• dada

    Zdravím, hlavně outdooristy. Prosím dejte sem své zkušenosti Deuter vs. Osprey

    Zadání: sháním batoh střední velikosti, na 2–3denní treky a v jen krajním případě i na kolo když bych se nevešel do 26ky

    na první dobrou sem šel vyzkoušet Deutery Aircontact 45+10 a Aircontact Lite 50+10 a čekalo mě dost nepříjemné překvapení. Batohy jsou dost nepohodlné a hlavně (na moji dost prostorově výraznou postavu) strašně úzké – většinou 30cm. Měl sem pocit jako bych tahal na zádech plynovou bombu.

    Takže sem mrknul na Osprey a zaujalo mě že jsou na první pohled širší a to i dle parametrů (cca 40cm). Např tento: https://www.rockpoint.cz/atmos-ag-50-ii. Ale je jich spousta, síťová záda ve mě budí nedůvěru, ceny jsou docela vysoké a nemám je kde poblíž vyzkoušet. Tak budu rád za každou zkušenost a doporučení.

    No a eště když už sme u toho outdooru, jaký je v tuto chvíli top vařič (plyn)? stále jede VAR nebo jsme už dál? a koukal sem že se dělá eloxované nádobí…napři Pinguin…máte zkušenosti? nepoškrábe se to tak jako teflon?

    Díky D

    0 0
    • konarider1  

      A co bágl od Pinguinu? Já mám Activent 48 a narvu tam všechno, co potřebuju na celý víkend. Co se týče pohodlí, tak já sem spokojenej.

      0 0
    • AussigBiker  

      Když jsem kupoval vařic před cca 12 lety, tak Var nebrat, jestli se zlepšili nevím. Mám nějakej Coleman (F1?) a super. Oproti Varů co má kámoš rozhodně rychlejší. Porovnání platí z tenkját.

      Osprey mám na kolo asi 7 let, peru v pračce a pohoda. Kvalita dobrá.

      0 0
    • tsunami  

      Jsem dost velký všemi směry – 2m, metrák a půl. Mám 50l Osprey Stratos, vybíral jsem mezi ním a Atmosem, nakonec jsem si Stratose vybral kvůli konstrukci zad, ale sedí oba dobře.

      Do Stratose se balím na výlety 2–7 dní včetně vařeí a jídla a 4–5 litrů vody, karimatky (nafukovačka se vejde dovnitř, pěnovou dávám z venku), 3×4m plachty. Celou minulou zimu jsme chodili co 2–3 týdny na výlety se spaním venku a pohoda. Nemám rád moc věcí z venku, na batohu jsem tedy nosil jen hůlky, skládanou karimatku a termosku s čajem nebo menší flašku na pití.

      Nejlepší je podle mě jít někam do krámu kde mají víc batohů, nechat si ho naložit zátěží a nějakou dobu tam s batohem chodit aby sis ujasnil že to fakt bude ok.

      Vařič – nějaký plynový, mám msr pocket rocket a jsem max. spokojen, vařím na hliníkovém nádobí od pinguinu co má zespodu výměník.

      0 0
      • dada  

        díky za tip…Stratos je levnější než Atmos, nemá tak avantgardní zádovej systém ale vypadá to že to bude pohodlný. Rozhodně vyzkouším.

        to tvoje hliníkový nádobí od pinguina je taky ten anodized hliník že? vydrží to teda něco? třeba míchání kovovou žlící??

        co vařiče Soto?

        0 0
    • BabbaJagga  

      Co batohy Doldy? Jsou český.

      0 0
    • wego1991  

      U tak velkého batohu bych chtěl hliníkový rám. A nízkou hmotnost. Za sebe doporučím zn. Gregory. V této velikosti třeba tento. (rozdíl hmotnosti ve srovnání s tebou postovaným Osprey téměr 1kg). Nakonec sem od nich vybral jiný (38l), ale zkoušel sem i tento a mají ty batohy fakt dobře zpracované.

      0 0
    • dada  

      Atmos to vyhrál… naštěstí se zadařil za rozumnou cenu. Komfort fakt neskutečnej. Váha proti deuterum zcela ok.

      Vařič tam sem trochu experimentoval. Tenhle nemec splnil moje požadavky na cenu, skladnost, velikost, stabilitu, piezo. Chtěl sem větší vařič než jsou ty mini typu pocket rocket ale zas lehkej. Nikde žádný recenze taxnad to bude cajk…https://ww­w.rockpoint.cz/ki­ro-st-piezo

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.