• pavlínka

    taxem si přečetla rozhovor s Kořínkem, a ten tvrdí, že rozdíl mezi dvoumi hliníkovými top rámy je nulový a nejde poznat.

    Jak tedy pak mužou v Velu např. při srovnvání MTB rámů jasně a přesvědčivě říct, že ten je Tužší a pohodlnější apod ??

    Jezdci z Vela určitě nenajedou na kole tolik jako Kořínek a myslím, že se jedná jen o placebo efekt…pokud by ty rámy byly např bez nápisů a daly byste jim testovat 2 uplně stejne aniž by o tom, věděli, určitě by říkali, že jeden z nich je lepší :-))

    takže co vy na to ? proč se nechat mámit kecy ?

    0 0
    • Aiax  

      No to je akcni nazev. Docela narceni. Nechci Velo branit, mam k nemu 1000+1 vyhradu, ale prece jen si troufnu tvrdit, ze vedome tam nikdo nelze. Korinek tohle rict musi, protoze ma za karieru X sponzoru a nemuze rict: Jo Morati to bylo neco, Superior je proti tomu kostitras. Prosti rekne, ze jsou to aba spickove ramy a je z toho venku :)

      0 0
      • pavlínka  

        no on říkal něco ve smyslu, že se rozdíl mezi 2ma rámama neda poznat…a myslím, že když na nich sedí nějakéch 40kkm takže o tom ví víc, než někdo kdo si kolo testuje den

        0 0
        • Aiax  

          Ale vzij se do pozice profika – on ma sponzora, proti kterymu nemuze rict krivy slovo. I kdyz si treba mysli neco jineho, rekne ze je to OK. A kdyz by to bylo tak jak rika, proc by profici bezne vozili vybaveni firmy X s popisy firmy Y (sponzora)? Velo je urcite pod tlakem inzerentu, ale nezavisi na jednom, dvou nebo treba ctyrech jako Korinek. To co rekl Korinek je proste takticky a vzhledem k tomu, ze ma geo na miru, mozna i pravdivy, ale obecne to neplati: mezi ramy jsou rozdily…

          0 0
          • pavlínka  

            myslím,že pokud budou dvě kola uplně stejně osazena akorat jiny al-ram, ktery bude stejne velikosti..rozdily nebudou v nicem jinem nez v zivotnosti, ktera je zavisla na procesu vyroby. ale kdyz pojedu po rovine ci do kopce, tak to proste nepoznas…a kdo si mysli, ze jo to je pokrytec

            0 0
            • Aiax  

              Jsem mozna pokrytec, ale sedel jsem na ramu ze supermarketu z alu a na ramu z kinesis alu a reknu ti: docela rozdil…Pravda nejaky rozdil v komponentech tam byl :) Nic ve zlym, kazdy to vidi jinak, ale kdyby to bylo tak jak rikas, tak muzeme b-f zrusit, protoze se tady celou dobu bavime o ho.nu…

              0 0
              • pavlínka  

                no dobře…vy poznáte rozdíl mezi třeba kellys sabotage a kellys raptor rámem ? :-))) kde je 3kkč rozdíl ?

                0 0
                • Aiax  

                  Rozdil je v napisu na trubce, vetsi tuhosti a treba mensi vaze, ale to neni obecny problem. Od urcity ceny jsou ty rozdily proste minimalni.

                  0 0
                  • pavlínka  

                    a jak poznám že je ten rám o 3000kč tužší ? to přece nemuže nikdo poznat !!!!

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Možná že tam rozdíl není. Pokud myslíš že není, kup si ten levnější. Pokud si někdo myslí že je, a je o tom přesvědčen tak že za to klíďo dá 3kkč navíc, prosím. To je jeho věc. Ale já osobně bych si nekoupil ani jeden. Ten design a nápis „Kellys“, to bych nepřenes přes srdce…

                      0 0
                    • Aiax  

                      Ja bych to treba nepoznal, ty by jsi to mozna nepoznala, ale jsi profik, co najede 20000km rocne? Ja ne, takze ti muzu jen rict, ze ja úpoznam, ze kdyz slapnu na ramu z hi-ten trubek uhne a kdyz slapnu na ramu ze zony, tak proste drzi. Ve velu proste pisou subjektivni nazory, kdyby meli psat objektivni, tak to by vyslo tak 1 cislo rocne, protoze by jen testovali… Tohle nema cenu resit, pro tebe ten rozdil nema hodnotu 3000, pro me ho nema, ale pro nekoho muze mit. Tak kde vidis problem?

                      0 0
                      • pavlínka  

                        no me jde jen o to, že kdyz rozdil nepozna profesional, takze jej nepozna tester…tim spis rozdil mezi 2ma AL ramama nepoznam ja ani nikdo taj z bfora…takze pokud nekdo tvrdi ze ma tuzsi ram nez strejda z kravina, tak je to lez

                        0 0
                        • fousac  

                          bych rek ze by ty ramy musely mit identickou geometrii a bejt osazeny identickejma komponentama, pak by se dalo neco srovnavat… ale na chovani (projevu) kola se projevi cca. 10.000 dalsich ve­ci..

                          0 0
                        • Pá-dlista1  

                          Vsad se, ze i ten profesional to pozna. Ze nekde rekne neco jinyho je vec jina. A znam sponzorovany lidi, ktery ti narovinu reknou, ze za svoje penize dostanes jinde lepsi zbozi nez u znacky, kterou vozej. Reknou ti to do oci, ale uz ti to nenapisou do novin, protoze jsou proste profesionalove a to k chovani profesionala patri.

                          Treba ty ramy jsou kazdej jinej, ale jeden je o trochu lepsi v tom a jinej zase v tomhle a v prumeru jsou oba stejne dobry a presto nemusi jednomu sedet ten a druhymu tenhle.

                          0 0
                • fousac  

                  at koukam jak koukam, tak ty ramy sou uplne stejny a za stejnou cenu… takze spatnej priklad..

                  0 0
              • Rolei  

                Ale on měl asi na mysli dva špičkové rámy, tudíž na nich bude možná použitý i stejný materiál…

                0 0
            • boulder  

              stačí trochu jiná geometrie a rozdíl pozná i laik

              0 0
            • Pá-dlista1  

              To teda skoda, ze jsem se zapojil az ted a nechal vas vystekat. Ja treba rozdil mezi dvema hlinikovejma ramama poznam nehlede na geometrii. Treba stejne osazeny hlinikovy ramy a jeden je proste pohodlnejsi nez druhej, jinej zas tuzsi v zaberu, tezsi na predek atd.

              0 0
              • hanz  

                Přesně tak Stačí si na vyjíždce prohodit na chvilku kolo s kámošem a hned poznáš kterej rám je tvrdej jak prase nebo kterej letí jako střela. Nehledě na geometrii.

                0 0
          • Pekáček  

            Já nejsem profík, řekl jsem křivý slovo na sponzora a …

            0 0
    • Smazaný účet  

      A jako kdo tě nutí??? Máš-li jiný názor, měj ho. Já nevim proč útočit na Velo kvůli jedný větě, kterou vyřkl Kořínek. Ani Kořínek, ani Velo nejsou bozi. Esli žereš bezezbytku všecko co řekne Kořínek, jsi stejný trouba (trubka) jako lidi co stejně žerou Velo.

      0 0
      • pavlínka  

        a tak by mne zajímalo podle čeho si ty vybíráš rám ? podle barvy ? jako moje kamarádky ?

        0 0
        • vlty  

          no a podle čeho jinýho? :-)

          0 0
        • Smazaný účet  

          Barva je samozřejmě primární. Pak taky jaký jsou na něm nápisy. Pokud na něm není napsáno alepoň jednou „made of first class materials“, „processed with maximum care“ nebo alespoň „handmade in usa“ tak to asi bude špatný rám. Geometrie je zbytečná, stejně mám kolo jen na parádu. Takže když si tak jednou za měsíc kupuju nový rám, vezmu si všecky součástky a koukám, esli ladí ke kolu. A k oblečení samozřejmě. A k ročnímu období.

          0 0
        • vlk  

          podle toho si zjistím.když je nějaký typ který se hodně lidem láme stále v jednom místě.Tak ten nechci.Dále koukám podle materiálu a geometrie.a neposlední řadě jak mi sedne.-Půjčím si ,otestuji, a rozhodnu se.Ono především v té geometrii a zpracování vidím velké rozdíly.kdo zkusil třeba porovnávat nějakého authora s RB CRX ví o čem mluvím.A co se týká materiálů.Já teda rozdíl mezi takovou klasickou meridou sport a třeba levnějšíma Rockmachinama určitě poznám.

          0 0
    • Otaku  

      no ja treba ctu testy kol ve velu jen pro pobaveni, kupuju ho spis abych mel prehled co sedeje a prodava, navody a tipy se taky hodej. Kdyz potrebuju zjistit co koupit a co ne jdu na mtbr.com apod. a ruzny fora. Hlavne aby to bylo dobre navrzeny a nepraskalo to!

      0 0
      • fousac  

        to ale potom nechapu, proc mas xc missiona, ten nesplnuje ani jednu tvoji podminku… :)

        0 0
        • TinkTink  

          aale..neprovokuj ho :o))…mission je dobrej bajk…

          0 0
        • Otaku  

          Protoze jsem tehda neznal Velo ani mtbr (tam merida stejne neni) ani zadny fora a to kolo jsem koupil protoze to bylo jediny co tam za tu cenu meli. Tak sem nic neresil a vzal ho. To ze to praska na to jistym miste jsem se dovedel mnohem pozdejc tady.

          0 0
          • lubos  

            A prasklo ? Ponevaz tyhle Transmission by meli mit v tom miste vic materialu, to uz snad tak lehce nepraskne.

            0 0
            • Otaku  

              jo prasklo (ne uplne). Vic materialu tam ma vic i Mission, bohuzel az letosni model.. -_-

              0 0
    • Fido Mrlasek  

      Hmmm, já bych se na to podíval z jiný strany. Říct, že někdo lže není vůbec dobře. Je to názor jednoho a nestavil bych ho proti postupům a recenzím ve velu. Jinej názor neni lež. To by byl tenhle server plnej lží. Přístě si líp rozmysli co řikáš .....

      0 0
      • J.A.V.  

        Souhlas 100% – už jsem to psal mockrát – Velo je jen jeden z informačních zdrojů a kdo dneska bez výhrad věří jednomu zdroji – a? už je to časopis, nebo špičkověj biker, nebo kámoš, tak má holt omezený rozhled. Co k tomu dodat. Možná ho politovat …

        0 0
        • dalimil  

          ohledně rámů „nevěřte nikomu,komu je přez 30 !“ John Lemond :-)

          0 0
        • Volf  

          Jo každej názor je cennej pokud ho budeš porovnávat s jinejma a i se svým vlastním. Co když ten Kořínek má pravdu, že ty rozdíly psou prakticky nepostřehnutelný. Jinak rozhodně názor profisportovce bude mít asi větší váhu než třeba můj. Jinak se taky říká, že každá liška chvílí svůj ocas a upřímně. Pokud si koupíš neco drahýho s velkým očekáváním a ono to zase nebude až tak dobrý tak to stejně asi jen tak nepřiznáš.

          0 0
          • pavlínka  

            koukám,že se konečně ozval někdo rozumnej :-)) a nejen snobisté

            0 0
            • Fido Mrlasek  

              jasný – všichni kdo s tebou nesouhlasí se dají hodit do pytle s nálepkou „snobisté“ (mimochodem co to slovo znamená ?- znám snoba, ale snobista by mohlo bejt něco jako bobista)

              0 0
              • pavlínka  

                no snob je ten, kdo mi tu tvrdí,že jeho rám za 30kkč je tužší než rám za 10kkč od mín renomovanyho vyrobce..

                nebo myslite, že kdž is koupim morati v česku za 30kkč a ten samej ram v francii pod jmenovkou jineho pondki za 70kkč (kde jej prodava jina nejmenovana firma coby vlasni produkt), tak ten francouzskej bude rychlejsi ?

                0 0
    • Pebe  

      Chtěl bych to tady uvést na pravou míru, ten rozhovor byl v časopisu PELOTON a je tam toto: otázka: Před sezónou jste se vrátil z týmu Olpran Dominátor do České spořitelny. V bývalém týmu jste sedlal kolo Olpran, nyní jezdíte na Superioru. Je mezi nimi rozdíl v jízdních vlastnostech? odpověď:Obě kola mají hliníkové rámy. Rozdíly mezi dvěma hliníky je těžké poznat. Samozřejmě, že geometrie kola je trošičku jiná. Na olympiádu jsem dostal nové kolo se zadní karbonovou stavbou. V tom už rozdíl je, ale myslím, že největší skok byl z titanu na hliník. Během měho dřívějšího angažmá u spořitelny jsem od roku pětadevadesát jezdili šest let na titanu. Ten je měkčí, elastičtější, tvárnější. Hliník naopak tvrdší. Hlavně u většiny titanových rámů nad šedesátku bývaly problémy, že trochu uhýbaly do strany. Třeba pro sprintery není titanové kolo vhodné a je vidět, že se mezi silničáři vytrácí. S titanovým rámem je hodně pohodlné svezení. Řekl bych ideální pro hobíka. Ale je to i trochu dražší svezení. V týmu jsme všichni odkojeni silnicí. Mám dlouhé kolo a postavené tak, aby bylo pohodlné. Na horáku mám stejný posed jako na silničce, takže necítím rozdíl, když v týdnu na tréninku přesednu na silniční kolo. Před závodem si pak na bajka nemusím vůbec zvykat. Teď jsem nějaký čas strávil na kombinaci hliníku s karbonem a je to fajn. Toliko citace, uff.

      0 0
      • pavlínka  

        „Rozdíly mezi dvěma hliníky je těžké poznat“ o to zde jde :-)))

        0 0
        • Smazaný účet  

          Pokud maj na chlup stejnou geometrii… a stejnou barvu… :o)

          0 0
        • Pebe  

          Ale nazvat diskuzi VELO lže !!!! a přečíst si to v pelotonu, je zhruba to samé, jako říkat Porsche lže a číst v manuálu k Ferrari :-))

          0 0
          • J.A.V.  

            Jo, ten název diskuse je jako z bulvárního plátku, ale splnil přesně ten bulvární účel – každý si kliknul a spousta lidí tu plká :)

            0 0
        • Aiax  

          Takze mel radsi rict: aaale, stejne je to vareny v jedny fabrice, tak je to jedno, hlavne ze me plati :))? Ja si myslim, ze je to dopoved na urovni a vsimni si, ze o jeho nazozoru na konkretni ram se nic nedozvis, jen vseobecne znamy rozdily mezi materialy. Korkovi to holt asi srotuje dobre a umi si spocitat co by se stalo, kdyby jim rekl: Karbon+alu je pekna pitomost pro MTB!

          0 0
          • Pebe  

            Souhlasim s tebou, krom toho si myslim, že jezdil ty nejlepší rámy od výrobce a že v těch už takový rozdíl nebude.

            0 0
            • J.A.V.  

              A zvláš? ne mezi těmito dvěma – stejně to oboje vaří jedna fabrika na taiwanu – nic proti, já mám z tama taky rám :)

              0 0
              • Pebe  

                Já mám taky Meridu a nálepce bylo Made in Taiwan :-)) Taky byl v nějakym časopisu článek o výrobě rámů tuším na taiwanu a byl tam obrázek, jak ne zelené rámy lepí taiwanci samolepky a pod obrázkem bylo napsáno něco ve smyslu: Pohled do italské rámařské dílny. Nálepky byly Bianchi :-)

                0 0
            • Aiax  

              Nevim presne, kde jsem psal opak, ale je to tak, souhlasim. Ma geometrii na miru a pro tym se samozrejme uziva tech nejlepsich materialu, tak ty rozdily budou nutne maly. Navic nevidis pod lak, takze tam muze mit klidne neco jinyho nez tvrdi samolepky.

              0 0
      • Smazaný účet  

        Ááááááha. :o)

        0 0
    • Tomcat  

      NE Velo nelže. Bohužel pravdu u neříkájí taky.

      1. Né všemu rozuměj
      2. Říkat a 100% pravdu by se proně rovnalo skončit.
      0 0
    • vlk  

      Ono ve velu to o kole říkají obecně ne o rámu.Abych mohl 2 rámy porovnat musel bych mít na nich stejné osazení.pak mohu porovnávat rámy.myslím si, že ve velu píší spíše o celkovém dojmu z kola,Kde více než rám převažuje sedlo, sedlovka, kola,kliky posed atd. Takže nemuhu říci, že lžou.Takže mohou mít pravdu oba jak Kořínek, tak Velo.Protože obě strany vlastně mluví o něčem jiném.velo o celkovém kole, Kořínek o rámech.

      0 0
    • ddd - andy  

      Jeee to je zase legrace :-))) Pavlinka me fakt bavi ;-) Nejak si ale nevzpominam kdy sem tu od ni naposled neco cet… Pavlinko zamysli se nad tim nez neco napises, resp. nez napises takovej prispevek…

      0 0
      • rich  

        to admin: co tak zmenit nazov prispevku :-) to ze to pisali v pelotone a pavlinka porovnava vysledok rozhovoru s dojmami nadobudnutymi vo vele nie problem. ale nazov by som zmenil – velo je subjektivne (co mne osobne vobec nevadi).

        0 0
      • pavlínka  

        já nechapu co proti tomu máš? nebo ty si taky jeden z těch co si myslí, že rám kterej je o tisícovku dražší bude i rychlejší na závodech? já jsem asi hloupá když si to nemyslím jak vidím

        0 0
        • Aiax  

          no ted sis nabehla :))))))))))

          0 0
        • ddd - andy  

          Pavlinko jak dlouho se pohybujes mezi kolama?

          0 0
          • Pá-dlista1  

            V pondeli byla s mamkou v supermarketu a videla tam horsky kolo. V utery si sla koupit dusi do svy skladacky s tim, ze si vyhlidne nejaky kolo v krame s napisem „jizdni kola, sici stroje“ Videla na pulte Peloton a Velo. Tam si precetla co umela a mezitim nasla, ze horacum se rika biky. Dneska je u mamky v praci a do vyhledavace zadala bike… … a tak ji tu mame :))

            0 0
            • ddd - andy  

              Dame ji jeste cas na rozmyslenou – zrejme je na obede.. :-)

              0 0
              • jfk  

                neeeee, sla testovat ramy

                0 0
                • pavlínka  

                  hele to ste celý vy chlapy. furt jen kecáte co je lepší, ale paxe necháte na závodě předjet od jakékoliv tetiny na velamosce co si jela jen turisticky a měla „horší rám“ než vy..

                  na obídku jsem byla, ale kdybych vás znala, stejnak bych vás sebou nevzala

                  0 0
                  • Aiax  

                    Me predjel nejakej stoletej fotrik na Esce – mel jsem snad na nej zavolat: Hej pane, jste lepsi, vemte si moje kolo, ja si je nezaslouzim? Taxi to myslela?

                    0 0
                    • Pá-dlista1  

                      Nač ty plany reci. Mel jsi bez debat ty kola vymenit a jeste ho postouchnout.

                      0 0
                      • Aiax  

                        Bohuzel ani to by neslo. Snazil jsem se ho dohnat a predehnat, ale zmizel mi v dali a ja skoncil s podezrenim na infarkt v jedny pobliz stojici putyce…

                        0 0
                    • pavlínka  

                      myslela sem to jaxem to napsala..a vy to asi nedokážete furt pochopit..

                      ještě mi nikdo z vás nevysvětlil, jak pozná 2 AL rámy od sebe mezi kterejma je rozdíl třeba 20kkč a váhově jsou stejny.

                      0 0
                      • ddd - andy  

                        Vnimala jsi komentare lidi co ti odepisovali?!?

                        0 0
                      • J.A.V.  

                        Tobě to ani nikdo nevysvětlí, protože ty to vlastně ani vysvětlit nechceš :) Ty se chceš vykecávat.

                        Dva AL rámy který sou od sebe 20kkč vzdálený nebudou nikdy vážit stejně. A když tak ten levnější se rosype na prvním hrbolu :) Mezi dvěma rámy které stojí cca stejně, jsou ze stejného materiálu a jsou na osazený stejnými komponenty pořád může být rozdíl v geometrii, který poměrně výrazně ovlivní chování celého kola. No a aby toho nebylo málo tak každému jednomu jinému člověku, bude z těch dvou rámů sedět jinej. Proto neexistuje nic takového jako objektivní test, a proto Velo nelže, ale jen zveřejňuje subjektivní pocity testerů, stejně jako je Rádesův subjektivní pocit, že dva rámy od sebe těžko poznat. On kdyby dostal nějakej Olpran Destroyer, bo jak se ty Tesco speciály jmenujou tak by asi taky nějaký ten rozdíl našel.

                        0 0
                      • Volf  

                        Pavlínko nedej se a bojuj. S těma rámama fakt nevím, ale jednou jsem četl že snad Bartoníček nebo kterej byl schopnej poznat jestli má sedlo o 1 mm výš než před tím. Tak kdo ví. Ale já už tady kdysi tvrdil, že když sundám všechny nálepky a samolepky tak spousta lidí pozná kulový.

                        0 0
                        • J.A.V.  

                          Já myslím, že to byl Hrazdíra (dnes už abychom říkali starej Hrazdíra :) ). Byl schopnej si posunout sedlo o 2mm a prej ten rozdíl poznal. Alespoň jsem to takhle četl, osobně jsem ho bohužel neznal.

                          0 0
                          • Volf  

                            Je to možný. Já jen vím, že to byl závoďák. On tvrdil, že to pozná, jeho mechanici to tvrdili taky a prej to i zkoušeli no spousta jinej závoďáků tvrdí, že tak malá změna poznat nejde. Tak a vyber si z toho.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Dyž já jako hobík poznám na svym kole 5 mm (dyž se mi sedlovka zasune po delší jízdě o kousek), tak proč by profík nepoznal 2 mm???

                              0 0
                      • Eila  

                        a vsimla jsi si nekdy jaky jsou to alu ramy? takova mala ctyrmistna cisilka… cruh materialu a podle toho v nejakym testu najit tuhost

                        0 0
                    • Volf  

                      Co máš proti Esce. Z tý jem měl udělaný pevní horský kolo hned po tom co jsem se jeden den stal š?astným najitelem žlutočervený asi 25 kilový ,, horský Velamosky ,, a hned druhý den po první vyjížďce ještě š?astnějším prodejcem výše zmíněného kola. Na Esku přišel trojtalíř, sisko, rovný řidítka a na tom kole jsem najezdil kolem 20 000 km a to někdy v místech kde dneska jdu pěšky.

                      0 0
                      • Aiax  

                        Od ty doby co me ten typek predjel nenavidim ESKU!!! Budi me ze sna!! Jo a ja sam mel FAVORITA!!! To je velkej rozdil:)

                        0 0
                        • Eila  

                          me taky tedka predjel nejakej sterejc na esce, cely vikned jsem z toho byla mimo, ale nastesti jsem zjistila ze ten strejda s otocenyma beranama ja byvaly profik.-) hned je mi lip:-)

                          0 0
                          • Aiax  

                            No trochu jsi me uklidnila, jako profik nevypadal, ale treba byl, takze vlastne nejsem takova lem.a. Uff.

                            0 0
                            • Eila  

                              jo tamten byl fakt hroznej, otoceny beryny a kosik na nosici…:-)

                              0 0
                              • Aiax  

                                Ten muj byl horsi! Strasne mu vrzal retez a bylo to jak z hororu. Najednou slysim za sebou nejaky vrzani a 200m za sebou vidim dedka na esce. Zaberu ze vsech sil (bylo to v mirnym stoupani) a davam to jako bych jel casovku, ale vrzani bylo bliz a bliz az me bez skrupuli predjel. Chtel jsem se aspon drzet v haku, ale sproste me utrhl. To ze jsem mel plaste 2,1 a za sebou 70km terenem neomlouva, proste musim na sobe trochu zapracovat :)

                                0 0
                                • Eila  

                                  no to je pohoda ja byla na silnicce, protahuju se po svihu a najednou ho vidim vedle sebe, zasednu a poodjedu, nenanpadne upozornim kolegu pred sbou at maka ale dedek porad za nama, no me tak vytuhly v te chvili nohy ze jsem nemohla vubec nic… no nastesti jsem v pondeli zjistila s kym jsem mela tu cest:-)

                                  0 0
                                  • Aiax  

                                    :-) Oni ti slachoviti dedci maji desnou vytrvalost. Kdyz uz clovek nema paru na zrychleni, je proti bez sance.

                                    0 0
                                    • Eila  

                                      no nprave, nevim jesti to bylo tema 110 co¨uz jsem mela v nohou ale uvidet takopveho dedka vedle sebe… nedokazala jsem ani otociut nohamam jak jsem se stydela

                                      0 0
                                      • Aiax  

                                        No tak a ty ses stydela? Za takovejch okolnosti by to nebyla ostuda ani predjeti od zaslouzile dojicky jedouci z kravina. Kdyz mam v nohach vic nez 100km je mi vsechno jedno :) To jednou jsem na maratonu zavodil s holkou (ktera mezi zenama vyhrala) a skoncilo to mym poletem do lanu kopriv. To byl teprv trapas :)

                                        0 0
                                        • Eila  

                                          no tak tys na tom byl hur no:) ale ja se i tak pekne stydela, takovej stre¨jc, nechci se milit ale mel v kosiku na nosici flasku od piva:_)

                                          0 0
                                          • Aiax  

                                            No a je to jasny :) pivni infuze = DOPING

                                            0 0
                                            • Eila  

                                              no nevim, aspon ze se muzu obhajovat ze jsem byla fakt utahana:-)

                                              0 0
                                              • Aiax  

                                                Taky je mozny, ze mu doma dosly lahvace a takovy hrozici nedostatek tekutin pro vecer pred TV uz prinutil radu lidi k extremnim vykonum.

                                                0 0
                                                • Eila  

                                                  jj tak nejak:-) ale priste me ani nezahledne jak kolem nej prosvistim:-)

                                                  0 0
                                                  • Aiax  

                                                    to verim :) ja si taky prisahal, ze i kdybych mel vyplivnout plice, ze priste nic takovyho nepripustim! Ale jeste jsem ho znovu nepotkal, asi jezdim tak rychle, ze nema sanci se vubec priblizit :)))

                                                    0 0
                                                  • Eila  

                                                    no asi tak:-) nebo to pro nej byl tak radostny zazitek ze kola nechal.-)

                                                    0 0
                                                  • Aiax  

                                                    Mozna. nebo se mu ten vehikl konecne rozpadl a prestal desit poctive trenujici mlade a nadejne sportovce jako ja :)

                                                    0 0
                                                  • Eila  

                                                    nebo ja:-)

                                                    0 0
                                                  • Aiax  

                                                    :)

                                                    0 0
                                                  • fousac  

                                                    svistet te muzu naucit, to umim… :))

                                                    http://luka.unas.cz/…_rychlik.jpg

                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    zda se mi to nebo jses bez helmy?

                                                    0 0
                                                  • Volf  

                                                    Já mám dojem, že je úplně bez.

                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    no nic, ja jsem jen chtel poprat hodne stesti.

                                                    0 0
                                                  • ddreamon  

                                                    Sleduju po dovoleny cvrkot a musim uznat, ze nazev tohoto prispevku je sice bulvarni a teda ho hodne lidi prokliklo, ale zaroven je to pekna podpasovka od toho dementa, co to prvni udelal. Ja to vidim tak, ze Korinek sice asi najezdil za minulej rok vic kilometry nez vsichni redaktori Vela dohormady, ale na jedinym kole. kdezto, kdo sleduje casak a jak to tak vypada, tak tady vsichni, musi uznat, ze rukama a nohama techhhle lidi projde rocne nekolik desitek kol. Myslim, ze u nas neni clovek, kterej sedlal, jezdil, testoval tolik kol a muze teda lip srovnavat. profik rekne, co chce slyset jeho sponzor a laktat a karnitin ho vetsinou zajima vic nez kolo. jezdit ted Korinek na Morati, je titan ten NEJ material porad, tim jsem si jistej, tak o cem je vubec rec?

                                                    0 0
                                                  • enjoy  

                                                    to se ti jenom zase neco zda:-)

                                                    0 0
                                                  • vlk  

                                                    koukal jsem na exif, na délku expozice ale jakto že to zobrazuje 10/100 s exposure time.By to kydžtak mělo ukazovat 1/10s.To je nějaké divné.jinak při takovém času by jsi byl na foto rozmáznut i při 10 km/h

                                                    0 0
                  • vlk  

                    To ses pěkně sekla s tím velamoc.Viděl jsem karbonové rámy které dělá velamost spolu ještě s jakousi firmou.Vypadají dost dobře.Mají i svůj závodní tým který na nich jezdí.Už jsem tu o tom asi před rokem psal.

                    0 0
        • rich  

          proti comu nieco mam? nemyslim si, ze je koser nazov prispevku kedze sa tieto dva clanky neobjavili v rovnakom periodiku. je to tvrdenie proti tvrdeniu. mimochodom redaktori (nie vsetci) vo vele tiez nieco pozavodili v luhoch ceskych takze ten odstup (v zmysle skusenosti) od korinka nebude asi az tak velky a dovolim si tvrdit, ze im pod rukami preslo viac bikov ako jemu (i ked na kratsi casovy usek). dalej, vzdy zdoraznovali, ze:

          1. su to subjektivne pocity
          2. po dlhsej dobe jazdenia sa moze nazor na bike/ram zmenit
          3. dojem je ovplyvneny komponentami

          Ale inak – ak vezmeme kvalitu spracovania, tuhost…pri dvoch RAMOCH v rovnakej cenovej hladine, na rovnakom trhu :-), s rovnakym urcenim, pri absolutne konstatnych a totoznych skusobnych podmienkach mozme povedat, ze ten rozdiel nie je postrehnutelny. Ale ak tvrdis, ze dva AL ramy, kde cena jedneho je 3tis. a druheho (bez umeleho predrazenia) 15tis., su takmer totozne…prepac, ale to je zavadzajuce a neplatne tvrdenie. na zaciatku debaty to nebolo o ramoch ±1.000 drahsich/lac­nejsich. videl som dobre tricko pre potapacov, skusim to transformovat na bike: bike now – work later!

          0 0
          • ddd - andy  

            To tricko je dobry – jdu na kolo ;-)

            0 0
            • J.A.V.  

              Ja pudu az vecer.. tady je desny vedro.

              0 0
              • ddd - andy  

                Tady je sice taky vedro, ale lepci na slunicku na biku, nez v kanclu pred kompem, ne? :-)

                0 0
                • vlk  

                  opravil bych lepší venku na kole než u klimatizace v kanclu.i když někdo nebude souhlasit.

                  0 0
          • rich  

            a aby som Ti este odpovedal na rozdiel medzi dvoma ramami kde je cenovy rodzdiel 20tis. odvolam sa na moj prispevok vyssie – ak budu mat rovnaku vahu, geometriu, vlastne vsetko totozne mozu nastat tieto situacie:

            1. +20tis. je predrazeny (platis za znacku – co moze byt vyhoda v podobe servisu, nahrady, zaruky…bla bla) co kupit? neviem…
            2. –20tis. je podceneny (penetruje :-)trh, pouziva „dampingove“ ceny) – inak vsetko naokolo s tym drahsim totozne

            kupujem 3. cena oboch je realna – drahsi moze mat…kvalitnejsie spracovanie, zahladene svary (mensie pnutie), vedenie laniek vnutrom ramu, frezovane casti kvoli TUHOSTI !!!, profilovane trubky kvoli TUHOSTI + POHODLIU!!!. lak (nezanedbatel­ne)…kto si na tieto detaily potrpi resp. vie ich ocenit alebo poznat urcite si zvoli ten drahsi a s tou tuhostou to bude prave tak.

            uz rozumies? bozkavam a pekny vikend paulinka (mam pre Teba slabost a trpezlivost, mas rovnake meno ako priatelka :-))

            0 0
            • Jane  

              Připadá mi to trochu zvláštní s profilací trubek u zadní stavby. Myslela jsem si, že „ostře“ profilovaný Duratec Sonix bude oplývat pohodlím a naopak RB s minimální profilací bude mít tvrdší projev. A ve Velu 5/04 to hodnotili přesně naopak. To bych fakt neřekla. Jináč vnitřní vedení lanek mě vůbec neoslovuje. Jsem asi dost konzervativní, ale prostě to ve mě nevzbuzuje důvěru – aby s tím náhodou nebyly nějaký problémy. Takže já jednoznačně preferují standardní vedení lanek, bowdenů po horní rámové trubce (po spodní se mi to nelíbí a i taková kravina by mi stačila, abych nechtěla rám třebas od Spešlu…). A taky si myslím, že Duratec Sonix je dost předraženej… A otázka na závěr: Jaký je rozdíl mezi rámem od Duratecu popř. RB a rámem Cube Elite Teamline, který se vaří v USA a vypadá o dost propracovaněji než nynější Džítýčka? Kdo ví, nech? odpoví…

              0 0
              • Eila  

                Duratec je mnohem tuzsi nez cube jezdila jsem na obou a poznat to fakt je, s ostatnima zkusenost nemam. Duretec taky neni pohodlny kolo ale pro zavodni ucely asi nejlepsi a nejlevnejsi varianta

                0 0
              • Žanek  

                Chjo! To, že něco napsali ve Velu, neznamená, že je to tak. Jestli sis nevšimla, tak hodnotili celá kola, nejenom rámy. Tím pádem srovnání (z pohledu pohodlí) o rámech moc nevypovídá, protože stačí lehce podhustit zadní pláš? a na pohodlí se to projeví dramaticky. To už tady ale zaznělo asi milionkrát. Jaké by měly být proboha problémy s vnitřním vedením lanek?? Pokud si na to dáš pozor při výmeně, tak to má jenom samá pozitiva. A otázka na závěr: V čem je lepší rám který se va¨ří v USA oproti rámu, který se vaří na Tchaiwanu?? Když pominu image…;

                0 0
              • Pekáček  

                Mám Vagranta a s pohodlím jsem velmi spokojenej. Lanka patří nahoru, to je přece jasný :o) a otázka cen Durateků… No jsou drahý. Za tu cenu mají (měli) nějaký mouchy.

                0 0
          • Aiax  

            to je spravny nazor, aneb jak pravi klasi: Bikere necesse est, vivere non est necesse :)

            0 0
          • Volf  

            Hele nikoho se tady nechci zastávat, ale pokud ty rámy budou mít stejnou geometrii a pevnost tak můžeš poznat taky kulový, protože jedinej postřehnutelnej rozdíl bude ve váze a myslím si, že 1 / 2 kila jen tak nepoznáš.

            0 0
            • Volf  

              Toho půl kila jsem myslel na celým kole. V samotným rámu tak velkej hnotnostní rozdíl asi nebude.

              0 0
              • rich  

                nemas pravdu – presne z toho dovodu co pises…bude dost zalezat ako bude ram pri rovnakej vahe, materialoch, laku a samozrejme geometrii postaveny…vid pouzitie profilovanych trubiek, zosilnenia a pod. skusmo – drzat ram za hlavovu trubku a splanut na stred…

                0 0
      • aku  

        uz si prodal XTR kliky? ;))

        0 0
    • Beeda  

      Jarineee, domluv sestre Pavlince:-)) B.

      0 0
    • vlk  

      tak co jsem tak od ní četl, tak jsme podle ní asi všichni snobi.A máme ty samé rámy jako nějaké stréc od kravína.Tak kurňa to mají asi bohaté družstvo, když tam jezdí na takových kolech. :-))

      0 0
    • Beeda  

      Mila Pavlinko, rekni brachoj Rodrigezovi, ze se lhat nema. B.

      ZN:antiusa@ mi bylo povedomy…

      PS: ten hac4 mi uz facha, cistit lihem, pridat pruzinku a vymenit baterky.

      0 0
    • Staenly  

      A proc se hadate, kdyz se muzete bit?

      0 0
      • cabbage  

        vadili vam LEMPL s HUJEREM ? tak si prectete co tady pisete za hovadiny!

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.