• Harrystr

    Ahoj všichni, chci poprosit o radu. Mám na kole brzdy Sram X0 a včera jsme s kamarádem měnili brzdové destičky na zadní brzdě. Po této výměně se brzdová páčka po zmáčknutí nevrací až na konec, ale zůstane zhruba ve dvou třetinách svojí dráhy a musím ji postrčit, aby se vrátila na původní místo. Všiml jsem si toho až dnes, takže jsme zatím, nezkoušeli odvzdušnit. Mohlo něco odejít uvnitř páčky, když se zatlačovaly pístky?Setkal jste se s tím někdo? Díky moc za vaše postřehy

    0 0
    • POC74  

      Sundat, vyčistit pistky, rozhýbat a složit. Pak až odvzdusnit.

      0 0
    • Harrystr  

      Ano, rozhýbané jsou, protože zezačátku byly pístky zatuhlé a moc dobře nevracely a destičky pak drhly o kotouč, takže rozhýbané jsou a už je to v pohodě. Až na tu páčku.. Takže pořádně odvzdušnit a mělo by to být ok?

      0 0
      • novas752  

        Páku nevrací kapalina ale pružina na druhé straně pístku. Není to problém odvzdušnění ale něco tam drhne.

        2 0
    • novas752  

      Většina starších brzd ba dotku začne zlobit. Tohle bude pravděpodobně problém v páce, mělo by pomoct to přetěsnit správym servisnim kitem. Nebo vyměnit.

      1 0
    • Harrystr  

      Ale že takhle hned po výměně desek. Jsem si stopro jistý, že před výměnou to bylo v pohodě. Přední brzda chodí krásně. Ta zadní před výměnou taky.

      0 0
      • mirorek2  

        Tak po třetí, přetěsnit správným kitem, těsnění je v háli a to u obou brzd i v pákách

        U dot brzd klidně po třech sezonách, někdy i dříve. Jak je máš dlouho bez servisu, deset let?

        0 0
      • novas752  

        No jo no, jednou se to podělat musí. Když se roztáhnou pístky tak to proteče jinak než obvykle a pokud tam něco je tak se to projeví. V těch brzdách by podle výrobce měla být jednou ročně vyměněna kapalina (ne jen odvzdušnění, ale vypustit a napustit) a snad i repasovaná páka i třmen. Taky je možné že je tam prastará zvodnatělá dotka a je jí tam moc = brzdy jsou přeplněné.

        0 0
    • Harrystr  

      Tak jsem to byl ukázat v několika cykloservisech a je špatná páčka, opravná sada i s prací 1600,– s tím ale,že za chvíli se může podělat druhá. Nebo to celé vyměnit za brzdy od shimana.

      Nebo to neřešit…

      0 0
      • tomxxx  

        Vzhledem k tomu, že to je víc peněz než nová brzda Deore, tak bych to vyměnil za shimana (Deore, SLX, XT).

        0 0
    • va-bo  

      Jako prvni bych asi rozebral paku a vycistil. Neni to zadna atomova fyzika. Naklady jen za trochu brzdovky par korun.

      0 0
      • Verde  

        Sram brzdy su tymto problemom nevracania paky zname. Sam mam brzdy sram TL a mal som ten isty problem, ktory sa casom len zhorsoval. Naozaj pomoze len uplne rozobratie paky brzdy a vymena plastoveho piestika s pruzinou, ktory najdete v servisnom kite, alebo sa da objednat len ten kus napr. z aliexpresu. Robil som si to svojpomocne a velmi som sa s tym potrapil, ale teraz funguje vsetko ako ma, paky sa vracaju ako nove. Ak si to netrufnes urobit sam, tak vazne stoji za uvahu ci sa neoplati uz kupit shimano brzdy ako platit vela penazi za servis.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.