Author Tranction vs. Merida Matts Speed

25 nepřečtených
  • sikipiki

    Mam na vyber z tychto 3 bikov.Author Traction,Merida Matts Speed,alebo Merida Matts Sport 500.Hlavne ale neviem ci skor Author alebo skor Meridu.Kazda rada dobra

    0 0
    • myc  

      author nevim. Ja sem vybiral mezi Matts sport700 a Speedem. Vybral jsem Speeda hlavne kvuli ramu. A taky se mi libila ta seda barva :-))))

      0 0
    • Volf  

      To musíš asi projet. Já mám Tractiona k plný spokojenosti. Na Meridě jsem se nějak nemohl porovnat, protože mi připadala strašně krátká a posed na Artíkovi mi sednul hned.

      0 0
      • RUMcajs  

        Tak tak, ta merida je lepší v kopcích, páč je krátká a člověk je na ni tak nějak naskládanej víc nad řidítkama než na authorovi.

        Jeslti chceš jezdit rychle sjezdy, taxi vem arthura, je delší, dáš tam dobrou vidli a prostě to jen pošleš bez rizika že přeletíš.

        0 0
        • lubos  

          Jestli je to model letosni Merida tak ta kratka neni.

          0 0
        • Pebe  

          Taky se přidám, mám letošní Meridu Matts Sport 500 a rozhodně není krátká. Akorát by si asi zasloužila vyšší zdvih než 80mm.

          0 0
          • vicko  

            No vidis, to mame stejny kolo ;). Taky se mi nezda vubec kratka. Proste tak akorat ;). Ale sedel jsem na kamradove lonsky Meride Speed LX gold a tam sem si teda pripadal jak skrcenec… takze asi fakt jak kterej rok…

            0 0
      • myc  

        mam meridu 2004 a kratka mi rozhodne neprijde. Ale mozna je to tim , ze mam 22° Nejlepsi je si to vyzkouset.

        0 0
    • Shotas  

      Traction mam. nejsem moc narocny, takze celkem spokojenost. ale pokud jej budes kupovat tak si rovnou vymen sedlo. to co tam davaji je hruza. a RST vidle neni take zadny zazrak, ale v teto kategorii…

      jinak, co se posedu tyce. mam 165 cm a 17" ram. kupoval jsem jej minuly rok na jare, to se mi ten posed zdal moc natazeny. kdyz jsem na nej sednul ted po zime tak zacinam uvazovat o delsim predstavci :-)

      0 0
    • Thomas  

      Mám už třetí rám od Authora (teď Traction 2003) a musím říci že všechny mi padli dokonale. Mám 180cm a rám 19". Jen jsem musel otočit představec.

      0 0
    • ddreamon  

      Merida je dost naprd. Tezky ramy, strasne kratky a dramaticky strma hlava. Trochu dobbrzdis, zasune se ti vidlice je kazda Merida neovladatelna. takze at je Author jakej chce, ja bych vubec nemel z ceho volit.

      0 0
      • Orbis  

        Tak Merida je naprd. To je zajímavý já jezdim na ni dva roky a myslim, že je to dobrej rám. A jestli je 1,25 Kg (Magnesium Elite)u bikovýho rám moc tak fakt nevim, s autorem měl kámoš špatný zkušenosti koupil Meridu Matts Race a nemůže ji si ji vynachválit!!!!

        Jo Mezi Speedem a 7 stovkou volim Speeda! Už jenom kvůli rámu!.)

        0 0
        • Jane  

          Tak Merida Elite 2004 rozhodně nemá 1250 g – to bejvávalo. Jsem koupila ten rám ve vel. 16 a jediný, co mi tak trochu vadí, je přeci jenom vyšší hmotnost – na kuchyňský váze jsem navážila snad 1800 g – to zahrnuje čepy pro V-brake, výměnnou patku a koncovky u zadní stavby, vlisované misky pro IHS, rychloupínák a v sedlové trubce je vlepena spešl ocelová vložka… Takže hmotnost nic moc… Já jsem jen chtěla rám o vel. 16 s pořádnou závodní geometrií, která by snad inklinovala spíše ke kratší, takže ho mám. Pokud se geoška ukáže jako ta správná pro mých asi 162 cm, tak pak bych si asi výhledově nechala postavit nějakej Alu rám třebas od RB… Ale za devět tyčet je ten rám dobrej a doufám, že nepraskne…

          0 0
          • McBlacky  

            koukám že původní plamenná argumentace že chceš rám do 1400gr vzala za svý. jestli to má v 16" opravdu okolo 1650 holej rám, tak to je celkem smůla a za „devět tyček“ je to kua drahý :-)

            0 0
            • Jane  

              Když to tak vezmu, tak beztak RB nebo Duratec by mělo v 16 tak 1600 g… Takže ta Merida má tedy nadváhu řekněme 170 g, což přežiju. Beztak pochybuju, jestli bych poznala nějakých 200 g na rámu. Jak jsem napsala, váha toho rámu je podprůměrná, ale doufám, že to přebije svými jízdními vlastnostmi. Rám od Cubu nevypadá špatně, jenže cena samostnýho rámu je dosti nevýhodná… A myslím si, že geoška Meridy by pro mě nemusela být k zahození, takže vyzkouším a pak, pokud budu spokojena, bych si fakt nechala postavit Alu rám na zakázku. Jinak k tomu rámu mám sedlovku Selcof Alu CNC, hlavák bude Stronglight Raz, přesmyk XT Down Swing, chránič zadní vidle dám Speedstuff a ještě si udělám radost karbonovými podložkami pod představec od Stronglightu. A za rok snad budu pořizovat Sida – u vidle už žádný kompromisy v podobě váhy dělat nebudu…

              0 0
          • Orbis  

            No Já mám 20" rám Merida Magnesium Elite 2003 a fakt váží 1250 g, ale bez IHS a bez sedlový objímky, a tak s čepy na V-brake i koutouče, tak nevim!

            Geometrije mi úplně vyhovuje:-)

            0 0
      • 123  

        Pripojil bych se k ddreamonovi – mame doma Author i Meridu Speed (avsak Author vyssi rady a podstatne drazsi a tedy komponenty a dalsi vybaveni nelze porovnavat, Merida je rocnik 2003) – vaha ramu by jeste usla, ale stavba je naprosto silena a stejne jako ddreamon Meridu povazuji za spatne ovladatelnou. Posez Meridy mi pripada jako u kola na dojizdeni na nakupy a nikoli u sportovniho kola (kratky ram a prilis naprimene telo jezdce). Komponenty nechci srovnavat, ale presto nemohu pominout, ze IKE sedlo s dirou je nejhorsi jake jsem kdy mel pod zadkem.

        Jak je na tom letosni model nevim.

        0 0
        • Pebe  

          Nechci rozdmýchávat plamenné diskuze, ale pokud se rozhoduje někdo mezi Authorem a letošní Meridou, nemá smysl ho uvádět v omyl ročníkem 2003.

          0 0
      • lubos  

        Merida dela lehci ramy nez Author ale vzdy musis srovnavat urcitou tridu (podle ceny). Kratky byli , uz nejsou. Jsou ted delsi nez Author. Strma hlava – ano, ale i to myslim trochu zmenili.

        Nesmi tolik cist Velo :) I tam konecne zjistili, ze Merida zmenila geometrii.

        Jinak, pokud srovnas treba (co jsem udelal ja) Matts Speed/Comp 2002 s Traction 2002, tak tam rozdil je znatelny. Merida je kratsi asi o 2cm, myslim, ze o neco strmsi uhel vidlice, ve sjezdu je divoka, kdezto ten authorackej ram je hodne stabilni, ale o neco hur se manevruje. A ram je asi o 200–250g tezsi. Ovsem, cenovej rozdil tam je taky nejaky. Toz je srovnani modelu 2002.

        Ted je vsechno jinak.

        0 0
        • myc  

          navic Merida ma geometrie ramu na webu, takze neni o cem diskutovat. Ale u Authora jsem je nenasel, tak nevim.

          0 0
          • Volf  

            Author měl na svejch stránkách vždycky rozkreslený rámy. A taky na rozdíl od spousty jinech uvádí váhu kola a světe div se s 19 palcovým rámem a ty váhy i sedí. Jinak abys nemusel hledat tak dady máš ty geometrie:

            http://www.author.cz/index.php?…

            0 0
            • myc  

              Tak to me teda vychazi, ze Merida je delsi nez Author.

              0 0
    • Shotas  

      Kdyz uz jsme u Tractiona. mate nekdo zkusenosti s nasazenim vidle s vetsim zdvihem? i kdyz pro me jezdeni zatim ta Gila staci (to bude asi tim ze nic lepsiho jsem zatim nejel :-))

      0 0
      • thulio  

        ja som tam narval 105mm a nevidim problem . akurat som si musel kupit kratsi predstavec.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.