APACHE TOMAHAWK XT 2012 - vzít ho?

24 nepřečtených
  • Zpytihněv

    Co říkáte na tohle kolo? Je dobré ho vzít za tuhle cenu?

    http://www.cyklonemcik.cz/…2012–30speed

    Konstrukčně by mi asi sedlo (rám 21,5" vzhledem k mým 195 cm/80 kg), akorát uvažuju, zda ho brát, co se týče vidle – tak s RAIDONEM nebo o 1300,– dráž s AXONEM 2010? Hmm co vy na to, je mezi těmito vidlema nějaký extra rozdíl? Moc se v kolech zase nevyznám, tak každou radu uvítám. Má cílová meta leží tak okolo těch 20000,– za kolo. Díky.

    0 0
    • JakeF  

      Bral bych to s tím Axonem, za těch pár korun navíc to rozhodně stojí…

      0 0
      • šimlos  

        Taky bych se moc nerozpakoval,krásná cena i s Axonem.

        0 0
        • maajkee  

          Nevim no, jeden z nejlevnějších obyč rámů, nezeslabovanej, těžkej a hlavně, že osazenej XT sadou :/

          A ještě levnej starej raidon s čepama na véčka, byť je kolo na kotouče, tipnul bych si, že raidon bude taky verze 2008 nebo 2009 a taky s čepama na véčka.

          0 0
          • Zpytihněv  

            Hmm, co se týče toho rámu, tak to máš pravdu, zas když je v popisu uvedeno, že celková hmotnost je 11,4kg bez pedálů (asi u 19,5" verze počítám), tak podle mě i s tím větším rámem a Axonem se to vleze do těch 12kg. Což si myslím, že není tak zlé. Ale kdybyste měli nápad na nějakou fajnou alternativu okolo těch 20kKč, tak ji uvítám. Každopádně díky za reakci.

            0 0
            • maajkee  

              Teď jsem cca za 21 tisíc stavěl kolo na rámu apache tanka tate (3× zeslabovanej, pěkně zabroušený svary u hlavovky), Deore HTII kliky, Deore 2012 kotoučovky, ostatní komplet SLX 10ka, ráfky wtb speed disc náboje dt swiss cerit na průmyslech, komponetny race face evolve XC, Epicon RLD. Řekl bych neskromně že to bylo mnohem hezčí a vyváženější kolo :)

              0 0
            • scalar  

              Také jsem zrovna něco dodělal :-) Rám MRX Race Elite, vidlice Reba RL 2012, sada Sram X.7 3×10, kola Remerx 7325 (náby Sram X.9 na průmyslech).

              Jako základ kola ber rám, vidlici, kola. Jestli SLX(X.7) nebo XT(X.9) bych řešil až pak. Udělat to obráceně, tedy vzít levný rám a vidlici a k tomu sadu XT bych nedoporučoval.

              0 0
              • Azmir  

                cena a hmotnost?

                0 0
              • Singlespeed  

                Tak teď jsem trochu zmatený. Ten rám MRX je sice pěkný, ale total low cost Čína (Mosso). Bral jsem teď v kameňáku bílo stříbrný za 2000Kč, na Valachách ho měli za 1800 :-).

                0 0
                • scalar  

                  jednotlivé modelové ročníky se od sebe dost výrazně liší, materiálem, hmotností, geometrií a logicky také cenou. Toto je model 2012, třikrát zeslabovaný rám s dobrou sportovně-závodní geometrií. S rámy MRX z dřívějška to nemá nic společného.

                  0 0
          • Azmir  

            Kdyby sis to tam přečetl, tak se jedná o Axona 2010, což ruku na srdce je pouze odlehčený epicon takže mi to za tu cenu přijde super, to kolo je celkově za tu cenu na tom dobře a časem tam můžeš hodit carbon rám z činy nebo cokoliv vyměnit podle financí. Navíc kdyby někdo chtěl tak myslím že domluvit se na výměně rámu nebo čehokoliv za příplatek určitě půjde.

            0 0
            • maajkee  

              Pravda, teď koukám, že rám není uplná jebka, je 2× zeslabovanej a udávaná hmotnost není tak špatná, ale vypadá teda děsně, já bych na něm nejezdil i kdyby na tom bylo XTR :)

              Navíc v popisu má:

              Rám:SUPERIOR AL6061 HYDROFORM SUPERLIGHT,

              to asi ne :)

              0 0
              • Azmir  

                Ježiš tak se v popisu přepsali, to je úplně běžná věc skoro na všech webech ;-) jinak jak jsem psal, pokud se ti ten rám nelíbí a nechtěl bys ho, podle mě fakt nebude problém se domluvit na rámu jiném, jako za 22tis mít kolo na XT s axonem a váhou kolem 11,5 kg mi rozhodně špatné nepřijde.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.