ze Superroubaixu, vevnitr jemny fleece, na kolenach jsou zesileny a jezdim v nich od +15 po –20…

      0 0
    • kurýr na bajku  

      Od Axonu sem měl sice jen dvoje rukavice, ale oboje se mi rozpadly, tak nevim. Ze zkušenosti vim že na hadrech se nevyplácí šetřit. V tvém případě se ovšem přikláním k variantě kraťasy+nákoleníky. Ovšem tato varianta s jízdou v mrazech nepočítá.

      0 0
    • black.horse  

      čus, pokud se Ti nechce moc velké sumy investovat a hledáš poměr cena výkon, tak se mi osvědčili věci od Kalas. Dlouhý čapáky s WS předním dílem za 1650,– a bez něj za 1200,– Jinak sem asi malinko zmrzlík, když to tady čtu, ale mozím cca tyto věci: 1)spodky Sensor Thermal 2)čapáky s WS 3)čapáky bez WS 4)návleky na nohy 5)kraťasy (volné Nema + vložka) a následující kombinace:

      • 10 až 0°C …1+2

        0 až 5°C …2

        5 až 10°C …3

        10 až 15°C …3 nebo 4+5 (dle podmínek)

        15 až vedro ..5

      snad Ti to pomohlo… je to jen orientačně, záleží i na větru, sluníčku atd… prostě oblíkej se tak, aby Ti bylo fajn a kolo sis užil a nezmrznul:-)

      0 0
      • MartinXC  

        Spoďáry (ad 1) jsem v životě pod WS gatěma neměl, to bych se uvařil ještě před začátkem švihu – pro švihy do 3,5 hod. Třeba vloni výjezd na Lysou v –7 z Ostravice stačily jen WS gatě, (nahoře bylo –11 a silně větrno) na sešup dolů přes Kobylanku jsem přes ně natáhl šusťáky + Roubaix návlek na kolena. Nohy to zvládnou. Horší je obličej (pomůžou fousy) a prsty na rukou (víc vrstev rukavic – tenké polypropylénové na kůži, přes ně WS rukavky, ale někdy ani to nestačí a dávám snowborďácké palčáky) a prsty na nohou (opravdu problém, ani víc vložek a návleků to neřeší, je nutné se po 1–2hod kousek projít, aby se prokrvily). V zimě je důležité potit se co nejmíň + dostat všechen pot od těla pryč + chránit se proti větru. O teplo se postará krevní oběh.

        0 0
        • black.horse  

          jelikož sem „prostorově silnější“ tak se potím při sportu pořád a intenzivně… někdy i když na sport jen myslím:-D takže u mě funguje zaizolovat se horní vrtsvou a pod to více odváděcích vrstech… PS. je pak morko a smrad, ale teplíčko:-) jinak v zimě dlouho nejezdím, nějak mě to v tom Pražškém a okolo pražském marastu nebaví. na tělo se oblíkám cca tak jak sem psal a na ruce mám tenký rukavice komplet z WS a stačej mi i do –5… na nohy letní tretry, zimní sensor fusekle a neopren návlek a pohodička… obličej řeším vousama:-) hlavu čepičkou, když je nejhůř, mám v zásobě kuklu a WS čapku. ale z toho co popisuješ jde na mě zima i tady v pokoji… bych umrznul už před barákem…:-)

          0 0
          • MartinXC  

            Ze mě taky pořád leje… Když jedu v zimě bikovat, oblíkám se (kromě spodních hader) až na chodbě u domovních dveří, poslední vrstvu na tělo a čepici až venku …

            0 0
            • black.horse  

              dobrý:-) já sem z městský bytovky, tak se oblíkám u otevřeného okna… a pak honem běžím dolů pro kolo…

              0 0
      • rock  

        Naprosto shodně :-) … lišíme se jen ve značkách, ale teplota a typ oblečení jsme se shodli …

        0 0
        • rock  

          … akorát návleky na kolena mi děsně kloužou, takže je asi nahradím 3/4 čapáky.

          0 0
      • eBUZZ  

        Myslel sem ze WS neni vylozene hrejivy material. Na koupi capaku s WS a bez WS nemam zkratka finance a hledam maximalni kompromis, cili se budu nejspis divat po tech s membranou i za cenu ze se v nich mozna pozdeji upecu.

        0 0
        • black.horse  

          WS nehřeje… ale zase tím, že neprofoukne, tak se pod ním snáze akumuluje teplo:-) navíc často se WS dává spíše na teplejší kalhoty s silnější vrtsvou materiálu, které více hřejí a to je ještě umocněno WS… pro rejpaly… slovo „hřeje“ sem samozřejmě myslel v uvozovkách… nic nehřeje, pouze „izoluje a akumuluje“ teplo…

          0 0
        • Daf  

          Maximalni kompromis je koupit cpaky bez WS v kterych se da jezdit celou zimu. Pokud se chystas jezdit ve velkych mrazech pod –5C tak ses borec ja bych na kole nevydrzel vic jak hodinu, protoze se mi zima dostane do rukavic i do bot a to mam celkem slusnou vybavu :(

          0 0
          • eBUZZ  

            V mrazech nevidim to moje jezdeni az tak zhave, spis to jaro,podzim. Jenze chtel bych ty gate brat i na bezky a to znamena i v zime, takze ten WS by nebyl k zahozeni.

            0 0
            • Daf  

              Na bezkach je to v pohode bez WS do –10C. Kdyz na horach fouka vitr a je velkej mraz tak je fakt ze by se WS hodil. Ale je to v mensine pripadu, stejne jako na kole.

              0 0
        • MartinXC  

          WS je na zimních gatích často v kombinaci se zateplením, takže to docela i „hřeje“ (odvádí pot od těla).

          0 0
    • expen  

      já jsem si koupil bundu Craft www.hudy.cz/…etail_LS.asp?… a mám ji ozkoušenou od –16 až po dnešních +2 kdy mě pod ní stačilo vzít jen moiru ultralight a na nohy jsem si pořídil čapáky s WS od Atexu ty Energy a jsou vynikající.Ne­profouknou a hřejou ale když je takhle trochu nad nulou tak mě už je vnich celkem teplo takže tam to bude individuální…

      0 0
      • eBUZZ  

        a co na sebe misto nich hodis, kdyz je nad tou nulou a je ti v nich teplo?

        0 0
        • expen  

          mám takové obyč čapáky asi za 600 bez WS takže je anebo při větším teple pak volím návleky ale koupil jsem si jakoby na ruce ale XXL tak si dávám pak je a podle zimy si buď natáhnu až ke kotníkům nebo jen pod kolena…

          0 0
          • eBUZZ  

            Myslim, ze teploty snad uz hluboko pod nulu padat nebudou, tak jestli by stacily nejaky levnejsi capaky bylo by to jen fajn, fak nevim. Jeste k te bunde, vypada dobre, zvlast jesi je slevnena na tech 1850,– u kraftu ji maj za 2600,–. Ve krame mi tu wolf od axonu borec vychvaloval, ze pry je usita z nakyho hodne kvalitniho matrosu a pry by mela byt daleko drazsi, pry je vetruodolna i vodeodolna zaroven, na vodni sloupec si nevzpomenu, ale ze nechape, proc to tak vyrobce udelal. Neposoudim, jesi placal nesmysly,

            0 0
            • expen  

              já ji kupoval v Hudy a byla zlevněná na krámě dokonce na 1650 a já mám ještě slevovou kartu tak jsem se nakonec dostal pod 1500 což je nádhera.jinak řekli mi že nějaký mlze nebo mrholení odolná je ale nějaký větší déšť už nezvládne ale zas nevyjíždim na kolo když padaj trakaře anebo koupit impregnační sprej a pořádně ji nastříkat.Brácha ji má taky už druhý rok a pořád ji používá i na běžky nebo běh takže ji můžu fakt doporučit…

              0 0
    • Jogador  

      Otázka jak moc rozumnou cenu chceš, já vozim kalhoty cykloschein, stojí asi 800 i s laclem, co si pamatuji, maj zateplená kolena, a chloupek je všude, ještmě mi vnich zima nebyla a to jezdim i v mrazech. Střih nic moc, odpovídá cenně, ale do dražších nepujdu i kdybych mohl,.,..

      0 0
    • orca  

      Jako kalhoty bych doporučil od G-sport Dexter kalhoty s neprofuk předním dílem stojí myslím s laclem cca 1200,– bez laclu o 100 méně . Dlouho jsem váhal ano či ne , a chtěl jsem od cyklosheinu jen se zateplenýma kolenama ale na podzim se tu vedla diskuse a dostal jsem tip na tyhle a nakonec před vánoci koupil a resume ? 100% spokojenost s neprofukem je to o třídu vejš než jen zateplené a jezdil jsem v –10°C cca 2 hod (měl jsem ještě pod kalhoty spodky a kraťasy. Na neprofuk bundu s membránou se teprve chystám zatím mám od cyklosheinu zimní bundu cca 1100kč a pod ní vozim krátkej rukáv moira + dlouhej rukáv moira a teplo do cca 10 min jsem zahřátej na provozní teplotu a je to OK ..

      0 0
      • mastihuba  

        pod kalhoty s neprofukem jsi měl ještě 2 vrstvy, aby to bylo ok? bych si právě chtěl pořídit kalhoty s neprofukem, abych todle nosit nemusel. :(

        0 0
        • MartinXC  

          Jasně, zateplený WS stačí, pokud se nebudeš kochat na jednom místě příliš dlouho. Ale nějaké prádlo s vložkou je taky potřeba (letní Sugoi).

          0 0
        • orca  

          Tak znova : kraťasy z vložkou a laclem + tenké spodky + čapáky bez výstelky . pominuli spodky mám zato že pod čapáky bez výstelky každej bere kraťasy s výstelkou ?? nebo snad né ??

          0 0
      • poiko  

        Ty jsi z Plzně, že jo? Kde jsi kupoval ty kalhoty G-sport Dexter s neprofuk předním dílem za 1200? Přijde mi, že jsou všechny a všude hrozně drahý. Dík

        0 0
        • orca  

          Budu konkrétnější původně jsem chtěl i s laclem ale ty zrovna neměli a cena dokonce byla bez pár korun 1000,– a to před vánoci kdy na fše v obchodě byla sleva 10% a nakoupil jsem to na náměstí a před 14 dny jsem tam koupil i přilbu ve výprodeji a i pro děti a celková sleva za přilby cca 1200,– . jestli se nemýlím tak je tam mají stále ale jen velikosti drobet větší , ale třeba objednají po domluvě . Jinak mají cenu co je na netu výrobce . A jsou jediný v Plzni ač stránky výrobců mluví něco jiného .

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.