a zase ta suntour - vyhodit elastomer, ci ne?

14 nepřečtených
  • micho

    zkousel jsem hledat v historii, ale nejak se nedari, tak takhle. mam xcp 75 lo (brecet nebudu, uz si tu stezovalo dost lidi), dneska jsem ji rozebral, v pravy noze tlumici patrona, v levy pruzizna a v ni je strcena guma (myslim, ze je to elastomer-v zivote jsem to nevidel). na co tam je? co kdyz ho odtud vyndam? dekenat

    0 0
    • jeniik  

      Nestane se vubec nic. Ten elastomer je tam dle meho (mam xc pro ns, ale to bude stejne) jen kvuli pritvrdnuti pred koncem zdvihu. Ale i bez nej tu vidli nedam na doraz, takze jsem ho vyhodil ;-)

      0 0
    • Santus  

      Taky jsem vyhodil ten elastomer a myslim ze to je o neco lepsi. Pro jistotu jsem zvysil zdvih na 100mmm, aby nesla nadoraz.Bez elastimeru chodi peknych 7–8 cm (mam 80kg( a zbytek mam jako rezervu. Ten gumovej valecek vydelej a vyzkousej,ono taky zalezi kolik vazis a jak razantne jezdis. Jo a mam dojem ze bez elastomeru zacala fungovat regulace, ja ji mam uplne povolenou.

      0 0
      • micho  

        ten zdvih jsi menil u tyhle vidle? at jsem kouklal, jak jsem chtel nenapadlo me jak?? druha vec, jak vyndat ten elastomer, zda se mi, ze ty koncovky na ty pruzine jsou zapeceny, nerad bych to utrh. mimochodem vazim ± 85, proto jsem byl zdesenej, ze s ni nemuzu hnout, chudaci kolibrici;-))

        0 0
        • vlk  

          Ty konovky s umělé hmoty co jsou na konci těch pružin jdou normálně sondat.Trochu zatlač.

          0 0
        • Pebe  

          Ty koncovky jdou vyndat. Pokud vim, tak tahle vidle nejde zvednout na 100mm. Vážim 95 a když jsem tu gumu vyndal, tak začala chodit o hodne lip, ale treba pri odrazu na chodník mi šla nadoraz, tak jsem z tý gumy uřízl asi 3–4cm a vrátil jí zpátky. Teď jde hezky a nadoraz jí skoro nedám, takže jsem spokojenej. Taky nebrečim, je to lepší než pevná vidle :-)

          0 0
        • Santus  

          Ten zdvich jsem zvysil tak , ze jsem udelal delsi tu plastovou tycku. Mel jsem strach ze tlumic nebude mit takovej rosah, ale zvladl to. Zatim se nic nepodelalo(asi400km), ale pravda,ta tycka ze bude s plastu to bych necekal, no udelal jsem ji taky plastovou, snad to maji spocitany.

          0 0
    • micho  

      konecne zadny vofrnovani, ale konstruktivni rady, diky vsem. vyuziju toho a zeptam se jeste na neco. pod pruzinou je skrz nohu takova umelohmotna tycinka s koncovkama, ktera nejde vyndat (nebo jo) a pusobi lehce krehce. asi to ani nebude potreba, ale kdybych ty pouzdra chtel vycistit moc to s ni nepujde. co vsechno v ty vidli mazete? jen pruzinu, nebo i ten pist co zajizdi do tlumeni. jakou normalni a slusnou vazelinu pouzivate. u nas maj jen juddy butter, nerikam, ze bude spatna, ale takovej kalisek za 250 mi pripada prevela. dik za pomoc

      0 0
      • vlk  

        Ta tycinka jak ji nazýváte je dole přišroubovaná k vnější noze.na vidlici-šroubky úplně dole.Pokud budete chtír rozdělat vidlici.Tak ty dolní nohy odšroubujte a stáhněte z nohou ty vější nohy.Vidle sevevnitř mazat nemusí.Vetšinou se mažou jen ty vnitřní nohy a to ta část, která je ve vidlici z vnější strany.dále se dá trocha vazelíny pod kroužky v té vnější části vidlice.Pokud by se vám nechtěla rozdělávat.tak stačí do místa pružiny nalít trochu oleje.On plunžrem proteče až dolá a když nakloníte kolo tak se olej dostane i na ty nohy.ten plunžer to je právě ta vaše umělohmotná tyčinka.

        0 0
      • Pebe  

        Vidli jsem celou nerozebíral a myslím, že to ani není potřeba. Jenom jsem namazal pružinu a zase ji vrátil a po každý projížďce „obstříknu“ vnější nohy a „nazdar bazar“ :-)

        0 0
        • vlk  

          pružinu mazat nemusíte.Ale trochu vlejte dovnitř oleje.

          0 0
      • Pekáček  

        Patlám vazelínu Paramo LV 2 3 do nohou jak jsou futra a pak do nich nasunu vnitřní nohy. Co se nevejde, vyjde spodem jak se pak dává imbusovej šroubek.

        0 0
        • Ohawa  

          Paramo LV 23 – jak dlouho ti tam ta vazelina vydrzi? totiz myslim u tech stiracich krouzku. Ja mam Xc pro sl 03(takovej ten nepouzitelnej srac kdyz neni predelanej), mazu Grease teflon a mam pocit, ze to vydrzi jednu vyjizdku, cca 80km

          0 0
          • Pekáček  

            Já mám XC Pro E 2002 a ta má:

            • manžety, nedám na ně dopustit
            • regulaci dole na noze, 100% funkční, chodí od lenochoda po prakticky netlumenou.

            Asi právě kvůli těm manžetám se mi do tý vidle nikdy nedostal bordel, mažu jí až když mám špatný svědomí a stejnak je to tam čistý. Šly by na tvou vidli dát stírací kroužky ze starších modelů s rantlama na manžety? A manžety, pochopitelně. Jo, musíš ale mít prům. nohou 30mm.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.