• jezdec smrti

    Zdravím vespolek. Rád bych si pořídil nějakou malou černobílou GPS, do které bych nahrál GPX soubor a ona by mě bez mapy vedla podél čáry. Cenově mířím do nejnižších kategorií, ve které jsem našel přístrpje jako Bryton rider 15, Teasi core, Sigma pure. Nevím ale, jestli nejsem svými požadavky mimo schopnosti těchhle přístrojů – moc to nejsem z popisu jejich funkcí schopnej vyčíst.

    Nemáte prosím nějaké typy? Klidně něco z dx nebo aliexpressu? Cenovej strop cca 2000 Kč (pokud by to mělo bejt dražší, tak už bych radši koupil mapovou navigaci kolem 5000 a tam se mi nabídka zdá už celkem přehledná).

    0 0
    • Smazaný účet  

      .

      0 0
    • patrac00  

      Nemapovu neodporúčam. Keď si v neznámom teréne tak si asi nepomôžeš…napr.nove zvaznice, Ja používam mapovu a stáva sa, že ešte občas verifikujem cez Locus.

      0 0
    • Auditor  

      O sigma Pure je tu vlakno. Tam si o ni pretes. Mel sem ji a to co pises, zvlada.

      Pak Treba Edge 20 nebo 25 od Garminu.

      Nicmene o kus vys je turisticky Garmin – Podivej se treba Dakotu 20… ta je bazarova kolem 2500 tis. Mam ji na geocaching a v pohode i na kole.

      Ale nespecifikujes jak velky pristroj chces … a jestli jen na kolo i jiny aktivity.

      0 0
      • jezdec smrti  

        Co nejmenší.. výhradně na kolo. Představujju si to tak, že pojedu podle šipky a když bude ouvej, kouknu se do mobilu s mapama.cz, kde zapnu gps jen nouzově. Doteď jsem jezdil s mobilem na řidítkách, což už nadále nechci.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Pure neumí navigovat po čáře, jen vzdušnou čarou a šipkou na konkrétní bod, jestli to není nějaký novější typ (nebo SW), který má inovaci navigace.

        0 0
    • dawka  

      Taky bych nemapovou nedoporučoval, dlouhou dobu používám turistickou navigaci Garmin. Kdysi jsem měl Garmin Dakotu 20 s mapou Czech topo Pro, stáhlou z uložto. Pak jsem ji ztratil při jednom sjezdu a koupil znova Garmin Oregon z bazaru za 2500kč, stáhnul zase nějakou Topo pro + dokoupil držák RAM Mount a jezdím dodnes.

      Když hledám nové cesty a chci kouknout kde odbočka zhruba vede je to super pomoc. Každému ale vyhovuje něco jiného, někdo jezdí zadara na mapách v mobilu a taky to jde. Garmin se dá ovládat i v rukavicích, což na mobilu nejde.

      0 0
      • xtonda  

        Jen tak z ****** sem letos vytáhl 15 let starý Garmin Geko 201 a jezdit jen podle čáry na displeji se ukázalo jako použitelnější než jsem čekal. Limitující je výdrž AAA baterií a špatná přesnost přijímače v horších příjmových podmínkách. Když sem přeci jen ztratil přehled nebo chtěl opustit plán, tak sem vytáhl mobil. Na prťavých displejích mapových Garminů stejně z té mapy moc vidět není.

        0 0
        • xtonda  

          Pro doplnění, myslím tím kompletní zobrazení GPX trasy jako lomené čáry na displeji, kde je vidět úhel odbočení, průběh oblouku, nebo když se začnu šikmo vzdalovat od čáry, jenom šipka je asi fakt volovina.

          0 0
    • koko0925  

      Tak ten Edge 25 tohle zvládá a umí i spoustu jinejch věcí a je opravdu maličký. Jezdí ho kluk. Bazarovej stojí cca 2000 a my jsme mu i měnili baterku za cca asi 500,–.

      0 0
      • Fredos  

        Já bych ze své zkušenosti edge 25 nedoporučil. Dá se podle toho řídit maximálně na silnicích. Navíc byly pořád nějaké problémy s importem gpx. Jednou to šlo jednou ne. Mít jako hlavní kritérium navigování tak rozhodně vybírám jinde.

        0 0
        • koko0925  

          Je tam jedna fičura a sice že se gpx nejdřív musí převést na fit. Trochu oser, ale když si zvykneš není pak problém. Ostatní Edge co jsem měl a mám stačilo jen přesunout přes kabel body GPX vygenerované v mapy.cz do new files a Edge si to přesune do tras a může se vyrazit. Podkladové mapy netřeba, jen se tam pletou. Vše stokrát popsané ve vláknech o Garminech.

          0 0
      • jezdec smrti  

        Ten edge vypadá fakt dobře.. Dostanu do něj trasu naplánovanou na mapách.cz? Čumím do toho garminu connect a plánování tras v tom se mi moc nezamlouvá.

        0 0
        • jezdec smrti  

          .. aha.. importovat.. no je to tedy trochu oser ale i tak ho vyzkouším.

          0 0
          • Velomiwookie  

            Predpokladam ze to funguje stejne jako u fenix 3 kde je ta navigace presne tskova jako na edge 25 a je to simple. Jen pres web connectu naimportujed gpx z mapy.cz a pak pres mobilni appku connectu odesles tu trasu pres bluetooth do zarizeni a je to. Vse bez kabelu.

            0 0
        • milan.v  

          Např. https://www.garmin.cz/…e-garmin/479

          Nevím, jak to bude použitelné u Edge 25…

          0 0
        • JendaH  

          Dostanu do něj trasu naplánovanou na mapách.cz?

          Já mám zkušenosti s Legend HCx a Edge 705 a oba dělají mass storage, na které stačí nahrát GPX soubor. Tak by to na tomhle snad mohlo být stejné.

          0 0
          • 777rada  

            Prave ze u Edge 25 uz to stejne neni. Garmin u fitnes a cyklo modelu do budoucna negarantuje podporu .gpx a .tcx, jen binarniho .fit.

            0 0
      • Smazaný účet  

        Tragická výdrž na jedno nabití.

        0 0
        • jezdec smrti  

          Když to vypnu (na 2km úseku bez odboček apod.) a pak zase zapnu, vrátí se to samo k navigování, nebo budu muset proklikat desetistránko­vý menu?

          0 0
          • Velomiwookie  

            Fenixy tu trasu nacitaji sto let takze tady to bude podobny neli horsi

            0 0
            • jezdec smrti  

              Kupodivu to není tak hrozný. Jen když jsem se technické podpory v českém Garminu ptal, na jak dlouho se vyplatí navigaci vypínat (vzhledem ke zvýšené spotřebě na opětovné zapnutí) tak mi odpověděli něco ve smyslu že jsem spadl z višně, že navigaci si člověk pořizuje proto aby navigovala a nikoliv proto, aby byla vypnutá. Ještě zkusím položit stejnej dotaz do zámoří.

              0 0
              • Slavik  

                Nezapomeň se zeptat, jestli můžeš sušit kočku v mikrovlnce…

                Dříve než pošleš tak blbý dotaz, zjisti si, jak fungují navigace a kde a jak berou efemeridy.

                0 0
                • jezdec smrti  

                  Hrubou představu jak funguje GPS mám, ale proč je můj dotaz blbej, mi z ní nevyplývá. Pokud se mi chceš vysmát pořádně, aby to nebylo jen takový plácnutí do vody, měl bys asi uvést důvod, proč je můj dotaz blbej.

                  0 0
              • JendaH  

                vzhledem ke zvýšené spotřebě na opětovné zapnutí

                Mně teda Garmin eTrex HCx žral furt stejně, nezávisle dokonce i na tom, jestli zrovna překresloval mapu (což mi přišlo fascinující).

                Nevěřím že se na supportu zákazníků doboucháš někoho, kdo ví, o čem mluví. Takže pokud to máš už fyzicky, tak to prostě změř. (jo, u nového trendu, kdy je baterka neodpojitelně uvnitř, se to bude dělat blbě)

                0 0
    • JendaH  

      Garmin eTrex Legend HCx (barevný, mapový) je dobrý, takže bych pokoukal po bazarech po eTrex H nebo eTrex 10 (černobílý, nemapový).

      0 0
    • embi  

      Mel bych na prodej Lezyne Micro GPS: https://www.cyclingweekly.com/…ne-micro-gps Zridka pouzivany, necely rok stary.

      Navigovat to umi. Napis mi do zpravy, pokud by jsi mel zajem.

      0 0
      • milan.v  

        No a proč mu to přes tu zprávu nenabidneš, jinak na bazar?

        0 0
    • ceo  

      Řešil jsem něco podobného a nakonec Samsung Watch + Locus v mobilu v batohu. Watch fungují jako přes BT připojený vzdálený displej mobilu. GPS si bere mobil (šetří baterku hodinek) a zase mobilu nesvítí displej. Výdrž této kombinace je okolo 20hod. Samozřejmě displej hodinek nesvítí pořád. Gear S3 se teď dají sehnat za 5.000 Kč a jsou dobře použitelné i v normálním životě. Rozlišení displeje je vyšší než na Garminech Fenix, takže mapy jsou dost dobře použitelné

      0 0
    • Sinpa  

      Lezyne Macro GPS

      https://youtu.be/mOexynBq-D4

      0 0
    • Karlos009  

      Přesně takto používám Sigmu ROX 7 . Na displeji vidíš čáru a po ní jede šipka. Na 5km dopředu vidíš i profil. Na základní orientaci dostačující, v komplikovanějších případech vytáhnu z kapsy mobil. Naklikám si trasu, naimportuji do Sigmy i mobilu a vyrazím. Za celý den jsem nucen vytáhnout mobil 3 – 5×. Není to 100% navigace, ale na orientaci stačí, když se odchýlím z trasy hned to píská.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Nemá bluetooth (myslím ani NFC, WiFi), takže každej import dat jen přes kabel, PC nebo telefon s OTG a jejich aplikaci.

        0 0
    • plysovykozisek  

      Pomalu o něčem takovém přemýšlím. Máte někdo tip na levnou mapovou navigaci, co třeba Teasi?

      0 0
      • Auditor  

        Garmin Dakota, nevadí-li ti velikost. O teasi je tu vlakno – mel jsem ji kdysi pujcenou a uplne me to nezaujalo.

        0 0
    • patrac00  

      Zo skúsenosti viem, že keď sa vyskúšajú všetky lacné kombinácie (nemapová + hodinky + mobil), nakoniec aj tak skončíte pri nejakej origo mapovej cyklonavigácii.

      0 0
      • wego1991  

        Já loni taky pokukoval po navigaci (jen čistě po navigaci – tepy, kadence apod jsou pro mě zbytečné údaje – nevedu si žádný ,,tréninkový deník'' pouze Strava) a nakonec sem to vyřešil Quad lockem a mobilem na řídítka. A za sebe říkám, že mi to přijde jako nejlepší možná navigace (včetně připojení k netu – pokud člověk v městě hledá bankomat, kavárnu apod). takže si každý musí sám říct k čemu to chce/potřebuje a co mu to splní, aby byl spokojen.

        0 0
        • jezdec smrti  

          Je to tak. Mobil na představci jsem vyhodnotil že se hrozně rychle vybíjí, když je kosa tak zmrzne baterka a vypne se, kopu do něj když jedu ze sedla, teče na něj pot a déšť a pak nefunguje dotykovej displej. Za mě zatím plná spokojenost s Edge 25kou. Výdrž baterie se ukázala natolik dobrá že fakt nevidím smysl ho během vyjížďky vypínat (ale stejně mě zajímá, kde je break even spotřeby v případě vypnutí na přehledný silnici; ale zjišťovat to pokusem by bylo dost zdlouhavý). Ale mobil na řidítkách zase líp naviguje.- žádnej dišputát proti týhle volbě.

          0 0
    • bodlak2  

      Pokud si z Teplicka, tak za studentskou pečeť ti věnuju Garmin Etrex Legend včetně držáku na řídítka.

      0 0
    • foosi  

      Taky bych poprosil uživatele ROX11, jestli se při navigaci na slepé mapě nějak vykresluje projetá trasa? A když budu chtít podle jednoho GPX souboru navigovat tam, ukončím okruh/jízdu a po pár hodinách budu chtít stejnou trasou navigovat zpět – půjde to?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.