• Lišák

    Nevíte někdo, kde se v Brně dají sehnat? Dík.

    0 0
    • Steel  

      no třeba zkus bikezone.cz, maji i kamenný shop, adresu najdeš na netu. Ja sem s nima spokojený, některé věci mají fakt za dobrou cenu.

      0 0
      • Lišák  

        Sem se díval na netu-mají jenom BBB.

        0 0
        • Steel  

          jo na netu to ještě nemají aktualizované, ale kupoval sem tam bika a zrovna to obědnával, tak se optej.

          0 0
          • Lišák  

            Dík-optám se.

            0 0
            • sharkcom  

              Tak jsem měnil bovden a kuchnul jsem jagwire. Musel jsem se smát úvahám o lepší pevnosti, než obyč. bovden. Pod tou krycí bužírkou (polyetylen) Je nit (kevlarová) omotaná slabounkou hliníkovou folií, dedy přez bužírku vypadá jako ocelové zpevňující lanko. Tedy pouze okrasa. zbytek je stejný, jako u všech bovdenů. Vnitřek je taky polyetylen, žádnej teflon, jak se někdo mylně domnívá. Takže at' mi někdo poví, v čem je jeho výhoda, kromě vzhledu. A pouze kvůli okrase jsem ho vyměnil za acstar, taky pletenej, ale s čirou krycí bužírkou a je úpně konstrukčně stejnej, 40 kč metr.

              0 0
              • lubos  

                Jsou prodrazeny az to hezky neni. Ale rozdil tam je minimalne v tom,ze normalni bowden v pohode ohnu, tenhle je mnohem tezsi ohnout.

                0 0
                • sharkcom  

                  Jo, ten acstar co jsem koupil, má stejně tvrdý ti dráty, z kterých je opletenej, zkoušel jsem je jednotlivý ohýbat a je to stejný. Shimano jsem při ruce neměl, tak nevím.

                  0 0
                  • lubos  

                    Ja mam takove jedny obycejne, vcelku ok, ale puvodne bowdeny IKE to jsi jeste takovej grc nevidel. Jagwire jsem mel na starsim bajku, a nerozdirali/ne­rozpletali se, cili jsem spokojenej. Taky k tomu byla nejaka trubicka, ted mam lanka k razeni komplet zapouzdrene, a takove sympaticke koncovky. Dobry, jenom ta silena cena :( Ale videl jsem stejny .. BBB a cena tez temer stejna. A pak jeste nejake Clarks, levnejsi asi o 30% a byli tam i brzdove bowdeny.

                    0 0
                  • MARIN  

                    Neni to nahodou Acor misto Acstar Acor brzdovy bovden vypada podle popisu uplne stejne. Koupil jsem ho a nasadil na obe drzdy a byla to hruza. Brzdy byli straaassssasne houbovity a na bovdenech bylo hooodne videt jak se krouti a celkove hybou rychle jsem je vymenil za puvodni Shimana.

                    0 0
              • simna  

                musim uplne suhlasit so sharkcom, JagWire su totalne shity, tak ma vytocili, ze som ich musel vykuchat a napisat hanlivy clanok :

                http://mtbikers.szm.sk/…m/bowden.htm

                0 0
                • sharkcom  

                  Jo, možná je to acor. Stříbrný a jinak stejný jako jagwire. Koupil jsem 0,5 m k šaltru, páč se mi tam zalomil. Takže až budu kupovat komplet nový tak asi vobyč shimano, bižuterii nebrat… Jinak pro SIMNA. pěkný článek. Je s toho vidět, že někdo taky uvažuje logicky, jako jsem se pokoušel já a a? mi někdo zkusí vysvětlit názor, že pro mech. kotouče jedinné řešení velké účinnosti je v jagwire. Jinak je jagwire taky pěkná bruska rámu!!!!

                  0 0
              • kpitti  

                Naprostej souhlas, mel jsem je a po sezone sly. Nekuchal jsem je, ale maji spatne provedeny prachovky, strasne se zanasely. Ted mam klasiku a super/za ty prachy.

                0 0
    • MartinXC  

      Nemáte někdo zkušenost s bowdeny Avid ? (hledám něco super tvrdého na kotoučovku)

      0 0
      • lubos  

        Jagwire radici, a ted se mi doma povaluji brzdove Clarks. Ale podle mne to rozdil nebude. Kdyz se roztahuje prasatko, tak to bowdenem nevyresis.

        0 0
        • MartinXC  

          No u bowdenů (vyměnil jsem 4 kousky !) jsem si všiml tohoto:

          1. Shimano (XTR, DuraAce) – nakonec nejsou tak špatné, propružují docela malounko
          2. 2 typy kevlarů – oba stojí za H…o, sice bowden samotný pruží 00 nic, ale zato ta bužírka uvnitř má větší průměr než by lanko potřebovalo a způsobí to kroucení celého bowdenu do „S“ a výsledně větší vůli než pružinový bowden. Chtělo by to tlustší lanko.
          3. jednoznačně NEJLEPŠÍ je takový ten korálkový systém (vypadlo mi jméno), super tuhý, ale ta cena (a váha :-). Navíc vpředu to likviduje lak z vidle (nebo samolepku)
          0 0
          • Mamutt  

            Myslíš Nokon? Jo, ten je i dyzajnově žůžo, ale cena je v tisících!!!!! (Fuj, juj)

            0 0
          • lubos  

            Sem ted nahodil Clarks bowden, rozdil mezi nim a tim predtim (IKE, tfuj) je, ze neni krouceny ale primej jako radici. Tim je i lehci … zadni je o 10g lehci :) (zdravim gramhonice). Subjektivni dojem je takovy, ze rozdil tam neni. Zitra (snad) vyskousim i v realu. Co jsem si ale vsiml na predni brzde .. jelikoz jsem tam pokusne daval i jinou fajecku, ze ta fajecka oproti puvodnimu Avidu vic pruzi a misto rychleho zabrdeni to tuhosti je tam znatelnejsi houba.Zaelzi to i na delce a primosti bowdenu jestli se napruzi nebo ne. Zas ale mela vyhodu, malinko vetsi prumer vnitrni vodici hadicky a tim moznost snizeni predpeti pruzin a dosazeni lehciho chodu pak. No, nemuzu mit vsechno :) .. a uz se mi to nechce zas rozebirat, abych nechal fajecku a novou buzirku. Jinak, ten Clarks komplet ma taky teflonove brzdni lanka, a mam dojem (nemeril jsem), ze jsou malinko sirsi nez klasicke, nerezove. Ale pochybuju, ze by to ovlivnilo tuhost. Stejne pak propruzuje spis zadni stavba (viditelne).

            0 0
            • Mamutt  

              Clark´s (climb8) jezdím od podzimu (řazení) a myslím si, že za tu cenu to vážně stojí. Oproti Shimanu je řazení znatelně čistší – jde to více zlehka, nezadrhává se, zdá se mi i přesnější (rychlejší). Takže klasiku never more. Moc se mi také líbí výborné utěsnění koncovek (nezasírají se bowdeny – zkoušel jsem je, vydrží i brod!!!), které podle mě má na zlepšení chodu daleko větší podíl než teflonová lanka.

              0 0
          • Moah  

            S hmotnosti jsou na tom jeste lip nez normalni..

            0 0
    • frederick  

      Krapet oživím téma:D

      V bowdenech se vůbec nevyznám a chtěl bych nějaky Jagwire.

      Požadavky: lehký, správně funkční(aby lanko klouzalo vnitřkem bez žádnýho odporu), jak barevně zatím přesně nevím, ale zřejmě klasicky černá…

      Jinak lanko bude teflonový, jestli to má na to nějaký vliv.

      Předem díky za tipy a rady:)

      0 0
    • vasek80  

      Nevíte kde se dá sehnat tato , nebo a nebo gumová ochrana rámu?

      0 0
    • lukan  

      a nevíte někdo kde by se daly sehnat v ostravě? :-)

      0 0
    • Leon®  

      Prosím o radu zkušených. Jagwire nebo Shimano? Sada je Ultegra ráfková mechanická. Cena je šumák.

      Díky.

      0 0
      • dodoslovensko  

        Ahoj . Teras som kupil Jagwire nie bowdeny ,ale tie ,,,goralky ,, .Lanka su jednoznacne lepsie ako Shimano . Su vylestene = . dali mi ku tomu aj kusky normalneho bovdenu je viacej flexibilny zo strany do strany .

        0 0
        • Leon®  

          Ty ,,korálky,, se mi nelíbí :-/ Věřím, že to má něco do sebe, ale chci normální bowdeny. Zajímá mě jestli je Jagwire lepší než Shimano…

          0 0
          • dodoslovensko  

            Tak na ich webe su 4 ,,,stupne,, bowdenu . predpokladam ze som dostal s goralkami Elite Sealed bowden = a ten ked ho porovnam s shimanom tak je naozaj viacej flexi na brzdy . Na shifting to vyzera rovnako flex . Na kompresiu neviem .

            0 0
          • kubad  

            pokud k té Shimano sadě dostal origo bovdeny a lánka dej je tam, zbytečné utrácet za jiné, jsou fajn,

            nějaký zasadní rozdíl nečekej

            0 0
            • Leon®  

              K sadě jsem nedostal nic a dávat to tam bude servisák já jen nakupuju díly…

              0 0
          • dodoslovensko  

            Ked tam das original shimano , tak tam nezabudni dat vazelinu na brzdove lanka . prehadzovacie lanka maju na sebe dajaky ,,teflonovy ,, alebo co to je povlak . brzdove lanka mi trochu zkorodovali .

            0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.