• ravel

    http://www.brookssaddles.com

    neni to nadhera?

    0 0
    • Pá-dlista1  

      Obcas je vidam na pleckas pred hospodou a vsadim se, ze majitele ani nevedi co za skvost maji.

      0 0
    • Honzin  

      Objevil jsem ze otec ma staryho (20 let?) Brookse na pude, je sice lehce plesnivej ale jinak vypada v pohode. Myslite ze ma cenu ho zkusit? A nevite cim se maze – original vazelinu uz asi doma mit nebudeme.

      0 0
      • Mamutt  

        Bež se zeptat do značkového obuvnictví na šetrné přípravky na udržování kůže (ještě lepší by bylo, kdybys našel kožedělnictví a rovnou ho tam ukázal). Bude to nějaký tuk.. Na kůži jsou nejlepší vosky, ale po tom se ti k tomu asi přilepí pr.el. Jestli se přímo nerozpadá, tak neváhej!

        0 0
        • Honzin  

          Psal jsem vyrobci, kde mi poradili abych to namazal original vazelinou. Ale do Britanie se mi pro ni jet nechtelo a dovozce se ani neobtezoval mi odpovedet :-(. Kdyz nikdo dlouho nereagoval ani tady, tak jsem se na nej (to sedlo) vrhnul vsemi dostupnymi oleji a mazadly (zejmena vegetolem a spol :) ktere jsem po chalupe sehnal a dneska uz je naprosto v pohode. Je to asi nejpohodlnejsi sedlo ktery jsem kdy jezdil.

          P.S. dik za podporu :-)

          0 0
    • BH  

      Brooks je jiste kultovni zalezitost, jezdil jsem ho hodne roku jeste na stare dobre F1 s Campou.Mazal jsem ho indulonou,ta original vazelina brzo dosla.Sedlo sice zmeklo, ale porad bylo spise jak kus dreva,takze jsem rad a bez nostalgie presel na kozena sedla s plastovym skeletem. Ta jsou urcite lepsi. Brooks je prekonana historie tak jako dalsi kultovky z „minule stoleti“, treba brzdy s centralnim tahem „Mafag“, znacky dilu Huret, Simplex,Stron­gligt…, vlnene dresy, kahoty s jelenici, tretry Snaha a nebo Gemini tak dale.

      0 0
      • Mamutt  

        Vrrrr, nedráždi hada bosou nohou!!! ;) Stronglight a překonaný.. nikdy.. hlavně ty karbonové paralelogramky.. nádheraa..

        0 0
        • BH  

          tak to neznam, o co jde? Ja mam zafixovanou predstavu uslechtilych silnicnich sad Stronglight s dabelsky odvrtanymi prevodniky. Na netu jsem nic pouzitelneho nenasel

          0 0
        • Pá-dlista1  

          Sice jsem hvezdny valky nikdy nevidel, ale takhle nejak si predstavuju jejich zbrane:) http://www.zefal.com/…ideImgHR.jpg

          0 0
          • Mamutt  

            Já viděl tištěný katalog 2004 – právě tyhle vidlice; nejvyšší model = fullcarbon s 80mm zdvihu (tyhle hliníkové mají tuším i přes 100, podle typu), jen na kotouče (podle mě škoda) a i se SIDem dohromady 1400g!!! Tlumiče dají ale i na přání (za nezanedbatelný příplatek by tam byl i Progressive 5th Element). Klasické a nádherné.

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Ja tam vidim cepy na V.

              0 0
              • Mamutt  

                Na tom obrázku v odkazu ano. Ale v tom TIŠTĚNÉM katalogu, který jsem měl v ruce, bylo alespo 5 celkem odlišných modelů (materiál, čepy/nečepy, tlumiče, zdvihy, určení, modely). Vypadalo to jako velice slušná téměř ucelená nabídka (FR a DH jsem si nevšiml.. ale to by musel být pořádný paralelogram ;))

                0 0
                • McBlacky  

                  na webu přímo píšou že k dodání s čepy na V nebo na disc…

                  0 0
          • BH  
            1. jak je to mozne? Prvni dva dily byly k videni
            2. podobne vidle jsem uz videl jako ASP?Ale tyto jsou skutecne velmi futurologicke, otazka funkcnosti, moc se tento princip neujal
            0 0
          • McBlacky  

            to je hodně krutá forka, ta races by ji málokdo přehlídl… ale majitel by musel jezdit mega kudlu, jinak by byl spíš pro smích :-)

            0 0
      • Volf  

        Nechci hodnotit ostatní ,, kultovky ,, ale s tím sedlem si myslím úplně to samý. Jednak je nutný vycházet z toho, že kdysi nebyl jinej materiál než kůže. I na blbejch ukrajinách byly kožený sedla a kdyby to byla taková bomba tak se na nich závodí. No a další věc je ta, že kdo si pamatuje starý kožený sedla na favoritech jak se musela napínat, mazat a napínat prostě díky nechci. No a jako poslední si myslím, že to sedlo je vzhledobě šíleně hnusný a na moderním kole bych ho viděl jen jako vzhled prznící element.

        0 0
        • enjoy  

          uz jsem si rikal ze jsem asi jedinej kdo si tohle mysli:-))

          0 0
        • Volf  

          Asi jsem trochu obrousil svoje hrany, ale možná bych už takový odsudek koženého sedla neudělal. Co si myslíte s odstupem času ?

          brooks

          0 0
          • Vilém  

            Ja jsem s nim spokojen. Ma svoje pozitiva i negativa. Je na kazdem, zda je ochoten si jej dat na kolo.

            0 0
            • kubad  

              tak tak mě už se povaluje doma a čeká na testík :-)

              0 0
          • bikekralik  

            Mám kopie Brookse, SPORT 05 s více než 50 tisíci kilometry, a SPORT 06 s asi 20 tisíci kilometry. Jsou to nejvíc nejlepší a nejpohodlnější křesla. :)

            0 0
            • jecnak  

              Ty jsi dobrej archeolog. Totez ale muzu rict o SLRku.

              0 0
              • bikekralik  

                Dostaneš SLR na šroťáku zdarma? :D

                0 0
                • jecnak  

                  To asi ne, ale na rozdil od sirokych „kopii“ Brookse na nem zvladnu dlouhodobe jezdit. Brookce B17 jsem nejaky cas vlastnil a nebylo to spatne sedlo, ale mel jsem na nem klasicke problemy sirsi sedel.

                  0 0
                  • JSt  

                    brooks neni jen b-17, ze. ;-)

                    pro me je u toho sedla problem, ze nezvladne jizdu v desti. kdyz jsem byl nekolikrat nucenej jet treba hodinu v lijaku, aji naimpregnovany sedlo se nacuca, prosedne a schne dva dny. lepi se na nej jemny pisecek ze silnice a slapanim se dost osoupe. za jedno takovy zmoknuti zestarne o nekolik sezon jak vzhledove, tak podle zavitu na napinacim sroubu.

                    castecne by tento problem zmirnil blatas, ale ten furt vozit neminim…

                    jinak neni problem na nem odsedet 300+ svihy v dzinach. ]:-)

                    0 0
                    • jecnak  

                      Ale i ty sportovnejsi jsou pro me siroke a vzadu spatne tvarovane. Pak je tu jeste to o cem pises. Zkratka na mestaka, pozersky kolo a nebo jen tak pro radost dobry, ale na zavody a bezne pouziti to moc neni.

                      0 0
                      • Alibaba  

                        Tak dneska už na závody ne, ale před takovejma 50+ léty to mohlo bejt i na závoďáku zupa ;)

                        0 0
                    • Alibaba  

                      Tak ono to sedlo tak nějak původně není zamejšlený na kola bez blatníků…na druhou stranu, dobře impregnovaný (po celym povrchu) by mělo vydržet – alespoň moje Hanwagy jsou taky celokožený a mazaný vazelínou maj nějakejch 16let bez zráty kytičky (mokrý louky, sníh, led, brody, bahno…) Dobře udržovaná kůže vydrží kde co.

                      0 0
            • Alibaba  

              Když už jsi to oživil, mě tedy „zaujalo“ a to bohužel ne v kladném slova smyslu, že ten pověstný a nábožný Brooks, který jediný je nejlepší z kožených sedel – protože je dělán z nejkvalitnějšího kruponu bůvolů (slova pamětníka) a proto se nevytahuje jako ostatní napodobeniny…je dnes docela podvod. Polovina, možná dvě třetiny tloušťky kůže je lepná kůže, na ní je teprve kožená tenká vrstva. Možná to vlastnostem neškodí, ale vypadá to divně. Sedlo je však pohodlné a z vnějšku pěkné.

              0 0
              • Vilém  

                Jak toto co tvrdis poznam vizualne? Vcera jsem zkoumal svou B17ku a na kuzi zadne vrstvy ap. nejsou.

                0 0
                • Alibaba  

                  Když se podíváš zespodu, není kůže přirozeně „rubová“ ale jakoby slisovaná z mnoha různých kousíčků – něco jako dřevotříska nebo korek, na boční hraně/řezu je vidět že jde o dvě vrstvy…Možná že to má být „vylepšená technologie“, nebo bůhví co jiného(koželuh nejsem) – ale jeden kus kruponu, jako za starejch časů to rozhodně není.

                  0 0
                  • Vilém  

                    Tak toto na tom mem urcite neni. Zkoumal jsem to i lupou a nic podobneho jsem tam nenasel.

                    0 0
                    • Alibaba  

                      Jsem holt smolař :( Nebo už došli bůvoli a bejci – Španělé to propichujou jak jednohubky…Mi­mochodem, jak dlouho ho máš?

                      0 0
                      • Vilém  

                        Toto mam nachystany na kolo, takze je novy nejety. Kdy vsak bylo vyrobeny, to netusim. Konkretne se jedna o B17 v Aged verzi. Pak jsem mel jedno letity, asi 30 let stary, ale tomu diky spatne udrzbe praskla kuze a to bylo na 100% z jednolite kuze.

                        0 0
                      • Vilém  

                        Jeste dotaz. O jaky model se, v tvem pripade, jednalo?

                        0 0
                    • jecnak  

                      Taky jsem mel B17 z jednoho kusu kuze.

                      0 0
                  • JSt  

                    mam tu nejlevnejsi b-17 jako ty, cca ctyri roky starou, a dal bych ruku do ohne, ze je z jednoho kusu.

                    0 0
                    • kankrlicek  

                      V sedmnácti jsem koupil za krvavé peníze bruka professional – stál mě 450 Kčs, nejdražší věc na celém kole :). Jezdil jsem ho dlouho, mazal, ale furt byl docela tvrdý. Jak skončil si vůbec nepamatuju. Byl černý a dodneška si pamatuju to nadšení :) Spal jsem s ním v posteli, než jsem ho dal na kolo :)

                      0 0
                      • Al Stra  

                        jak u nás vlastně byla k dostání tahle sedla za totáče?

                        0 0
              • Alibaba  

                Tak já vezmu lupu a chirurgicko-kriminalistické nástroje a budu ještě zkoumat. Třeba panikařím zbytečně a jde o nějaký „finiš“, oproti nechráněnému rubu, dokonalejších vlastností…

                0 0
    • honakr  

      Ahoj. nevím jestli jsem zde správně. podařilo se mi sehnat staré závodní sedlo Brooks. Je však bez plechového štítku. poradí mi někdo, kde by se dal sehnat. Díky

      0 0
    • honakr  

      díky za radu. A nekde jinde bez toho staryho sedla. Dve nepotrebuju.

      0 0
      • Vilém  

        Leda napis vyrobci, treba se nad tebou slituje.

        Novy zas nebude mit tu patinu.

        A jinak to stary sedlo jsem myslel treba nejaky poskozeny, zniceny, ktery je jinak k nicemu.

        0 0
    • honakr  

      Novy ani nechci. Ja jen jestli nekdo nahodou nevi o nekom, kdo ma stitek, ale nema k tomu sedlo a chtel by se ho zbavit.

      0 0
      • Vilém  

        Mam takovy stary, zniceny, sedlo. Zbavovat se stitku nechci. Treba se najde nekdo ochotnejsi.

        0 0
    • honakr  

      jasny. Proto jsem se zde zeptal, jestli se nahodou nekdo neozve. Kdyz ne tak ne. Bez stitku se da jezdit. Obracene ne.

      0 0
      • Al Stra  

        i se šítkem se teda dá jezdit-)

        0 0
    • Sinpa  

      Jezdí tady někdo kaučukové sedlo Brooks?

      0 0
      • blackseal  

        Myslis brooks cambium?

        0 0
        • Sinpa  

          jj, cambium

          konkrétně mi zaujalo C17 Carved

          0 0
          • blackseal  

            Jazdil som c15 carved. Ale na graveli (hoci chvilu aj na cestaku). Pohodlne sedlo, ale s dierou by som uz nekupoval, neviem ci mala pozitivny efekt na citlive partie. Ale mierne negativny mala, bolo trochu viac v strede ohybne. Mozno pri C17 to bude ine, ale ak si tazsi pouvazuj aj nad verziou bez otvoru. Na horaku som mal bez otvoru, ale vzpriamenejsi posed pochopitelne a nejaky tlak na ustredie som nepocitoval. Ked som predal horak, s moznostou vybrat si rozne sedla pre kupca, aj on si nechal brooksa. Teraz jazdim na graveli C13 to uz je tvrdsie a naviac nema taku oporu vzadu, hodi sa pre sportovejsi posed. No a este vseobecnu nevyhodu maju, ze pri vyssej frekvencii sliapania pruznost sedla sposobuje mierne pohupovanie. Odhadom od 95 ot/min.

            0 0
            • Sinpa  

              Díky za informace.

              Chci ho na HT MTB a nevím jestli s dírou, nebo bez.

              Většina normálních sedel má nějaké vybrání, nebo rovnou díru ve středové části, tak jsem se přikláněl k verzi s dírou.

              0 0
              • blackseal  

                No a doteraz si jazdil ake sedla? Este jedna vec, to sedlo je sice makke, v zmysle prisposobenia sa a pruzenia, ale zaroven tvrde v zmysle, ze nema ziadne polstrovanie, takze ak si zvyknuty na makke, pohodlne sedla, chvilu Ti moze trvat, kym sa s nim zzijes.

                0 0
                • Sinpa  

                  Měl jsem všechno možné: WTB, Sqlab, Ergon, Spešla… a krom jednoho starého bez označení (které to má dávno za sebou) mi že všech po bolí po čase zadek, případně mravenčí to co mravenčit nemá. Nejlepší byli Ergony, tam už to bylo víceméně v pohodě, ale ten model co mi sedl se přestal dělat, tak koukám co je dalšího možno vyzkoušet :-)

                  0 0
              • kamaro  

                Vozím dvě Cambia C17 jedno s dírou a jedno bez, jeden kožený Swift a mám připravenou B17 Imperial. Co se týče Cambia, tak oproti koženým Brooksům tolik nekloužou. Zase ale nemají takovou životnost, ta látka se prostě časem vydře a zůstane holý kaučuk. Na funkci to nemá vliv, ale nevypadá to dobře. Ztratil jsem jeden šroub, ale dá se koupit náhradní, to je obecně na Brooksech super. Možná bych se podíval i na verzi Allweather, kde není ten bavlněný povrch. Zejména na MTB kdy bahno na sedle působí jako brusná pasta a z té látky taky nejde moc dobře ven. Musí se to občas vzít kartáčem. Na silnici klidně běžné Cambium, na bika Allweather.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.