• reborn_biker

    je mi jasny, ze authora tu moc lidi nezere, ale vydeli ste todle? co na ty kola rikate?

    www.mtbs.cz/…hotnews.html

    0 0
    • wert_1  

      Authora mám jako první kolo, authorák rozhodně nejsem, ale upřímě, mě se to líbí :-)

      0 0
    • goofy  

      Ale jo. Pockam si na kompletni nabidku, ale konecne to aspon vypada na civilnejsi design. Uvidime co z toho vyleze.

      0 0
    • rasputin  

      No mě se to celkem zamlouvá, ale mohl ten design být trochu lepší!! ale nevím jak to bude vypadat na skutečných kolech, řekl bych ře ty obrázky trochu matou.

      0 0
    • rasputin  

      No mě se to celkem zamlouvá, ale mohl ten design být trochu lepší!! ale nevím jak to bude vypadat na skutečných kolech, řekl bych ře ty obrázky trochu matou.

      0 0
    • camron  

      Mně se to celkem zamlouvá. Barevně 100% povedenější, než ten eklhaft 2006–2007.

      0 0
    • dancing dog  

      No asi my budete nadávat, ale mě se to taky líbí, dokonce dost..

      docela sem zvědavej na tu novou Eru, patří do skupiny kol, který mě výhledově zajímaj a o kterejch uvažuju- takový turistický AM na toulky, ne závodění..

      Sh Lx-XT by mi v poho stačilo..

      no, uvidíme..

      0 0
    • kámen úrazu1  

      XC HT se mně líbí.

      Jsem zvědavá na dámskou kolekci. Modelový rok 2007 byl bez dosud nejvyššího dámskýho modelu Modus ASL, ten byl nahrazen lepším Instinctem ASL.

      Problém je, že tenhle nejvyšší dámský model dost nepochopitelně protáhli na pánskou velikost. Na jaře jsem žádala vysvětlení, nebyklo mně podáno, jen jsem byla v několika mejlech přesvědčována, že se nic neděje, že 567 mm efektivní dýlky (vozím 533, ideál pro mě bude asi 540, max 545mm)je pro mě akorát, že si kdyžtak dám rovnou sedlovku a krátký představec. :-( Tím si to dotyčný u mě dost rozházel, asi si myslí, že holky vybírají kola jen podle barvy a nemají další požadavky.:-( Bylo to marný, po několika výměnách názorů jsem toho nechala.

      Jinak bych do Authora ráda šla zase, už pokukuju po dalším HT. Jen ta dýlka… snad ten nejvyšší dámský model pro rok 2008 zkrátili, jinak se budu muset poohlídnout jinde.

      0 0
      • Jane  

        no tak hodně krátký rámy dělá RB (vel S 535 mm) a zřejmě No Saint – i když zde by mě docela zajímalo, co ten rám vůbec vydrží. Bohužel výše uvedené rámy nemají moje sympatie – asi to holt bude tou geometrií, která mě jaksi neoslovuje

        0 0
      • stihac  

        by ma tak nezavazne zaujimalo :)

        1. co sa ti nepacilo na tej rade dat rovnu sedlovku a kratsi predstavec?
        2. ci si uz stary bajk zodrala ked uvazujes o novom?
        3. ci naozaj veris v prinos damskych verzii MTB, alebo je to len marketingovy trik na slabsie pohlavie?

        Dik za uprimnost ;)

        0 0
        • kámen úrazu1  
          1. Už teď mám na obou kolech představec o délce 9 cm obrácený negativně, abych měla řidítka aspoň o trochu níž než sedlo. Takže na HT normální délka až kratší, na silničku krátký.

          Na o 3,5 cm delším rámu bych potřebovala představec 6, 7 cm, což by za prvé na XC biku vypadalo strašně, za druhé by to ovlivnilo ovladatelnost. Sice se píše, že s kratším představcem je ovladatelnost lepší, ale extrém je extrém, určitě je lepší představec 9, 10 cm a kratší rám než představec kostka a rám dlouhej.

          Nechci dohánět délku posedu sedlovkou a posunem sedla na ližinách, a to kvůli posunu vůči středu šlapání. Takže rovnou sedlovku bych zakoupila jen v případě pocitu nohou kdesi daleko před zadkem. (Právě přemýšlím o rovné sedlovce pro silničku, délka natažení mně vyhovuje, ale oproti biku nešlapu pod sebe. Musela bych pak pro zachování délky vrátit delší představec.)

          1. ne, ale postupně odchází a nastane chvíle, kdy vyjde levněji koupě celého nového biku než dalších a dalších komponentů a to a ono…a… no… hlavně chci lehčí kolo a vůbec, potřebuju nové kolo, abych měla zimáka i bahňáka. :-)
          2. věřím v přínos dámské geometrie pro některé ženy a pro některé muže.

          Každý má jinou geometrii těla :-) a tak mu hoví něco jinýho.

          Já měřím 160 cm, jsem drobná, mám krátký ruce a trup, dlouhý nohy, nepreferuju extra natažený závodnický posed. Kvůli tomu mám dost omezený výběr.

          Namátkou – extra krátký rámy vyrábí Author ASL (kromě nejvyššího dámskýho modelu v „pánský“ velikosti), Trek WMN, Specialized a to i v některých pánských modelech, Fuji, No Saint, Colnago a pár dalších, u nichž se mně většinou nelíbí design.

          Je to v podstatě zlomek v ČR dostupné nabídky. Další rámy, i když dámské (např. dámský Superior, dámský Pells) jsou už pro mě dlouhý, pokud bych nechtěla mít představec ve stejné výšce jako sedlo. Tj. obrácený normálně a dost možná i kratší než mám teď.

          Na druhou stranu znám pár holek, co jsou jen o pár cm vyšší než já a jezdí nebo po svých zkušenostech pokukují po pánských modelech a ne nejmenších velikostí (Pells 17" atd.). Vyhovuje jim to. (Zajmavý je, že všechny mají větší respekt z trochu techničtějších úseků, ale to bude spíš náhoda a nevyježděnost).

          0 0
          • stihac  

            to je spravna uvaha, ze posunom sedla / vymenou sedlovky by sa nemala riesit dlzka kola. Ked ti vychadza ako vyhovujuci taky kratky predstavec ako pises, tak to asi znamena, ze pri danej geometrii by ti lepsie sedel mensi ram na ktorom potom budes vozit viac vysunutu sedlovku, alebo si vyberies iny ram s odlisnou geometriou (napr. tie nizsie rady alebo ina znacka). Inac keby si zostala pri tom rame pri velkosti ked bude predstavec taky kratky tak asi nic nepokazis si myslim, lebo by bolo spravanie kola stabilnejsie, menej by bolo tocive, co pri XC napriklad je celkom plus – viac sil odoberie prilis nervozny bike ked sa namontuje dlhy predstavec a pre danu vysku jazdca je razvor kratky, cize bike je vratky.

            Ale hlavne ze vies co chces, ked uz mas s tym skusenost. Myslim ze ten clovek od Authora to nemyslel zle len pre niekoho to riesenie schodne je a pre ineho nie.

            0 0
        • MlokCZ  
          1. Tohle se tu řeší pořád dokola, sedlo je třeba nastavit vůči pedálům a středu a není možné posouváním sedla řešit geometrii rámu. Pokud tedy někdo potřebuje pro daný úhel sedlové trubky hokejku, tak nemůže dát rovnou.

          Délka představce by také neměla rozhodně řešit geometrii, ale měl by být použit takový jaký více vyhovuje. Geometrie kola by tedy měla být přesně taková, aby pro předem danou délku představce a nastavení sedla to bylo akorát dlouhé.

          1. Marketing nemarketing, někdo potřebuje prostě hodně krátký rám a někdo dlouhý nezávisle na pohlaví. A pokud tedy potřebuje krátký rám a rám tolik prodloužili, tak je prostě teď už pro ni na nic.
          0 0
    • Thomas  

      Me so to libi.

      0 0
    • nooski  

      Nechápu proč opustili decentní a nadčasový jednobarevný design. To ještě Authory vypadaly celkem k světu. Ty barevné kreace co se předvádí v současností jsou fuj:)

      0 0
      • kámen úrazu1  

        Decentní a nadčasový jednobarevný design má každý druhý kolo. Nejdřív se tu nadávalo, že Author je fádní, pak že moc extravagantní. Rozmyslete si definitivně co chcete kritizovat. :-)

        0 0
        • nooski  

          Náhodou:) Všechny moje 3 kola jsou jednobarevná, z hliníku a kulatých trubek bez profilací a zprohýbání. Kolo musí být jednobarevné a to tvrdím furt:)

          0 0
      • dancing dog  

        Tak to mě osobně je upřímně jedno… de mi o to, aby kolo bylo dobrý na pohodlenej posed, aby dobře fungovalo řazení a pružení, aby nebylo poruchový a aby nebylo až moc těžký a samozřejmě předražený…

        Barva je fakt to poslední, co mě zajímá…

        Ale sem primitiv, takže sorry

        0 0
    • Mamut  

      Farbicky sa mi pacia. Na Authoracky priemer su nadstandardne pekne. Dobry je casty vyber medzi Shimanom a Sramom.

      0 0
    • Volf  

      Pěkný, ale jestli se nevrátili ke svým ,, dlouhým ,, geometriím, tak už nic pro mě..... Nemůžu na kole sedět jako paní lékárníková:-))

      0 0
    • tomfree  

      Prostě hezký kola.

      0 0
    • easyrider  

      Ikdyž authory nemusim :) tahle ukázka se mi líbí. Ikdyž jejich nej design byl stejně v letech ze kterých mam toho svého (modrého). Co jednoznačně kvituje je to, že jejich celokarbon není identický s 20ti jinými značkami…

      0 0
    • MITY  

      HT jsou skvělý.ERA je úžasná. Ostatní fully jsou odpudivý…

      0 0
    • grafik  

      ta oranzova na HTcku by nemusela vypadat zle – uvidime v realu

      0 0
    • mara53  

      vypadaji docela dobre, osobně jezdím jejich Versuse 2005 s úpravami komponentů a to ještě měli jen jednu barvu, takže spokojenost, pak to šlo z kopce a teď se snad zase trochu uklidní, :)) ty barvy samotný i jejich kombinace by snad neustál ani nějakej Hawajskej šaman !!

      0 0
    • Hejdik  

      Rozhodně to vypadá líp,než letos. Design mi přijde vhodný pro levnější -střední kategorii kol,pro vyšší řady by si mohli s designem pohrát a vymyslet něco trochu luxusnějšího.

      0 0
    • antuch  

      ja sem zase zvedavej na novy celopera. Videl sem je na obrazku a zatim to vypada docela dobre. Jednoduchej jednocep s prohnutou vrchni ramovkou ve stylu santa cruz A tlumicem posazenym prave v tom ohybu…museli uz konecne udelat neco s tou vahou…tak snad se jim to konecne povede

      0 0
    • Meesha  

      ram sem mel v ruce a fakt se mi to libi. Designy sou ciste relativni zalezitosti. Me osobne to prijde docela good. Videl sem tuny hnusnejsich veci.

      0 0
    • pasek  

      to HTečko a ta silnička sou fajn !!! fulla bych bral asi od jiny znacky…

      0 0
    • Luka  

      ten A-ray vypada hodne prijemne :)

      a myslim, ze se zase zvedli, ted dva roky, to byla bida

      0 0
    • Czertbiker  

      ukamenujte mě, je to hnus, obzvláště ARH a Aray

      0 0
    • fousek  

      No pokud budou o polovinu levnejsi nez letos, tak ta ERA nevypada uplne marne, ale stejne by se z toho museli strkat napisy Author:-)

      0 0
    • Jirik123  

      ht a silnicka vypadaj dobre, ale ty fully mi prijdou fuj fuj.

      0 0
    • enjoy  

      tak to vypada ze udelali ohromnej kus prace a zase si zvednou prodeje.protoze tady k mymu uzasu jsou skoro samy kladny reakce:-)

      0 0
      • ladyX  

        to možná udělali, ale moje osobní zkušenost /Instinct 2005/ je – jednou a už nikdy více...... Dokud teda neudělají něco s lakem, ten současný je tak „kvalitní“ že kolo opřu o druhé kolo a od rychloupínáku mám hned oprýskané místo...... u mě osobně už Author NIKDY… kolo mám 2 měsíce, v terénu jsem s ním ještě pořádně nebyla a už je samé bílé místo.....

        docela by mě zajímalo, jestli má někdo podobné zkušenosti…

        0 0
    • starla  

      tak tak. libi. oproti tomu co vypustili letos je to nadhera:)

      0 0
    • smith22  

      vypadá to velice zajímavě

      0 0
    • kesu  

      jak tu znacku nemam rad tak se mi ty karbonovy HT docela libej,konecne pokrok od tech hruz co byly v letech minulych.Nicmene FS bych od nich nechtel snad ani zadarmo

      0 0
    • cabbage  

      Nevypadá to věru zle, ale jaká bude realita?

      0 0
    • yoggi  

      je to lepsie ako robili doteraz, najkrajsi rocnik bol 2004, paci sa mi www.cube-bikes.de/…d_10796_.htm nuz prevedenia modro – cierne mi nejako ucarovali :))))

      0 0
    • Lister  

      Budu asi opakovat to co psali ostatní

      orpoti letošnímu výrazný pokrok, ale rozhodně ne jejich nejpoveděnější kolekce.

      Líbí se mi Era, ta začíná vypadat ajko kolo na kterým by se dalo jezdit, ale musely by hnout s cenou, potože za ty peníze co to prodávali letos to mohl koupit jenom blézen, kdyby slevnili tak 30–40%, tak by to bylo konkurenceschop­ný........

      0 0
    • JMT  

      tydle este docela ujdou, ale ten zbytek je naprosto ODPORNEJ !!!

      0 0
    • McBlacky  

      No ten Master bude asi hodně rychlej, protože na něm Ježek naložil v sobotu všem celkem drsně :) jenže když máš na vidli napsáno First tak už dojed druhej je trapný :)

      master – super, jestli bude i v jiných barvách -orange :) silnice – celkem jde gang – no hmm možná pro nezletilý Jižní město niggas a-rh – tohle se jin nedaří od doby co to vyšlo ven ERA – hezčí rám, ale design jak z nemocnice A-Ray – cheap jenočep, ted to docela frčí, jestli to ale osadí RLkem jako všechny xc fully tak to zabijou.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.