• martin_bakov

    Ahoj,

    premyslim jak se vyporadat s chladnejsim pocasim na podzim/jaro. Mam kvalitni craft dress pod to 2 moira trika a vydrzim takhle do cca. 15ti stupnu. Kdyz je min, tak uz je potreba dat na sebe dalsi vrstvu.

    Nevim jestli by me problem vyresila problem vetrovka, myslite ze s vetrovkou by se dalo jezdit v takovych cca. 5ti nad nulou ?

    Kvalitnejsi bunda jako tahle uz neco stoji – Zimní ultralehká softshellová bunda ROGELLI TORINO, červená (http://www.rogelli.cz/…zimni-bundy/).

    Muzete mi nejakou softshellku – nebo neco podobneho doporucit osobne ? Nebo si na zimu obliknete ‚svetr‘ navic a vetrovku :) ?

    Dik

     
    0 0
    • tmax  

      Toto asi počuť nechceš, no mne sa osvedčila vesta. Konkrétne od BBB (http://www.bbbparts.com/…st-bbw66.php). Podľa teploty pridávam/odoberám vrstvy, najviac vozím: krátkorukávové termotričko, dlhorukávové termotričko, krátkorukávový dres, vestu, návleky. Skúšané max. do –10°C, väčšiu zimu som v tom zatiaľ nezažil. Jasná výhoda pre mňa: Nepotím sa v tom, je mi akurát. Samozrejme to nie je na nejaké zastavenie sa na 30min. a kochanie sa prírodou (najmä pri nízkych teplotách).

      0 0
    • Daf  

      Dlouho se dá vydržet s vestičkou s odvětranýni tády. pod kterou vezmeš dlouhý dres a pod něj i mikynu. Výhoda je, že se pod ní dá různě kombinovat oblečení a moc se v ní člověk nezapotí. Odhadl bych použití 8 až 17C

      Další řešení může být větrovka s odepínacími rukávy. Nevýhoda je když začne hřát sluníčko, tak se v tom vaříš 2 až 12C

      Softschellka bude spíš vyloženě na zimu. –5 až 5C

      0 0
    • Ricci  

      V dlhom jemne zateplenom drese plus veste vydrzim v pohode pri teplote okolo 10–12 C…

      0 0
      • Ricci  

        Pod 10C vetrovka plus dlhy dres a cca od 5C dole Softshellka plus zatepleno rolak od Craftu pod to…

        0 0
      • Lister  

        …je ale vydržet a cítit se dobře.

        Taky toho vydržím dost – třeba 8st s krátkýma kalhotama a nákoleníkama, ale proč se trápit :-)

        0 0
    • beeker  

      Si děláš srandu, já do těch 15ti stupňů jezdím v krátkém :-) (ale jen krátké vyjížďky a když nefouká). Jinak do takových 10ti jezdím v triku z moiry(dlouhý rukáv), dres s krátkým rukávem a letní návleky, popř i na kolena. Teď mám ještě bundu, která je sice primárně na běžky, ale mám ji i na kolo(i když jsem ji zatím nepoužil) a normální chození. Není to softshelka, ale je z podobného měkkého materiálu. Stála 700kč(po slevě 50%), má kapsu na zádech se zipem. Myslím, že v ní bude teplo když se pod ni dá víc vrstev, nebo jen tak na přehození při vyjížďce  při změně počasí a ochlazení. Akorát není odolná proti větru a dešti jako větrovka, ale zato prodyšnější. Jinak myslím, že se dělají i takové větrovky do většího chladu, které jsou podšité. Zn. Rogelli mi ale přijde až moc drahá, poohlédl bych se i po jiných…

      0 0
      • Lister  

        Každý to má jinak, ač vedro nesnáším, tak pod 20 nasazuju teplé nákoleníky, jinak vím že to odskáču a kvůli kolenům si pak chvíli nezajezdím. Je v tom sice občas vedro, ale lepší než profouknout.

        0 0
    • beeker  

      Ještě jsem viděl softshellku s odepínacími rukávy, dala se použít na kolo, turistiku, běžky, prostě po celý rok… Akorát jsem ji pak nemohl sehnat, a je taky o něco dražší…

      0 0
    • The_Trooper  

      Mám zálusk ta tuhle bundičku od KALASE (teploty 8 až 15°C) je sice trochu dražší ale paradně propracovaná, předek neprofuk zadní část z propustného materiálu, rukávy jdou odepnout… vyzkoušené pujčena od kámoše :)

      0 0
    • Lister  

      A už to zase začíná, pár chladnýrch rán a podobná témata se nám vracejí :-)

      Za mě jediné doporučení: softshell není univerzální budna – tady pokud se bavíme o klasické variantě vespod s fleecem. Taková bunda je použitelná tak do 12 st a pak už se v ní vaříš. Pokud softshell, tak jedině bez té spodní vrstvy – takové bundy se dají sehnat, ale je jich méně. Mám doma ještě klasický lehký windstopper a ten snesu tak do 15 stupňů, při teplotách nad už beru většinou jen nefuk věci, maximálně lehkou vestu. Softshelku beru pod 10st.

      Dost se tu psalo i o nemembránových softshellech, ale tam nemám osobní zkušenost, takže použij vyhledávání.

      0 0
      • zichis  

        símtě, myslíš že tadlenc neprofuck bundice má tu spodní teplovrstu? já prd poznám.

        0 0
      • gumid  

        Používám lehký softshell od North Face – bunda Nimble Jacket. Je bez membrány, má jen DWR úpravu. Na chladné ráno, vítr atd. Těď jsem viděl na tento model v HUDY dokonce nějakou slevu = takže aktuálně 1295,– Kč – což celkem jde.

        0 0
      • beeker  

        Taky záleží v jaké oblasti jezdíš. Já jsem před měsícem vyjížděl na Dlouhé Stráně při 25ti stupních, svítilo slunko a jel jsem v krátkém rukávu. Kousek pod vrcholem(odbočka k vrtulím) přišly během 2minut mraky, silný déšť, mlha že bylo vidět tak 20m. To už jsem měl na sobě ještě triko z moiry, návleky na ruce a kolena, větrovku a pláštěnku. Dřepěl jsem pod keřem zády k větru, protože mi to chvistalo do ksichtu. Pak jsem zkusil vyjet dál až k takovému tomu betonovému přístřešku(2 za­táčky pod parkovištěm). Tam jsme stáli 20 minut zmrzlí ještě s dalšíma lidma, na teploměru 8stupňů, modré prsty :-)). Zezadu na nás čuměla kamera(kdo to sledoval se musel chlamat). Pak kolem jezdily autobusy s důchodcema, čuměli na nás jak na exoty. Během 20minut mraky odešly a svítilo zas slunko, tak jsme si vyjeli až k nádrži. Mraky se válely dole v údolí – prostě super zážitek…:-)))

        0 0
        • Ricci  

          No zostat v takej kose stat 20 min bez pohybu by ma asi zabilo,pre mna je pravidlom,ze akonahle je zima,treba sa len minimalne zastavovat a neprestat sa hybat

          0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce