Má někdo dlouhodobou zkušenost na cyklopočitač BRYTON-RIDER S810 E. Protože chtěl jsem si koupit Garmina 550, ale rozmyslel jsem si to tak hledám náhradu.
Má někdo dlouhodobou zkušenost na cyklopočitač BRYTON-RIDER S810 E. Protože chtěl jsem si koupit Garmina 550, ale rozmyslel jsem si to tak hledám náhradu.
Koupil jsem S510E, který má o pár funkcí méně, ale většina HW je stejná. Naprosto nesmyslně mi měřil nadmořskou výšku a stoupání. Poslal jsem ho na reklamaci do Bikeinn, tam ho údajně ho opravili, ale chová se pořád stejně. Teď se s nima handrkuju o vrácení peněz. Možná to byl jenom špatný kus, ale za sebe nedoporučuju. Nakonec jsem koupil Roam 3 a jsem maximálně spokojený
Dělal jsem teď recenzi na Bryton Rider S510 Příští středu k tomu vyjde i recenze na YouTube. Zkušenost teda pár týdnů max. Zajímavý, že zrovna nadmořskou výšku jsem srovnával s Garminem 840, respektive celkové převýšení, a Bryton mi naměřil na 1400m trase asi o 170 víc než Garmin. Nemůžu porovat, kdo je přesnější, ale když jsem si nechal nadmořskou výšku přepočítat Mapboxem, tak se klonil spíše k Brytonu.
Ono s tím měřením výšky to je kus od kusu asi jak to zrovna chytá satelity. Mám vedle sebe na elektrokole KIOX od Bosche a Bryton Rider 420. A nastoupaná výška funguje tak, že chvíli je více metrů na KIOX a chvíli na Bryton, pak se rozdíl třeba přehodí. Není v tom nějaký řád. Ve výsledku je pak při cca 1000 nastoupaných metrech rozdíl třeba až 100 metrů. A není to vždy ve prospěch jen jednoho. Střídá se to. Někdy tak, někdy jinak.
A ještě poznámka. Ani jedna z naměřených hodnot dosud nikdy neodpovídala tomu, co pro trasu zobrazí mapy.com.
Zrovna na mapách.com jsou hodnoty převýšení většinou hodně mimo, těm bych věřil nejméně.
Garmin má zdaleka nejpřesnější hodnoty nastoupaných metrů…
Jo, jen musí být obloha jak malovaná
otázka je, co jsou to ty nepřesnější hodnoty. Mám Garmin 1050 a hodinky Amazefit. Obojí mají dvoukanálovou GPS, barometr a OSM mapy. Jestli to vše používají k počítání nastoupaných metrů netuším. Když jedu do kopce, tak se oba přístroje sejdou a nastoupané metry spočítají prakticky shodně, rozdíl tak 2–3 metry na 100 nastoupaných metrů. Problém nastává, když jedu po rovině, například po cyklostezce podél řeky. Prakticky rovina a pár terénních vln. Na těch 10 km mi Garmin ukazuje 50 nastoupaných metrů, Amazefit 20. Garmin započítá do stoupání každý metr, kdežto Amazefit se pohne tak po 3 nastoupaných metrech a uzná to za stoupání. Na celodenních výletech v mírně zvlněném terénu má Garmin nastoupáno třeba 600 metrů, Amazefit třeba 400 a já vlastně nevím, co je správně. Garmin s tím taky trochu zápasí, protože v poslední betě to zmiňují, že opravili algoritmus počítání nastoupaných metrů tak, aby byl výsledek smysluplnější. Testoval jsem to a výsledek je stejný jako dřív.
Bryton S810E mam zatial len mesiac, kupil som ho aj s radarom a za mna max spokojnost za tie prachy, hlavne vydrz baterky uplna bomba.
https://www.bike-forum.cz/…gps-navigace#…