• Houba2

    Zdravím všechny bikery Chtěl bych koupit přítulce kolo a rád bych využil současných slev na trhu a pořídil kolo co nejlíp :-) Rozhoduji se mezi: Apache Tomahawk X.7 www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?… Ravo Sago AX www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?… Pells Razer Pro www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?… Superior XC 830 Lady www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?…

    Co by jste doporučili pro holku, která začíná jezdit?? Popřípadě doporučte něco jinýho. Co tak koukám poslední dobou na BF tak nic podobného nenacházím.

    Zatím čau a díky :-)

    0 0
    • Meesha  

      na slevy je dost pozde. Jestli zacina, tak hlavne at se ji to kolo libi neb me by na osklivym kole jezit teda vubec nebavilo :-) A pak taky aby se ji na tom sedelo fajn. My jsme v kramech vyzkouseli docela dost kol, dost velikosti a geometrii aby aspon trochu tusila o cem to je a co by ji zhruba mohlo sednout. Nakonec jsme vybrali Garyho.

      0 0
      • Houba2  

        no jasně nechávám taky tak trochu na výběr přítulce, ale potřebuju něco doporučit v rozumný výbavě a za rozumný peníze. Ten Gary je už moc drahej, ale je fakt pěkněj.

        Dík za tip

        0 0
      • kolin  

        myslím ,že pro ženskou je vzhled na 1.místě… Koupil jsem předloni holce kolo s dámským rámem a integrovanou sedmi rychlostni planetovou převodkou v nábě…myslel jsem,že je to to nejlepší co mohu koupit pro netechnickou ženskou…(3×9 převodů je fakt moc…těch sedm kvaltů je plně dostačující) Ale omyl…jezdí na něm nerada…Nelíbí se jí dámský rám…a ještě je prej tlustej…tmavě modrá barva…pohodlný dámský sedlo-je prý moc velké…atd. Na konec na něm jezdím já do práce…páč má i integrovaný dynamo v nábě a s halogenkou to pěkně svítí.

        0 0
      • Twister  

        Toho Garyho jsem měl taky v merku, ale ten Axel byl příšerně tvrdej. A ne jen na jednom kousku. Kam se hrabal na Šunťoura XCR Lo

        0 0
        • Meesha  

          neni to tak hrozny, ale mekkci pruzinu budu stejne davat no

          0 0
    • Vymi  

      Jsem pro ten Pells vybavenim a desing je slusenej pro holku… mozna bych i prihmouril oko pro superior ale ta barva nevim jestli by se libila. Jedno pravidlo u zensky opravdu rozhoduje barva… a jestli MTB nebo Cross… :-)

      0 0
      • Houba2  

        Musím potvrdit, že ten Superior se jí líbí. Dělají ho v červené, stříbrné, světle modré. Jde mi ale i o to, že tohle kolo je letošní model a ty ostatní jsou na tom s výbavou trochu jinde díky slevám. Ale jak jsi říkal, mimo jiné rozhoduje vzhled.

        0 0
        • Vymi  

          tak jedine najit neco v te barve co se ji bude libit a pak samozrejme jestli vybaveni kola je dostacujici (dobre)… Navic si myslim ze oceni jakekoliv odpruzeni…aby mela pohodu…urcite aby malo vazilo a taky aby komponenty pracovaly taka jak maji…jeste k tem superiorum ta svetle modra je moc fajn… moji se taky libil teedy kdyz jsme jeste byly spolu… :-//

          0 0
    • Hejdik  

      Doporučuji SCOTT Contesa 30. Moje přítulka si ho loni koupila,a je velice spokojená! Vzhledem k dámské geometrii je toto kolo opravdu vychytané. A je opravdu lehoučké!

      0 0
      • Houba2  

        jj taky jsem se díval na Scott, ale ta Contesa 30 je už dost drahá (přes limit) a Contesa 40 je zase jen na Alivku. Každopádně díky za tip

        0 0
        • Nehas  

          www.mujsport.cz/inshop/shop.asp?… Kolik, že je limit? :o)

          0 0
          • Houba2  

            hmmmm moc pěkný :-) Máte někdo zkušenosti s tímhle e-shopem???

            0 0
        • Hejdik  

          Já bych řekl ,že pro začínající bikerku je alivko dostačující,jen bych vyměnil brzdy a řazení za něco lepšího. Ta moje na něm jezdí se mnou,takže ho taky nijak extra nešetří,loni najela 3000km a bez závady! Takže bych to ještě zvážil,tën rám je naprosto skvělej a designově je na tom taky velice dobře.

          0 0
        • Darkson  

          ségra dostala k 18tinám Scotta Contessa 20(Deore,Axel vidle). na Bikestore za 15k;

          0 0
    • mr.antik  

      Ještě bych se podíval na Schwinny – např. www.bikestore.cz

      0 0
    • mr.antik  

      Ještě lepší nabídka… www.bradsky.cz/index.php?…

      0 0
      • Houba2  

        hmmm taky moc hezký Jen nevím jak by si přítulka zvykala na DC, ale myslím, že by nebyl problém to nechat vyměnit za Rapidfire. Díky za tip ;-)

        0 0
    • wendak  

      mně se celkem líbí tahle merida www.merida-bike.cz/…tts-juliet-5

      0 0
      • Meesha  

        tohle je hezky osazeny a da se sehnat za vybornou cenu (14t), ale geometrie je neuveritelne zkurvena…

        0 0
        • Houba2  

          no taky jsem se na to díval a v rámci osazení se mi v celku líbilo, ale to co jsi napsal, mě trochu překvapilo. Proč je ta geometrie taková zk*rvená???

          0 0
          • Meesha  

            jednak bacha na velikosti. Pritelce treba padnul velikosti 17" Author, 18" Trek a tuhle Meridu jsme zkouseli Je tam vylozene turistickej posed – vzprimenej. Zkouseli jsme dve velikosti – ted si nejsem jistej jestli 18" a 20" nebo dokonce 20" a 22" . Kazdopadne ta mensi varianta byla strasne kratounka. Ta vetsi byla na dylku akorat, ale zase to bylo hodne vysoky (velky) – sedlo mela prilepeny na sedlovy trubce. Jinak kolo za ty penize hezky osazeny a libivy.

            0 0
    • Maroška  

      Nevím, povedlo se mi sehnat jako „začátečnické kolo“ Ravo Racing XC AX za 14.990,– a jsem navýsost spokojená, neměnila bych. Možná ohledně barviček a designu – jsi si jistý, že přítulce záleží na světle modré? Když jsem sháněla, podmínka byla, aby hlavně bylo spolehlivé a lehké, barva byla to poslední, co mě zajímalo. Možná zkusit posurfovat web, jestli ještě někde seženeš výprodej?

      0 0
      • Maroška  

        ještě já: na již výše zmiňovaném cykloshopu při platbě předem 15.190,– to jde, ne? www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?…

        0 0
        • jakub  

          hmm no myslim ze je to asi nejlepsi co se da v teto cene sehnat… teda pokud si to nechces postavit z dilu v bazaci…

          0 0
      • Houba2  

        JJ musím říct, že tohle za ty prachy je naprosto nejlepší. Hele to co píšeš je pro tu mojí taky asi to nejdůležitější, ale absolutně tomu nerozumí a tak v podstatě vybírá jen dle vzhledu. Světle modrá není úplně její barva, ale dělá se v ní spousta rámů s geometrií pro holky. Jinak by mě zajímalo jak moc holky cítí rozdíl mezi dámskou a normální geometrií.

        0 0
        • Hejdik  

          Hodně!!! Třeba ta moje měla Authora Solution 17",tak ať měla krátkej představec a posunutý sedlo jak chtěla,pořád na tom byla natažená jak nudla.A prostě to nešlo nijak seštelovat! ženský mají zkrátka jinou anatomii a potřebují specifickou stavbu rámu s jiným postavením úhlů.(kratší rám). Taky se u dámských geometrií kol používají většinou „vlaštovky“,kratší představce,měkčí vidlice,širší pláště a hlavně dámská sedla. Jakmile si ta moje pořídila Scotta Contesu ,tak se pro ni konečně jízda na kole stala požitkem!Předtím se jí na kolo moc nechtělo,protože pak byla celá rozlámaná. Určitě je spoustu dalších dobrých značek s dámskou geometríí,kterých je teď jako hub po dešti,ale na scota jsme slyšely nejvíce dobrých referencí,tak do toho šla a výsledek byl vynikající! Nechci hanět,ale např.u Authorů řady ASL to prý není ono. Takže asi tak.

          0 0
          • MlokCZ  

            Já bych řek, že to tak s ženskou geometrií obecně není. Je to stejně individuálí jako u chlapů. Některá potřebuje rám kratší a některá naopak delší.

            Moje manželka je stejně vysoká jako já a rám, který jsem jezdil s 9cm představcem a vlajdama, tak ona ho jezdí nakonec s 12cm představcem a ještě s rovnými řídítky a když zkoušela vlajdy, tak to na ni bylo už krátký. A těch případů, kdy nějaká žena/dívka potřebovala naopak delší rám jsem zažil více. A neznám jedinou ženu/dívku, která jezdí rám s dámskou geometrií a to jich znám poměrně dost, co jezdí na kole. Takže s tou dámskou geometrií to rozhodně není tak žhavé.

            0 0
            • MlokCZ  

              A ještě dodávám, že u manželky to není tím, že by měla ráda nějaký extra natažený posez. Má ho o malý chlup nataženější než já, ale už s vlajdama a 12cm představcem ho měla méně natažený než já.

              0 0
              • Hejdik  

                Samozřejmě je nemalá skupina bab ,kterým sedí klasickej rám,to nechci nijak vyvracet! Jde třeba o to ,jestli takovej rám vůbec zkusila a má srovnání! Je jasný,že ženská která má 175cm a víc to zas tak nepotřebuje,ale spousta jich taky neví,že něco takového vůbec existuje. Tady Houba2 se prostě ptal,tak jsem odpověděl.Nejsem žádnej extra odborník,jen se dělím o zkušenosti. HOWG !

                0 0
                • MlokCZ  

                  Jasně, některý může sednout dámská geometrie. Já jen reagoval, aby to nevyznělo, že dámská geometrie je ta jediná správná cesta.

                  A manželka dámskou geometrii fakt nezkoušela. Mě stačilo, když si zkoušela moje současný kolo, který mám v profilu a který mě perfektně geometrií sedne. Ten pohled byl vážně srandovní, jak to na ní bylo krátký.

                  Ale zase já mám hodně krátký ruce a potřebuju krátký rámy, takže pak je výraznější ten rozdíl.

                  A pak jsem ještě zažíl s mojim předminulym kolem, které v době když už jsem měl nový a nejezdil jsem ho, tak ho měla pučený kamarádka, která měří o 17cm méně a kolo ji sedlo jak ulitý :-)

                  0 0
              • Hejdik  

                Samozřejmě je nemalá skupina bab ,kterým sedí klasickej rám,to nechci nijak vyvracet! Jde třeba o to ,jestli takovej rám vůbec zkusila a má srovnání! Je jasný,že ženská která má 175cm a víc to zas tak nepotřebuje,ale spousta jich taky neví,že něco takového vůbec existuje. Tady Houba2 se prostě ptal,tak jsem odpověděl.Nejsem žádnej extra odborník,jen se dělím o zkušenosti. HOWG !

                0 0
          • mr.antik  

            jak která… jestli to chceš kupovat na netu, tak jí posaď na pár kol podle oka to odhadneš a geometrii poměříš…

            0 0
    • alveta  

      Z vlastni zkusenosti muzu doporicit Schwinn Mesa LT,..za ty prachy..je to sice tezsi,ale sem max spokojena,kom­ponenty mam teda povymenovany,ale jinak,fakt super. A ne jednou me dones do cile za umisteni:-) a designove myslim velice libivej:-)

      0 0
    • Houba2  

      Prosím vás má tu ještě někdo zkušenost s dámskou geometrií rámu…nejlépe posoudí asi holky. díky :-)

      0 0
      • Houba2  

        Jakou by jste v týhle cenový doporučovali vidli??? Nechali by jste původní (santour, Axel) nebo změna???

        0 0
        • Hejdik  

          Já osobně bych,to zase tak zásadně neřešil. Jestli chceš kolo do 15000,tak je to pro začátečnici kolo tak akorát.Většinou jsou tyto kola tak nějak postavený,aby byl komlet vyvážený a to včetně vidlice.Asi nemůžeš čekat,že na takovým kole bude nějaká extra vidle,ale pro začátek to bude asi dostačující. Časem,můžeš komponenty dle potřeby vyměnit,což stejně budeš muset udělat,a pak budeš chytřejší co a jak.

          0 0
          • Houba2  

            šlo mi spíš o to, že tu někdo psal například o Manitou Axel něco o přílišné tvrdosti té vydle. Nemám s Axlem ani s žádným Suntour-em žádný zkušenosti, tak se ptám :-)

            0 0
            • yoggi  

              mam axel elite 04 (80mm) a tam zalezi kolko vazi ja mam 65kg a pruzi dost dobre. kamarat ma axel comp 05 (80mm) a jemu ide tiez celkom dobre ale moja je citlivejsia a ma o nieco lepsi chod ale to je aj tym ze je o radu vyssie. dalsia vidlica RST neviem aka bud omega, gilla, capa a ta je proti mojmu axelu beton. naozaj to zalezi ake su tam pruziny a celkovo aka je to cenova kategoria. ked by si bral axela tak ber jedine elite alebo super. comp by som nebral nema ani nastavitelny spätny chod (odskok) len jedna vec u axelu mäkkost pruzenia kde nadstavujes tak opatrne lebo manitou prebornik to vymyslel genialne ze to pretocis a je to vyskocene a mas bud stastie ze sa to da vratit naspät alebo je to strhnute. ja som to stastie mal kamarat nie. musel sa zmierit iba s jednou moznostou pruzenia inak by musel kupovat patronu.

              0 0
    • yoggi  

      hlasoval som za ravo ale keby som mal rozmyslat ako baba tak superior

      0 0
      • Houba2  

        Rozmyšlat ako baba??? proč zrovna superior, kvůli dámské geometrii???

        0 0
        • Vymi  

          myslim ze uz mas aspon ty jasno… barva znacka vybaveni a taky jestli tohle vse bude vyhovovat tvoji prituli… :-)kolu zdar a odmene taky :-)

          0 0
          • Houba2  

            Jasně já jsem měl ve vybavení kola jasno hned, ale vysvětlit to přítuli je větší problém. Jak jsem psal, do kol absolutně nevidí. Vybírá dle vzhledu. Zajímal by mě ještě ten ženskej pohled na kolo, hlavně geometrii rámu a vidlici.

            0 0
            • Vymi  

              no to mas tak vzit ji do obchodu a nechat ji vyzkouset tedy sednout na kolo… vyzkouset ruzne velikosti a geometrie…pak pokud se najde vyherce a bude za rozumnou cenu te hranici 15 tisic – koupit… pokud sezenes na netu ten samej a lepsi cenu tak si to nechat poslat vsak to znas… protoze pokud koupis spatne a nebo se ti poved to ze tvoje prituli bude mit tu barvu co chtela ale bude se na kole hrbyt a nevim co podobne trpet tak ti to omlati o hlavu… :-) v klidu… a dorbou volbu!!!

              0 0
            • yoggi  

              baby nerozmyslaju ako chlapi. ty pozeras aby to bolo po technickej stranke co najlepsie ale babu toto nezaujima ju zaujima ta esteticka stranka ako to sa jej to paci. to mame mi az niekde na konci. takto to mas pri vybere auta, bicykla. pridam ti zazitok z leta. baba na bajku cube lepsi ako moj modus. jej odpoved bola aka pekna farba, sa mi paci ten bajk a prizna sa ze ona sa tomu moc nerozumie. tak som jej povedal ze ked chce tak mozme vymenit ja si na farbe tolko nepotrpim :)))nakoniec nevymenila skoda :(

              0 0
    • oxyaction  

      Mrkni do bazaru,je tam pěkný CUBE.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.