• X-biker

    Tak bych potreboval helpnout. Sem dostal od kamose ukol sehnat fulla na freeride do 40 tacu a nechce jetyho. Chce funglovku. Prvni co me napadlo byl spesl big hit sport ( www.specialized.cz/…bike2_04.php?…) nevite nekdo v cem je ta drop offka ojebana kdyz je tom compka? Mate to nekdo? Vidli ci cely bike, pochlubte se jak chodi atd jestli to ma cenu kupovat. Druha moznost me prijde A-Zone ( www.author.cz/index.php?…) ale celkem nemalo jich prasklo :-( borec ma si malo kilo a malo let ale nerad bych aby mu to jeblo. Casem z nej bude cune a nebude se s nicim srat. Teda aspon doufam hehe. No tak pokud vas napada neco jinyho jeste do te 40tis hranice tak dejte vedet. Diky moc

    0 0
    • visby  

      toho spesla… ta dropoffa urcite nechodi az tak zle:-)

      azona nebrat, vsetky raz puknu, aj ked to bude stat iba v garazi:-)

      0 0
      • Keli  

        praskne jakejkoliv ram, o tom nemuze byt pochybnosti, ja mam azona a jezdim docela ostre (tezko rict) a mam 90 kilo a zatim nepraskl, je to spis o technice, kdyz je nekdo prase tak mu praskne vsechno

        0 0
        • wroum  

          u artuse to neni ani tak o technice jako spis o case. je mi to lito ale azone praskne casem i kdybys na tom jezdil po asfaltu. kyvka je fakt spatna

          0 0
          • Keli  

            Podle ceho soudis ze praskne casem ? Jestli kvuli odpevnovani hlinikovych slitin, tak toho bych se nebal, a-zon jeste nikomu nepraskl casem, aspon o kom ja vim, tak vzdycky praskl po jezdecke chybe (nedoletenej skok apod). Nesouhlasim, ze je kyvka spatna, je akorat poddimenzovana, to je jeji jedinna chyba, jinak by ji u RB asi dal nemontovali na kola. A navic vyhoda je, ze kdyz praskne tak neni problem s reklamaci, provadi se vymenou a to okamzite – ikdyz toto asi nebude kriterium koupe ;-))

            0 0
            • Pá-dlista1  

              No to bych se divil, kdyby ji davali u RB na kola. Sem videl minimalne jednoho prasknout pri zdarenym dopadu :( A vubec. Nepreska to nahodou ve svaru (nebo v tepelen ovlivnene oblasti) ?

              0 0
            • wroum  

              A-zone je RB bandit fr se zmrsenou geometrii udelany z materialu o nekolik trid horsiho nez RB a bez dodatecne tepelne upravy. to ze to kolo na pohled vypada stejne (opravdu jen na 1.pohled), neznamena ze vydrzi stejne. oproti RB je azone kolo z teska. mimochodem obcas nekom prasknul i bandit, ale azone praskne kazdymu kdo na tom trochu jezdi. material ze ktereho to je svareny na tajwanu to opravdu nemuze vydrzet a rupne to v nejslabsim miste coz je kyvka.

              0 0
              • Keli  

                RB je z 7020 duralu a pokud se nepletu tak se sedmitisicove slitiny dodatecne neupravuji

                0 0
                • wroum  

                  Špičkový MATERIÁL Al 7020 T6 ze zakázkové tavby podle specifických požadavků RB je následně přímo válcován na profily konstrukčně předurčené pro stavbu závodních rámů.

                  Ruční SVAŘOVÁNÍ je dosud nenahraditelné při výrobě špičkových rámů. Pouze zkušená ruka profesionála dokáže vdechnout svárům požadované vlastnosti a zabrání nutnosti broušení svárů k zakrytí řemeslné nedokonalosti.

                  Kvalitní dvojí TEPELNÉ ZPRACOVÁNÍ úročí předchozí kvalitativní faktory vložené do každého rámu RB. Pouze rámy RB procházejí dvojím tepelným zpracováním, kdy dlouhodobost těchto procesů a individualita period ohřevů a následných ochlazování je pro svou časovou náročnost neuskutečnitelná v klasické sériové vyrobe

                  tolik citace z www.racebike.cz

                  0 0
              • Mox  

                Kdyby jste viděli jak na tom (A-zone) tady v LBC lítá jeden kluk, tak by jste nevěřili, že mu to ještě neprasklo. Já mu to opakuji pokaždé co ho vidím, ale ono pořád nic :) Až na ten vytržený tlumič (ne z rámu) :)

                0 0
                • lubos  

                  Mozna po kaazde vyjizdne potajmu v garazi meni ram, co ty vis :o))

                  0 0
    • K2  

      Slušnou nabídku má i Giant, ale nejsem odborník…

      0 0
    • McBlacky  

      kona stinky JR, nebo haro extreme taky nejsou zlý…

      0 0
      • goofy  

        Taky bych se zkusil podivat po tom Haru Extreme X2, ale nejezdil jsem ho, takze to ber jenom jako moznost… Je fakt, ze to neni pravy freeride…

        0 0
        • X-biker  

          To Haro extreme X2 vypada jak ten spesl este porovnam vybavy.

          0 0
          • X-biker  

            TAK VYBAVA MLUVI PRO BIG HITA. TAK ASI BUDE MIT BIG HITA. CO MYSLITE? jezdil to nekdo?

            0 0
      • X-biker  

        Kona stinky junior urco ne, to je fakt pro kids ne pro 14 letyho borce

        0 0
    • Tomcat  

      Freeride do 40000,– neexistuje! Hledáš marně. To co seženeš není na freeride a to nemluvim o extrémech. Vtýhle grupě seženeš enduro nebo na vostrý 4×.

      Ten Bighit je spíš na 4X a Author holt praská. Podívej se ještě po Giantu, ale fakt za 40000,– freeride? :-/. Prušvich je že hranice je 50000,– pak už jde vybírat ,ale 40cet, no blbý.

      0 0
      • X-biker  

        Jo kamo jasne blbe sem se vyjadril. Myslel sem to tak ze do kanady s tim nepojede aby daval drop co dava super T na V10 v kraked 6! Myslel sem tim ze na tom bude jezdit nase freeride stylo co tady u nas jezdime. Dreveny lavky, gapy, dropy, dvojaky, sem tam naky koreny a amatersky DH. Na HT se to da fsechno no problema wodjet. Vetsina lidi i ja kdysi a ten tipos pro kereho to vybiram taky jezdi zatim na HT a fpoho ale full je pak o pohode vic si to uzivas chapes?

        0 0
        • McBlacky  

          vypálený český štýlo :-)

          0 0
        • Tomcat  

          Di? říkám, že ani na čechy to neni freeride :-/ 40000,– na fulla pro drný použití je prostě málo.

          Dreveny lavky, gapy, dropy, dvojaky, sem tam naky koreny a amatersky DH. Na HT se to da fsechno no problema wodjet … Hmmm a když bude problém, tak co stim kolem? Bude šetřit znova? Vod opravdovýho FR kola to dělí asi jen 10000,– možná se to, zdá že to je hodně ,ale taky vlastonostma to je taky hodně. Tem Spešl a Author je dobrý tak na drsný XC nebo na marathon. Cheto něco za pade Norca nebo RB , DaBomb atd…

          0 0
          • X-biker  

            Nemuzu s tebou souhlasit pac dle me je opravdovy kolo na FR napr. RM7, RB Monster DH atd. opravdovy freeride je velky HC 180/180 je dle me dost treba mrkni na naky videa z kanady to je dle me freeride a jediny kdo jezdi maly brko je ten malej ehm jezdi norco 4hun nebo tak neco v NSX tusim 6. Malej hodne dobrej jezdi za norco vsichni vite koho myslim :-) jo Ian Moult ssem vedel ze si spomenu :-) Proste je treba aby to byl full. Kdyby bylo na me koupil bych mu ram (spis prodal bych mu mojeho benesta coz se predvcerem stalo jinemu kamosovi a nahazel bych tam dily z jeho kola jak sem to udelal tomu kamosovi) a mel by super kolo a neni problem. Nejlepsi poskladat, vyjde sicce draz ale je to tak. Nema spatny dily ale jeho rodice to proste videj jinak jejich vec. Doufam ze mi rozumis jak to myslim.

            0 0
            •  

              ja nevim, ale ja bych sel do Norka Atomik za 56 litrů. A nebo koupit nabuseny HTcko, na kerym se apon nauci jezdit technicky

              0 0
              • Tomcat  

                Presne tak

                0 0
              • X-biker  

                56 dokupy nikdy neda. HT ma celkem jakztakz. Chce full a ja se mu nedivim. Co sem presel z bandita DS na benesta hatcheta DS daval sem to samy ale vic sem si to uzival a nohy netrpej a ruce taky min a je to vetsi pohoda. Nehrotim na vysledky jezdim pro sebe a pohoda jazz, ted si koupim naky mega brko 190mm a budu se jen houpat :-)

                0 0
                • blue  

                  co splatky? pokud da do kupy 40, tak na splatky koupi i neco lepsiho bez navyseni naprosto bez problemu

                  0 0
                  • X-biker  

                    Kamo rozumnej 40tis je strop. Ma 14 roku a uz tak jeho ridice daj kupu penez na kolo. Ma to jako druhorady sport hraje zavodne florball je i mistr republiky. Ale myslim ze kdyby jezdil jenom na kole mozna z nej neco bude. Ale takovych je mraky. Mali nemaj zabrany.

                    0 0
    • blue  

      jen takova poznamka… nebylo by spis dobry vest ho k tomu, aby cune nebyl? aby praseni nahradil dobrou technikou? mozna mu pak i to kolo dyl vydrzi…

      0 0
      • Pá-dlista1  

        jako aby byl prizdisrac a do niceho radsi nechodil? To by se jezdit nenaucil a nakonec by skoncil na maratonu, XC nebo jako silnicar. Smutnej konec :(

        0 0
        • enjoy  

          to rekni ddd,ja kdyz toho „chudaka“ videl tak mi hned kleslo sebevedomi.poc­kej,uvidis sam:-))))

          0 0
          • Pá-dlista1  

            tezko. Jednak budu mit blato na brejlich a druhak nekomu kdo ma meloun bez helmy se muze zdat husty co z integraly vypada lehce :) (tady mas smajlika abys pochopil:) To vis, ze jsou krosari co umi jezdit technicky. Vsichni jsme byli krosari nez jsme dostali rozum :))) Proc myslis, ze ddd chce jet Liberec? Je to silnejsi nez on.

            0 0
            • McBlacky  

              počkej až ti to tam naloží… :-) jinak zkus jezdit závodně XC, techniky si užiješ až až, a ještě k tomu se ******** nadřeš. Dávat s integrálkou a 180/180 ti odpustí spoustu chyb a nedostatku v technice, dávat s HT a 80 vpředu tou samou technikou končí často v nemocnici, už blbej nedoskočenej (na hranu) dvoják tě proškolí a ve sjezdu nestačí sedět a točit řidítkama :-)

              0 0
              • Pá-dlista1  

                No bylo by to hezky a vecny tema, ale … O tom, ze mi to ddd nalozi nepochybuju. I v Liberci je usek kde se musi slapat a tam ja budu sedet na prdeli a kochat se krajinou. Jo a na HT s 80 vpredu ani pri nejlepsi technice nebudes davat to co na sjezdaku zacina byt teren hodny postaveni se do pedalu.

                0 0
                • McBlacky  

                  no stejně asi jako ty mi neujedeš na sjezďáku do kopce :-) já jen, že každá disciplína má svý a nelze tvrdit, že DH nebo FR je něco víc…

                  0 0
                  • Pá-dlista1  

                    Jak vidis, tak lze :)))) Me se libi proste vic technika, nez to ze nekdo dokaze za den x krat otocit nohama. Na to staci jen cas a do zblbnuti jezdit ani u toho nemusis moc premejslet. Ale je fakt, ze bez takovychle zakladu by nebylo spousty dobrych techniku :)

                    0 0
                    • enjoy  

                      taky bych jezdil free nebo neco podobnyho,kdyby… kdybych nasel prepinac mozku,kdybych mel helmu:-),kdyby me bavilo placat se na jednom miste a porad jezdit jenom na nej nebo maximalne jeste na par,aby byly vubec rozumne dosazitelny a mel uz bych je tak najety ze by me to uz asi prestalo bavit.na XCcecku si pekne jedu vsude(nekde to teda nedam,to abych si vozil sebou sjezdaka:-)),ale vzdycky vim ze muzu objevit neco novyho.kdybych zil u USA tak by to bylo jiny…,u nas se clovek musi kodrcat na relativne kratkym useku trailu a to je na ****.

                      0 0
                      • Radek Broz  

                        Srovnani s USA dost pokulhava – fajn, je tam hodne mist, ale uvedom si, ze na plose velikosti CELY EVROPY a ne CR. Myslim, ze lokalit tu mame dost.

                        0 0
                        • enjoy  

                          nene,ja myslel delku trailu.u nas se clovek rozjede a uz brzdi,protoze je na konci.

                          0 0
                    • McBlacky  

                      možná kdyby jsi zkusil v XC víc závodit než kecat, tak bys zjistil že točit nohama nestačí…

                      0 0
                      • enjoy  

                        vis ze se s padlistou nemas hadat:-)))

                        0 0
                        • Pá-dlista1  

                          ty taky ne. Pro me a myslim, ze pro vsechny je tu v republice jeste spousta mist na objevovani a prekonavani. A navic nejsme tolik omezeni technikou :))

                          0 0
                          • enjoy  

                            vim ze ja taky ne:-),to bylo specialne pro nej,on bude vedet:-) proc nekoho bavi letadylka na vysilacku,kdyz je to oproti opravdovymu litani o ho***?asi neni tak lehky rict ze free je mnohem lepsi nez XC,to muzes rict tak maximalne ty:-)).no a par dalsich co tomu nerozumi:-)

                            0 0
                            • Pá-dlista1  

                              Ale ja prece netvrdim, ze mam pravdu. Ale rict se to da. „Papir“ snese vsechno :)

                              Bych ani nechtel, aby FR dopadlo jako fotbal nebo maratony. Ono uz ted to neni co bejvavalo, ani ta voda neni uz tak mokra… :)

                              0 0
                              •  

                                hele někdy zejtra sem hodim link na cca 3,5 mega video, na ftp už to je, ale zatim jen na incomming, takže se neda stahovat. Tam uvidite techniku… :))

                                0 0
                      • Pá-dlista1  

                        Z toho uz jsem vyrost. Nejak nam to adrenalinovejm fetakum nic nedava a neda se to delat rekreacne, aby to za neco stalo.

                        0 0
                        • McBlacky  

                          na adrenalim delam lezbu po skalach :-) nebo občas i solidní outdoorek nebo lampáč :-)

                          0 0
                    • visby  

                      DH je kralovska disciplina:-) zavazi aj kondicka, aj technika, aj odvaha proste vsetko…

                      0 0
              • Radek Broz  

                „Copak sjezd, ale XC! – tam musis mit techniku, kdyz nemas zdvihy.“ Nema cenu vam to vyvracet, protoze dokud si to poradne nezkusite, stejne budete vsichni mit predstavu, ze staci sedet a pridrzovat riditka. Nedoskocenej dvojak boli i na fullu (o tom, ze na 180/180 je to mnohem tezsi skocit se radsi rozepisovat nebudu:o) ) Tahle debata nemuze mit viteze (a ja ani nemam moc zajem presvedcovat dalsi XC riders, ze by meli zacit jezdit dolu) ale my narozdil od vas s tim druhym stylem nejake ty zkusenosti mame a stojim si za tim, ze kdyz jsem v sobotu dal na Klinivci ubohy 3 jizdy (rehabilituju ruku – doktor rikal, ze pristi tyden bych mohl pomalu zacit jezdit:o), tak mi to nalozilo mnohem vic, nez nekde pul dne otacet klikama.

                0 0
                • enjoy  

                  no jo,clovek si toho moc neuzije.3× a ma dost.tlacit furt jak mezek,to bych se na to…

                  0 0
                  • Pá-dlista1  

                    myslim, ze Radek netlacil :) Vzdyt ma tu nemohouci ruku :))

                    0 0
                  • Radek Broz  

                    Jaky tlaceni? Ja tlacil rano nez jsem jel a pak uz jsem nepotreboval. (pozor, smajlik!!!!!!!! :o) )

                    0 0
                    • enjoy  

                      to si nemusel,ani to nebylo vtipny,tak k cemu ten smajlik?:-)

                      0 0
                      • Radek Broz  

                        ja jen nechapal, jaky tlaceni jsi mel ty na mysli, ale to je fuk…

                        0 0
                        • enjoy  

                          no tak nic no,asi se pletu,asi normalne vyjizdite zpatky kopce v sedle,na svych masinach:-)

                          0 0
            • enjoy  

              jo tak ona helma dela z cloveka lepsiho technika:-))),no uz se taky par lidi ve mne zmylilo:-) no on asi jeste rozum nedostal,kdyz ma doma sjezdaka XCcko i silnicku:-).

              0 0
        • X-biker  

          moje rec kamo! freeride never died

          0 0
          • enjoy  

            a freerider taky never die?:-)))

            0 0
            • X-biker  

              kazdej jednou musime nekdo driv heh nekdo pozdejc vem to tak…horsi ze gaspi si to asi za nas vybira ale buh mu prej jen at lita a dlouho zije kluk jeden ruzovej :-)

              0 0
      • X-biker  

        heh mysleno jinak. Jako ze na svuj vek celkem dava a neboji se a pokud to tak pujde dal bude proste solidne litat=prasit :-) jo a ne kazdej je technik ale kazdej kdo chce tu techniku pomalu zmakne i on i ja i my vsichni ze :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.