• carlos

    Ochrana zadni vidlice na strane retezu omotavkou a nalepeni podlepek pod bovdeny lanek je samozrejmosti, ale chci se zeptat, zda si nejak chranite ram proti odletujicim kamenum? Jde mi predevsim o spodni a stredovou trubku. Kdyz dostane zasah, tak po nem obcas pribude maly vrypek skrz barvu az na kov. Pomohlo by nalepeni zespodu nejake pruhledne samolepici folie? Existuje moznost prorazeni – zniceni zeslabovaneho duraloveho ramu od narazu ostreho kamene?

    0 0
    • Gumicuk  

      Ja ti nevim, ale mysli ze je to zbytecny, to by potom clovek vubec nesmel jezdit, kdyz by se bal kdejakeho dubiku na laku. A neboby ho musel mit celej osamolepkovanej, coz by vypadalo podstatne hur nez nejakej ten dubik. A nedej boze aby to clovek nekde polozil :-)

      0 0
    • Seppy  

      prorazeni se fakt bat nemusis:)

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Bat treba ne, ale stava se to a nemusi to byt zrovna zeslabovany ram.

        0 0
        • MartinXC  

          Kdyz to chces mermomoci chranit, tak jde hodne o utlumeni te energie leticiho sutru. K tomu staci stary sjety plast zespodu na trubku – treba vazacima paskama – videl jsem to jednou v zivote. Samolepka moc nepomuze, tim, ze prilne k ramu, tak ten sutr udela svoje (treba neposkodi lak, ale dulek si udela, kdyz je mu dano). Ja bych to nedaval, kdyz jsem videl jak na prvni pohled kamením silne poniceny kraj domecku normalne funguje bez poskozeni zavitu.

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Ja sem to videl docela dost, ale prijde mi to zbytecny. Co se ma stat se stane a moralne zastaraly (pripadne i fyzicky zniceny) ram bude stejne nahrazen.

            0 0
          • 404  

            Jsem dnes pekne narazil ram ne sutr, ale vetsim sutrem do ramu. Ta samolepka vubece nepomohla . Je to maslo /jen na mensi kameni/. Budu muset neco vymyslet mam tam peknou prohluben v ramu . Po kazde jizde neco noveho . Ohlodan zuby na tacu, narazena miska atd… vesmes od sutru…

            0 0
          • TheIF  

            Já tam mám na celé spodní ramovce pruhlednou samolepku img250.imageshac­k.us/img250/5501/ca­nyonb17×xxu3.jpg (už tam byla – nekupoval jsem) a držííí a nikde ani škrabanec asi se těm šutrum vyhýbám a nebo je to tou anodizací, že se to neodlupuje ?

            0 0
    • klokan  

      Zajimavy dotaz, ale pridam dalsi: kdysi pred lety jsem mel na svym prvnim biku u prehazky takovej ochrannej ramecek, kterej prekryval telo prehazky. Nikde jsem to nevidel. Nevite nekdo o necem podobnym?

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Ano, o tom samym. Ale nejdriv prostuduj par threadu o brylich, pak neco o solidnich kramech a pak si to tam skoc koupit :)

        Normalne je maji.

        0 0
      • Volf  

        Hele já si myslím, že se to dodneška dá koupit. Taky jsem to kdysi měl na kole.

        0 0
    • Dave.6  

      Můžu e zeptat jak to myslíš s tou ochranou pod bovdenama? Ochrana ramu pod retezem je ajsna vec (jen by me zajimalo jak to resite kdyz mate nejakou hodne tlustou stavbu (prodava se nejaky rozsireny neopren?)

      Ale chranit ram aby se neotiral od bovdenu me fakt jeste nenapadlo.. :) Jak na to?

      Diky

      0 0
      • SoLaX  

        Samolepkama prece.. pruhledny, karbonovy, reflexni.. staci si vybrat ;-) www.kupkolo.cz/…na-ramu_108/

        0 0
      • Jane  

        normálně samolepky – i když Jagwire možná nabízí i něco jiného… Na obyč. rámu Merida Kalahari mi bowdeny skutečně odřely lak, Magnesium Elite má lak beze sporu kvalitnější. Na spodní rámové trubce je už od výrobce nalepená taková průhledná samolepka, která v pohodě drží a dosud se neodlepuje. Ochranu zadní vidlice u mě řeší Speedstuff XXL – normálně na suchý zip

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.