• delik

    Ahoj, jedná se o to, že mně začala zlobit zadní brzda – ten jeden píst se mi při brždění nevrací zpátky a zůstává zaseklej. Zkoušel jsem to namazat minerálním olejem, efekt žádný. Jde s tímto něco udělat, a nebo je to na nový třmen? Předem díky za případné rady.

    https://s4.gifyu.com/…3700_1_1.gif

    0 0
    • Atilla  

      Ten už je po smrti. Jestli chceš napiš sz, mám navíc nejetý třmen SLX M7100.

      0 0
    • Georrge  

      Zalezi jak moc se ti s tim chce *****. Nekdy staci zablokovat dobry pist a zkusit ten zatvrdly rozhybat (napumpovat, zatlacit a nekolikrat opakovat. Na vysunuty kapnout olej, nebo jeste lepe vazelinu na brzdy. Bacha at nevypumpujes cely pist).

      Druha moznost je trmen uplne rozebrat, vytahnout pistky, ocistit, promazat vazelinou na brzdy.

      No a nebo koupit novy trmen :) pouze prvni moznost se obejde bez odvzdusnovani a osobne bych ji zkusil.

      0 0
      • MatS  

        Anebo může postupně zkusit ty možnosti jednu po druhé. Sada na odvzdušnění se hodí stejně. Deore navíc má jen Resin pístky, ty nepraskají jako keramické, takže to rozpohybování většinou musí pomoct a v nejhorším komplet rozborka a vyčištění. Ale nic složitého v tom třmenu není. Jen se pak musí znovu brzda naplnit olejem a odvzdušnit.

        Dávat to do servisu nemá smysl vzhledem k ceně nového Deore třmenu. Nový třmen až v případě, že jsou pístky obroušený a prochcává olej. Ale záleží jak se tazateli s tím chce babrat.

        Jinak koukám, že je pěkně blbě vystředěný třmen vůči kotouči. Asi moc často neudržuje brzdy. Pak to takto dopadá.

        0 0
        • Atilla  

          Jde o to jestli má smysl ztrácet čas, nebo si za 500kč koupit třmen i s deskama. Rozdělat, vyčisti, zaleštit, odvzdušnit. No dá to celkem, obzvlášť pokud to děláš prvně.

          0 0
          • MatS  

            Vždyť píšu, že záleží, jestli se tazateli s tím chce babrat. Mne to baví, mám technické vzdělání a rád věci rozebírám a dávám do kupy. Vyhazovat jinak funkční věc mi přijde plýtvání. Jako v časové nouzi, třeba před dovolenou, bych taky asi koupil nový a ten špatný pak až bude čas a chuť opravil a měl jako náhradní.

            Ale teď je covid a času na hraní dost :-) Navíc než objedná třmen a pošta mu ho doručí, tak to má opravené. Teda pokud má věci na odvzdušnění nebo pomůže první metoda :-)

            0 0
    • delik  

      Všem díky za pomoc, udělal jsem to nakonec tím rozpohybováním, kdy nakonec ten píst co byl dobrej, tak se pohyboval méně než ten píst špatný, co se předtím nehýbal.. tak jsem namazal oba, a jakžtakž to jde, jeden ten píst se sice hýbe méně než ten druhý, ale kotouč mi nedrhne o destičky tak jako předtím, a to je hlavní. Všem ještě jednou díky.

      MatS:

      Jinak koukám, že je pěkně blbě vystředěný třmen vůči kotouči. Asi moc často neudržuje brzdy. Pak to takto dopadá.

      Ne,ne, ten třmen byl povolen, a tak se tam hýbal takhle na volno, měl jsem ho totiž předtím mimo kolo. Myslím, že tahle věc se mi stala díky těm mrazům spojeným se sněhem, ale nevím.

      0 0
      • MatS  

        Tak to promin. Z fotky jsem to nepoznal :-)

        Asi by bylo lepsi se s tim pohrat tak, ab behaly oba co nejlepe. Stridave maznout olejem, jeden drzet a zapumpovat pakou. Otrit olej a bordel a tak znova i druhy.

        Mozna i vymena oleje pomuze, protze bordel muze byt i tam.

        Ale hlavne ze to chodi.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.