• xion

    Zdravím,

    rád bych Vás požádal o radu. Který kolo z uvedených se asi nejvíc vyplatí ( je nejkavalitnější ) ?

    http://www.author.cz/…3&pid=625905

    http://www.trek-bikes.cz/…10/trek-6700

    http://www.trek-bikes.cz/…kooekoo-2010

    http://www.merida-bike.cz/…on-FLX-800-D

    Vzhledově mi nejvic vyhovuje Merida, nejmíň Gary Fisher. Naopak sem někde slyšel, že práve GF mají dobrou geometrii.

    A ještě bych se rád zeptal, jestli moje rozhodnutí přejít z krosovýho kola na horský je správný ? Jezdim silnice vs hnusný cesty a les tak 50:50. Na cestách a v lese sem byl do teď v celku vydrncanej, ovšem nebylo to nic nesnesitelnýho, naopak na silnici se jelo v celku slušne. Po přečtení ruzných komentářu sem došel k názoru, že i na horským kole by neměl bejt vyznajmnější problém jezdit po silnici. Je to tak ?

    Do teď sem toho nenajezdil moc ( 1–2× týdně 30–40 km a to od jara do podzimu ), ale rád bych se ježdění začal věnovat víc.

    Předem děkuji moc za jakýkoliv rady.

    0 0
    • t29  

      rozdíly:

      • kola GF mají jinou geometrii, nedá se říct že dobrou, musí ti sedět.Takže vyzkoušet, porovnat. To platí o všech kolech, porovnej si geometrierámů, ať víš, který je delší nebo kratší, porovnej si to s tím, comáš nebo na čem ses svezl.
      • rozdíl je v rámech, Author + Merida jsou karbonové, Trek + GF duralové.Karbon víc pruží. Vyčteno z diskusí, rámy Trek jsou těžší arobustnější.
      • Author má náboje na průmyslech, ostatní na kónusech. Konusy bys mělčastěj seřizovat, průmysly seřizovat nejdou, leda vylisováním ložisek analisováním nových.
      • GF má jako jediný octalinkové kliky, ostatní mají novější klikys dutou osou. Měla by přinést větší tuhost a lepší záběr.
      • Merida má Epicona, ostatní Recona. Recon na Authorovi a Treku je SoloAir(dvě spojené vzduchové komory), Recon na GF je pružinový, Epicon na Meriděmá pozitivku vzduchovou a negativku pružinovou.

      Vybíral bych podle geometrie + podle toho, jestli chceš karbonový nebo duralový rám, a pak řešil vzhled, výbavu a cenu.

      Co se týká přechodu z crossu na MTB, tak v terénu bude MTB neporovnatelně pohodlnější a na silnicích je otázka, jaké budeš mít pláště.

      Já jsem jako nástupce crossu pořídil MTB s 29" koly a nechal si namontovat crossové kliky kvůli těžším převodům, protože většinou jezdím po silnicích a mimo silnice se nejradši pomalu valím krajinou. Pokud chceš od kola větší stabilitu a lepší průchodnost terénem, pak by 29" mohla být dobrá volba.

      0 0
    • Evilcleaner  

      než brát letošní 6700, tak se ti spíše vyplatí loňská 8000 viz: http://www.yogi.cz/cyklo.php…

      je tam o kus lepší rám, lepší vidlice, kola, doplňky

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.