• Staniik

Má někdo dlouhodobou zkušenost na cyklopočitač BRYTON-RIDER S810 E. Protože chtěl jsem si koupit Garmina 550, ale rozmyslel jsem si to tak hledám náhradu.

0 2
    • JS23  

Koupil jsem S510E, který má o pár funkcí méně, ale většina HW je stejná. Naprosto nesmyslně mi měřil nadmořskou výšku a stoupání. Poslal jsem ho na reklamaci do Bikeinn, tam ho údajně ho opravili, ale chová se pořád stejně. Teď se s nima handrkuju o vrácení peněz. Možná to byl jenom špatný kus, ale za sebe nedoporučuju. Nakonec jsem koupil Roam 3 a jsem maximálně spokojený

0 0
    • Fabulator  

Dělal jsem teď recenzi na Bryton Rider S510 Příští středu k tomu vyjde i recenze na YouTube. Zkušenost teda pár týdnů max. Zajímavý, že zrovna nadmořskou výšku jsem srovnával s Garminem 840, respektive celkové převýšení, a Bryton mi naměřil na 1400m trase asi o 170 víc než Garmin. Nemůžu porovat, kdo je přesnější, ale když jsem si nechal nadmořskou výšku přepočítat Mapboxem, tak se klonil spíše k Brytonu.

0 0
      • yorg  

Ono s tím měřením výšky to je kus od kusu asi jak to zrovna chytá satelity. Mám vedle sebe na elektrokole KIOX od Bosche a Bryton Rider 420. A nastoupaná výška funguje tak, že chvíli je více metrů na KIOX a chvíli na Bryton, pak se rozdíl třeba přehodí. Není v tom nějaký řád. Ve výsledku je pak při cca 1000 nastoupaných metrech rozdíl třeba až 100 metrů. A není to vždy ve prospěch jen jednoho. Střídá se to. Někdy tak, někdy jinak.

0 0
        • yorg  

A ještě poznámka. Ani jedna z naměřených hodnot dosud nikdy neodpovídala tomu, co pro trasu zobrazí mapy.com.

0 0
          • Fabulator  

Zrovna na mapách.com jsou hodnoty převýšení většinou hodně mimo, těm bych věřil nejméně.

1 2
      • milan.v  

Garmin má zdaleka nejpřesnější hodnoty nastoupaných metrů…

0 0
        • Kysky  

Jo, jen musí být obloha jak malovaná

0 1
        • BB  

otázka je, co jsou to ty nepřesnější hodnoty. Mám Garmin 1050 a hodinky Amazefit. Obojí mají dvoukanálovou GPS, barometr a OSM mapy. Jestli to vše používají k počítání nastoupaných metrů netuším. Když jedu do kopce, tak se oba přístroje sejdou a nastoupané metry spočítají prakticky shodně, rozdíl tak 2–3 metry na 100 nastoupaných metrů. Problém nastává, když jedu po rovině, například po cyklostezce podél řeky. Prakticky rovina a pár terénních vln. Na těch 10 km mi Garmin ukazuje 50 nastoupaných metrů, Amazefit 20. Garmin započítá do stoupání každý metr, kdežto Amazefit se pohne tak po 3 nastoupaných metrech a uzná to za stoupání. Na celodenních výletech v mírně zvlněném terénu má Garmin nastoupáno třeba 600 metrů, Amazefit třeba 400 a já vlastně nevím, co je správně. Garmin s tím taky trochu zápasí, protože v poslední betě to zmiňují, že opravili algoritmus počítání nastoupaných metrů tak, aby byl výsledek smysluplnější. Testoval jsem to a výsledek je stejný jako dřív.

1 1
    • Ricci  

Bryton S810E mam zatial len mesiac, kupil som ho aj s radarom a za mna max spokojnost za tie prachy, hlavne vydrz baterky uplna bomba.

0 0
    • Tom-T45  

https://www.bike-forum.cz/…gps-navigace#…

• ještě si vzpomínám na nějaké další drobnosti, např. se mi pravidelně spouštěla funkce Climb Challenge na mostku přes potok s převýšením cca 2 m na jinak naprosto rovné cyklostezce a někdy trvalo déle synchronizovat trasu z mobilu do navigace – samozřejmě především když člověk nejvíc spěchal.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.