• delik

    Ahoj, zadní píst mi při brždění propouští minerální olej u zadní brzdy Shimano Deore BR-M596. Díky tomuto problému dochází k tomu, že se mi ten olej dostane do brzdových destiček. Chci se tedy zeptat – je nějaká možnost opravy, a nebo je to na nový třmen? Děkuji.

    0 0
    • novas752  

      Jediná možnost opravy je nový třmen. Shimano na to náhradní díly nedělá. Naštěstí jsou třmeny dost levné, akorát ho musíš sehnat skladem.

      0 0
    • Tomcat  
      • otázka co přesně tam netěsní
      • ND jsou velice špatně sehnatelné
      • cena práce a materiálu v servisu bude stát co ten třmen.
      0 0
      • MatS  

        Netěsní těsnění kolem pístku, které je totál atyp. ND sehnatelné u nás nejsou, leda alternativní pístek a těsnění z Ali. Jenže u třmenu za pětikilo nemá smysl toto řešit.

        Ale jestli to chce risknout, tak třeba zde:

        https://www.aliexpress.com/…4214373.html

        0 0
    • delik  

      Všem díky moc, rozhodl jsem se tedy, že koupím raději ten nový třmen, ale opět další zádrhel – Shimano Deore BR-M596 již není v prodeji. Koukal jsem tedy po jiných modelech, jen si nejsem jistý, jestli mi tam jiný model třmenu bude pasovat.

      Můj původní třmen: https://brzdy.heureka.cz/…ore-br-m596/#…

      Třmen který chci koupit: https://brzdy.heureka.cz/…e-br-m-6100/#…

      Podle toho co jsem četl, tak se musím soustředit zřejmě jen na dvě věci a to na uchycení a pro jakou hadičku to je. můj třmen je na:

      uchycení POSTMOUNT a hadičku SMBH59/90SS

      Takže kdyby jsem koupil ten třmen BR-M 6100, tak mi tam nevznikne žádný problém při instalaci a bude pasovat? Díky

      0 0
      • yetti  

        Cokoli od Shimana seženeš bude fungovat.

        0 0
      • novas752  

        Je to úplně jedno, jakékoliv Shimano bude fungovat. Stačí vybrat stejné připojení hadice a PM.

        0 0
      • MatS  

        Jen br-m586 pouzival jiny tvar/typ desticek (a01s) nez nove Deore 6100. Pak abys nemel jine desky vepredu a jone vzadu, ciste z praktickych duvodu. Ale ty a01s uz dnes snad nejsou v zadnem soudobem trmenu.

        0 0
    • JohnySkelet  

      Nazdar lidi! Shodou okolností jsem zjistil podobný (ne-li stejný) problém na mé zadní brzdě BR-M775. Když odmontuju třmen a vložím do něj distanční plastovou vložku, několikrát zapumpuju tak je na vložce pár kapek oleje. Při pohledu z boku je na jednom pístku vidět drobné bublinky a olejový film. Přišel jsem na to tak, že mi po zimě začaly hvízdat zadní destičky. Když jsem je prohodil za přední, po vypálení z kopce přední přestaly hvízdat a začaly znova zadní. Myslel jsem původně, že mám někde vazelínu na šroubu nebo naftu ve špíně ve třmenu. Pak mi zjihla zadní páka, a i když jsem před půl rokem doplňoval olej, v nádobce dost chybělo a vedení bylo zavzdušněné. (Popis pro ostatní s podobným problémem)

      Podobná otázka, jako borec nade mnou: Jiná možnost než nový třmen neexistuje? Na nový BR-M775 jsem zatím nenašel. Má někdo zkušenosti s výměnou toho těsnění z AliExpresu?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.